16 Kasım 2022 Çarşamba

Aşçılar Derneği YK Başkanı Fahrettin Birol Temel Seçildi

TURİZMİN SESİ


Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlık Görevine Fahrettin Birol Temel Seçildi.Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay’ın vefatının ardından, dernek yönetim kurulu kararı ile yeni başkanlık görevine Fahrettin Birol Temel seçildi. Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Birol Temel; ulusal ve uluslararası yarışmalar başta olmak üzere seminerler, Workshoplar ve sürpriz organizasyonlarla yeni projelere hız verecek. 

Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda yeni yönetim listesi şekillendi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:
Fahrettin Birol Temel - Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Güler - Başkan Yardımcısı
Necat Çuhadar - Başkan Yardımcısı
Şenol Özbay - Genel Sekreter
Yusuf Kılıç - Sayman
Ersin Avşar - Üye
Gökay Çakıroğlu – Üye
Ayvaz Akbacak – Üye
İsmail Akdoğan - Üye

Yeni dönemde yeni çalışmalar
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz olarak etkileyen Pandemi dolayısıyla gastronomi etkinliklerine ara vermek zorunda kalan Aşçılar Derneği, salgınının son bulmasının ardından ulusal ve uluslararası yarışmalar başta olmak üzere seminerler, Workshoplar ve sürpriz organizasyonlarla yeni projelere hız veriyor. 

Geçtiğimiz yaz ve sonbaharda İstanbul Festivali - Workshop Arena ile WorldFood İstanbul 2022’de Şov Mutfağı projelerini başarıyla yürüten dernek yönetim kurulu, yeni başkan Fahrettin Birol Temel ile İstanbul Culinary Cup 2023’ün hazırlıklarına başladı. İstanbul Culinary Cup 2023 için hazır olduklarını belirten Başkan Fahrettin Birol Temel, pandemi ve ardından yaşadıkları büyük kayıplarının üzüntüsünü, dernek yönetim kurulu ve üyeleriyle, sektör firmaları ve şeflerle el ele, omuz omuza aşacaklarını, hep birlikte, çok daha büyük ve güzel projelere imza atacaklarının altını çiziyor.   

100. Yıl Temalı İstanbul Culinary Cup  
Aşçılık mesleğine gönül ve emek vermiş, mesleğimizin duayeni Aydın Yılmaz’ın önderliğinde 1997 yılında Aşçılar Birliği adı altında kurulan dernek, geçmişten bugüne düzenlediği gastronomi etkinliklerini İstanbul Culinary Cup 2023 ile taçlandıracak. Aşçılar Derneği’nin 2023 yılında 10. kez düzenleyeceği İstanbul Culinary Cup, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kapsamında “100. Yıl Teması” ile organize edilecek. Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Birol Temel, İstanbul Culinary Cup 2023’ün sektörümüz ve camiamız adına çok başarılı geçeceğini, bununla birlikte etkinliğin Türk Mutfak ve Yemek Kültürüne büyük katkı ve yarar sağlayacağını ümit ettiklerini belirtiyor. 

Aşçılar Derneği’nin ulusal ve uluslararası platformlarda düzenleyeceği İstanbul Culinary Cup 2023, Türkiye ve dünya markası olan tedarikçi firmaları aynı çatı altında buluşturuyor. Türkiye’nin en önemli gastronomi yarışmalarından biri olan İstanbul Culinary Cup, “Display” ve “canlı yarışma” kategorilerinde İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin pek çok bölgesinden usta aşçılar, aşçılık meslek liseleri ile üniversitelerin gastronomi bölümü öğrencilerini bir araya getiriyor. İstanbul’da 2023’ün ikinci yarısı düzenlenecek olan İstanbul Culinary Cup 2023’e yarışmacı adayları www.istanbulculinarycup.com adresi üzerinden kayıt yaptırabilecek. 

Gastronomi bölümleri, kurum ve firmalar ile eğitim Workshopları
Kuruluş amaçları arasında, mutfak ve yemek kültürlerini araştırmak, şeflerin ve şef adaylarının mesleki eğitimini destelemek, aşçılar arasında sosyal dayanışmayı oluşturmak, yurt içinde ve yurt dışında mutfağımızın tanıtımını sağlamak olan Aşçılar Derneği yeni dönemde ‘Türk Mutfak ve Yemek Kültürü’ başta olmak üzere çeşitli Workshoplarla eğitime ağırlık verecek. Aşçılar Derneği, üniversite ve meslek liseleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve firmalarla imzalayacağı protokollerle, aşçılık mesleği ve Türk mutfağının geleneksel yapısını yeni nesil aşçı adaylarına aktararak mutfak mirasımıza sahip çıkacak. 

Yöresel mutfaklar desteklenecek
Aşçılar Derneği’nin geçmişten günümüze Türkiye’nin pek çok bölgesindeki belediyeler başta olmak üzere, yöresel mutfak kültürlerimize verdiği destek ve katkılar devam edecek. Bu bağlamda çeşitli belediyeler ile iş birliği yapılarak, yöresel yemek yarışmaları, kültürel mirasın kayıt altına alınması, profesyonel şeflere mahallî lezzetlerin tanıtılması, yöresel geziler ve benzeri etkinlikler düzenlenecek. 


Fahrettin Birol Temel kimdir?
Bolu-Merkez doğumlu olan Fahrettin Birol Temel iş hayatına 1988 yılında, o günün şartları içerisinde usta-çırak çerçevesinde başladı. İstanbul’da dönemin en iyi restoran ve kulüplerinde aşçılık ve şeflik yaptı. Ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarına katılarak çeşitli kategorilerde Türkiye’yi ve Türk Mutfak ve Yemek Kültürünü temsil etti. Fahrettin Birol Temel profesyonel meslek hayatına, Türkiye’nin lider markalarından biri olan Empero Endüstriyel Mutfak Ekipmanları firmasında yönetici-eğitimci şef olarak devam ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder