20 Aralık 2016 Salı

Yeni Yıla “İyi Şans Üzümü” Yiyerek Girin

İspanyolların ‘iyi şans üzümü’ geleneği ile on iki üzüm tanesi yiyerek, 2017 için şans ve bereket dilemek üzere yılbaşına Barselona’da girmeye ne dersiniz? 28 Aralık – 1 Ocak tarihleri arasında, 4 gece 5 günlük yılbaşı özel Barselona Turu 349 Euro’dan başlayan fiyatlarla Tatilbudur.com’da 

Gaudi’nin dokunuşları ile hayat bulan Barselona; müzeleri, mimarisi ve kıyı şeridi ile görenleri büyülüyor. Tatilbudur.com’un yılbaşı özel Barselona turu ile sokaklara ve meydanlara taşan eğlencelerin ardından şehirde sanat ve tarih dolu bir keşfe çıkabilirsiniz. İspanyolların yılbaşı gecesi saat 12’de, 12 tane üzüm yeme geleneği, birçok mekanda uygulanıyor. Her bir üzüm tanesi bir ayı temsil ediyor ve üzümlerin iyi şans getireceğine inanılıyor. Tatlı üzüm taneleri daha şanslı ayları, daha ekşi olanlar ise daha az şanslı oldukları ayları temsil ediyor. Üzümler tahta bir şişe dizilerek, köpüklü şarabın içinde sunuluyor. Bu İspanyol geleneği turistler tarafından da ilginç bir deneyim olarak uygulanıyor.

Antik ve modern yapıları ile dikkat çeken Katalan kent, Avrupa’nın dikkat çeken şehirlerinden biri, aynı zamanda Katalonya bölgesinin de başkenti. Romalılar’ın kurduğu Barselona, iki bin yıllık tarihi ile birçok kültürden izler taşıyor. Tur boyunca tarihi kentin simgesi La Sagrada Familia Katedrali, heykelleri ve çiçekçileri ile meşhur La Ramblas Caddesi ve Gaudi’nin benzersiz eserleri görülmeye değer.Renkli kutlamaları, mimari şaheserleri ve lezzetli mutfağı ile yeni yılda Barselona turu sizleri bekliyor. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder