20 Aralık 2016 Salı

Seyşeller, QATAR AIRWAYS İle Artık Daha Yakın

Seyşeller’in baş döndürücü, beyaz kumlu plajlarını ve etrafı palmiyelerle çevrili, çekici kıyı şeridini Qatar Airways ile keşfedin. Qatar Airways, 2016 yılındaki küresel genişlemesini, cennet gibi bir yer olan Afrika’daki Seyşeller’e her gün yapılacak uçuşları başlatarak, başarılı bir şekilde tamamladı. Seyşeller Uluslararası Havalimanı’na iniş yapan ilk uçak, yerel erkanla birlikte havalimanı ve devlet görevlilerinin katıldığı bir törenle karşılandı. Qatar Airways CCO’su Dr. Hugh Dunleavy, havayolu şirketinin Doha’daki operasyon merkezinden yapılan ilk direkt uçuşta yer alan yüksek profilli delegasyona başkanlık yaptı.

Amaçlarının yolcularına tatil yerlerini seçerken daha fazla seçenek ve çeşitlilik olduğunu belirten Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, “Seyşeller’in Avrupa ve Orta Doğu’dan gelen ve egzotik bir ada arayan pek çok yolcu için popüler bir seçenek olacağından eminiz. Bu yeni hizmet ile birlikte tatilciler, son teknoloji ile donatılmış merkezimiz, Doha Uluslararası Havalimanı aracılığı ile Seyşeller’e kesintisiz ulaşabilir.” dedi. Batı Hint Okyanusu’nda, Afrika’nın doğu kıyısının açıklarında bulunan bu varış noktası, 115 tropikal adadan oluşuyor. Havalimanı, Mahe adasında, Seyşeller’in başkenti olan Victoria şehrinin yakınında bulunuyor. Ziyaretçiler, Praslin adasında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Mai Vadisi Doğa Koruma Alanı’nı, Mahe’deki Seyşeller Ulusal Botanik Bahçeleri’ni gezebilir veya adanın ünlü, beyaz kumlu plajlarının tadını çıkarabilir.

Turizm, Sivil Havacılık, Limanlar ve Denizcilik Bakanı Mr. Alain St. Ange, yeni başlayacak uçuşlar ile ilgili ise, “Dünyanın beş yıldızlı havayolu şirketi Qatar Airways’i Seyşeller’de görmekten mutluyuz. Etrafa serpiştirilmiş gibi gözüken adaların yemyeşil doğal manzaraları, beyaz kumlu plajları ve turkuaz rengi denizi, ziyaretçilere yaşamları boyunca hatırlayacakları bir macera yaşama sözü veriyor. Yeni başlatılan bu seferler, Avrupa ile aradaki trafiği artırma konusunda büyük potansiyele sahip gelişen turizm endüstrisine önemli değer katacak ve diğerinin yanı sıra büyümekte olan Orta Doğu ve Doğu Asya’nın seyahat pazarını genişletecek. Ödüllü bir havayolu şirketi olan Qatar Airways, bu güzel adaya seyahat eden yolculara hizmet, bilet fiyatları, transfer havalimanı deneyiminin yanı sıra rotalar açısından daha fazla seçenek sunacak.” dedi. Seyşeller, Qatar Airways’in küresel uçuş ağını genişletme stratejisi ve Afrika’da devam etmekte olan büyümesi açısından önemli bir varış noktası. Havayolu şirketi şu anda Afrika’da 23 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Bunların arasında uçuşların yakın zaman önce başladığı ve Eylül 2016’da havayolu şirketinin uçuş ağına katılan Namibya’nın başkenti Windhoek de bulunuyor.

Qatar Airways’in 2016 yılı rota genişletme çalışmaları kapsamında uçuş ağına dahil edilen varış noktaları ise; Adelaide, Atlanta, Birmingham, Boston, Helsinki, Krabi, Los Angeles, Marakeş, Pisa, Reşü’l-Hayme, Sydney, Windhoek, Erivan ve en son olarak Seyşeller. Havayolu şirketi 2017 yılında da yeni varış noktalarına uçuşlar başlatmayı planlıyor. Bunlar; Auckland (Dünya’nın en uzun ticari uçuşu olacak), Canberra (Qatar Airways’in Avustralya’ya beşinci varış noktası olacak), Dublin, Las Vegas (Qatar Airways’in ABD’deki onbirinci varış noktası olacak), Rio DE Janerio, Santiago, Medan ve Yanbu. Doha ile Seyşeller arasında seyahat edeceklere adada geçirecekleri zamandan tam istifade edebilmeleri amacıyla cazip bir uçuş planı sunuluyor. Buna göre, uçuşların varış saati sabah 08:50 ve kalkış saati akşam 19:25 olarak belirlendi.Seyşeller’e uçmayı planlayan yolculara, nihai varış noktalarına ulaşmadan önce, ücretsiz, yeni transit vizesi ile Doha’da kısa süreli (96 saate kadar) konaklama fırsatı içeren bir plan seçeneği sunuluyor. Doha’daki tarihi alanları ve beş yıldızlı alışveriş merkezleri ile resortları hızlıca gezmeye ve rüya gibi bir Seyşeller tatili sadece Qatar Airways yolcuları için bir arada sunuluyor.


Dunlop yetkililerinden uyarı: Soğuk havalara dikkat

Dunlop yetkillileri, kış aylarındaki zorlu hava şartlarında güvenli sürüş için lastik seçiminin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.  

Yetkililer zorunlu olmasa bile kazaları minimuma indirmek için binek araçların da kış lastiği takması gerektiğini belirtiyor. Dunlop, kış aylarında ağırlaşan yol şartlarında güvenle seyahat etmek için “kış lastiği” kullanmanın şart olduğunu vurguluyor. Zorlu hava şartlarında güvenli sürüş deneyimi için kış lastiği kullanımının yaygınlaşmasını amaçlayan Dunlop, sürücülerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor. 



Neden Kış Lastiği Kullanmalıyız?

1- Kış lastikleri; düşük sıcaklıkta (7 derece altı) veya kar kaplı yollarda özel kauçuk ve sırt deseni teknolojisi ile sürüş hakimiyeti ve kısa fren mesafesi sunuyor. 

2- Kış lastikleri karlı, buzlu zeminlerde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu, çekişi ve kilometre performansı gibi önemli kriterlerde fark yaratıyor. 

3- Kış lastikleri, FST ile geliştirilmiş tam silikalı sırt karışımı ile düşük sıcaklıklarda esnekliğini koruma ve karlı/buzlu zeminlerde yüksek tutunma yeteneğine sahip. Bu nedenle kış lastiği kullanımıyla özellikle büyük şehirlerde kış koşulları nedeniyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmek mümkün. 

4- Kış koşullarında hayati önem taşıyan fren mesafesi kış lastikleriyle yarı yarıya azalıyor. Kış lastiği kullanan sürücüler; karlı, buzlu zeminleri dert etmeden emniyetli sürüşün keyfini çıkarabiliyor.

Dunlop’tan güvenli sürüş önerileri:
Aracınızdaki 4 lastiği de kış lastiği olarak kullanın. Çünkü yalnızca çekiş lastiğinin kış lastiği olarak kullanılması yeterli değildir.

Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuş için lastik hava basıncı önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamalı.

Karlı ve buzlu yollarda hızınız daha düşük olmalı.

Takip mesafenizi daha uzun tutun, ani fren, direksiyon hareketleri ve hızlanmalardan kaçının.

Aracınızın suyunun donmaması için antifiriz kullanın.

Yolda görüşünüzü engellememesi için aracınızın camları ve kaportası üstündeki karları yola çıkmadan mutlaka temizleyin.

Antifirizli cam suyu kullanın. Cam suyunuzu yola çıkmadan kontrol edin. 

SunExpress’ten ekstra bagaj hakkı

SunExpress, yolcuların beraberinde taşıdığı el bagajı hakkını 6 kilodan 8 kiloya çıkardı.Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress el bagajı hakkını 8 kiloya çıkardı. 


Daha önce 6 kilo olarak uygulanan el bagajı hakkı, iç hat ve dış hat, bütün SunExpres uçuşlarında 8 kilo olarak uygulanacak. Bunun yolculara sunulan önemli bir ek fayda olduğunu belirten SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade, “Bu uygulamayla yolcularımız artık berberlerinde daha fazla şey taşıyabilecekler. Bu uygulamanın özellikle çocuklu aileleri için çok yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi. Yolcuların beraberlerinde daha fazla eşya taşımalarına imkan verecek olan bu uygulama, SunExpress’in uyguladığı bütün ücret sınıfları SunEco, SunClassic ve SunPremium’da geçerli olacak. 


W Istanbul, 2017’ye unutulmaz bir ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor

Restoranlar, kafeler, tasarım ve sanat galerileriyle dolup taşan tarihi Akaretler Sıraevler'in merkezinde yer alan W Istanbul, sizleri 2016’nın son 2017’nin ilk eğlencesini birlikte yaşamaya davet ediyor.Eğlence denildiğinde akıllara ilk gelen otel olan W Istanbul, deneyimli işletmeci Şeniz Bengüer ve sahibi olduğu markası ‘Superjazz’ ile bu sene de geleneği sürdürerek 2016’nın son saatlerinden 2017’nin ilk sabahına kadar sürecek benzersiz bir yeni yıl partisi vaat ediyor. 

W Istanbul’un Müzik Küratörü Ezgi Taşçeviren’in warm up’ıyla başlayacak olan W İstanbul Yeni Yıl Partisi’nde konuklar, Amerikalı House Diva Danna Leese & Saxophonist’in benzersiz sahne programı ile 2017’ye merhaba diyecek. Ardından eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar DJ Fuchs’un bulaşıcı yüksek enerjisiyle devam edecek.W Lounge’da düzenlenecek yeni yıl partisinde konuklar, keyifli vakit geçirmeleri için tasarlanan özel bistrolarda ya da W masaları ve W kabinlerinde yeni yıl çoksusunu gönüllerince yaşayacaklar. Misafirlerine kapıdan içeriye girdikleri andan itibaren çok farklı duygular yaşatmaya devam eden W Istanbul’un Yeni Yıl Partisi’nin fiyatları ise 250-300 lira arasında değişiyor. W Istanbul’un yılbaşına özel hazırladığı ve saat 19:00 – 23:00 arası sipariş edebileceğiniz süprizlerle dolu, lezzetli mi lezzetli yılbaşı etajerinin fiyatı ise 199 lira.

Program 
19:30 – 23:30  DJ Ezgi Taşçeviren (warm-up)
23:30 – 01:30  Danna Leese + Saxophonist
01:30 –  … DJ Fuchs

Rezervasyon İçin;
Tel: +90 533 457 6383

Sanat rüzgârı Bilkent’te esti

RC Müzayede,  5. Yılında 100.resim müzayedesini “Her duvar bir orijinali hak eder “ sloganıyla Bilkent Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdi. Bilkent Center AVM’nin destekleriyle gerçekleşen müzayede tüm sanatseverleri bir araya getirdi. Yerli ve yabancı onlarca ressamın eserinin yer aldığı müzayede ünlü ressamlardan Sergey Koval, Adnan Turani, Yakup Cem, Valentin Rekunenko, Nikolay Stoev ve Vladimir Trush’ın eserleri yoğun ilgi gördü. Katılımcılara çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı müzayedenin anlamlı bir de hedefi var. 10 eserin geliri Rotary toplum projelerinde kullanılmak üzere Rotary Bahçeli Kulübü’ne bağışlanacak. 

Hazır ürünler yerine atıştırmalıklarını evde kendiniz hazırlayın…

Çocuklara 8 Sağlıklı Atıştırmalık
Yere düşüp ağladığında mutlu olsun diye eline verilen kraker, yemeğini bitirmesi şartıyla ödül olarak sunulan tatlı, arabada huzursuzlanmaması için çikolata, kendimizi sevdirmenin vazgeçilmez yolu olarak gördüğümüz şeker derken aslında aslında çocuklarımızı abur cubura ve hazır paketli atıştırmalıklara büyükler olarak bizler alıştırıyoruz; oysa büyük bir yanlış yapıyoruz! “Peki çocuk hiç mi atıştırmalık yemeyecek?” diyorsunuz şüphesiz; elbette yiyecek. Acıbadem Maslak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz “Büyükler çocukları mutlu olsun diye onları atıştırmalıklara alıştırdıkça, yemek onlar için artık bir ihtiyaç değil alışkanlık haline geliyor ve bu da obezite riskini artırdığı gibi kalpten kansere birçok hastalığa zemin hazırlayabiliyor. 

Atıştırmalıkları çocuğumuzun olabildiğince az ve yerinde tüketmesini öğretmeli ve hazır ürünler yerine evde kendimiz hazırlamalıyız” diyor. Dr. Neslihan Korkmaz, evde çocuklar için hazırlanabilecek 8 sağlıklı atıştırmalığın tarifini verdi.  

•Elma cipsi
2 adet elma, yarım limon, tarçın. Elmaları incecik dilimleyin. Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağınızla yüzeyine yayın. Limon elmaların kararmasını önleyecektir. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine tarçın serpin. 100 derece fırında 1 saat tutun. Tercihen gece yapın elmalar tüm gece fırında kendi kendine soğuyan fırında kalırsa çıtır çıtır olur.

•Muz cipsi
2-3 adet olgun olmayan muz,1-2 limonun suyu. Muzları aynı ebatlarda olacak şekilde doğrayın ve yağlı kağıt serili tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin. Üzerlerine kararmamaları için limon suyunu gezdirin. 100°C fırında 1 saat kadar pişirin. Tercihen gece yapın. Muzlar tüm gece kendi kendine soğuyan fırında kalırsa çıtır çıtır olur .

•Yulaflı elmalı Crumble
2 adet elma, 4-5 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1/4 bardak kuru çekirdeksiz üzüm, yarım bardak su, 1/4 bardak dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı toz tarçın, tercihe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı.
1-2 saat önceden üzümleri suya koyun. Elmaları soyup çekirdeklerini temizledikten sonra ince dilimleyin, tarçını ilave edin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Küçük bir borcama elmaları yayın. Bir kabın içerisinde rondolanmış yulaf ezmesi, dövülmüş cevizi, üzüm ve su ile tercihe bağlı tereyağını birbirine yedirin ve borcamın içerisindeki elmaların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika civarında yulafların üzeri kızarıp kıtır bir hal alıncaya kadar pişirin. Ilıkken servis edin. Crumble yazları vişne, şeftali veya kayısı ile de yaparsanız çok lezzetli olur.

•Muzlu Smoothie
2 adet muz, 2 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı dolusu bal. Blendıra önce yoğurdu, muzu, balı katıp karıştırıyoruz. Dilerseniz içine buz katıp tekrar karıştırıyoruz. Kıvamı boza gibi olmalı. Bunu diğer meyveleri kullanarak da yapabilirsiniz. Çilek, böğürtlen ve şeftali de çok lezzetli oluyor.

•Bal kabağı tatlısı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz “Kış aylarının bu sağlıklı atıştırmalığını 2-3 dilim bal kabağı ve 2 yemek kaşığı organik pekmez ile hazırlayabilirsiniz. Bal kabağını iki parmak kalınlığında dilimleyin, pişirme kağıdına sarın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika yumuşayana kadar kalsın. Çıkardıktan sonra soğuyunca üzerine pekmez döküp servis edin” diyor. 

•Yulaflı muzlu kurabiye

2 su bardağı yulaf, 2 yemek kaşığı yulaf kepeği, 3 muz, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, yarım bardak dövülmüş ceviz. Fırını 180 dereceye ayarlayın, yulafın yarısını rondodan un kıvamına gelinceye dek çekin. Muzları çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice ezin. Sıcak suda yumuşattığınız üzümleri doğrayın. Geniş bir kâseye yulafın tamamını, yulaf kepeğini, muzu, üzümü, cevizi bir kaşık yardımı ile tamamen karışıncaya dek karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kaşıkla küçük küçük kurabiye hamurunu porsiyonlayın ve 15 dakika üzeri kızarıncaya dek fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve sonra servis edin.

•Hurma ezmesi
20 tane hurma, yarım su bardağı ceviz, yarım su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi. Hurmalar çekirdeklerinden ayrılıp yıkanır ve robotla püre haline gelen hurmalara ceviz ilave edilip tekrar robottan geçirilir. İyice birbirine karışan hurma ezmesi ve ceviz streç film ile sucuk gibi sarılır. Buzlukta iki saat bekletildikten sonra servise yakın çıkarılıp hindistan cevizine bulayarak istenilen şekilde kesilir. 

•Lavaş ekmeğinden cips 
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz, “5-6 yaprak orta boy lavaşı, 1/4 çay bardağı sıvı yağ, karabiber, toz kırmızıbiber, kekik, zerdeçal ve damak zevkinize göre istediğiniz baharatlarla cips olarak hazırlayabilirsiniz. Lavaşlar önce şeritler halinde sonra da her bir şerit üçgen şekilde kesilir. Bir kasede yağ ve baharatlar ile karıştırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye yayılan lavaşlar 250 dereceye ayarlanmış fırında ara sıra karıştırmak suretiyle 8-10 dakikada pişirilir. Bu tariflerin sayısını kendi tecrübelerinizle artırabilir ve çocuklarınıza sağlıklı ara öğünler yaratabilirsiniz ” diyor. 




Radısson Blu Otellerinde Fark Yaratan Bir Kahvaltı Yaklaşımı

Mevsimsel, Lokal Ve Sağlıklı Ürünlerle Görselliği En Üst Düzeye Taşıyan Super Breakfast
Radisson Blu, uzun yıllardır misafirleriyle buluşturduğu Super Breakfast deneyiminin yenilenen konseptini Türkiye’deki misafirlerinin beğenisine sunuyor. Radisson Blu kalitesinde etkileyici bir görsellikle sunulan; mevsime uygun, yerel ve sağlık konusunda duyarlı lezzetlerle zenginleştirilen Super Breakfast, su ve karbon ayak izini yüzde 20 oranında azaltıyor.

Radisson Blu, lezzetli ekolojik kahvaltı hizmeti Super Breakfast hizmetini yenileyerek tüm dünyada ve Türkiye’de misafirleri ile buluşturdu. Etkileyici bir görsellik ve sunumla birleştirilen bu sağlıklı ve lezzetli kahvaltı hizmetinin temel unsurları arasında mevsime göre şekillenen menü, yerel lezzetlerle oluşturulan içerik, özel beslenme tercihlerine uygun seçenekler ve her Radisson Blu’da bulunan üst düzey standart lezzetler yer alıyor. 

Super Breakfast, yılsonu itibariyle Türkiye’deki tüm Radisson Blu otellerinde Türkiye Bölge Direktörü ve Radisson Blu Bosphorus Hotel Genel Müdürü Bert Fol, dünyanın en inovatif otel markalarından olan Radisson Blu’nun, sağlıklı bir yaşam için kahvaltının öneminin farkında olarak Super Breakfast hizmetini başlattığını belirtti. Bert Fol, 2016 sonu itibariyle Türkiye’deki tüm otellerde sunulmaya başlanacak Super Breakfast hakkında şunları kaydetti: 

“Süper bir kahvaltı, süper bir gün geçirmenin de ilk adımıdır. Bu görüşten hareketle sunmaya başladığımız ve sektörde öncü bir hizmet olan Super Breakfast,  uzun yıllardır Radisson Blu’nun marka değerine katkıda bulunan önemli bir yere sahip. Bu yüzden zaman içinde marka standartlarımız arasında yerini aldı. Ekim 2015’te bu ikonik hizmetimizi yeniledik ve bu yılsonu itibariyle Türkiye’deki tüm otellerimizde müşterilerimiz Super Breakfast ile lezzetli ve çevre dostu bir kahvaltı hizmetinden yararlanabilecek. Radisson Blu, sofistike modern gezginlerin gerçek ihtiyaç ve taleplerini sürekli olarak analiz eden ve bunu karşılamak üzere yenilikçi bir yaklaşımla hizmetlerini geliştiren bir marka. Super Breakfast da bu anlamda lezzetin yanı sıra farklı duyulara da hitap eden ve duyarlı bir kahvaltı seçeneği olarak öne çıkıyor.”

Türkiye’nin yüzde 14,2’si kahvaltı yapmıyor
Radisson Blu Bosphorus Hotel Executive Chef’i Ömer Esen ise Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Beslenme ve Sağlık araştırmasına göre Türkiye’de yüzde 14,2’lik bir kesimin kahvaltı yapmadan güne başladığını, özellikle İstanbul’da bu oranın daha yüksek olduğunu belirterek, “Haftasonları keyifli bir ritüel olarak görülen kahvaltı ne yazık ki isteksizlik, alışkanlık olmaması ya da zamansızlık nedeniyle hafta içi günlerde kolayca atlanabiliyor. Oysa sağlıklı bir beslenme düzeninde kahvaltı çok önemli yere sahip” dedi. 

Güne başlarken metabolizmanın da uyanması, çalışmaya başlaması için kahvaltının çok önemli bir öğün olduğunu vurgulayan Esen sözlerine şöyle devam etti: “Kahvaltıyı acele ile ayak üstü bir şekilde değil, dengeli bir şekilde yapılmalı ki gün boyu enerjimizi, zihinsel performansımızı,  kilo kontrolümüzü sağlayabilelim. Dengeli bir kahvaltıda protein kaynakları olan peynir, yumurta, süt, yoğurt çeşitlerinden bir veya birkaçını tüketmek oldukça önemli. Bunun yanında tahıllı ekmek çeşitlerine veya kahvaltılık tahıllara mutlaka yer vermemiz gereiyor. Mevsim meyve ve sebzelerinden, ceviz, zeytin, zeytinyağı gibi sağlıklı yağ kaynaklarından kahvaltıda yeterli miktarda tüketilmelidir”.

Ömer Esen, Radisson Blu misafirlerinin Super Breakfast konseptinde sahip oldukları hizmetleri şöyle sıraladı: 
Radisson Blu gibi ikonik bir otel markasının misafirleri, her alanda olduğu gibi kahvaltı büfesinde de etkileyici, farklı ve gösterişli bir görsel sunum bekliyor. Biz de gerek kahvaltılık ürünlerin sergilenmesinde gerekse yan dekoratif unsurlarda bu beklentiyi en üst düzeyde karşılamak için çalışıyoruz. 
Büfemizi mevsime özel meyve ve sebzelerle zenginleştiriyoruz. Bu şekilde büfemiz hem daha sağlıklı bir içerik kazanıyor hem de de daha az karbon ayak izi yaratıyoruz.
Yerel lezzetlerle oluşturduğumuz içerik, ziyaretçilerimizin bulundukları şehrin havasını daha iyi deneyimlemelerine katkıda bulunuyor. Bununla birlikte ürünlerin uzak noktalardan taşınmaması daha az karbon ayak izi yaratılmasını sağlıyor. Örneğin Türkiye’de yerli peynir ve zeytin çeşitleri, sahlep ve boza gibi özel ürünler sunuyoruz.
Sağlık konusunda hem sunum yaptığımız ürünler hem de kahvaltı içerikleri konusunda özel bir yaklaşım benimsiyoruz. Servis ekipmanlarımızı daha az su tüketimiyle temizlenebilen hijyenik özel seramiklerden sağlıyoruz. Aynı zamanda özel beslenme tercih ve trendlerine uygun ürünler sunuyoruz. 
Yerel olarak farklılık gösteren bütün bu unsurların yanında misafirlerimizin her Radisson Blu’da standart olarak görmeye alışık olduğu özel kahve ve çay sunumları, taze portakal suyu, sıcak somon füme ve mevsim domatesleri ile hazırlanan Morning Mary gibi ürünler de Super Breakfast bünyesinde yer alıyor.

Hem lezzetli hem çevre dostu kahvaltı
Sayısız ürünün ye aldığı açık büre konseptinden sıyrılarak kalitenin ön plana çıkarıldığı ve lezzetten ödün vermeden daha az su tüketimi sağlamayı amaçlayan Radisson Blu’nun Super Breakfast hizmeti, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da katkıda bulunuyor. Üretim ve sunum aşamasında en çok su tüketimine sebep olan yumurta ve sütlü ürünlerin ziyanını önleyerek otellerin su ve karbon ayak izini yüzde 20 oranında azaltan Super Breakfast, nicelik yerine niteliğe odaklanan büfesiyle yüzde 27 daha az su tüketimi yaratılmasını sağlıyor. 

Elite World Van Hotel, 2017’ye canlı müzik ve eğlenceli şovlarla girecek

VAN’da ‘Elite’ Bir Yılbaşı Sizleri Bekliyor
Neo klasik mimarinin saray mimarisiyle buluştuğu Elite World Van Hotel, 2017’ye canlı müzik ve eğlenceli şovlarla girmek isteyen konukları için dopdolu bir yılbaşı programı hazırladı. Elite World Van Hotel, konforlu ve sıcak bir ortam sunan One Bar’da gerçekleşecek yılbaşı partisi ve ihtişamlı dekorasyonu ile büyüleyen Tuşba Balo Salonu’nda ki yılbaşı balosu ile saraylara layık muhteşem bir gece vaad ediyor.

Elite World Van Hotel Tuşba Balo Salonu’nda düzenlenen “Yılbaşı Balosu”, hoş geldiniz kokteyli ile başlayacak ve enstrümantal yemek müziği eşliğinde zengin yılbaşı menüsü ile devam edecek. Geniş repertuarı ile Haktan ve Orkestrası, solist Sedef’in canlı performanslarının yanı sıra, yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan oryantal şov, konuklara eşsiz dakikalar yaşatacak. Bu özel paketin kişi başı fiyatı 180 TL. Aynı gece konaklamalı balo paket fiyatı ise odada kişi başı 230 TL.

Yeni yılı hareketli müzikler eşliğinde eğlenceli bir ortamda geçirmek isteyenler için ise One Bar yılbaşı partisi, Elite World Van Hotel’in yılbaşı alternatifleri arasında yer alıyor. Şehrin en gözde mekanı One Bar’ın eşsiz yeni yıl atıştırmalıkları ve DJ Furkan’ın performansı ile birlikte bu özel geceye katılım bedeli kişi başı 140 TL. Bir gece konaklamalı paket fiyatı ise odada kişi başı 195 TL.
Elite World Van Hotel çocukları da unutmadı. “Çocuk Balosu”’nda zengin açık büfe, limitsiz meşrubat servisi, çizgi film gösterimi, palyaço, eğlenceli animasyonlar ve birçok sürpriz yer alıyor. Çocuk balosunda 0-6 yaş arası ücretsiz, 7-12 yaş arası ise kişi başı KDV dahil 90 TL.Rezervasyon ve detaylı bilgi için www.eliteworldvan.com internet sitesi ziyaret edilebilir, 0432 484 11 11 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

“Ofisten Mutfağa” yarışması için başvurular, 10 Şubat 2017 tarihine kadar yapılacak

İş Dünyasının Profesyonellerini Mutfağa Taşıyan “Ofisten Mutfağa” yarışmasının başvuruları başladı
Şirket çalışanlarından oluşan ekiplerin yarışacağı eğlenceli bir yemek yarışması başlıyor: “Ofisten Mutfağa”…

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve iş dünyasındaki rekabeti yemek keyfine dönüştüren “Ofisten Mutfağa” yarışması için başvurular, 10 Şubat 2017tarihinekadar basvuru@ofistenmutfaga.com adresinden yapılabilecek. İş dünyasının profesyonelleri, “Ofisten Mutfağa” ile mutfak mesaisine başlıyor. Türkiye’de şirket içi iletişime yeni bir boyut kazandıran “Ofisten Mutfağa” yarışması, çalışan motivasyonunu artırmayı, yaratıcı bir rekabet ortamında eğlenmeyi ve takım ruhunu yükseltmeyi hedefleyen tüm şirketlerin katılımına açık… 

Bu yıl, yaratıcılık yarışacak
Katılan firmaların oluşturduğu ekipler arasındaki yarışmalar, 20-21-27-28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde Zorlu Eataly Mutfak Atölyesi’nde gerçekleşecek. Her eleme turunda dört şirketin yarışacağı “Ofisten Mutfağa” yarışmasında; şirket ekiplerine verilen sürpriz bir kutudan çıkan malzemelerle yarışmacıların başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menü hazırlamaları bekleniyor. 
Şirketler, jüri tarafından belirlenen puanlama kriterlerine göre yarışacaklar ve bu puanlama sistemi üzerinden yarışma boyunca en yüksek puanı alan 4 şirket, 06 Mart 2017 tarihinde finalist olacak. Finalde yarışan ekipler ise 17 Mart 2016 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleşecek törende ödüllendirilecekler. 


Moderatörlüğünü, ünlü radyo-TV program yapımcısı ve sunucusu Mert Ruscuklu’nun yapacağı yarışmada, birinci olan ekip, büyük ödül olarak Amsterdam seyahati ve Taste Of Amsterdam Festival’e katılma şansı elde edecek. Birinci olan ekip, eğlencenin merkezi Amsterdam’ın yaratıcı mutfağının tadını çıkarıp, gustolara yakışır bir tatil yaşayacaklar. Yemek ustaları tarafından değerlendirilecek Yarışmada şirket ekiplerinin hazırladığı menüleri, alanının usta isimlerinden oluşan bir jüri değerlendirecek. Eataly Executive Şefi Claudio Chinali, Şef & Gastronom & Yazar Semi Lichy ve Şef & Gastronom Rudolf Van Nunen’nin jürileri arasında olduğu yarışmanın final etabında ünlü gurmelerinde olacağı jüri özel konukları da yer alacak. Jüri, ekip çalışması, menü uygulama, gıda güvenliği ve hijyen, zaman yönetimi, yaratıcılık, sunum, başlangıç, ana yemek, tatlı kategorilerinde değerlendirme yapacak. 

Yarışmalar ile şirketler verimliliğini sürdürebilecek 
Ofisten Mutfağa”; Citibank, Astra Zeneca, Pirelli, Nestle, Abbott, Anadolubank, ING Bank, Jotun, Avea, Tüpraş, Netaş, İpsos KMG, TTNET, Turkcell, Ford, Microsoft, Doğuş Oto, Şişe Cam, Hürriyet, Eczacıbaşı, Ericsson,3M, Vodafone, Cocacola, KPMG,Vestel, Bosch, Anadolu Sigorta, Finansbank, Alcatel lucent, Odeabank, Garanti, Beymen, Vestel, gibi büyük şirketlerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği “Ofisten Sahneye” yarışmasını 7 yıldır başarıyla gerçekleştiren HY Tanıtım’ın projesi…  HY Tanıtım Kurucusu Hakan Yanar, kurumsal firmaların çalışanlarına yönelik yaptığı çalışmalar ile firmaların kolektif bilincini yaratmayı, yaratıcılığı teşvik etmeyi ve takım ruhunu ateşleyerek firmaların verimliliklerinde sürdürebilirliklerini desteklemeyi hedefliyor. Yaratıcı bir rekabet ortamında eğlenceyi sağlayan “Ofisten Mutfağa” ve “Ofisten Sahneye” yarışmaları, çalışanların ortak karar verme ve insiyatif kullanma becerilerini geliştirdikleri gibi aralarında “Biz” kültürünü de güçlendiriyor. 

D-Resort Grand Azur’dan 2017’ye Görkemli Hoşgeldin

D- Resort Grand Azur, 2017 yılını keyifli karşılamak isteyen misafirleri için özel iki ayrı program sunuyor. D-Resort Grand Azur, yılbaşı için konaklamalı ve konaklamasız iki alternatifli program hazırladı. Yeni yıla kısa bir tatil ile başlamak isteyenler için 30 Aralık – 1 Ocak ve 31 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında 1 gece veya 2 gece konaklamalı bir program sunan D-Resort Grand Azur;  kahvaltı, açık büfe öğle yemeği, sauna, buhar odası, fitness ve yüzme havuzu kullanımını paket dahilinde sunarken erken giriş imkânı ve geç chek-out gibi imkanlar sunuyor.

Konaklamalı misafirlerine yılbaşı yemeği ve eğlencesinin yanı sıra sauna, brunch, çocukları için de ayrı eğlence ve çocuk büfesinin yer aldığı keyifli ve lezzetli bir program sunuyor. Konaklama paketinde balo salonunda gerçekleşecek gala yemeğinde orkestra eşliğinde ‘Seyhan ve Evşen’ ile fasılla başlayacak. Gece, Gülbence ile dünden bugüne şarkılar dinleyerek ve sürpriz yeni yıl çekilişleri ile devam edecek. Yılbaşı gala yemeğinde ise yine mezelerden, ara sıcaklara, ana yemekten tatlıya kadar zengin bir menü yer alıyor. 

30-31 Aralık; iki gece konaklama, balo salonunda eğlence dolu Yılbaşı Gala Yemeği dahil çift kişilik konaklama Fiyatı 980 TL

30 Aralık tek gece, çift kişilik konaklama ve balo salonunda eğlence dolu Yılbaşı Gala Yemeği; 700 TL

Steak & Bar’da muhteşem gece
Yılbaşı gecesi Steak & Bar’da ayrı bir program sunan D-Resort Grand Azur’da yılbaşı programı saat 19:00’da mini bir klasik konser ile başlayacak ve 21:30 itibari ile sahneye gelecek Pınar&Cihat’ın performansı ile hareketlenecek. Eğlencenin yanı sıra lezzet dolu unutamayacağınız bir yılbaşı gecesinde mezelerden, ara sıcaklara, ana yemekten tatlıya kadar şahane bir menü yer alıyor. 
D-Resort Grand Azur Steak & Bar’da, 31 Aralık Cumartesi günü saat 19:00’da başlayan ve gece yarısı 01:00’e kadar sürecek olan Yılbaşı Gala Yemeğinin kişi başı fiyatı 219 TL, gruplara özel fiyatlarda %10 indirim imkanı sunuluyor. Keyifli geçen yılbaşı yemeğinin ardından 1 Ocak Pazar günü Steak Bar’daki brunch’ta arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdiklerinizle yeni yılın ilk gününden itibaren huzur içinde ve keyifli bir buluşma gerçekleştirebilirsiniz. Bir önceki akşam yemeğe katılanlar brunch’tan %20 indirimli olarak faydalanabiliyorlar.

Yılbaşı sofranızı özel tariflerle taçlandırın

Yeni yıl akşamı için nasıl bir sofra hazırlayacağınıza, neler ikram edeceğinize  henüz karar vermediyseniz  BTA’nın Merkez Aşçıbaşı Zeki Kara’nın önerilerine ve özel tariflerine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yılbaşı gecesinde aileniz ve konuklarınız için özel lezzetlerle dolu şık bir sofra hazırlamak aslında hiç de zor değil. Yapmanız gereken tek şey BTA Merkez Aşçıbaşı Zeki Kara’nın önerilerine kulak vermek. “Konu yeni yıla gireceğimiz akşamın yemeği olunca, sofranız mutlaka zengin ve çeşitli olmalı” diyen Kara, şöyle devam ediyor: “Yılbaşı sofralarının genel tema rengi yeşil ve kırmızı ağırlıklı olduğundan yemek takımlarınızı bej, beyaz, haki renkli modeller arasından seçebilirsiniz. Yılbaşı temalı bir masa örtüsü, kırmızı peçeteler ve artık neredeyse her evde bulunan renkli cam bardakları da kullanabilirsiniz. Bir demet çiçek de sofranızın şıklığını tamamlayacaktır. Genellikle yılbaşı zamanı özel lezzetler için haftalar öncesi araştırmalar yapılır, kitaplardan, dergilerden tarifler toplanır, ünlü şeflerden tarifler istenir. Ancak sofranın olmazsa olmazları çorba, soğuk salatalar, hindi veya piliçtir.” 


İşte, BTA Merkez Aşçıbaşı Zeki Kara’nın yılbaşı sofraları için özel tarifleri… 

ZENCEFİLLİ BAL KABAĞI ÇORBASI
Malzemeler: 
500 gram bal kabağı  
1 adet büyük boy patates  
1 adet büyük boy soğan  
2 adet havuç  
2-3 adet kereviz sapı 
1 tatlı kaşığı taze zencefil 
1 litre su 
1 bardak süt 
1 adet yumurta sarısı 
3 çorba kaşığı un 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı pul biber 
Karabiber

Hazırlanışı:
Balkabağı, havuç, patates ve zencefili arzuya göre rendeleyin veya minik küpler halinde doğrayın. Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğrayın. Soğanı, suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemeyin. Hazırladığınız tüm malzemeyi zeytinyağıyla 2 dakika soteleyin, ardından su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurta, un ve sütü çırpın. Hazırladığınız bu meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Son olarak tuz ve karabiber ekleyerek ocağı kapatıp çorbayı dinlendirmek için kenara alın. Çorba dinlenirken tereyağını eritip hafif kızdırdıktan sonra kırmızı pul biberi ilave edin. Ardından çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getirin. Hazırladığınız tereyağlı sosu üzerine dökerek fazla bekletmeden servis edin.


KEREVİZ SALATASI
Malzemeler: 
2 adet orta boy kereviz
1 adet limon suyu
200 gram süzme yoğurt
50 gram kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Kerevizin kabuklarını soyduktan sonra rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Kararmaması için limon suyu sıkın ve iyice karıştırın. Süzme yoğurt ve mayonez karıştırıp kerevizin içerisine ilave edin. Cevizi ve toz biberi kızgın zeytinyağında soteleyin. Kerevizlerin üzerine hazırladığınız cevizli harcı ilave edin.


EV SICAKLIĞINDA YILBAŞI HİNDİSİ
Malzemeler: 
1 orta boy hindi veya piliç
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet yaprak defne
2 dal biberiye (taze veya kuru)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
45 gram tereyağı

Hazırlanışı:
Hindinin sosu için önce soğanları soyup kıyın. Domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçeği yağını bir kasede karıştırın, soğanları ilave edin. Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün, biberiye ve defne yaprağını da ekleyip oda ısısında yarım saat bekletin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip arada bir çevirerek yaklaşık üç buçuk saat pişirin. Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyoyla örtebilirsiniz. Her bir saatte hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün. İyice pişince fırından aldığınız hindiyi siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte servis edin.

“Dünyanın en ünlü şefleri, büyükelçimiz gibi çalışıyor”

“Türk Mutfağına Övgü” filminin sunumunu yapan şef Mehmet Gürs, filmde yer alan, dünyanın en ünlü şefleri Roca kardeşlerin, gittikleri her yerde Türkiye’yi anlattıklarını adeta büyükelçi gibi çalıştıklarını söyledi.Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde çok özel bir buluşma vardı. Türk mutfağını, dünyanın en ünlü şefleri Roca kardeşlerin gözünden izlemek isteyen sinemaseverler, Atlas Sineması’nın salonunu doldurdu. Roca kardeşlerin yolculuğuna da eşlik etmiş olan ünlü şef Mehmet Gürs de gösterimden önce seyircilere, Roca kardeşlerin Anadolu’daki lezzet yolculuğunu belgeleyen “Türk Mutfağına Övgü” (The Turkish Way) filmi hakkında bir sunum yaptı. 

Gürs; salona gelmeden önce yönetmen Luis Gonzales ve Roca kardeşler ile görüştüğünü ve hepsinin de selamlarını ilettiklerini söyleyerek Roca kardeşlerin, yeni bir proje için Ocak ayında Türkiye’ye gelecekleri haberini de paylaştı. Gürs, sözlerine şöyle devam etti: “Hikâye şöyle; 3 Roca kardeş, Joan, Josep ve Jordi, Anadolu’yu keşfetmek istedi. Anadolu’nun yemeklerini, şaraplarını, insanlarını… Biliyorlardı ki keşfedilmemiş bir hazine var. Biz belki biliyoruz ama Batı, bizim geleneksel yemeklerimizi çok bilmiyordu. Tabii Anadolu’yu karış karış gezmek kolay değil, dipsiz kuyu çünkü. Belli bölgeler seçtiler. Ve Louis Gonzales çok iyi yakaladı Roca kardeşlerdeki alçakgönüllülük ve müthiş bir öğrenme isteğini. Ve onlar ‘Muazzam bir hazinenin üstünde oturuyorsunuz, bunun hakkını verin ve bu işi el ele hep birlikte yapın’ mesajı verdi. ‘Bunu farklı kamplara bölünerek yapamazsınız’ demişlerdi ta o zaman ve siyaseti hiç bilmeden. Önemli bir film oldu ama onun dışında yeme içme dünyasında en etkili üç kişi, bizim büyükelçilerimiz olmuş vaziyette şu an. Nereye gitseler buradaki amcalardan, teyzelerden, tarlalardan, bahçelerden, üzümlerden müthiş bir sevgiyle bahsediyorlar!”


Festivalin bu yıl hayata geçirdiği Gastronomi Filmleri bölümünün açılış filmi olan “Türk Mutfağına Övgü”, dünyanın en iyi restoranlarından El Celler de Can Roca’nın sahibi, Roca kardeşlerin Türk mutfağını keşif hikâyesi. Maksut Aşkar, Mehmet Gürs, Sabiha Apaydın, Sina Sucuka ve Tan Görtan gibi Türkiye’nin önde gelen şeflerinin ve gastronomi üzerine birikim sahibi isimlerin eşlik ettiği bu gezi, bizim için de kendi mutfağımızı uzmanların gözünden yeniden tanıma ve anlama şansı sunuyor. Film, en iyi Türk şeflerinden bazılarının öncülük ettiği mutfak hareketinin doğuşunu belgelemesi açısından da son derece önemli. Filmi izlemeye gelenler arasında, Sabiha Apaydın, Sina Sucuka ve Tan Görtan gibi isimler de bulunuyordu. 

Yeni Yıla “İyi Şans Üzümü” Yiyerek Girin

İspanyolların ‘iyi şans üzümü’ geleneği ile on iki üzüm tanesi yiyerek, 2017 için şans ve bereket dilemek üzere yılbaşına Barselona’da girmeye ne dersiniz? 28 Aralık – 1 Ocak tarihleri arasında, 4 gece 5 günlük yılbaşı özel Barselona Turu 349 Euro’dan başlayan fiyatlarla Tatilbudur.com’da 

Gaudi’nin dokunuşları ile hayat bulan Barselona; müzeleri, mimarisi ve kıyı şeridi ile görenleri büyülüyor. Tatilbudur.com’un yılbaşı özel Barselona turu ile sokaklara ve meydanlara taşan eğlencelerin ardından şehirde sanat ve tarih dolu bir keşfe çıkabilirsiniz. İspanyolların yılbaşı gecesi saat 12’de, 12 tane üzüm yeme geleneği, birçok mekanda uygulanıyor. Her bir üzüm tanesi bir ayı temsil ediyor ve üzümlerin iyi şans getireceğine inanılıyor. Tatlı üzüm taneleri daha şanslı ayları, daha ekşi olanlar ise daha az şanslı oldukları ayları temsil ediyor. Üzümler tahta bir şişe dizilerek, köpüklü şarabın içinde sunuluyor. Bu İspanyol geleneği turistler tarafından da ilginç bir deneyim olarak uygulanıyor.

Antik ve modern yapıları ile dikkat çeken Katalan kent, Avrupa’nın dikkat çeken şehirlerinden biri, aynı zamanda Katalonya bölgesinin de başkenti. Romalılar’ın kurduğu Barselona, iki bin yıllık tarihi ile birçok kültürden izler taşıyor. Tur boyunca tarihi kentin simgesi La Sagrada Familia Katedrali, heykelleri ve çiçekçileri ile meşhur La Ramblas Caddesi ve Gaudi’nin benzersiz eserleri görülmeye değer.Renkli kutlamaları, mimari şaheserleri ve lezzetli mutfağı ile yeni yılda Barselona turu sizleri bekliyor. 





PORLAND Yeme İçme Blooger’larını Yeni Konsept Mağazasında Ağırladı

Mutlu evler mutlu insanlar sloganı ile her yıl milyonlarca sofrada zevk ve zarafet ile sergilenen Porland, her biri alanında başarılı ve yemek yapmayı bir sanat olarak gören yirmi seçkin blogger ile buluştu. Porland Vialand AVM mağazasında beş çayı olarak gerçekleştirilen etkinliğe; 


Selma Mollaoğlu, Nermin Öztürkgül, Sevim Beköz, Arzu Erciyas, Bilge Ok, Chef Gülhan Kara, Canan Görenek, Beyhan Kadayfçı, Buket Cengiz, Nuray Köse, Necla Deniz, Çiğdem Ferda Karabacak, Belgin Binici, Ayşenur Saylan Tekin, Sibel Çikler Demirci, Sibel Yalçın, Zübeyde Saraçoğlu, Oya Emerk, Arzu Göncü Hangül, Leyla Kılıç katıldı.Yeni yıl temalı uzun bir masa etrafında, samimi bir ortamda geçen etkinlikte, Porland Kurumsal İletişim Yöneticisi Esen Karatekin marka hikâyesini anlatırken, Designer İlksen Şenol 2017 masa üstü trendleri ve Porland’ın yeni sezon koleksiyonları hakkında bilgi verdi. 



Porland’ın ev araç gereçleri ile tekstil ürünler markası Porland Style Ürün Müdürü Aylin Çoruh tarafından markanın her geçen gün zenginleşen ürün kategorileri aktarıldı ve toplantının bir bölümünde 3 bin metrekare alanda kurulu sektörünün en büyük mağazası blog yazarları ile birlikte gezildi.


Organizasyonun dekorasyon ve sunum hazırlığı Görsel Projeler ekibi tarafından yapıldı. Son bölümde Görsel Projeler’den Onur Güney ve İlkay Aydoğdu’nun uygulamalı olarak anlattıkları yılbaşı sofralarına ilişkin pratik bilgiler ve Porland Fabrika konseptine ilişkin mimari ve dekorasyon ayrıntıları konuklar tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Porland hediye paketlerinin takdim edildiği ve 2017 yılına ilişkin iyi dileklerin paylaşıldığı Porland blogger buluşmasında yan flüt ve akordeon sanatçılarının dinletisi etkinliğe keyif kattı.

TAV'ın işlettiği Enfidha Havalimanı'nda kargo uçuşları başladı

TAV İnşaat, Engineering News Record tarafından üçüncü kez havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi seçildi.TAV İnşaat, Engineering News Record (ENR) tarafından üçüncü kez havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi seçildi. TAV İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, inşaat sektörünün saygın yayınlarından ENR, üstlendikleri projelere göre 2016 yılında her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini belirledi.Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle öne çıkan TAV İnşaat, "Havalimanı" kategorisinde 2014 ve 2015 yılından sonra 2016 yılında da ilk sırada yer aldı. TAV İnşaat, "Ulaştırma" kategorisinde de ilk 30'daki tek Türk şirketi oldu.

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ENR listesinde üç yıldır ilk sıradaki yerlerini korumaktan ve Türkiye'nin mühendislik ve müteahhitlikte ulaştığı seviyeyi başarıyla temsil etmekten dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.TAV İnşaat olarak İstanbul Atatürk Havalimanı ile çıktıkları yolda havalimanı tasarımı ve yapımına odaklandıklarını belirten Şener, bu alanda uzmanlaşarak tüm dünyada tercih edilen bir marka olmayı hedeflediklerini kaydetti.Şener, "2016 yılında ihalesini kazandığımız Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası dahil olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yedi ülkenin başkent havalimanlarıyla birlikte toplam 16 havalimanı inşa etmiş olacağız. Bu başarının arkasında 30 binden fazla çalışanımızın uzmanlığı ve bilgi birikimi yer alıyor. Dünya pazarlarında tercih edilen bir marka olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz." dedi.

Üstlendiği projelerin sözleşme bedeli 18,5 milyar doları aştı
Bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 18,5 milyar doları aşan TAV İnşaat, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa-Alanya Havalimanı projelerini gerçekleştirdi.Yurt dışında ise Katar'da Doha, Gürcistan'da Tiflis ve Batum, Tunus'ta Enfidha-Hammamet, Makedonya'da Üsküp ve Ohrid havalimanlarına imza atan şirket, Mısır'da Kahire Havalimanı Terminal 3, Suudi Arabistan'da Medine Havalimanı ve Riyad Havalimanı Terminal 5 projelerini gerçekleştirdi.

TAV İnşaat'ın devam eden projeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası, Cidde Havalimanı SAEI Uçak Bakım Hangarları, Umman'da Maskat Havalimanı pist ve altyapı inşaatları bulunuyor.TAV İnşaat, havalimanlarının yanı sıra ileri teknoloji kullanımı gerektiren akıllı binalar da inşa ediyor. Bu projelerin başında Dubai'de yer alan ve 425 metre yüksekliğiyle bölgenin en yüksek binalarından biri olan Marina-101 Hotel and Residences projesi ile 279 metre yüksekliğe ulaşan ve 4 kuleden oluşan Damac Towers by Paramount projeleri yer alıyor.Fransa'nın başkenti Paris'te Charles de Gaulle Havalimanında Aeroport De Paris Grubu Genel Müdürlük Binası, İstanbul'da ise Emaar Square projesi şirketin devam eden bina projeleri arasında yer alıyor.