18 Mayıs 2016 Çarşamba

Sea Garden’da yönetici eğitimleri tamamlandı

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, çalışanlarının yeteneklerini geliştirmek ve yeni beceriler kazandırarak hizmet kalitesini yükseltmek için eğitim programlarına devam ediyor. Sürdürülebilir müşteri memnuniyetini esas alan eğitimler kapsamında yönetici kadrosunu bir üst pozisyona hazırlayan “Yönetim Becerileri Eğitimi” de 35 yöneticinin katılımıyla tamamlandı.  

Bodrum Yalıçiftlik’te, 191 dönüm arazi üzerine kurulu ve mavi bayraklı üç koya sahip olan Hapimag Sea Garden Resort, hizmet kalitesini sürdürülebilir kılmak ve müşteri memnuniyetini daha da artırmak için personel ve yönetici eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Her yıl ortalama 2.800 saat eğitim programı uygulayan Hapimag Resort Sea Garden Bodrum, son olarak tüm yönetim ekibinin katıldığı “Yönetim Becerileri Eğitimi”ni düzenledi. Hapimag Resort Sea Garden Bodrum İnsan Kaynakları ve Eğitim Bölümü tarafından organize edilen ve üç gün süren eğitime, tesiste departman müdürü asistanları, kıdemli supervisorlar ve şef pozisyonlarında görev yapanlar katıldı. Üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen ve yönetici kadrosunu bir üst pozisyona hazırlamak, yönetim becerilerinin ve yetkinliklerinin gelişiminde katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Yönetim Becerileri Eğitimi”ne, ekip içinde anahtar pozisyonlarda görev yapan toplam 35 üst düzey yönetici adayı katıldı. Üç gün boyunca çeşitli etkinliklerle grup çalışması yaparak, tartışma yöntemi ve interaktif öğretim tekniği kullanılarak yeteneklerini geliştiren katılımcılar, pek çok farklı alanda uygulamalı eğitim alma şansı yakaladı. 

Demirkol: Personelimizin uzmanlıklarını geliştirmek için eğitime önemli yatırımlar yapıyoruz. Hapimag Resort Sea Garden Genel Müdürü Kerem Demirkol, ekiplerin eğitimine ve gelişimlerine büyük önem verdiklerini, her yıl bu alana özel yatırımlar yaptıklarını belirterek; “Bizim için misafirlerimizin memnuniyeti, tesisimizden mutlu ayrılmaları çok değerli. Bu nedenle tüm iş planlarımızı, hizmet kalitemizi sürekli yükseltmek, misafirlerimizin beklentilerini en hızlı şekilde karşılamak üzere yapıyoruz. Personel seçimlerimizde dahi, sektördeki deneyimlerinin yanı sıra karakter özelliklerine, güler yüzlü ve problem çözmeye odaklı olmalarına dikkat ediyoruz.  Sonrasında kendi uzmanlık alanlarına göre özel eğitim programları düzenleyerek mesleki yetenek ve becerilerini daha da geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.  Bu yaklaşımımızın bir parçası olarak yönetim kadromuz için gerçekleştirdiğimiz “Yönetim Becerileri Eğitimi” de arkadaşlarımızın planlama, problem çözme, organize olma gibi yetkinliklerini kullanarak, liderlik becerilerini geliştirecek teknikleri öğrenmelerini sağladı.“ dedi. 

1.Bakliyat Şenliği ve Sempozyumu düzenlendi

Reis Gıda Başkanı Mehmet Reis, “Bakliyatın anavatanı Türkiye’den, 1 milyar Dolar bakliyat ihracatı yapılabilir” Türkiye’nin önerisiyle, Birleşmiş Milletler (BM) 2016 yılını Uluslararası Bakliyat Yılı ilan etmişti. Bakliyat ile sağlıklı beslenme sağlıklı hayat projesi kapsamında “1.Bakliyat Şenliği ve Sempozyumu” 17 Mayıs 2016 tarihinde İTO Cemile Sultan Korusu’nda düzenlendi. Sempozyumdaki konuşmasında, bakliyatın anavatanının Türkiye olduğunu kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün raporuna göre, mercimek ve nohut üretimi yapılacak dünyadaki 4 ülkeden birisi, Türkiye’dir. Bakliyat üretimine uygun; toprak yapısına, yerli tohumlara ve ekim bilgisine sahibiz. Nitekim bakliyat üretimi için verilen 0.20tl/kg pirim desteğinin 0.40 tl/kg’a çıkarılması, mazot ve gübre desteğinin arttırılması, verimi yüksek sertifikalı yerli  tohumlarla üretimin yapılması, genç nüfusun tarımda çalışmaya teşvik edilmesi, üretimin planlanması gibi çalışmaları yapmaya devam edersek, 2023 yılına kadar bakliyat ürünlerinde, 1 milyar Dolar ihracat rakamına ulaşabiliriz” dedi. 

Ekonomiktir, açlığa çaredir, tok tutar, artımlıdır, toprağı besler 
Reis Gıda tarafından; Nielsen Türkiye’ye 12 ilde yaptırılan ve Nisan 2016’da tamamlanan “Beslenme ve Kuru Gıda Tüketim Alışkanlıkları & Marka Sağlığı Araştırması” raporuna değinen Mehmet Reis, konuşmasına söyle devam etti: “Araştırmada, hanesinde alışveriş kararından ve yemek yapmaktan tamamen veya kısmen sorumlu 20-65 yaş arası 1024 kadına; ‘Birleşmiş Milletler 2016’yı neden Uluslararası Bakliyat Yılı seçmiştir’ sorusu soruldu. Kadınların, %57’si bakliyatın ekonomik bir ürün olduğunu; %49’u bakliyatın açlığa çare olduğunu; %47’si bakliyatın tok tuttuğunu; %38’i bakliyatın artımlı olduğunu; %19’u bakliyatın toprağı beslediğini belirtti.”  Bitkisel protein kaynağı olan bakliyatın uzmanlar tarafından sık sık gündeme  getirildiğini anlatan Mehmet Reis, “Uzmanlar; yüksek protein oranına ve tokluk süresini uzatan en iyi lif kaynaklarına sahip olan, bağışıklık sistemini güçlendiren, artımlı olması nedeniyle daha ekonomik ve doyurucu bir yiyecek olan baklagillerin; açlıkla mücadele, hastalıkların önlenmesi ve obezitenin engellenmesi için önemli bir gıda maddesi olduğunu ifade etmektedir” diye konuştu. 

Küresel Gıda krizine karşı, “bakliyat” çaredir
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, PAKDER’in önderliğinde, İTÜ ve YTÜ Gıda Mühendisliği bölümlerinin ortaklığında yürütülen Bakliyat ile sağlıklı beslenme sağlıklı hayat sempozyumuna; Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, PAKDER Yönetim Kurulu üyeleri, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Konuşmasında, dünya gıda sektörünü de değerlendiren Mehmet Reis, şunları açıkladı: “Birleşmiş Milletler (BM)’nin 2015 yılı raporuna göre, dünyadaki aç insan sayısı 800 milyonu geçmiştir. 2015 yılında 7 milyar 391 milyon olan dünya nüfusunun, 2050 yılında 9 milyar 100 milyon olacağı tahmin edilmektedir. Uluslararası kuruluşlar, açlık tehlikesinin ne denli büyük bir tehdit olduğunu ve olmaya devam edeceğini her platformda vurgulayarak, önlem alınmasına ve çözüm üretilmesine dikkat çekmektedir. Nitekim önlem alınmadığı takdirde gelecek yıllarda, çeşitli gıda ürünlerinin eksikliğinden ve hızla artan gıda fiyatlarından, bugünden daha fazla ve çaresizlik içinde bahsedeceğiz. ‘Küresel gıda krizi’ yaşanabileceği endişelerinin olduğu bir ortamda, her ülkenin kendi iç tüketimini karşılayacak ve gıda üretimini kalıcı bir şekilde arttıracak şekilde önlemlerini alması zaruridir. Gıda da yaşanacak bir kriz, küresel barışı bozan bir güvenlik krizine neden olabilir. Bilindiği üzere 1973 yılında ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, “Petrolü kontrol edersen ulusları kontrol edersin, yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edersin” demiştir. Bu sözleri çok manidar olup, tarımın ve gıdanın stratejik önemini gözler önüne sermektedir. Bu çerçevede, hiçbir ülke beslenmek gibi yaşamsal bir konuyu ‘-nasıl olsa ithal ederim’ diyerek, başka bir ülkeye ihale edemez. Her ülkenin, kendi topraklarında iç tüketimini karşılayacak kadar tarım üretimini yapması zorunludur. Küresel gıda krizine karşı, bakliyat etkin çarelerden birisidir” dedi. 

Sürdürülebilir Tarım stratejisi oluşturulmalıdır 
Sürdürülebilir Tarım için tavsiyede bulunan Mehmet Reis, şunları kaydetti: “Verimli topraklarımızı tarım dışı alanlarda kullanmamalıyız, genç nüfusu tarımda çalışmaya teşvik etmeliyiz, yerli tohumlarla üretim yaparken bilinçli ilaçlamaya dikkat etmeliyiz. Özetle, sürdürülebilir tarım stratejisini oluşturmalıyız. Kızılderili Atasözünde söylendiği gibi  ‘Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, ben buna son arı öldüğünde bölümünü de ekliyorum, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak’ sözünü daima hatırlamalıyız. Mahatma Gandi “Dünya, herkesi doyuracak kadar kaynağa sahiptir. Ama herkesin açgözlülüğünü doyuracak kadarına değil” demiştir; başka bir ifade de “Dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlar, fakat herkesin hırsına yetecek kadarını değil” sözleri milyonlarca insanın neden aç kaldığını ve hastalıklara yakalandığını gözler önüne sermektedir. İnsanların yaşamak için yeterli gıdayı almaları ve bu gıdaların sağlık yönünden güvenli olması insan haklarının esasını oluşturmaktadır” diye konuştu. 

Obezite hastalıktır, sağlık ve kilo problemidir 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tahminlerine göre, 1 milyar 900 milyon insan aşırı kilolu, bunların üçte biri obez olduğu ifade ediliyor. Yemek kültürünün değişimi, fast food adı verilen atıştırmalık yemek tarzı ve çalışma koşullarının getirdiği hareketsizlik obeziteye davetiye çıkarmaktadır. Obezite başta diyabet olmak üzere, pek çok hastalığın ana nedenidir. Bilim insanları tarafından katkı maddesi içeren gıdaların, çocuklarda vitamin eksikliği, kansızlık, obezite ve zeka düşüklüğüne neden olduğu ifade edilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, obezite toplum sağlığını tehdit eden rakamlara ulaşmıştır. Uzmanların açıklamalarına göre; erkeklerin %25’i, kadınlarında %34’ü obezdir. Ne üzücüdür ki, çocuklarda obezite oranı, %20’i geçerek ciddi bir rakama ulaşmıştır. Sağlıklı bir toplum için 7 yıldır obeziteye karşı mücadelesini her platformda sürdüren Reis Gıda, toplumun dikkatini çekebilmek için ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’, ‘Abur Cubur Olacağı Budur’, ‘Abur Cubura Karnımız Tok’ ve ‘Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada’ kampanyalarını düzenledi. 2015 yılında başlayan ‘Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada’ kampanyası 2016 yılında da devam ediyor. Reis Gıda, Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında Nielsen Türkiye’ye “Beslenme ve Kuru Gıda Tüketim Alışkanlıkları & Marka Sağlığı Araştırması” yaptırdı. Görüşülen kadınlara obeziteyi nasıl tanımladıkları sorulduğunda, %59’u obezitenin bir hastalık olduğunu, %45’i sağlık problemi, %41’i kilo problemi olduğunu belirtti. Obeziteye neden olan faktörler arasında, ilk sırada %65’le hareketsizlik/spor yapmamak ifade edilirken, bunu %62’le yağlı gıdalar ve %57’le fast-food tüketmek takip etti. Kendini kilolu gören kadınların %37’si kilo vermeye çalıştığını belirtti. Kilo vermeye çalışan kadınların, en çok kullandıkları yöntem porsiyonları küçültmek olmaktadır. Metropolde yaşayan kadınlar, kilo vermek için daha çok bakliyat ürünleri tükettiğini açıklamaktadır. 

8.Sommelier kursu İnternational Wine&Spirits Academy'de gerçekleşti

8. Türkiye Sommelier Yarışması, International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşti Sommelier’lik mesleğinin  gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra; genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 8. Türkiye Sommelier Yarışması, International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşti.Gastronomi ve Turizm sektöründe sommelier’lik mesleğinin önemini vurgulamak ve mesleği daha yakından tanıtmak için düzenlenen yarışmanın birincisi Sunset Restoran’dan Mustafa Zorluoğlu The Association de la Sommellerie Internationale’nin düzenlediği, Avusturya’da gerçekleşecek “14th A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe” yarışmasına katılma hakkı kazandı.  

8. Türkiye Sommelier Yarışması’nın 30 yaş altı kazananı Ulus 29’un sommelier’si Alp Açık ise Chaine des Rotisseurs ‘un düzenlediği Agustos ayında Liechtenstein’da gerçekleşecek “The Jeunes Sommeliers Competition” da ülkemizi temsil edecek. Chaine des Rotisseurs  ve Türkiye Sommelier Derneği’nin birlikte organize ettiği  International Wine and Spirits Academy (IWSA) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde tamamlanan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başladı. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve şarap bilgilerini sergilediler. 

İlk üçe giren sommelier yarışmanın destekçisi IWSA, Paşabahçe, San Pellegrino ve Nespresso firmaları tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken; yarışmanın birincisi St. Pelegrino tarafından Toskana’da bir gastronomi turu kazandı.

8. Türkiye Sommelier Yarışmasında görev alan jüri üyeleri;
Mohamed Hammam - Chaine Des Rotisseurs 

Türkiye Başkanı
Isa Bal- Master Sommelier/ Fat Duck  Group Head Sommelier’si ve 2008 Avrupa Sommelier 

Yarışması birincisi
Ogul Turkkan-  Türkiye Sommelier Derneği Başkan Yardımcısı
Niso Adato-  Chaine des Rotisseurs OMGD Türkiye Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi
Rudolf van Nunen - Executive Chef
Stephan Vattepain- D.ream Group Head Sommelier

Taner Öğütoğlu-  Gustobar 
Ayca Budak- IWSA yöneticisi
Raoul Duclos- Swiss Hotel F&B Direktörü



Pınar Sucukla, Lezzetli Anlara Gurme Dokunuşu

Kokusuyla sizi, uzun ve keyifli kahvaltılara; eğlence ve lezzetin başrolde olduğu mangal partilerine götüren Pınar sucukla bu hayalleri her an gerçeğe dönüştürmek mümkün. 

Üstelik Gurme farkıyla...Türkiye’de gıda sektörünün lider markalarından Pınar, en kaliteli dana etlerinden özel baharatlarla harmanlanarak hazırlanan eşsiz lezzeti Gurme Sucuk ile her öğününüze lezzet katıyor.

Evinizdeki Gurme: Pınar Sucuk
İster tüm hafta beklediğiniz o uzun kahvaltıda, ister hiç bitmesin istediğiniz mangal partilerinde, ister pratik akşam atıştırmalarında Pınar Gurme Sucuk, lezzetiyle her anı taçlandırıyor.

Etin zırhla parça parça doğranmasıyla hazırlanan Pınar Gurme Sucuk, en kaliteli dana but etleri ile özel baharatların eşsiz birleşiminden oluşan özel bir sucuk olmasıyla öne çıkıyor. En iyi tadı elde edebilmek için nem oranı yüzde 40'ın altına düşünceye kadar yaklaşık 1 hafta kurutma işlemi uygulanan Pınar Gurme Sucuk, sofraların baştacı oluyor. 



17 Mayıs 2016 Salı

PAB MİMARLIK’TAN TURİZM YAPILARI İÇİN ALTERNATİF ÖNERİLER

Olası durağan dönemlerde fark yaratmak için, turizm yapılarına alternatif yaklaşımlar üretilmesi gerektiğini savunan 2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor. 

Tasarımlarını kamu dinamiklerini, yaşantılardaki değişiklikleri ve değişkenlikleri referans alarak, uzun araştırma ve tartışmalar sonucunda üreten PAB Mimarlık kurucuları Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım, turizm sektöründe alternatif seçenekler ve alternatif turist profilleri ciddi bir oranda görünür olmaya başlamışken, mimari anlamda da bu yeni ihtiyaçlara cevap verecek yenilikçi öneriler sunuyor.PAB Mimarlık, turizm sektörünün farklı faktörlerden etkilenmeye müsait bir hizmet alanı olmasının mevcut koşullara adaptasyon becerisi kuvvetli yatırımları gerekli kıldığını dile getiriyor. Turizmde yaşanan durağan dönemlerde ancak böyle yenilikçi ve fark yaratan yatırımların uzun soluklu olarak güçlü kalabileceğini savunan PAB Mimarlık,  böyle dönemlerde sektöre ivme katabilmek için alternatif yaklaşımların gerekliliğine vurgu yapıyor. 

Büyük ölçekli yatırımlardan ziyade mevcut yapılara minimum müdahalelerle kimliğin dönüştürülebileceğini savunan PAB Mimarlık, Kuzey Ege’de yer alan ve uzun zamandır atıl kalmış olan konaklama tesisine getirdiği öneriyle farklı kullanıcılara hitap edebilmeyi hedeflemiş. Böyle bir kimlik değişiminin kimi zaman mevcut kullanıcı kitlesi için bir yenilenme kimi zaman da farklı kullanıcılara hitap edebilme imkanı tanıdığını ileri süren PAB Mimarlık, orman içerisinde yer alan konaklama ünitelerini çevreye minimum müdahalede bulunarak hafif strüktürler ve doğal kaplama malzemeleriyle yeniden işlevlendirmiş. Konaklama ünitelerine hafif taşıyıcılarla teraslar ekleyerek, yapıların mekansal zenginliğini artırmış ve ekonomik bir yenileme sağlamış. Böylelikle doğal sit alanında bulunan yapılara kontrollü bir yapım tekniğiyle yenileme imkanı doğmuş. Sağlanan mekan zenginliğiyle kullanıcılar, tatil sürelerinde iç mekanlar yerine doğa ile iç içe olan yarı-açık alanları kullanmaya teşvik edilmiş. Ayrıca birimlerin her biri iç mekan düzenlemeleriyle birbirinden farklılaştırılarak ‘ev’ konforu ve özgünlüğünde konaklama imkanı sağlanmış.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı İzmir Yarımadası Stratejik Plan Yarışması’nda 2.lik ödülü alan, önerisini yerel üretici ile turistleri buluşturacak alternatif konaklama ve turizm rotaları doğrultusunda yapan PAB Mimarlık, daha sonra bu fikri geliştirerek Seferihisar Belediyesi’ne sunmuş. Seferihisar Geçici Turizm Yapıları projesi ile Mehmet Kemal Dedeman Turizm Teşvik Ödülü’nü kazanan ekip, Seferihisar’ın “slow city” kimliğini pekiştirecek fonksiyon önerileriyle bir dizi yapı tasarlamış. Kurgulanan modüler yapı sistemi, düşeyde ve yatayda büyüyerek, kimi zaman kırsal alanda bir konaklama, kimi zaman bir satış birimi ve seyir terası, kimi zaman ise sahilde bir cankurtaran noktasına dönüşebilecek kullanım zenginliğinde tasarlanmış. Çevreye minimum müdahaleyle yerleşerek hem geçici fonksiyonlar hem de bazı koruma alanlarında kullanıma elverişli olduğu için yapıların, hafif strüktürlü planlanarak hızla inşa edilip kullanıma hazır hale gelmesi hedeflenmiş

Kaz Dağlari Çağiriyor...Cennet’in Koynun’da Jeep Safari

Avcılar Köyü, Delidere, Ağlayan Çam, Şahin Deresi Kanyonu, Türkmen Pınarı, Cennet Gölü, Çoban Merası rotalarında 
“Tanriçalar Dağinda Tatli Bir Macera”
Doğaya aşık olmaya hazırlanın…Öyle bir seyahat rotası ki, gezinin ilk anlarından itibaren doğanın kalbinden geçerek lezzetlere ulaşacaksınız.Tekirdağ kahve molasının alınacağı ilk güzergah sonrasında Gelibolu…. Burada yöreye özgü alış veriş yapabileceksiniz. Buradan ne mi alınır ? Tabii ki, Salamura edilmiş ve konserve Deniz Mahsulleri… ve alış veriş  sonrasında Çanakkale’ye varış…Çanakkale’den sonra ilk yerleşimin M.Ö 2900’lü yıllara dayandığı mitolojik savaş alanı Truva Antik Kenti’ ne uğrayarak, burada bulunan dokuz yerleşme evresi hakkında rehberinizden bilgi alırken kent kalıntıları arasında dolaşıp Müze’yi gezecek ve temsili Truva Atı’nı görerek Truva’dan ayrılacaksınız. 


Kazdağlarının bol oksijenini içinize çekerek Jeep safariye hazırlanın.Avcılar Köyü, Delidere, Ağlayan Çam, Şahin Deresi Kanyonu, Türkmen Pınarı, Cennet Gölü, Çoban Merası rotalarını izleyerek oksijeni bol bu doğa cennetinde, harika bir jeep safari yaparak, zirvede Kazdağları’nın doruklarında öğlen yemeği’nin tadına varacaksınız.Adatepe Köyünde Zeus Altarı’nı görerek, Köy meydanındaki ulu ağaçlar altında çaylarınızı yudumlayabilirsiniz.  Bölgenin Zeytin ve Zeytinyağı kültürünü öğrenmek üzere eski Zeytinyağı Fabrika/ Müzesi’ni gezecek ve alışveriş yapabileceksiniz. Sonra Eski adı ile Büyük Çetmi  olan eski bir Rum Köyü, 700 yıllık geçmişi ve dikkat çekici mimarisiyle Yeşilyurt Köyü‘nü göreceksiniz.. “Gezgindamaklar”ın ilgi alanına giren Peynir Cenneti Ezine’ye gelerek, burada yol üstü mağazalardan alışveriş yaptıktan sonra Çanakkale’ye ulaşacaksınız. 


Bu Tur’un Şahane Lezzetleri; Yoğurtlu Buğday Çorba, Arpacık soğanlı papaz yahnisi safranlı pilav ile, Yöresel Gelibolu Tavuklu Mantı, süt böreği(yöresel), Zeytinyağlı peynirli patlıcan kayık, Çanakkale Domates salatası , Yoğurtlu Buğday Çorbası, domates soslu taze börülce, ekşili istifno, sebzeli köy mücveri, köz patlıcanlı acılı atom, enginar salatası, sumak,-maydanoz-beyaz soğanlı  dana  yaprak ciğer, İç pilav eşliğinde arapsaçında marine edilmiş  fırında oğlak, Zeytinyağlı , Köfte, sebzeli pilav, Isırgan Çorbası, Deniz börülcesi, Ekşili Sirken  otu, Deli semizotu salatası, Kabak çiçeği dolması, Badalan fasulyesi, Otlu köy  böreği, Fırında balık, Gözleme , testi peyniri, avcı böreği, Kabak çiçeği dolması Damla sakızlı dondurma eşliğinde irmik helvası. Keçi sütlü dondurma eşliğinde cevizli ev baklavası fırınlanmış bademli  Peynir Helvası, Osmanlı Limonatası,


GEZGİNDAMAKLAR İLE 
“TANRIÇALAR DAĞINDA TATLI BİR MACERA”
Kaz Dağları’nda Hafta Sonu (Jeep Safari- Adatepe- Yeşilyurt-Truva)

10-12 Haziran, 3 GÜN, 2 GECE
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti: 1380’TL’den itibaren, Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi çinilerini, Anikya İznik Çini yaptı

Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi DIYANET CENTER OF AMERICA (DCA)’da yer alan İznik Çinileri Anikya İznik Çini tarafından üretildi.Amerika’nın Maryland eyaletinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Nisan 2016’da açılışı yapılan Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi Projesi, Diyanet Center of America (DCA)’da yer alan 550 m2 İznik çinisi, Anikya İznik Çini firması tarafından üretildi. 


Türk geleneksel sanatlarından örneklerin yer aldığı Külliye’de Türk çini sanatı Cami, Müze, Restoran, Kültür Merkezi ve Hamam ve Spor alanlarında kullanıldı. Ağırlıkla 16. yy İznik çinilerinin desenleriyle hazırlanan İznik çinisi panolar çini sanatının geleneksel özelliklerine sadık kalınarak klasik ve modern üslupta tasarlandı. Anikya İznik Çini ve Hassa Mimarlık’ın ortak çalışması sonucunda özenle tasarlanan ve Anikya İznik Çini atölyesinde üretilen çiniler Amerikalıların büyük beğenisini kazandı.


Projesi Hassa Mimarlık tarafından yapılan ve klasik Osmanlı mimarisinin çizgilerini taşıyan merkez, Türkiye ve Amerika toplumları arasındaki kültürel bağların kuvvetlenmesine katkıda bulunmak üzere inşa edildi. İçerdiği fonksiyonlarıyla bir külliye olan merkez, 60 dönüm arazi üzerinde projelendirilmiştir. 30 bin m2 inşaat alanına sahip projede; konferans salonu, kütüphane, araştırma enstitüsü ve atölyeler içeren bir Kültür Merkezi; 1500 kişilik Cami; restoran, kahve evi ve dükkanları barındıran bir Cemiyet Merkezi; kapalı spor salonu ve havuzuyla çifte Türk Hamamı; araştırmacıların kalabilecekleri bir Misafirhane; çağdaş müzecilik anlayışıyla tasarlanmış Medeniyet Tarihi Müzesi; Türk evlerinden oluşan bir Mahalle; Türk-İslam Bahçesi, Açık Spor Alanları, Piknik Alanı, Çeşmeler ve 400 araçlık kapalı otopark yer alıyor.


13 Mayıs 2016 Cuma

Ahmet Pandır, Chief Commercial Officer Olarak Prince Group’a Katıldı

Ahmet Pandır, Chief Commercial Officer olarak Prince Group ailesine katıldı.15 yılı aşkın süredir finans ve turizm sektöründe görev yapan Ahmet Pandır’ın sektördeki tecrübelerini şirketimize taşıyarak, değerli katkılarda bulunacağına olan inancımız sonsuzdur.

Çalışma hayatı içerisinde FTI Group / Meeting Point Türkiye’de çeşitli C seviyesi rollerde bulunan Pandır, öncesinde ise farklı sektörlerde uluslararası şirketlerde yönetim kademelerinde yer almıştır. Ahmet Pandır, Prince Leisure, New York / Amerika şirketlerimizde Chief Commercial Officer olarak atanmıştır. Pandır, orta ve uzun vadede grubumuzun diğer işkollarına da dahil olarak Prince Group’un yönetim ekibinde yer alacaktır.Prince Group olarak Ahmet Pandır’ın şirketimize gelecekte büyük katkıları olacağından emin olduğumuzu belirtir, ekibimizin bir parçası olmaya karar vermesinden dolayı duyduğumuz minnettarlığı ise siz değerli basın mensuplarıyla paylaşırız. 

11 Mayıs 2016 Çarşamba

TRES ENSEMBLE

15 Mayıs Pazar 19.00’da Tres Ensemble yani Mezzosoprano Lerna Baloğlu Akbulut, gitarist Haluk Onat Akbulut ve piyanist Işıl Giray, klasik müziğin en tanınmış ve sevilen seçkilerinden oluşan repertuarlarında, ağırlıklı olarak romantik dönem bestecilerine yer veriyorlar. 


Konserde, kimi zaman romantik, kimi zaman neşeli ezgilerin yer aldığı eserler; solo, duo ve trio şeklinde yorumlanarak Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

‘’Şairin Aşkı’’ orijinal adıyla ‘’Dichterliebe’’ adlı konser Leyla Gencer Opera sahnesinde

12 Mayıs Perşembe 20.00’de ‘’Şairin Aşkı’’ orijinal adıyla ‘’Dichterliebe’’ adlı konser Leyla Gencer Opera sahnesinde seyircisine farklı bir deneyim sunuyor.


Robert Schumann’ın 1840 senesinde yazdığı, on altı lied’den oluşan ve onun en ünlü vokal eserlerinden olan ‘’Dichterliebe’’ (Şairin Aşkı) Alman romantik müziğinin en tutkulu ve en hülyalı yapıtlarındandır. Heinrich Heine şiirleri üzerine yazılmış bu muhteşem müzik Piyanist Melin Molla ve Tenor Laçin Modiri tarafından seslendirilecektir. İkili daha sonra günümüz en sevilen Lied seçkisi ile konserine devam edecektir.

CEM ADRİAN LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE

Geçtiğimiz Ocak ayının sonlarında unutulmaz türküleri yorumladığı yeni albümü “Seçkiler 2”yi çıkartan Cem Adrian; Türkiye’nin dört bir yanında ve yurtdışında konserlerine devam ediyor! Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, 13 Mayıs Cuma akşamı 20.30’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahne alıyor. 

Türkiye müzik endüstrisinin bilindik kuralları dışında, kendi çizdiği çizgilerde yürüyen sanatçı Cem Adrian; unutulmaz türkülerden oluşan 11 eserin bulunduğu “Seçkiler 2” albümünü geçtiğimiz Ocak ayının sonlarında dinleyicileriyle buluşturdu.Cem Adrian; 10 yıldır, sadece çok renkli sesi değil, çok renkli müziği ile yorumcu, besteci ve söz yazarı olarak müziğin çok farklı dallarında çok farklı eserlere imza atıyor. Başarılı müzisyen aynı zamanda, bölge ayırt etmeksizin Türkiye’nin her şehrinde, en fazla konser veren canlı performans sanatçıları arasında ön sıralarda yer alıyor.

“Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım” (2005), “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti” (2006), “Essentials / Seçkiler” (2008), “Emir” (2008), “Kayıp Çocuk Masalları” (2010), “Siyah Bir Veda Öpücüğü” (2012), “Şeker Prens ve Tuz Kral” (2013), “Cam Havli” (Umay Umay ile birlikte-2014), “Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum” (2014) ve “Yalnızlık Senden Daha Çok Seviyor Beni” (2015) albümlerini piyasaya çıkaran Adrian’ın, kayıtları 2014’te tamamlanan “Seçkiler 2” albümü de Ocak ayının sonlarında dinleyicilerle buluştu. Sanatçı, şimdilerde ise yeni albümlerin ve bir kitabın hazırlıklarını sürdürüyor.

Mısır’ın Sokhna Dağları’nda Deniz Keyfi Yaşanacak!

Kullandığı yüksek teknolojiyle, yüzülebilir turkuaz lagünlerin inşa edilip işletilmesini sağlayan, dünyanın bu alandaki tek firması Crystal Lagoons, Mısırlı gayrimenkul şirketi TatweerMisr ile bir işbirliği gerçekleştirerek Sokhna Dağları'na masmavi sular ile cennet gibi kumsalları getirmeye hazırlanıyor. İşbirliği kapsamında toplam büyüklüğü 40.000 metrekare olacak olan altı muhteşem lagün ve üç kilometre uzunluğunda kumsal inşa edilecek.


Gayrimenkul projeleri için dev su kütlelerinin ekonomik bir şekilde inşa edilip işletilmesini sağlayan, dünyanın bu alandaki tek firması Crystal Lagoons, Sokhna Dağları’ndaki ilk yapay lagünü inşa etmek için Mısırlı gayrimenkul şirketi TatweerMisr ileel sıkıştı. IL Monte Galala-Sokhna sakinleri muhteşem dağların ve lagünlerin berrak turkuaz suların oluşturacağı enfes bir manzaranın tadını çıkartacak. Bu işbirliği kapsamında 40,000 metrekarelik alana yayılmış altı muhteşem lagün ve üç kilometre uzunluğunda kumsal inşa edilecek. 250 milyon dolar değerindeki projenin çeşitli etaplar halinde toplam 10 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Projenin ilk aşamasında ise 2019 yılına kadar 1600’den fazla konut inşa edilecek. 

Crystal Lagoons Ortadoğu Bölge Direktörü Carlos Salas, projenin dağlık alandaki ilk insan yapımı lagün projesi olacağına dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu proje Crystal Lagoons’ün bir çöle, büyük bir şehrin merkezine ya da dağlık bir bölgeye yani dünyadaki herhangi bir yere cennet gibi kumsalları getirebileceğinin bir göstergesi. Crystal Lagoons’ün üstün teknolojisi sayesinde, IL Monte Galala-Sokhna sakinleri tatillerini ve boş vakitlerini keyifli bir şekilde geçirebilecekler."

TatweerMisr Yönetim Kurulu Üyesi Ahmad Shalaby ise projenin IL Monte Galala'nın Sokhna’daki en saygın projelerden biri olduğunun altını çizerek projenin benzersiz manzarası ve sağladığı geniş imkânlarla diğer projelerden çok farklı bir deneyim sunacağını söyledi.


MSC SEASIDE kendi adasına da ilk turistleri getirecek

MSC Cruises’ın Karayipler’in Bahamalar takım adalarından birini 100 yıllığına kiralayarak “Ocean Cay MSC” isimli Cruise limanı olması adına bir ada yatırımı olduğu duyurulmuştu. İşte bu adaya ilk ayak basacak gemi MSC SEASIDE, 160,000 Gross Tonluk yeni nesil bir gemi… “The ship that follows the sun” sloganı ile “Güneşin İzinde” MSC Seaside Aralık 2017’de ilk seferini, Karayipler’de yapacak ve MSC Cruises’ın kendi adasına da ilk turistleri getirecek. Her zevke uygun konaklama seçenekleri, eğlenceli, yepyeni ve en önemlisi Cruise seyahatinde fark yaratan denizle bütünleşme garantili bir seyahat vaat ediyor.


3 Futbol sahası uzunluğunda
Toplam 323 metre uzunluğunda olan MSC Seaside, 3 futbol sahası uzunluğunda olmasının yanı sıra,  41 metre en ve 72 metre yüksekliğinde olacak. Toplam 2.017 adet kabinde, yaklaşık 5.179 yolcuya hizmet verecek MSC’nin yeni nesil Cruise gemisi, 1,413 personel ile hizmet verecek. Ge-mide bol miktarda açık alanlara yer verilmiş, yaklaşık 43.500 metrekare.

Çevre uyumunda yeni standartlar 
Havayı ve denizi kirletecek, kimyasal madde çıktısını kendi içinde yok etme özelliğine sahip.Kağıtların doğrama makineleri ile işlem görüp, diğer çöplerle birlikte sıkıştırılıp, katı atık haline getirilmesi böylece doğaya daha çabuk kazandırılacak bir çözüm üretilmiş.Doğaya zararlı kimyasal gazları arıtma sistemi.Geminin pervanesi ve suya deyen kısımlarında yosun tutmaz bir malzeme kullanılarak, hem sürtünme azaltılıyor hem de yakıt tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.Gemi içinde Led lambaların kullanılıyor olması sonucu da enerji tasarrufu, dolayısı ile yakıttan da tasarruf yapılmış olacak. Gelişmiş ısıtma sistemi ile daha öncesinde kullanılıp tüketilmiş bitkisel maddelerden faydalanılıp yolculara fayda verilmesi amaçlanmış. Daha temiz bir su kazanımı sağlanacak, çamaşır yıkanması, havuz suları ve banyoda kullanılıp, doğaya da fayda sağlanması amaçlanıyor. 

Konaklamalar her zevke uygun
MSC Seaside’da, her talebe uygun bir konaklama çözümü mutlaka bulunuyor.  İç kabin, Okyanus manzaralı dış kabin, Balkonlu Kabin, Süper Aile, Süper Alie Plus ve Suite’lerden oluşan alternatifler yolculara sunuluyor. Standart odalar 12, 14 ve 16 metrekarelerde iken,  3 Balkonu olan, 3 Yatak odalı 10 kişiye kadar konaklanabilen Super Family Plus odalara kadar pek çok alternatifi bulun-makta. Suitler ise 21 metrekareden başlayıp, balkon dahil 90 metrekareye kadar çıkıyor. Odalarda ücretsiz Wi-fi bağlantısı, her oda tipinde bulunan standart özelliklerden biri.

Ayrıcalıklı servis MSC YACHT CLUB ile
Gemi seyahatinde ayrıcalıklı bir seyahat olarak farklı bir katta konaklamak, Butler adı verilen, gün boyu özel hizmetli ile servis alınabilmektedir. MSC Yacht Club çatısında alınacak bu serviste de, konaklanılan alanlara, yemek yenen veya havuza girilen alanlara özel oda kartları ile giriş sağlana-cak. Böylelikle daha sakin, daha butik bir seyahat etmek isteyenlere uygun bir ortam yaratılması hedeflenmiş. 
Konforsa herkes için en iyi konfor
Aileler için özel bölümler, lüks suitlerde özel jakuzi ve bahçe imkanı, MSC Yacht Club özelinde de, solarium, lounge alanı, özel havuz ve özel yeme-içme alanlarına da yer veriliyor. Geminin genelinde toplam 20 değişik bar alternatifi bulunuyor. Birinde canlı müzik popüler müzik, diğerinde Jazz-Blues, bir diğerinde Hip Hop, Rock ve disco gibi pek çok zevke hitap eden müzikler planlanmış. 5 ana restaurantın yanı sıra, 4 adet de temalı restauranta yer verilmiş. Et, balık, Japon Teppanyaki ve son yılların popüler kültürü olan Füzyon restaurantı da yer almakta. 

Eğlenceyse eğlencenin kralı
Yepyeni bir eğlence anlayışı, dünyanın seçkin şov ekiplerinden oluşan gruplar ve Cirque du Soleil şovları da yeni nesil MSC Seaside gemisi için düşünülmüş. Devasa bir bowling salonu da gemi içi eğlence anlamında değerli bir detay olarak karşınıza çıkacak. 5D olarak adlandırılan, gerçeklikten ayırt edilmesi güç 5 boyutlu sinema salonu da etkileyici bir atmosfer yaratacak.

Beach Condo konsepti fark yaratacak
Gemi seyahatlerinde en çok konuşulan-tartışılan konu sudan çok yüksekte bulunmaktır. Oysa yeni nesil MSC Seaside özel konsept olan Beach Condo konsepti sayesinde, neredeyse bir nehir gemisi gibi denizle seyahatin bütünleşmesini sağlarken, mis gibi iyot kokusunun ciğerlerinizi temizlemesini, duygu ve keyif yüklü bir gemi seyahati yapmanızı garantiliyor.

Denizle bütünleşme garantili
Panoramik manzaralı asansörler, havuzlar ve yeme-içme alanlarına da ciddi yatırımlar yapılmış MSC Seaside’da… Gemi her ne kadar devasa boyutlarda olsa da, amaç seyahat boyunca, denizin her an göz önünde olup, o keyfin çıkarılmasına olanak tanınması… Interaktifliği muadilleri içinde en yüksek Aquapark’ı da bünyesinde barındıran, MSC Seaside gemisinde, her yaş için eğlence garanti. Macera parkurları, genişletilmiş devasa çocuk oyun alanları-havuzları ve eğlence merkezi, deniz üzerinde yürüyormuş hissi veren, tabanı camla kaplı yürüme alanları.

Avrupa, Güney Amerika ve Güney Afrika’nın en büyük cruise firması olan MSC Cruises, sektöre kazandırdığı ve kazandıracağı yenilikler, ilgi çekici-farklı destinasyonlarla, 2017’den itibaren suya inecek yeni nesil gemileriyle, dünya cruise turizmine olan katkısını arttırmaya devam ediyor.
Detaylı bilgi için:  MSC Cruises Türkiye / 444 672 0  -  www.msccruises.com.tr






  

Setur Ailesinin Yeni Üyesi "Select” İle Hayaller Gerçekliğin Ötesinde

SETUR, kişiye özel seyahat tasarım markası ‘’SeturSelect’’i 10 Mayıs Salı akşamı Divan Brasserie Beyoğlu’nda düzenlenen bir davetle tanıttı.Setur, 50 yıllık deneyimini turizm trendleri ve teknoloji ile birleştirerek yarattığı yeni markası “SeturSelect” ile hem iş hem de özel seyahatler için herhangi bir tarih ya da tura bağlı kalmadan, uzman tatil danışmanları tarafından her ayrıntısı istek ve zevklere göre tasarlanmış seyahat seçenekleri ile hayalleri gerçeğe dönüştürecek.


HAYALLER GERÇEKLİĞİN ÖTESİNDE
Setur, yıllardır misafirlerine sunduğu kişiye özel seyahat hizmetini SeturSelect ile markalaştırdı. “SeturSelect” in balayı, spor, gurme, kültür, aile, macera, spa ve deniz kategorilerinden oluşan temalarındaki tüm detaylar, kişisel zevkler ve beklentiler doğrultusunda kişiye özel olarak şekillendiriliyor. Otel seçenekleri, ulaşım alternatifleri, restoran önerileri, vize işlemleri, rehberlik hizmetleri, turlar ve aktiviteler dahil her şeyin en ince ayrıntısına kadar planlandığı “SeturSelect” programları ile dünyanın eşsiz coğrafyalarındaki farklı kültürler bu kez çok başka bir açıdan keşfediliyor.

SeturSelect’in öne çıkan güçlü yanlarından biri de sunulan profesyonel seyahat danışmanlığı hizmeti... Konusunda uzman ve SeturSelect portföyündeki destinasyonları birebir deneyimlemiş seyahat danışmanları, dilerseniz aklınızdaki rotaya uygun, tamamen size özel bir seyahat tasarlayabilirken, diğer yandan seyahat tasarımının ötesinde, hayalinizdeki tatil anlayışı ile örtüşecek hazır tur setlerini de size sunabiliyorlar. Güney Fransa’da modern sanatı, hem Kuzey’de Giverny bölgesinde  empresyonistleri, hem  de Doğu Amerika’da çağdaş  sanatı keşfetmeniz için düzenlenen turlar bunlardan birkaçı.

SeturSelect’in web sitesi de bir rehber niteliğinde hazırlandı. Sitedeki “Destinasyonlar” sekmesinde dünya haritası üzerinden seçeceğiniz bölge hakkında detaylı bilgiye ulaşmak sonrasında tatil programınızı seyahat danışmanlarıyla birlikte oluşturmak mümkün. Her çeşit destinasyon önerilerinin yanı sıra dünyaca ünlü Abercrombie&Kent, Virgin Limited ve Orient  Express ürünlerini de portföyünde bulunduran “SeturSelect”, ayrıca Four Seasons Preferred Partner ve Starwood Luxury Privilege üyeliğiyle misafirlerine özel avantajlar sunuyor.

10 Mayıs Salı akşamı Divan Brasserie Beyoğlu’nda, seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşen “SeturSelect” lansman davetinde konuşan Setur Genel Müdürü Üstün ÖZBEY; " Setur olarak 50 yıldır turizm sektörünün her alanında değer ve fark yaratmayı amaç edindik. Biz, deneyim yaşatmanın peşindeyiz. Dünyada gidilebilecek çok fazla yer var ve görülmek istenen yerler her geçen gün artıyor. Yeni markamız “SETURSELECT” ile tamamen kişiye özel oluşturulan programlarımızdan biri mutlaka sizin de zevkinize uygun olacak, seyahatseverlere seyahatin ötesinde deneyimler yaşatmayı vaad ediyoruz” dedi.



Coral Travel-Wezyr Holidays Polonyalı basın mensuplarını ağırladı

Coral Travel-Wezyr Holidays, Polonya’nın en önemli turizm mecralarından basın mensuplarını OTI Holding’in Belek’teki oteli Xanadu Resort High Class’da ağırladı. Turystyka, Polska Press, Rynek Turystyczny, Gazeta.pl ve Mice Poland’dan editörlerin ağırlandığı dört günlük programda, erken rezervasyon Avrupa destinasyonları satışlarında %65’i aşan artış sağladığını açıklayan Coral Travel-Wezyr Holidays, Polonya’daki 1900 satış acentesi ağı ile 7 şehirden 16 ülke ve 29 destinasyona tatil seçenekleri sunuyor.

Polonya’da faaliyete başladığı 1999 yılından beri Türkiye, Mısır ve Bulgaristan pazarlarının lider tur operatörü olan Coral Travel-Wezyr Holidays, davet ettiği Polonyalı turizm basınını, 7-11 Mayıs tarihleri arasında, OTI Holding’in sahibi olduğu Belek’teki Xanadu Resort High Class’da ağırladı. Basın mensupları ile Expo 2016, Kaleiçi ve tekne gezileri yapılarak, Antalya’nın turistik ve tarihi bilgileri aktarıldı. Turystyka, Polska Press, Rynek Turystyczny, Gazeta.pl ve Mice Poland’dan editörlerin ağırlandığı dört günlük program, Coral Travel-Wezyr Holidays Genel Direktörü Kaan Ergün ve ilgili yöneticilerin katılımı ile gerçekleşti.

2015 yılında Polonya’dan Türkiye’ye charter seferleri ile giden yolcuların %31’ini gerçekleştiren Coral Travel-Wezyr Holidays, kurulduğu yıldan itibaren Polonya’da özellikle Türkiye, Mısır ve Bulgaristan destinasyonlarında lider tur operatörü markası. 2016 turizm sezonunun Polonya’dan Antalya’ya  ilk turizm kafilesini geçtiğimiz haftalarda getiren Coral Travel-Wezyr Holidays, bu sezon özellikle Yunanistan, İspanya ve Bulgaristan destinasyonlarının erken rezervasyonlarında ortalamada %65’in üzerinde artış sağladı. 

Genel Direktör Kaan Ergün, basın mensupları ile yapılan toplantıda, geçen yıla kıyasla bazı destinasyonların erken rezervasyon taleplerinde şimdilik bir azalma olmasına rağmen, gerek bu destinasyonlardaki son dakika satışları ile, gerekse diğer destinasyonlardaki artışla bu yıl da pazardaki lider oyunculardan biri olma konumlarını koruyacaklarını belirtti ; „2015 yılında tüm destinasyonlarda sağladığımız %7 artışla, 201.748 turiste hizmet verdik. Türkiye’de %8 artışla pazar lideri konumumuzu koruduk. İspanya’da Costa Brava ve Bulgaristan’da Burgaz destinasyonlarında güçlü konumumuzu devam ettirdik. Yunanistan’da ise başta Girit ve Rodos olmak üzere, Korfu ve Zante adalarında ürün çeşitliliğimizi ve yolcu kapasitemizi artırdık. 21 satış ofisimiz, 115 özel yetkili acente ve 1900 satış acentesi ağımız, 416 milyon ZL ciromuzla Polonya’nın en büyük 4. tur operatörü arasında yer alıyoruz.” dedi.2015’de Polonya’nın 7 şehrinde AVM’lerde yeni ofisler açan Coral Travel-Wezyr Holidays, 2016’da İspanya’da Mallorca ve Tenerife, Bulgaristan’da Varna’yı da destinasyonları arasına kattı.

29 destinasyonda toplam 2480 otelle çalıştıklarını belirten Kaan Ergün, 1994 yılında Rusya’da kurulan Coral Travel’ın dünyada 60 destinasyona yayılan ürün çeşitliliği ve gücünü, grubun özellikle Akdeniz ülkelerindeki gücü ile birleştirerek, Polonyalı tatilcilere yüksek kalitede bir ürün gamı sunduklarını iletti. Başta Hırvatistan olmak üzere Bulgaristan ve İspanya’da “only hotel” seçenekleri sunduklarını sözlerine ilave etti. Ergün “Geçtiğimiz yıl, web üzerinden online satış ve misafirlerimize dinamik paketleme imkanı sunan GDS satış sistemlerini hayata geçirdik. 2016 yaz sezonu için Dominik Cumhuriyeti, BAE, Tayland, Seyşeller ve Maldiv adalarında tur paket seçeneklerimizi zenginleştirdik. Planlamalarımız paralelinde, 2017 yılında, grubumuzda hali hazırda hizmet verilen İtalya, Güney Kıbrıs, Portekiz ve Gürcistan destinasyonlarını da ürünlerimiz arasına dahil edeceğiz. 2017 planlamalarımızda Coral Travel’ın tur operatörlüğü yaptığı diğer ülkelerden ; Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Belarus’tan Polonya’ya misafir getirme çalışmaları da yer alıyor. Polonya’nın Baltık sahili, Mazury göller bölgesi ve dağ otellerine halen var olan münferit talepleri, paket ürün haline getirerek sunmayı ve kapasiteyi artırmayı planlıyoruz.2016 erken rezervasyon satışlarında Bulgaristan %110, İspanya %50, Yunanistan %45 artış yakalamış durumda. Türkiye’de ise şu anda görülen durgunluğun son dakika satışlarla canlanacağını düşünüyoruz. Türkiye otellerinin diğer ülkelere göre hizmet kalitesi yüksekliğini ve çok daha rekabetçi fiyatları olduğunu da göz önüne alırsak, özellikle bu yıl yüksek sezondaki son dakika rezervasyonlarında en hareketlilik yaşanacak ülke olacaktır. Coral Travel-Wezyr Holidays olarak bu sene Türkiye pazarındaki payımızın %45-50’lere çıkabileceğini düşünüyoruz.” dedi.