26 Ağustos 2022 Cuma

Havayolu Bilet Satış Personeli Açığı Kapanacak

TÜRSAB Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı Lansmanı Gerçekleşti


TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) 25 Ağustos tarihinde Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı kapsamında Amadeus, Sabre ve Travelport ile protokol imzaladı. 

SEKTÖRDEKİ AÇIK KAPANANA KADAR EĞİTİMLERE DEVAM EDECEĞİZ

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta.jpg

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; “Sektördeki nitelikli personel ihtiyacının karşılanması için başlattığımız toplantımıza hoşgeldiniz. Seyahat acentacılığında, turizm ve havayolu konusunda nitelikli eleman sıkıntılarını çözüme ulaştırmak için Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programını Amadeus, Sabre ve Travelport ile işbirliği içerisinde gerçekleştirmekteyiz.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-006.jpg

Aktif hale getirdiğimiz TÜRSAB Akademi çatısı altında sektörümüzün kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması için gerekli adımları atıyoruz. Global dağıtım sistem firmalarından Amadeus, Sabre ve Travelport ile Havayolu Programı 2’şer aylık programlar halinde devam edecek, eğitimlere sektördeki açık kapanana kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da da devam edeceğiz. Değerli işbirlikleri için saygıdeğer firma temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-008.jpg

BU PROGRAM İLE SEKTÖRDE TAZE KAN NİTELİKLİ PERSONEL HEDEFLENMEKTEDİR

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-001.jpg

Havayolu Bilet Satış ve IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar; “Pandemi dönemi pek çok sektörde olduğu gibi sektörümüzü ve havayolunu da etkiledi. Acentalardaki personel yetersizliği havayolundan paydaşları olan tüm departmanlarda hissedildi. Piyasada gördüğümüz bu sıkıntı çerçevesinde bir plan gerçekleştirildi. Sektörde liyakat çok önemli, işi bilen insanların yapması çok önemli. Yeni bir personel yetiştirilmesi ve taze kan sağlanması bu projenin temelini oluşturdu. Mevcut olan personele de destek olunacaktır. Ama sektöre yeni girecek olan, meslek olarak sektörü seçen gençleri, taze kanı hedeflemektedir. İlk kez bir masa etrafında bir araya geldik, TÜRSAB olarak bundan memnuniyet duymaktayız. Rakip olan firmalar bu proje ile bir araya geldi. İş ortaklarımız ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

AMADEUS EĞİTİMLERİYLE SEKTÖRÜN CANLANMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-003.jpg

Amadeus Pazarlama ve İletişim Müdürü Çiğdem Cengiz; “Amadeus adına teşekkürlerimi sunuyorum. Projenin başından beri tüm paydaşlarla birlikte çalıştık. Eğitimli personel ve yeteneklerinin keşfedilmesi ve nitelikli personel açığının kapatılması için projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımızı ve teknolojimizi bir araya getirerek öğrenmeye ihtiyaç duyanlar için seyahat ve turizm alanında ihtiyaca yönelik Amadeus eğitimlerine erişimleriyle sektörün canlanmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sektör için olumlu etkiler getireceğine inanıyoruz. Sektör adına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR BU PROJENİN TÜM TÜRKİYE’YE YAYILMASINI DİLİYORUM

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-002.jpg

Sabre Satış Müdürü Ferah Banu Altunsoy; “Projenin içerisinde olmaktan son derece mutluyuz. Eğitim konusu çok önemli, sektörün içerisindeyiz. Ancak her zaman birlikten kuvvet doğar. 2014 yılından bu yana Türkiye’deki acentalarla çalışıyoruz, sektöre kalıcı personel yetiştirmek hem turizm adına hem de bizler için çok önemli. Kazan kazan stratejisi olacaktır diye düşünüyorum. Türkiye’de İstanbul ile başlayan bu projenin tüm Türkiye’ye yayılmasını ve örnek olmasını diliyorum” dedi. 

BU PROJE İLE BİZDEKİ HAVAYOLU VE TURİZM SEKTÖRÜNE BAĞLILIK UMARIM SİZLERE DE GEÇER 

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-004.jpg

Travel Port Bölgesel Ekip Lideri Sunny Gupta; “Emeklerinden dolayı tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Toplu olarak bunu yapabildiğimiz için TÜRSAB’a çok teşekkür ediyorum. Tek bir çatı altında bunu gerçekleştirmek çok kıymetli. Eğitim sonrasında bizlerin içindeki havayolu ve turizm sektörüne bağlılık umarım sizlere de geçer ve uzun yıllar sizlerle çalışabiliriz. Teşekkür ederiz” dedi.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-005.jpg

İMZALAR ATILDI

Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı kapsamında TÜRSAB, Amadeus, Sabre ve Travelport arasında protokol imzalandı.

BAŞVURULAR 30 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDİYOR

Başvurular 30 Ağustos’a kadar devam ediyor. Şu ana kadar 134 kişi İstanbul’dan, 32 kişi Ankara’dan, 25 kişi Antalya’dan ve 23 kişi İzmir’den başvurdu. 6 aşamalı olarak gerçekleşecek eğitim sınav ve işe yerleştirme ile son bulacak. 

TOPLANTI SONUNDA PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Amadeus, Sabre ve Travel Port paydaşlarına plaket takdim edildi. 

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-013.jpg

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-010.jpg

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-009.jpg

Toplu aile fotoğrafı çekimi ile toplantı sona erdi.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-amadeus-cigdem-cengizsabre-banu-altunsoytravel-port-sunny-gupta-011.jpg


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder