27 Kasım 2022 Pazar

TÜRSAB 25. Olağan Genel Kurulu’nda Ekrem İmamoğlu Konuştu

TURİZMİNSESİ

TURİZM SEKTÖRÜ BACASIZ SANAYİDİR

TÜRSAB 25. Olağan Genel KURULU’NDA İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Sizlerle bir arada olmak çok kıymetli, çok özel bir kurumun kongresindeyim. Sektörün çok değerli üyeleri, ülkemiz turizm sektörünün önemli örgütlerinden biri olan TÜRSAB’ın 25. Olağan Genel Kongresi’ne hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Beni davet eden yönetime ve Birliğin Başkanı Firuz Bey’e saygılarımı sunuyorum. Ülkemizin turizm sektöründeki önemini tartışacak ve kararlar vereceksiniz. Ülkemiz turizm sektörüne hayırlar getirmesini diliyorum. En yüksek değerler yaratan sektörlerden bir tanesi belki de turizm sektörü. Rahmetli Özal’ın bu sektörün gelişmesi için makro plan yapmasıyla sektörün yolculuğunun başladığını kabuk etmek gerekir. Bu sektör 30’dan fazla sektörü de doğrudan etkilemekte ve istihdam yaratmaktadır. Cari açığımızın kapanmasında da rol oynuyor ve bu yüzden turizm sektörüne bacasız sanayi diyoruz” diyerek sözlerine başladı. 


ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

Pandemi öncesinde 50 milyon civarında olan ziyaretçi sayısından uzağız belki de ama bunu geride bırakacağımızı düşünüyorum. Çeşitli ziyaretçi kesimlerine başta hijyen olmak üzere dikkat edeceğiz. Sektörle birlikte özellikle yerel yönetim bir çok konuyu dikkate almalıyız. Bu yeni bir dönem ama elbette eskinin dinamikleri üzerinde geliştiğini biliyoruz. Pandemi öncesinde 1,5 milyara yaklaşan bir nüfus seyahat ediyordu. 380 milyona geriledi, şimdi yaraları sarma zamanı. 

TÜRKİYE’NİN ÖNEMİNİ ANLAMAK İÇİN HARİTAYA BAKMAK YETERLİ OLACAKTIR 

Turizm sektörü Türkiye için olduğu kadar İstanbul için de önemli bir sektördür. İstanbul ve Türkiye’nin önemini anlamak İçin haritaya bakmak yeterli olacaktır. Dünyada ne kadar nadide değerlerimiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Şehrimize ve kentimize gelen turist profilinin değiştiğini de görüyoruz. İstanbul’un ana ziyaretçi pazarlarından gelen ziyaretçi sayısının dramatik olarak gerilediğini görüyoruz. İstanbul orta vadede dünyadan en çok ziyareti çekecek ilk 3 şehirden biri olacak. İstanbul Turizm Platformu’nu kurduk, bu platform sayesinde sizlerin ihtiyaçlarını anlamak için toplantılar ve geniş çaplı çalışmalar yaptık. Master plan dahilinde çalışma süreci yürütüyoruz. Kültürel değerlerimizi turizm sektörüne ve insanımıza kazandırmak için büyük çalışmalar yaptık. Yoğun bir çalışmamız sürpriz alanlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte alt yapı çalışmalarımız ve ulaşım ile ilgili süreçleri İstanbul’a kazandırmak için yoğun gayret içerisindeyiz. 

İSTANBUL ORTA VADEDE DÜNYADAN EN ÇOK ZİYARETİ ÇEKECEK İLK 3 ŞEHİRDEN BİRİ OLMALI

Kültürel alanlarımız İstanbul’un özgürlüğüne ve yaşam kalitesine katkı sunmaktadır. Turizm örgütleriyle hizmetlerin aksama olmadan yürütülmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz orta vadede İstanbul’u ilk 3’e sokmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sportif organizasyonlar, kongre ve organizasyonları çok önemsiyoruz. Bu etkinlikleri uluslararası mekanizmalara tanıtan çalışmalara devam ediyoruz. Müzik festivalleri ve sanatsal etkinlikler hazırlıyoruz. Çeşitli girişimlere çok güçlü çalışmalar yaptığımızı sizlere duyurmak isterim. 

İSTANBUL’U PLATO GİBİ KULLANAN DİZİ SEKTÖRÜYLE DE İŞBİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Benzer şekilde İstanbul’u bir plato gibi kullanan dizi sektörüyle de işbirliğimizi sürdürüyoruz. Kolay, anlaşılır, basit ve modern bir yönetim sistemini İstanbul’a kazandırmak için çalışıyoruz. Ülke ve metropol olarak turizmde daha ileriye gitmek için aslında herşeyimizin olduğunu biliyoruz. Maksimum 3 saatlik bir uçuşla bize dünyanın her yerinden erişebileceklerini biliyoruz. İnsanlarımızın hoşgörü ve misafirperverliğine hayran kalıp, ülkelerine dönülsün istiyoruz. 

16 MİLYON İÇİN DAHA FAZLA İSTİHDAM VE DAHA FAZLA GELİR 

16 milyon için daha fazla istihdam ve gelir elde etmesini sağlamak ve İstanbul’un kültürel mirasına daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Turizm Müdürlüğü’müzün bütçesini kat be kat arttırdığımızı da sektörümüze duyurmak istiyoruz. Yerel yönetimler hak ettiği noktada olmadığı zaman, merkezi anlayışla yeterli seviyede dayanışma olmadığında mevcutla yönetme vizyonuna sahip oluruz, bunu aşmamız lazım. 

YAPTIĞIMIZ İŞBİRLİKLERİNİ DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ

İmamoğlu; “Başta TÜRSAB olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak istiyoruz ve yaptığımız işbirliklerini daha yukarıya taşımak için yüksek motivasyonla katkı sunmaya devam edilecektir. Genel kurulun sektöre başarılar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder