2 Ağustos 2022 Salı

Tamer Çiçek TÜRSAB Başkan adaylığını açıkladı

Tamer Çiçek; Biz Değişim İçin Değil, Dönüşüm İçin Adayız “Yeni Nesil TÜRSAB” sloganıyla Tamer Çiçek TÜRSAB Başkan adaylığını ortağı olduğu LA QUİNTA By Wyndham otelde gerçekleşen basın toplantısında açıkladı 


“Yeni Nesil TÜRSAB” sloganıyla Tamer Çiçek TÜRSAB Başkan adaylığını ortağı olduğu LA QUİNTA By Wyndham otelde gerçekleşen basın toplantısında açıkladı. Çiçek; açıklamasında “Değişim için değil dönüşüm için TÜRSAB’ın 25. Olağan Genel kuruluna yeni nesil TÜRSAB hareketi olarak adayız” dedi.

tamer-cicektursab.jpg

DİJİTAL ACENTACILIĞIN ÖNCÜLERİNDEN BİRİYİZ VE TURİZMİN HEMEN HEMEN HER ALANINDA VARIZ

20 yıldır turizm sektöründe çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyken kokartlı rehber olarak sektöre girdim, sonrasında Acentamı kurdum. Sektörde taşımacılık ve otelcilik alanında da faaliyet gösteriyoruz. Dijital acentacılığın da öncülerinden biriyiz. Adonisverse projemizle turizmi metaverse dünyasına uyumladık.

TÜRKİYE’YE 200 BİNDEN FAZLA TURİST GETİRİYORUZ

Şirket olarak ağırlıklı olarak Orta Doğu, Afrika ve Avrupa coğrafyasında da önemli bir konuma sahibiz ve yurtdışında Dubai, Tunus, Fas ve Berlin ofislerimiz ile hizmet vermekteyiz. Türkiye’ye 200.000’den fazla turist getiriyoruz.

tamer-cicektursab-001.jpg

ADAYLIĞIMI OTELİMİZDE AÇIKLAMAK İSTEDİM

Turizm sektörünün neredeyse her alanında çalışıyoruz. Otelcilik sektörüne de girdim ve bu otelin ortaklarından biriyim. Bu sebeple adaylığımı otelimizde açıklamak istedim.

TAMER ÇİÇEK; “BİZ DEĞİŞİM İÇİN DEĞİL, DÖNÜŞÜM İÇİN ADAYIZ”

TÜRSAB’ın 25. Olağan Genel Kurulu’na yeni nesil TÜRSAB hareketi olarak adayız. Her koşulda sorunları çözmeyi hedefleyen bir ekibiz. Biz değişim için aday olmadık dönüştürmek için aday olduk. Dönüşümü gerçekleştirebilmek için adayız.

tamer-cicektursab-002.jpg

BİZ KİMİZ?

Biz Türkiye’deki acentaların ortak sesiyiz. Ekibimizde her yaştan acentacı arkadaşımız var, yakında ekibimizi de açıklayacağız. 15’den fazla ili gezdik ve acentacıların sesini dinledik, gezmeye de devam edeceğiz, bütün illeri tek tek gezeceğiz.

BİZ MENFAATLER İÇİN KİMSEYLE PAZARLIK YAPMAYIZ, MASAYA OTURMAYIZ

Biz adında Türkiye geçen TÜRSAB, Türkiye’deki acentaların sorunlarını çözemediği için adayız. Biz menfaatler için kimseyle pazarlık yapmayız, masaya da oturmayız. İçimizde her yaştan kişi var ortak amacımız Önemli olan yaşımız değil zihniyetimizdir. Yönetim kurulumuza alacağımız ekibimizde dönüşüm için olan bir ekip olacak. Dönüşmek rastgele seçilmiş bir kavram değil.

DÖNÜŞEREK NE YAPMAK İSTİYORUZ?

Türk turizminin gelişiminde seyahat acentacılığının önemi aşikar. Hedeflerimiz var. yeninesiltursab web sitemizde de detayları bulabilirsiniz.

tamer-cicektursab-003.jpg

MEVCUT YÖNETİMLER SON 5 YILDIR ÇÖZEMEDİ

Sorunları mevcut yönetimler çözemedi ve son 5 yıldır bu sorunlar arttı. Nitelikli eleman bulunamaması, müzelere girişin TÜRSAB kontrolünde olmaması, 1618 sayılı yasa gibi birçok sorun var. Mevcut yönetimler bu sorunları konuşuyorlar ama maalesef çözemiyorlar. Biz konuşmayacağız çözüm yaratacağız.

EN ÖNEMLİ PLANLARIMIZDAN BİRİ DESTİNASYON AÇMAK

Sizlere projelerimizden de bahsetmek istiyorum. TÜİK istatistikleri açıklandı. Türkiye’de kaç tane turistik destinasyon var? 4,5 -5 tane destinasyonumuz var. Bir destinasyonun gerçekten iş yapabilmesi için bizim yeni destinasyonlar açmamız lazım. Destinasyon açmak bizim en önemli planlarımızdan biri.

SAĞLIK TURİZMİ

Sektörü kimin yönetmeye çalıştığı açık değil. Biz bir meslek birliğiyiz. Herkesin amacı para kazanmak. Bizim acentacıların, TÜRSAB’ın yapmış olduğu bir sağlık Fuarı bile yok. İş üreten veya bu işi acentacıların domine etmesini sağlayacak kimse yok. Bu konuda projemizi gerçekleştireceğiz.

SİNEMA TURİZMİ

Reklamlarınızı ve tanıtımlarımızı sosyal medyaya reklam basarak yapamayız. Yurtdışından sinema yapımcılarını buraya getirip burada çekim yaptırmamız gerekiyor. Bizim yaptığımız film ve dizilerin yurtdışında pazarlanması ve yayınlanması, işbirliği kurulmasını organize etmemiz gerekiyor, sadece paneller yaparak olmaz.

EV TURİZMİ

Airbnb bir yazılımla bir web sitesiyle 60 milyar dolarlık bir şirket. 4 milyon yazlığın resmî olarak kiralanması ve ekonomiye dahil edilmesi lazım. Bizim artık turizmde 80-100 milyar dolarları konuşabileceğimiz durumlara geleceğimizi göreceksiniz.

tamer-cicektursab-004.jpg

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ KOMER’İ TÜRSAB ÜNİVERSİTESİ YAPACAĞIZ

Bazen bakış açısını değiştirmek lazım, gözünüzün önünde olanı bambaşka şekilde değiştirebilirsiniz. Son ve en önemli projemiz; Sektör Üniversite İşbirliği yani TÜRSAB ÜNİVERSİTESİ. Üniversite kuracağız. Bizim zaten bir mekanımız var. TÜRSAB’ın bir kongre merkezi var. Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER). 10 sene önce KOMER zamanında yapıldı. 110 dönüm arazi üzerinde 55 bin metrekare alana sahip ve 10 yıldır atıl durumda. Biz burayı öncelikle turizm merkezine çevireceğiz ve içerisinde bir üniversite ve kongre merkezi olacak. Turizm, Teknoloji ve Kültür Sanat Fakültesi kuracağız. Nitelikli iş gücü yetiştireceğiz. Teknoloji iki yazılımcıyla yapılarak olmaz. Sektörle bir arada çalışıp, okulda okuyan öğrencileri sektörde eğiteceğiz.

tamer-cicektursab-005.jpg

TÜRSAB’IN ELİNİ SEYAHAT ACENTALARININ CEBİNDEN ÇEKECEĞİZ, ACENTALARDAN AİDAT ALMAYACAĞIZ

Pandemi de bütün dünyada turizm sektörü nitelikli personel sıkıntısı çekmeye başladı, kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz sektörle iç içe kendimiz yetiştireceğiz. Teknoloji ihtiyacımızı ve dönüşümümüzü sağlayacağız. Turizmi daha aktif çeşitlendireceğiz. Buradan elde edilecek kaynakla TÜRSAB’ın seyahat acentalarının cebinden elini çekmiş olacağız, aidat almayacağız.

tamer-cicektursab-006.jpg

EYLEM PLANIMIZDA ÖNCELİK

Sağlık Turizmi, Eğitim ve Kamp Karavan Turizmi üzerinde çalışacağız.

TGA BİR SORUN, MÜZAKERELER İLE ÇÖZECEĞİZ

TGA bir sorun bunu tavır alarak ya da kavga ederek değil müzakere ile çözeceğiz.

TÜRSAB’IN 50 YILLIK TARİHİNİ BELGESEL YAPMAK İSTİYORUM

Başkan seçilirsem sinemayı bırakmayacağım sinema sektöründe daha çok faaliyet gösterip, TÜRSAB’ın 50 yılını belgesel yapacağım.

tamer-cicek-kimdir.jpg

TAMER ÇİÇEK KİMDİR?

Antakya’da 1981 yılında dünyaya gelen Tamer Çiçek, ilk ve orta öğrenimini Antakya’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Bölümü’nde Felsefe eğitimi aldı. Lisans eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde yüksek lisans programı tamamladı.

Öğrencilik yıllarında rehberlik de yapan Çiçek, henüz 23 yaşındayken kendi acentasını kurdu. Daha sonra yatırımlarını bir bütünlük içinde gerçekleştirerek turizm endüstrisinde küresel oyunculardan biri oldu.

Sinema konusundaki hobisini de ihmal etmeyen Çiçek, Sinema-Televizyon programında doktora eğitimini tamamladı ve 2022 yılında “Doktor” unvanını aldı.

Dr. Çiçek eğitimci kimliği ile turizm ve teknoloji alanlarındaki deneyimlerini genç kuşaklara aktarmak amacıyla, İstanbul’daki çeşitli üniversitelerde eğitim verdi.

Üniversite eğitimi sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Profesyonel Turist Rehberliği Kursu’nu tamamlayıp kokartlı rehber olarak turizmde iş hayatına başladı. İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerine hakim olan Tamer Çiçek, 2004 yılında “Adonis İstanbul Turizm”in kurucu ortağı oldu.

Ağırlıklı olarak incoming ile sektöre giriş yapan Tamer Çiçek, teknolojinin yarattığı hızlanma ile birlikte ortaya çıkan yeni trendleri, turizmdeki eğilim ve beklentileri de gözlemleyerek Türkiye’de Dijital Acentacılık kavramının öncüsü oldu. İnovatif bir yaklaşımla online dünyaya da adım atarak 2012 yılında adonis’in B2B online rezervasyon sistemi ile dünya devleri arasına girmesini sağladı.

Türkiye sınırlarını aşarak farklı ülkelerde de turizm alanında faaliyet göstermeye başlayan Tamer Çiçek,  Dubai, Tunus, Fas ve Berlin ofisleri ile Orta Doğu, Afrika ve Avrupa coğrafyasında da önemli bir konuma sahip oldu.

Turizm endüstrisinin önemli bir sacayağı olan otelcilik hizmetlerine de yatırımlar yapan Tamer Çiçek, ilk otelcilik deneyimini 2010- 2014 yılları arasında Mersin’deki Green Tower Suite’in işletmeciliğini üstlenerek kazandı. Wyndham’ın önemli markalarından biri olan La Quinta’nın Amerika dışındaki ilk otelini İstanbul’da 2019 yılında açtı. Güneşli’deki 404 odalı 5 yıldızlı La Quinta by Wyndham Oteli’nin ardından, 2022’de Bomonti’de açılması planlanan 75 odalı 4 yıldızlı oteli ile hizmet vermeye hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder