27 Kasım 2022 Pazar

TÜRSAB 25. Olağan Genel Kurulu Başladı

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB 25. Olağan Genel Kurulu açılış konuşmasını TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptı.TÜRSAB 25. Olağan Genel Kurulu kayıt işlemlerini tamamlayan acentalar salonda yerini aldı. Genel Kurul; açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından TÜRSAB’ın 50. yıl videosu izlendi. Program protokol konuşmaları ile devam etti. 

firuz-baglikaya-030.jpg

Açılış konuşmasını TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptı. 

KİMSE BULUNMAZ HİNT KUMAŞI DEĞİL, TURİZM MUCİZENİN ADIDIR DİLİMİZDEN GELEN DAİMA İYİLİK VE SEVGİDİR

firuz-baglikaya-031.jpg

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; “Değerli konuklar, genel kurulumuzun sahibi, turizmi var eden, turizmle nefes alan değerli Acenta sahipleri. Aramızda çok değerli konuklarımız var. Dile kolay tam 50 yılı geride bırakan bu 25. Olağan Genel Kurulumuzda bizleri yalnız bırakmadınız. Hoşgeldiniz. Türkiye’nin her köşesinden acentamız genel kurulumuza katılarak birliğine sahip çıkıyor. Herşeye rağmen turizm hizmetlerini bir araya getiren ve pazarlayan seyahat Acentası sahipleri yerlerini alınterileriyle almıştır. Lise yıllarımdan beri turizmin bir çok alanında bulundum hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değil. Turizm bu mucizenin adı. En doğal ve en kıymetli kaynak ilhamdır. Bizler duvarlara değil köprülere inanırız. Dilimizden gelen de daima iyilik ve sevgidir. Turizm panzehirdir iyi gelir iyileştirir. Turizm tarihi organize seyahat ile başlar. Ülkemizde de ilk 1899 yılında bir broşüre rastlıyoruz” dedi. 

tursab-firuz-baglikaya.jpg

TGA’DA SİZE YARIM KOLTUK DÜŞÜYOR DEDİLER 

Bağlıkaya; “Seyahat Acentası sayısının 1950’deki artışından günümüze olan sayısı turizmin etkisinin önemidir.  Pandemiden kurtulur kurtulmaz turizmin yaralarını sarmaya başladık. Ülkemizde bu artıştan payını hak ettiği kadar olmasa da alıyor. Sektörden alınan TGA payı bizim hesaplamalarımıza göre yüzde 0,6 civarında. 40 milyar dolar gelir varsa 240 milyon TGA payı olmalı. Acentalara yarım koltuk düşüyor dediler bize. Tanıtım bütçesinin yarısı kamudan karşılanan ülkelerin turizm gelirleri bizden çok fazla. Burada maalesef başarıdan bahsetmek mümkün değildir. Daha fazla kaynak ayırıp, neden rakiplerimizin gerisinde kalalım. Bunun yolu sektörün bütün paydaşlarına önem vermekten geçiyor. Geçmediği tek yer ben bilirim anlayışı. 1972 yılında kurulan birliğimiz kurulduğu günden bugüne Türk turizminin lokomotifi olmuştur. Mesleğimizi layık olduğu yere getirmek için çok çalışmak gerekir. Genel kurulumuzun mesleğimiz ve birliğimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun” diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder