20 Aralık 2016 Salı

Dunlop yetkililerinden uyarı: Soğuk havalara dikkat

Dunlop yetkillileri, kış aylarındaki zorlu hava şartlarında güvenli sürüş için lastik seçiminin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.  

Yetkililer zorunlu olmasa bile kazaları minimuma indirmek için binek araçların da kış lastiği takması gerektiğini belirtiyor. Dunlop, kış aylarında ağırlaşan yol şartlarında güvenle seyahat etmek için “kış lastiği” kullanmanın şart olduğunu vurguluyor. Zorlu hava şartlarında güvenli sürüş deneyimi için kış lastiği kullanımının yaygınlaşmasını amaçlayan Dunlop, sürücülerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor. 



Neden Kış Lastiği Kullanmalıyız?

1- Kış lastikleri; düşük sıcaklıkta (7 derece altı) veya kar kaplı yollarda özel kauçuk ve sırt deseni teknolojisi ile sürüş hakimiyeti ve kısa fren mesafesi sunuyor. 

2- Kış lastikleri karlı, buzlu zeminlerde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu, çekişi ve kilometre performansı gibi önemli kriterlerde fark yaratıyor. 

3- Kış lastikleri, FST ile geliştirilmiş tam silikalı sırt karışımı ile düşük sıcaklıklarda esnekliğini koruma ve karlı/buzlu zeminlerde yüksek tutunma yeteneğine sahip. Bu nedenle kış lastiği kullanımıyla özellikle büyük şehirlerde kış koşulları nedeniyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmek mümkün. 

4- Kış koşullarında hayati önem taşıyan fren mesafesi kış lastikleriyle yarı yarıya azalıyor. Kış lastiği kullanan sürücüler; karlı, buzlu zeminleri dert etmeden emniyetli sürüşün keyfini çıkarabiliyor.

Dunlop’tan güvenli sürüş önerileri:
Aracınızdaki 4 lastiği de kış lastiği olarak kullanın. Çünkü yalnızca çekiş lastiğinin kış lastiği olarak kullanılması yeterli değildir.

Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuş için lastik hava basıncı önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamalı.

Karlı ve buzlu yollarda hızınız daha düşük olmalı.

Takip mesafenizi daha uzun tutun, ani fren, direksiyon hareketleri ve hızlanmalardan kaçının.

Aracınızın suyunun donmaması için antifiriz kullanın.

Yolda görüşünüzü engellememesi için aracınızın camları ve kaportası üstündeki karları yola çıkmadan mutlaka temizleyin.

Antifirizli cam suyu kullanın. Cam suyunuzu yola çıkmadan kontrol edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder