13 Haziran 2015 Cumartesi

Sheraton Istanbul Ataköy Hotel Geleneksel Yaza Merhaba Partisiyle bu yıl da büyüledi!

Sheraton Istanbul Ataköy Hotel’in Genel Müdürü Sn Mehmet ÇULHA ve ekibinin ev sahipliğinde her yıl yoğun bir katılım ile gerçekleşen geleneksel Yaza Merhaba Partisi ile bu sene de yaz mevsiminin gelişini kutladı.DJ Skull Punk, Burak Çağman Orkestrası ve Buzuki Serkan’ın sahne aldığı Yaza Merhaba partisinde konuklar gecenin geç saatlerine kadar eğlencenin tadını çıkardı.


Sheraton Istanbul Ataköy Hotel, turizm sektörünü ve otelin iş ortaklarından önde gelen isimlerini geleneksel Sheraton ‘’Yaza Merhaba Partisi’’nde bir araya getirdi.  Sheraton Istanbul Ataköy Hotel’in yemyeşil bahçesinde gerçekleştirilen “Geleneksel Sheraton Yaza Merhaba Partisi” her yıl olduğu gibi bu yıl da turizm sektörünün buluşma noktası oldu. Turizm sektörünün duayenlerinin yanı sıra, TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır da partinin konukları arasındaydı .


Yaklaşık 1500 davetli, gecede hem kış mevsiminin yorgunluğunu atarken hem de keyifli bir yaza merhaba dediler. Otelin ödüllü şefleri tarafından hazırlanan Türk ve dünya mutfağından özel lezzetlerin yer aldığı partide konuklar sınırsız eğlencenin tadını çıkardı. DJ Skull Punk, Burak Çağman Orkestrası ve Buzuki Serkan’ın performanslarıyla göz doldurduğu ve kulakların pasını sildiği yaza merhaba partisi geç saatlere kadar devam etti.Her yıl renkli anlar yaşanan ve konuklarını yemyeşil bahçe ile buluşturan Sheraton Yaza Merhaba Partisi , şehrin tek Resort otel olma ayrıcalığına sahip Sheraton Ataköy ’de sıcak yaz rüzgarları estirdi.




Otelciler Rusya’nın peşini bırakmıyor

Rusya’dan gelen turist sayısında düşüş sürerken, TUROB, Rusya pazarından umudu kesmiyor.Bölgesel bazlı tanıtım atağına kalkan TUROB, Rusya'nın Astrahan bölgesinden gelen tanıtım heyetini ağırlıyor.Türkiye’nin turizmde en önemli pazarlarından biri konumundaki  Rusya’dan gelen turist sayısındaki kan kaybı devam ederken,Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), kaybı durdurmanın yollarını arıyor.

TUROB Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle, bu yıl başından itibaren hızlandırdığı yabancı turizmcileri ağırlama organizasyonlarına devam ediyor. Bölgesel bazlı tanıtımlarını da hayata geçiren TUROB bu kapsamda, Rusya’nın Astrahan bölgesinden gelen tanıtım heyetini ağırlıyor.  TUROB, 10 Haziran’a kadar sürecek olan tanıtım organizasyonunda Astrahan bölgesinin önde gelen turizmcilerini İstanbul Point Hotel’de misafir ediyor. TUROB bu yıl içinde ABD, Almanya, İngiltere, Lüksemburg, İrlanda ve Estonya’dan gelen turizmcileri ağırlamıştı.

YÜZDE 29 GERİLEDİ
Türkiye’nin Almanya’dan sonra ikinci büyük turizm pazarı unvanını taşıyan Rusya’dan gelen turist sayısı bu yılın ilk 4 ayında yüzde 29 gibi ciddi bir oranda gerilemişti. Bu düşüşte en büyük rolü Rusya’da yaşanan ekonomik kriz oynarken, 4 aylık sürede bu ülkeden Türkiye’ye 300 bin turist geldi. Turizmciler bu düşüşü minimumda tutmak isterken, son dakika satışlarıyla Rusya pazarında bir toparlanma olabileceği beklentisi yaşanıyor.

Boeing, Toplam 5,6 Trilyon Dolar Değerinde 38.050 Adet Yeni Uçak Talebi Öngörüyor

20 yıllık Mevcut Piyasa Görünümü, 2014 tahminine kıyasla talepte yüzde 3,5’lik artış gösteriyor
Tek koridorlu ve küçük/orta büyüklükteki çift koridorlu uçak piyasaları, uçak sayısı ve değer açısından en fazla büyüyen sektör. Boeing [NYSE: BA] önümüzdeki 20 yıl içinde yeni uçak talebinin, geçen yılki tahmine kıyasla yüzde 3,5 artış göstererek 38.050 adet olacağını öngörüyor. Şirketin 11 Haziran’da açıkladığı yıllık Mevcut Piyasa Görünümü raporunda (CMO), bu yeni uçakların toplam değeri 5,6 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor.

Mevcut Piyasa Görünümüne (CMO) ilişkin veri grafiğini buradan indirebilirsiniz:

 Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, “Ticari uçak piyasası güçlü ve dayanıklı olmaya devam ediyor. İleriye baktığımızda, uçak piyasasının büyümeye devam etmesini, yeni uçaklara ilişkin talebin artmasını bekliyoruz. ” dedi.

Tahmin döneminin sonuna kadar, 2014 yılında 21.600 olan uçak sayısı 2034 yılında 43.560’a yükselerek ticari uçak filosu ikiye katlanacak. Büyüme, bu dönem boyunca teslim edilecek 38.050 uçağın yüzde elli sekizi tarafından sağlanmış olacak.

Yolcu trafiği, yüzde 5 olan tarihi eğilim çizgisine yakın olarak yaklaşık yüzde 4,9 oranıyla büyümeye devam edecek.  Tahmin döneminin sonuna kadar 7 milyardan fazla yolcu uçakla seyahat edecek.  Kargo trafiği ise yılda yüzde 4,7 oranında büyüme gösterecek..

Tek koridorlu uçak pazarı, gelecek yirmi yıl içerisinde 26.730 adet uçaklık taleple, en hızlı büyüyen ve en büyük segment olmaya devam ediyor. Yolcuların yüzde 75’ini tüm dünyadaki ticari uçuş rotalarının yüzde 70’inden daha fazlasına taşıyan bu uçaklar, dünyadaki havayolları filosunun temelini oluşturuyor.  Bu sektör itici gücünü, düşük maliyetli havayollarından ve gelişmekte olan ve yeni ortaya çıkan pazarlardaki  havayollarının büyümesinden alıyor.

Tinseth, “Tek koridorlu uçak pazarının kalbinde Boeing 737-800 ve önümüzdeki dönem piyasaya çıkacak olan 737 MAX 8 yer almaktadır. Bunlar, bulundukları sınıfta müşterilerine en yüksek yakıt tasarrufu, güvenilirlik ve kabiliyet sunan uçaklar” dedi.

Tek koridorlu uçak pazarının yaklaşık yüzde 35’inin düşük maliyetli havayollarına yönelik olduğunu belirten Tinseth, “Düşük maliyetli havayolları, en tasarruflu ve en yüksek kazanç sağlama potansiyeline sahip uçaklara gereksinim duyacak. Yüzde 20 daha az yakıt kullanan 737 MAX 200 modeli, bu tür havayolları için ideal bir taşıt olacak” dedi.

Boeing, öncülüğünü 787-8 ve 787-9 Dreamliner gibi 200-300 koltuklu küçük geniş gövdeli uçakların yaptığı segmentte, 8.830 yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını öngörüyor.  Bu yılki tahmine göre, talebin çok büyük uçaklardan 787 ve yeni 777X gibi yeni, çift motorlu uçaklara kayma eğiliminin devam etmesi bekleniyor.

Yeni uçak taleplerinin büyük bir çoğunluğu havayollarının büyümesi nedeniyle gelirken, sayıları çok fazla olan ve artmaya devam eden yaşlanmış uçakların da değiştirilmesi gerekecek. Her yıl, mevcut filoda yer alan uçakların yaklaşık yüzde 2 ila 3’lük bölümünün değiştirilmesi gerekecek.
Tinseth, konuyla ilgili olarak : "737 MAX, 777 ve 787, bu önemli değiştirme dalgasını yakalamak için çok ideal bir konuma sahip” dedi.

Hava kargo pazarının güçlenmeye devam etmesi önümüzdeki 20 yıllık süreçte yaklaşık 920 yeni uçak talebinin gelmesini sağlayacak.Tinseth, "Hava kargo pazarında iki yılda net bir büyüme gördük ve bu büyümenin devam etmesini bekliyoruz” dedi ve sözlerine şunları ekledi: “Bu durum, 747-8, 767 ve 777’nin de yer aldığı kargo uçağı üretim hattımız için de oldukça sevindirici bir haber.”
En uzun soluklu uçak tahmini olan Boeing’in Mevcut Piyasa Görünümü raporu havacılık endüstrisinin en kapsamlı analizi olarak değerlendiriliyor. Raporun tam metnine buradan erişebilirsiniz: www.boeing.com/cmo.

Yeni Uçak Teslimatları: 2015-2034
Uçak Tipi Koltuk Sayısı Toplam Teslimat Sayısı Değer (Dolar)
Bölgesel jetler 90 ve altı 2.490 100 milyar $
Tek koridorlu 90 – 230 26.730 2.770 milyar $
Küçük geniş gövdeli 200 – 300 4.770 1.250 milyar $
Orta geniş gövdeli 300 – 400 3.520 1.220 milyar $
Büyük geniş gövdeli 400 ve üstü 540 230 milyar $
Toplam --------- 38.050 5,6 trilyon $

Gelecek 20 yıl boyunca, Çin de dahil olmak üzere Asya pazarı, toplam uçak teslimatlarında başı çekmeye devam edecek.

Yeni Uçak Teslimatları: 2015-2034
Bölge Uçak Teslimatları
Asya 14.330
Kuzey Amerika 7.890
Avrupa 7.310
Ortadoğu 3.180
Latin Amerika 3.020
Afrika 1.170
 BDT 1.150
Toplam 38.050

İleriye Dönük Bilgi, Risk ve Belirsizliğe Tabidir.
Bu bültende yer verilen bazı ifadeler, 1995 tarihli Özel Menkul Kıymetler Hukuki Dava Reformu Yasası dahilinde “ileriye dönük” olabilir. “Beklemek”, “tahmin etmek”, “planlamak”, “tasarlamak”, “inanmak”, “tahmin yürütmek” gibi kelimeler ve benzeri ifadeler, bu ileriye dönük ifadeleri tanımlamak için kullanılmaktadır. İleriye dönük ifadelere ilişkin örnekler arasında gelecek planlarımız, işle ilgili beklentilerimiz, mali şartlar ve faaliyet sonuçlarının yanı sıra, herhangi bir tarihi veya güncel gerçek ile doğrudan ilişkisi olmayan diğer ifadeler yer almaktadır. İleriye dönük ifadeler, doğru olduğu tam olarak kanıtlanamayan gelecekte gerçekleşmesi beklenen olaylar hakkında güncel varsayımlara dayanmaktadır. Bu ifadeler garanti olmamakla birlikte tahmin edilmesi zor olan durumlardaki risklere, belirsizliklere ve değişikliklere bağlı olmaktadır.
Gerçek sonuçların ileriye dönük açıklamalardan somut biçimde farklı olmasına neden olabilecek pek çok faktör vardır. Bunlar;  ABD’deki ve dünyadaki ekonomik koşulların etkisi ve bizi ya da müşterilerimizi etkileyebileceklerinden genel sanayi koşulları ve bunların yanı sıra Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığımız başvurularda daha önce ve zaman zaman açıkladığımız diğer önemli faktörlerdir. İleriye dönük açıklamalar yalnızca yapıldıkları tarih itibariyle geçerlidir ve bu türden açıklamalarımızı kanunun mecbur tuttuğu haller dışında güncelleme veya düzeltmek gibi bir yükümlülüğü üstlenmemekteyiz.

11 Haziran 2015 Perşembe

DoubleTree by Hilton İstanbul-Moda’da Ramazan Boyunca Fasıl Eşliğinde İftar

Anadolu Yakası’nın göz kamaştıran nostaljik  semti Moda’da konumlanan DoubleTree by Hilton, Ramazan ayı boyunca misafirlerini canlı fasıl müziği eşliğinde ağırlayacak. Otel içerisinde yer alan, yemyeşil bahçesi ve samimi atmosferi ile The Doubles Restaurant’ta Şef Sinan Duran, Modern Türk ve Klasik Osmanlı mutfağını kendine özgü dokunuşları ile yorumluyor.


Kadıköy sahilindeki merkezi konumunda; çağdaş tasarımlı ve şık dekorasyonu, samimi ve sıcak servisiyle birleştiren, huzurlu bir bahçeye açılan The Doubles Restaurant, Ramazan ayında konuklarına Türk ve Osmanlı Mutfağı’nın özgün tatlarından oluşan bir açık büfe sunuyor.
 Geleneksel iftariyelikler, zeytinyağlılar, sıcak başlangıçlar ve saray mutfağından önde gelen çorba çeşitlerinin yanı sıra zengin menüde her gün farklı beş ayrı çeşitten oluşan ana yemek seçimleri bulunuyor.

 The Doubles Restaurant’ta ramazan ayı boyunca sunulacak olan Osmanlı Şerbeti de, son derece sağlıklı ve besleyici olmasının yanı sıra lezzeti ile de damaklarda eşsiz bir tat bırakacak.
 

Her güne özel farklı tatlar sunan The Doubles Restaurant’da kişi başı iftar menüsü 90 TL, 0-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz, 7-12 yaş arası çocuklar için ise %50 indirim uygulanıyor.

KIBRIS ESENTEPE-KARPAZ-MAĞUSA


ÖMER FETHİ GÜRER
Kıbrıs Esentepe Belediyesi Zerdali Festivali ve Belediyenin 35 yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Kıbrıs’ta idim. Kıbrıs Esentepe yanı sıra Kapaz, Girne, Lefkoşe ve Mağusa’ya uğrak verdim. Kıbrıs doğal güzelliği yanında tarihi dünü ile de zengin bir ada.  Kıbrıs’ta doğal güzellik yanında tarihi derinlikte dikkate değer, Antik çağların günümüze yansıyan görüntüleri mavi denizin sularına uzanan görümle buluştuğunda etkileyici bir manzara oluşuyor. Esentepe ile Kartal Belediyesi kardeş Belediye. Esentepe şirin bir belde, son yıllarda çok sayıda villa yapı ile yaz nüfusu oldukça artan bir konumu var.   Esentepe merkezde yer alan tarihi kilise cami yanı sıra manastır ve kilise yapıları dünün izlerini günümüze yansıtıyor. 


8 km güneyde yer alan Antiphonitis Manastırı yıpranan fresklerine rağmen ilgi odağı. Kilise XII. Yy sonlarında inşa edilmiş, kubbeli bir yapı. Esentepe’de İngiliz ve İsrail’den gelip yer alanların oluşturduğu siteler var.  Esentepe plajında belediye başkanı Cemal Erdoğan düzenleme çalışmaları başlatmış. Başkan Erdoğan ve Meclis Üyesi Vahit Bey ile birlikte gezdik. Plaj ile bölge daha çok çekim alanı olacak görülüyor. Alagadi plajı aynı zamanda deniz kaplumbağalarının Kıbrıs’ta bilinen yerlerinden. Esentepe’den Karpaz’a doğru giderken yol bir yanı yeşil, bir yanı mavi. Kıbrıs’ın kuzeydoğu ucunda sivri ve uzun yarımada’da farklı yerlerdeki yerleşmeler bulunuyor. Bir köyde Rum ve Türk kahvehanesi yan yana. Muşlu Maşallah’ın balık lokantasında mola verdiğimizde yanda eski bir kilise kalıntısı da bu alandaki tarihi geçmişi anlatır gibi. Apostolos Andres manastırı ise bölgede en ilgi çeken yer. Karpasia antik kenti de bu yakada yer alan tarihi alanlardan, Plajlar bu bölgede de çekim alanı. Bölge Milli park ilan edilmiş  “Kıbrıs Eşekleri” koruma altında. Yol aktıkça yerleşmelerden geçerek Magusa ulaşıyoruz. Magusa ilk gün sonrası ikinci günde gittim orada antik bir kent var ayrıca yazacağım ama Magusa’da yanındaki Maraş’ın durumu çarpıcı ve acı bir görüntü. Kıbrıs Barış hareketinden beri öylece kalan ve Türk askeri bölgesi içinde bölge bir dönemlerin ünü ile halende anılıyor. Ne var ki plajların bir bölümü dışında kapalı ondanda kapalı Maraş olarak anılıyor. Gazi Magusa bir liman kenti, Tarihin farklı evreleri ile güzel bir yer.  Arsinoe adı ile M. Ö 3 yy I Ptoleme’nin kurduğu ifade ediliyor, Arapların yönetimine giren Haçlı Seferleri sonrası oluşan göç ile gelen tüccarlar vasıtasıyla zenginleştiği belirtilen şehirde  1327 ‘ye kadar  yapılan kiliseler  yapılmış, ST Nikolas Katedrali’nde Lüzinyan  krallarının taç giymek için geldiği yer konumuna ermiş.1372’den sonra ise  Cenevizliler bölgeye gelmiş. 

Roma ve  Doğu Roma, Latin,Venedik yönetimleri sonrası  II.Selim Kıbrıs seferi ile 6 Ağustos 1571  yılında  Osmanlıların yönetimi başlamış.1878 yılına kadar Türk yönetimindeki 1878’de Kıbrıs yönetimi ile  birlikte İngiliz yönetimine geçmiş.1974  yılında gerçekleşen Barış Hareketinin ardından da Türk yönetiminde . Kale ve kale içinde yer alan yapılar ile tarihin izlerini taşıyor. Namık Kemal’in kaldığı zindanlarında ayrı bir önemi var. Lala Mustafa Paşa Cami olarak ibadete açık bulunan 1298-1312 yılları arasında inşa edilen ST Nikolas Katedrali görkemli bir yapı. İç dokusu Barok Üsluplu Kaburga tonozlu yapının girişte sol tarafında minare eklenmiş. Yapı farklı süslü kabartmaları ve  figürleri ile etkileyici bir görünüme sahip, Giriş kapısının önündeki Cümbez ağacı da anıt ağaç, 700 yıllık olduğu ifade edilen ağacın dallarında aldığımız yemiş inciri andırıyor diye düşünürken Tropikal incir olduğunu öğrendik, yılda yedi kez ürün verdiği anlatılan ağacın gövdesi de üç metreye yakın. Görkemli ağacın gölgesinde iki genç gitar ile sanat icra ediyorlardı.   Meydanda bir lahit mezar ve top mermileri de sergileniyor. Çevrede kilise, hamam ve eski yapılardan oluşan bir görünüm var. Ticari mekanlarda bölgedeki doku ile uyumlu. Doğu Akdeniz Üniversitesi de burada. Okul arkadaşım Yusuf Yüksel Şentuğ ve Ergin Özdemir’le de buluşunca Magusa sohbeti yaptık. Onlarda çevreci çalışmalara kendilerini adamışlar. Kale duvarlarında yıpranma ve aslına uygun onarımı için seçenekleri düşünüp yetkililerle iletişime geçme düşünceleri var. Kaç kez kimbilir top  ile delik deşik olan kale kaç kezde onarımdan geçmiş, görünümü ile geleceğe gidecek gibi ama elden geçerse yapı daha sağlıklı korunması olası olur.  Magusa’da birkaç anıtta var. Özgürlüğü anlatan anıt en görkemli olanı. Magusa  tatil için gidilebilecek güzellikte limanı, plajı çevredeki görülecek yerleri ile sıkılmadan  tatil için iyi bir tercih olur. 




Lefkoşe ve Girne’de tarihsel dünün izleri her yerde var ama Lefkoşe daha çok idari yönetim merkezi durumunda. Girne ise kalesi,  ticari alanları otelleri ile Kıbrıs’ta özel bir yer ayırmak gerekli. Girne’de tatil seçenekleri için önemli bir bölge.  Kıbrıs’ta Kumarhaneler ise her yerde. Kıbrıslıların girmesi yasak olduğu söyleniyor. Bir yerde hafta sonları kumar kaçamak merkezi gibi olmuş ama doğası tarihi güzellikleri ile yaşamı güzelliklerle buluşmak olarak görenler için Kıbrıs’ın her köşesi görülmeye değer. Kıbrıs’ta gezi turları da var.   Girne’de sahilde kale gibi dağda kaleye ya da çevredeki Osmanlıdan Roma’ya değin ulaşan tarihi mekânlara ermek görmek olası. Kıbrıs’a gidipte şehitliklere uğramadan olur mu?. Karaoğlan şehitliği gibi çıkarma bölgeleri, Kıbrıs tarihinde önemli hizmetleri olan Rauf Denktaş ile Fazıl Küçük mezarları, müzeler görülmesi gereken diğer önemli yerler. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz girişimi ile Kartal Belediyesi Ercan Havaalanı Karşısında Rauf Denktaş Heykelini yaptırdı. Bir benzerini de Kartal’da açacak. Kartal Belediyesi Esentepe Belediyesi kardeş Belediye. Kartal Belediyesi projeleri ile örnek olduğu gibi Kardeş belediyecilik uygulamasında da sözde kalamayan kardeşlikler kuruyor. Esentepe ile başladık Esentepe ile tamamlayalım. Kartal Belediyesi Kardeş belediyesi Esentepe 35. Yılını ve festivalini yoğun ilgi ile tamamladı. Kartal Belediyesi katkılarından dolayı Esentepe halkı Başkan Op. Dr Altınok Öz’e teşekkürlerini iletti. Güzel Kıbrıs’ta tarih ile doğa yolculuğu bir yazıya sığmayacak kadar çok ve anlatılmaya değer çok yerde var.

Yaz hamilelerine sağlıklı tatilin tüyoları

Hamile olduğunuz için güzel tatil günlerinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz
Yaz ayları birçoğumuz için yılın en güzel aylarıdır. Bu ayları hamile olarak geçirdiğiniz için çok şey kaçırdığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama hamile olduğunuz için güzel tatil günlerinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız ve dikkatli olursanız sizin de yaz aylarınız yılın en güzel zamanları olarak geçebilir.Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Kadın Hastalıkları-Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, yaz hamileleri için önerilerde bulundu.



YOLCULUKTA MOLA VERİN
Yolculuk sırasında 1.5-2 saatte bir mola verilmeli, molalarda 5-15 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Bu sayede bacaklarda ödem ve bacak toplardamarlarında kan pıhtılaşması ihtimali minimuma indirilir. Ayrıca uzun seyahatlerde pıhtı oluşumunu engellemek için varis çorabı kullanılmalıdır. Gebelerin uçak ile seyahatinde bir sakınca yoktur. Yalnız 34 haftadan büyük gebelerin doktor raporu olsa bile, bazı havayolu şirketleri seyahatlerine izin vermeyebilir. Bu hamilelerin şehir içinde veya arabayla gidilebilecek mesafede tatil yörelerini tercih etmeleri tavsiye edilir.

ŞİŞMİŞ AYAKLARINIZI DİNLENDİRİN
Şişmiş ve terlemiş ayaklarınızı ihtiyaç duyduğunuz zaman bir leğen dolusu soğuk suya sokun. Suya damlatacağınız birkaç damla nane yağı ise ayalarınızın daha da serinlemesini sağlar.

PAMUKLU GİYSİLER TERCİH EDİLMELİ
Giysi olarak mutlaka sentetik olmayan kumaşlardan yapılan ve ısıyı yansıtan açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Gebelikte vücut ısısının yükselmesi ve efor kapasitesinin azalması terlemeyi artırır. Pamuklu, cilde nefes aldıran kıyafet seçimi; anne adaylarını cilt mantarları ve genital mantardan korur. Terlemeye bağlı ciltte oluşabilecek sorunları sık duş alarak ve doktor önerisiyle kullanılan kremlerle gidermek de mümkündür.


GEBELİK LEKELERİ ÖNLENEBİLİR
Gebelik döneminde değişen hormon seviyeleri, ciltte de bazı değişikliklere yol açar. Gebelikte en çok karşılaşılan cilt problemlerinden biri ciltte görülen renk değişiklikleridir. Alın, burun, yanaklar ve çenede görülen lekeler genellikle doğum sonrası kaybolur. Güneş ışınları ve gebelikte salgılanan hormonlar nedeniyle ortaya çıkan lekelerden korunmak için yüksek koruma faktörlü kremler tercih edilmeli, güneşin yoğun ve ışınlarının dik olduğu saatlerde açık havada bulunulmamalı, gölge alanlar tercih edilmeli, bol kıyafetler giyilmeli, şapka ve gözlük kullanılmalıdır.

PAMUKLU İÇ ÇAMAŞIRI KULLANILMALI
Gebelikte vajinal enfeksiyonlar sıklıkla görülmektedir. Bu durum yaz aylarında daha da çok ortaya çıkabilir. Gebelik döneminde genital bölgenin kuruluğuna dikkat edilmeli, pamuklu iç çamaşırı kullanmalıdır. Günlük pedler kullanılmamalı; sıkı, dar ve hava aldırmayan kıyafetler tercih edilmemelidir. Bunların yanı sıra düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve güçlü bir bağışıklık sistemi de her türlü enfeksiyonla mücadele etmede önemli faktörlerdir.

DÜŞÜK TEHLİKESİ YOKSA HAVUZA GİRİLEBİLİR
Anne adayının düşük ya da erken doğum tehlikesi yoksa gebelik döneminde deniz ve havuza girmesinde sakınca yoktur. Ancak gebelik dönemi dışında da havuz kaynaklı enfeksiyon hastalıklarının daha sık görüldüğü unutulmamalıdır. Günün erken saatlerinde ve deniz suyunun temizliğine güvenilen yerlerde denize girmeye özen gösterilmelidir. Denize girerken, güneş yanıkları ve lekeleri, böcek ısırmaları ve düşmelere karşı da dikkatli olunmalıdır. Sudan çıktıktan sonra mayo veya bikini mutlaka değiştirilmelidir. Çünkü gebelerde sık görülen mantar enfeksiyonu, ıslak mayo veya bikini ile beklendiğinde, genital bölgenin nemli kalmasına bağlı olarak daha sık karşımıza çıkar ve tedavisi için ilaç kullanmak zorunda kalınabilir.

YÖRESEL YEMEKLERE KARŞI TEMKİNLİ OLUN
Anne adayı; öğünlerinde çiğ sebze ve meyveleri tüketirken iyice yıkanmış, etlerin iyi pişmiş olduğuna dikkat etmelidir. Yöresel yemekleri yerken temkinli olunmalı, mümkünse iyice emin olunmayan besinler tüketilmemelidir. Beslenme programı tatil haricindeki gibi devam etmelidir.

GIDA ZEHİRLENMESİNE DİKKAT!
Yaz aylarında dışarıda yenilen gıdalara bağlı olarak gıda zehirlenmeleri daha sık olabilir. Bu nedenle gebelikte daha dikkatli olunmalıdır. Bulantı, kusma, ishalle kendini gösteren besin zehirlenmeleri, ateşli durumlar, dinlenmeyle geçmeyen kramplar, baş ağrıları dikkate alınmalıdır. Bu gibi şikayetlerde hemen en yakın doktora veya merkeze başvurmalı ve özellikle sıvı açığı oluşmaması için hekimlerin önerileri doğrultusunda tedavi olunmalıdır.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a Legion D’Honneur”e layık görüldü

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, 1802 yılından bu yana Fransız hükümeti tarafından verilen en üst düzey nişan olan “Legion D’Honneur”e layık görüldü. İstanbul’da Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende Rahmi M. Koç’a nişanı, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti.


 Bili, törende yaptığı konuşmada Fransa’nın Rahmi M. Koç’u dostları arasında görmekten ve bu onursal taltif töreni aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetli bir vatandaşının mesleki ve insani geçmişine duyduğu saygıyı ifade etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.


 Bili, “İş dünyası ve ekonomi dünyasındaki etkinliğinin yanı sıra Rahmi M. Koç’un üstün şahsiyetini oluşturan bir diğer unsur da, ülkesinin kalkınmasına ve yükselmesine sunmuş olduğu sonsuz destektir” dedi. Törende konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç da, “Bugün hayatımdaki müstesna akşamlardan birini daha yaşıyorum. Benden sonra da çocuklarımın ve torunlarımın iftihar edeceği bu ödülü müzemde onurla teşhir edeceğim” dedi.


GRAND CEVAHİR HOTEL & CONVENTION CENTER BÜYÜK İFTAR DAVETLERİNİN ADRESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Grand Cevahir Hotel & Convention Center, on bir ayın sultanı Ramazan ayını coşkuyla karşılıyor. Yurtiçi ve yurtdışından birçok misafiğırlayan Grand Cevahir Hotel & Convention Center, hazırladığı iftar menüleriyle geleneksel Ramazan sofralarını yaşatmaya devam ediyor.İş toplantıları ve iş yemeklerinin değişmez adresi Grand Cevahir Hotel & Convention Center bu yıl da; lezzetli menüleri ve şık sunumlarıyla iftar davetlerinde büyük grupları ağırlamaya hazırlanıyor.


Grand Cevahir Hotel & Convention Center; misafirlerinin, Ramazan ayının coşkusunu en güzel şekilde yaşayabilmesi için geleneksel Türk mutfağının birbirinden eşsiz lezzetlerini, tasavvuf müziğinin huzur verici melodileriyle harmanlıyor. Zengin iftariyelikler, sıcak Ramazan pideleri, leziz çorbalar, börek ve pestil çeşitleri, Türk mutfağının enfes tatlıları, limitsiz çay ve meşrubat çeşitleriyle donatılmış menüsüyle misafirlerine en güzeli sunmaya hazırlanan Grand Cevahir Hotel, büyük gruplar için havuz başını da hizmete açıyor.

Ramazan ayının yaz sıcaklarına denk gelmesiyle birlikte misafirlerine kalite ve lezzetin yanı sıra serin bir ortamda vakit geçirme ayrıcalığını da yaşatmayı arzu eden Grand Cevahir Hotel’in iftar menüsü fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

10 kişiden 1700 kişiye uzanan grup davetlerine ev sahipliği yapmayı bekleyen Grand Cevahir Hotel, özel menü ve fiyat seçenekleriyle misafirlerinin keyifli bir iftar akşamı geçirmesini garanti altına alıyor.

EGE’NİN HAFİF VE SAĞLIKLI LEZZETLERİ BİZ CEVAHİR HOTEL’İN İFTAR SOFRALARINDA

Biz Cevahir Hotel İstanbul’un bünyesinde bulunan Zeytinyalı Restoran; Ege’nin sağlıklı ve lezzetli tatlarını iftar sofralarına taşıyor. Biz Cevahir Hotel İstanbul; Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun mütevazi ve huzurlu bir iftar geçirmek isteyenleri Zeytinyalı Restoran’a bekliyor.


Şehrin en merkezi konumlarından olan Gayrettepe’de bulunan, açıldığı günden bu yana Ege’nin ve Anadolu’nun en taze tatlarını misafirlerinin beğenisine sunan Zeytinyalı Restoran; Ramazan Ayı’nda huzurlu atmosferiyle misafirlerini bekliyor. Dekorasyonu ve gizli bahçesiyle, misafirlerine şehrin merkezinde bir kaçış noktası sunan Biz Cevahir Hotel İstanbul; Ramazan Ayı’nda misafirlerine sakin, huzurlu ve ferah bir Ege havası sunuyor.


Yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan Ayı’nda misafirlerini ağır tatlar yerine organik ve sağlıklı lezzetlerden oluşan menüsüyle karşılayan Zeytinyalı Restoran; gerek sevdikleri gerekse iş çevreleriyle keyifli bir iftar geçirmek isteyenler için doğru adres olacak.
Birlik ve beraberliğin en yoğun şekilde hissedildiği bu özel günleri sevdikleri ve iş çevreleriyle birarada geçirmek isteyenler için açık büfe iftar menüsü 59 TL iken gruplar için set menüler özel olarak fiyatlandırılacaktır.

9 Haziran 2015 Salı

Mövenpick Hotel Istanbul’da Geleneksel Ramazan Sofralarının Keyfi...

Osmanlı saray mutfağının tadını canlı fasıl müziği eşliğinde çıkarın.Mövenpick Hotel Istanbul,  18 Haziran – 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında AzzuR Restaurant’ta “11 Ayın Sultanı”na layık bir iftar büfesi sunuyor. Başaşçı Giovanni Terracciano ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, Ramazan pideleri, zeytinyağlılar, tavuk dolması, kuzu güveç, beğendili tas kebabı, kuzu şaşlık kebabı, tereyağlı mantı ve güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, sakızlı fırın sütlaç gibi Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan seçkin örnekler, geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatacak.


Canlı fasıl müziğinin eşlik edeceği bu muhteşem ziyafetin ardından serinletici bir lezzetle ferahlamak isterseniz iftar büfesinde yer alan gurme Mövenpick dondurmalarını tercih edebilirsiniz.


İftar büfesi kişi başı KDV dahil 111 TL’dir. Rezervasyon için 0212 319 29 29’u arayabilirsiniz. www.moevenpick-hotels.com/istanbul


Misafirleriniz için eşsiz iftar davetleri.
Kutsal Ramazan ayı dostluk ve paylaşma zamanıdır. Mövenpick Hotel Istanbul, Ramazan coşkusunu çalışanlarıyla ve iş arkadaşları ile paylaşmak isteyen şirketler için birbirinden lezzetli, geleneksel tatların bulunduğu özel iftar menüleri hazırladı. Size özel ayrılan salonlarda düzenleyeceğiniz 10 kişiden 400 kişiye kadar olan iftar davetleriniz için 0212 319 29 29’dan Ziyafet Ofisi’ni arayabilirsiniz.

Club Med’den Ramazan Bayramı’na özel Maldivler, Mauritius, Antalya ve Bodrum tatil fırsatları!

Hint Okyanusu’nun tropik cennetleri Maldivler ve Mauritius’ta bambaşka bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler Club Med’in Ramazan Bayramı’na özel fiyatlarından yararlanabiliyor! Ramazan Bayramı tatilini şimdiden planlayanlar, Premium Her Şey Dahil tatil konseptinin yaratıcısı ve dünyadaki lider uygulayıcısı Club Med’in dünyanın dört bir yanındaki muhteşem tatil merkezlerindeki yerlerini ayırtıp kusursuz bir tatil deneyimine hazırlanıyorlar. Bodrum, Antalya, Maldivler ve Mauritius’ta, yazın sembolü Palmiye ağacının gölgesinde, denize ve güneşe nazır konuşlanmış Club Med tatil merkezlerinde tatilini geçirmek isteyenler kişi başı ulaşım ve konaklama dahil 2.525 TL’den başlayan avantajlı Bayram fiyatlarından hemen yararlanabiliyorlar!


Ailelerin tercihi Club Med Palmiye Antalya ve Club Med Palmiye Bodrum!
Yıl boyu okulda derslerine çalışan çocukların yazın keyfini doya doya yaşayacağı, su kayağından sörfe ve doğa gezilerine her türlü kara ve su sporu imkânı bulunan Club Med Palmiye Antalya Kemer ve Club Med Palmiye Bodrum, kristal mavisi denizleri, begonvillerle süslü bungalowları, siniri stresi anında yok eden Spa deneyimleri ve leziz yemekleriyle her ailenin aradığı mükemmel tatil deneyimi için hazır! Her iki tatil merkezi için de 16-19 Temmuz tarihleri için 3 gecelik tatil, ulaşım ve konaklama ile birlikte her şey dahil kişi başı yalnızca 2.525 TL!


Bayramda romantik bil tatil arayanlara Club Med Kani!
Özel kumsal alanı ile romantik anlar yaşatan Kani, büyüleyici lagün manzarasıyla da dünyada haklı bir üne sahip. Seçkin süitler ve kişisel hizmet seçeneklerini sımsıcak kumlara sahip özel sahili ile taçlandıran Kani, sınırsızlık havuzu, tüplü dalış, aquafitness, spa gibi faaliyetlerin yanında balık tutma ve özel ıstakoz pikniği gibi gezi imkânları da sunuyor. Kani’de ayrıca, çiftler için kişisel bakım imkânı sunan Club Med Spa, ada etrafında tur, su topu, futbol, transparan kano gibi aktiviteler de bulunuyor. Ramazan Bayramı tatilinin 7 gün 7 gecesini bu Hint Okyanusu cennetinde geçirmek isteyenler için kampanyaya özel kişi başı her şey dahil fiyat 6.170 TL!


Herkes bu adayı merak ediyor: Club Med Mauritius!
Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu’nun en güzel noktalarından birinde bulunan Mauritius adası, her kültürden insanı barındıran sıcak ve samimi dünyasıyla tatilcilerin de gözde destinasyonu! Club Med’in adadaki iki tatil merkezinden Club Med La Plantation d’Albion, adanın muhteşem dağlar ve mercan kayalıklarıyla çevrili batı köşesinde yer alıyor. Bembeyaz kumlu plajları, geniş çeşitlilikte su sporu imkânları ve harika gün batımıyla La Plantation d’Albion Türkiye’den ziyaretçi bekliyor! Adanın bir diğer incisi ise Club Med La Pointe aux Canonniers! Dalış ve wakeboarding meraklılarına benzersiz bir deneyim yaşatan bu tatil merkezi yemyeşil çimenlerin üzerine konuşlandırılmış otantik bungalowları, tropik deniz canlıları ve yepyeni tatlarıyla misafirlerini ağırlıyor. Her iki Club Med tesisinde tatil için Ramazan Bayramı’na özel fiyat haftalık ulaşım ve konaklama dahil 6.755 TL

Wyndham Grand İstanbul Europe’da Eşsiz Ramazan Lezzetleri…

Wyndham Grand İstanbul Europe Hotel; Executive Chef Sedat Özkan önderliğindeki Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli örneklerinin sunulduğu Almina Restaurant’ta Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınıza alakart veya açık büfe için özel seçenekler sunuyor.


Hünkar Çorbası, Ege Yörük Çorbası, Kızıl Çorba, Fırınlanmış Etli Köprü Mantısı, Saray Katmeri, Tiryaki Kebabı, Samsa Tatlısı, Padişah Sarması ve daha birçok  eşsiz lezzetlerin sunulduğu  “açık büfe iftar yemeği” sınırsız meşrubat ve çay ile  birlikte kişi başı 69 TL…


Ayrıca özel organizasyon veya grup davetleri için 14 toplantı odası ve kendine ait terası olan 2 Balo salonu ile farklı alternatifler de sunuluyor. 

Hilton İstanbul Bomonti’den sultanlara layık iftar menüleri

Ödüllü şefi yönetiminde İstanbul’u dünya lezzetleriyle buluşturan “the globe”, Ramazan menüleriyle geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en özel tatlarını konuklarına sunmaya hazırlanıyor. Hilton İstanbul Bomonti’nin İstanbul’un önde gelen lezzet durakları arasında yer alan restoranı “the globe”, Ramazan’ı geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla sunan özel iftar menüleriyle karşılıyor. 


Ödüllü şef Yannis Manikis’in yönetiminde, 80 kişilik dev bir şef kadrosuna ev sahipliği yapan “the globe”, Ramazan boyunca zengin menülerle konuklarını ağırlayacak. Ramazan bereketine yakışır nitelikteki menüler, başlangıç aşamasında sucuk ve pastırmadan hurmaya, marine edilmiş zeytinlerden bal kaymağa zengin iftariyelik seçenekleri sunacak. Ardından demirhindi şerbeti ve Akide şerbeti gibi geleneksel Osmanlı şerbetleri, çorbalar ve salatalar konuklarla buluşacak. 


UNUTULMAYACAK BİR LEZZET DENEYİMİ
Bir sonraki aşamada ise etli pazı sarma, mini lahmacun, içli köfte, su böreği ve mantı gibi Türk mutfağının sevilen tatları ile lezzet deneyimi bir adım ileri taşınacak ve sofralar hünerli şeflerin hazırladığı ana yemekler için hazırlanacak.Hünkarbeğendi, Piliç Topkapı, kuzu incik, dana külbastı, kaşarlı ızgara köfte... “the globe”un iftar menüleri, ana yemekleriyle tüm konuklarına unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak.“the globe”un Ramazan menüleri, tatlılarıyla da göz dolduracak. Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaç, irmik helvası, cevizli baklava, kazandibi, restoranın sunacağı tatlılardan yalnızca birkaçı... Tatlının ardından ise iftar menüsü meyve tabağı ile tamamlanacak. 
Hilton İstanbul Bomonti, sahur keyfini de es geçmiyor. Oda servisi ile sipariş verilebilen sahur menüsündeki kahvaltı tabağında 20’yi aşkın seçenek sunuluyor.“the globe”un iftar menüleri, Ramazan boyunca kişi başı 94 TL’lik fiyattan konuklara sunulacak.  
Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: 
0212 708 3142 

ORIENT TERRACE’TA YAZ HAVASI

Pera Palace Hotel Jumeirah, yaz sezonunu Orient Terrace’ın özel menüsüyle açıyor.Etkileyici atmosferi, doğal meyve sularıyla hazırlanan leziz kokteylleri, seçkin menüsü ve kaliteli servisiyle şehrin en popüler mekanları arasında yer alan Orient Terrace bu yaz, sevilen kokteylleri arasına yenilerini ekledi.


Pera Palace Hotel Jumeirah, sevilen mekanı Orient Bar Terrace’ı bu yıl da özel bir yaz menüsüyle misafirleriyle buluşturuyor. Eğlence ve lezzet hayatına farklı bir soluk getiren Orient Bar Terrace, seçkin menüsündeki doğal meyve sularıyla hazırlanan kokteylleriyle iddiasını vurguluyor.


Ernest Hemingway’in Jackie Onassis’i mi, Agatha Christie’nin Poirot’u mu?
Orient Bar Terrace, yerli ve yabancı şaraplardan oluşan zengin kavının yanı sıra, özel kokteylleriyle de misafirlerinin kalbini çalacak. Adını 125 yıllık tarihi boyunca Pera Palace Hotel Jumeirah’ta konaklayan ünlülerin eserlerindeki karakterlerden alan kokteylleriyle Orient Bar Terrace, yaz boyunca adından söz ettirecek. ….. isimli kokteyller mekanda 45 TL’ye sunulacak.

Her gün 10.00-02.00 saatleri arasında açık olan Orient Bar Terrace, bu yaz da sıcak havalarda İstanbul’un vazgeçilmez mekanı olacak.


Palmarina Bodrum’da ikonik restaurant Nobu kapılarını açtı

Dünyanın önde gelen şehirlerinin ardından, geçtiğimiz sene Türkiye’deki ilk şubesini, Palmarina Bodrum’da açan dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa ile ünlü aktör Robert de Niro’nun sahibi olduğu ikonik restaurant Nobu; yenilenen dekorasyonuyla yaz sezonuna kapılarını açtı.Palmarina Bodrum’un burun kısmında engin deniz manzarasına sahip Nobu Bodrum; dünyada Japon mutfağının devi olarak biliniyor. Her şubesinde titizlikle korunan standartları, sıra dışı çok özel lezzetleri, benzersiz lokasyonu ve enerji dolu atmosferi ile bu sezon da yazın vazgeçilmezleri arasında yer alacak görünüyor.


Palmali Tourism Grubu; geçtiğimiz sene dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa ve ünlü aktör Robert de Niro ile antlaşma sağlayarak, sahibi oldukları Japon mutfağının devi, ikonik restaurant Nobu’yu Türkiye’ye getirmeye ikna etmişti. New York, Londra, Milano, Monte Carlo, Moskova, Tokyo, Hong Kong, Beijing, Melbourne, Perth, Miami, Malibu, San Diego, Las Vegas, Mexico City, Bahamas, Cape Town, Dubai gibi dünya merkezlerinin ardından Nobu; Türkiye’deki ilk şubesini Palmarina Bodrum’da açarak, çok kısa bir süre içerisinde özel lezzetleriyle büyük ilgi ve beğeni görmüştü.Japon mutfağının duayeni dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa yaptığı açıklamada; Palmali Grup ile işbirliği sonucu  Türkiye’ye Nobu ’yu getirmiş olmaktan ve ilk şubelerini Palmarina Bodrum’da açmış olmaktan son derece memnun olduklarını ifade etti. Palmarina Bodrum’un ve Türkiye’nin doğru bir lokasyon seçimi olduğu düşündüklerini, yeni yaz sezonunda çok özel lezzetlerini Türkiye’deki ve dünyanın çeşitli lokasyonlarından gelen tüm misafirleri için sunmaya devam edecek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. NOBU restaurantları dünyanın en büyük ve gözde kentleri başta olmak üzere yaklaşık 30 lokasyonda Japon mutfağınının en özel tatlarını ve ünlü Şef Nobu Matsuhisa’nın ikonik hale gelen  özel yemeklerini, sevenleri ile buluşturmaya devam ediyor. Nobu Matsuhisa’nın mutfak ve tedarik süreçlerinde dünyaca bilinen titiz yaklaşımı ve güçlü ekipleri sayesinde bu ikonik lezzetler dünyanın her yerinde aynı lezzetle sevenlerine ulaşıyor.


Dünyaca Ünlü Şef Nobu Matsuhisa’nın Yeni Sezonda Tavsiyeleri
Şef Nobu Matsuhisa’nın mutfağında ve sunumlarında kurduğu yüksek standartları ve titizliği dünyaca biliniyor. Türkiye de Nobu Bodrum’un açılışıyla beraber bu standartlarla tanışmış oldu. Kurucu Executive Şef Nobu Matsuhisa’nın tavsiyeleri arasında; kendisinin dünyaca üne kavuşturduğu Black Cod Miso (Morina Balığı, Yuzu Miso Sos ile), New Style Salmon (Somon balığı, New Style Sashimi), Rock Shrimp (Mini Kardes Tempura, Mayones Sos veya Tereyağlı Ponzu Sos ile), White Fish Tiradito (Deniz Levreği, Tiradito), Yellowtail Jalapeno (Akya Balığı Sashimi Jalapeno Biberli) ve Sashimi Salad (Karışık Sashimi Salatası, Matsuhisa Soslu) ilk sıralarda yer alıyor. Nobu Bodrum’un lezzetli yemekleri ve sıradışı sunumu kadar; Palmarina Bodrum’un ‘Old City’ ya da ‘Eğlence Adası’ olarak da anılan burun kısmında denize karşı etkileyici manzarası, yüksek enerjili cana yakın servisi ve  sıcak atmosferi ile misafirlerinin coşkulu ve özel bir şekilde  ‘ Irasshaimase!’ denilerek  karşılanmasının da fark yaratan unsurları arasında görülüyor.


Nobu Bodrum’da öğle yemeği servisi 13:00-17:00 arasında, akşam yemeği servisi ise 19:30-24:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Özel davetler düzenlenebilen mekanda arzu edilir ise önceden bildirilmek koşuluyla davetlere özel catering hizmeti de sunulabiliyor. Ayrıca, Nobu Bodrum’da yer alan ve saat 11:00 ile akşam 17:00 arası hizmete açık olan Nobu Beach; Palmarina Bodrum’un burun kısmında  denize karşı konumlanan eşs,z deniz manzarasına sahip yüzme havuzu ve dinlenme alanları da akşam üzeri parti alanına dönüşüyor.  Akşam saatlerinde konuklar 17:00-19:00 arasında DJ eşliğinde Nobu Beach’te akşam servisi öncesinde eğlenceli ve dinamik bir atmosferde güneşin tadını çıkarabiliyor.Türkiye’deki yeme içme sektörünün zenginleşmesine katkı sağlıyan Nobu dünyanın çeşitli bölgelerindeki müdavimlerini de Palmarina Bodrum’daki şubesinde ağırlıyor. Deniz, hava ve kara yoluyla Palmarina Bodrum’a gelen yoğun yerli ve yabancı turistin trafiğine katkılarıyla bölgede Türk turizm sektörünün gelişmesine destek veriyor. Nobu Matsuhisa’nın Palmarina Bodrum ziyaretinde İngiltere’de ve Dubai’deki müdavimleri ile karşılaşması her iki taraf için de hoş bir sürpriz olmuştu.



Dünyanın en önemli şehirlerinin ardından Bodrum’un lokasyon olarak seçilmesi, Türk turizminin dünyaya açılması açısından da önemli bir gelişme olarak kaydediliyor. Bodrum’un  dünyanın önemli merkezlerinin ardından lokasyon olarak seçilmesi, hem ülkemizdeki Türk yeme içme kültürünün zenginleşmesine hem  de Türk turizminin gelişerek dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında aday gösterilmesine katkı sağlayan önemli bir girişim olarak gösteriliyor. 

Rezervasyon için, 0 252 385 38 62, 0 252 385 32 80.
Nobu Bodrum rezervasyon için; +90 252 385 38 62, 0 252 385 32 80
PALMARINA Bodrum, Cokertme Cad. Yalikavak, 48990 Bodrum, Mugla / TURKEY