18 Mayıs 2016 Çarşamba

8.Sommelier kursu İnternational Wine&Spirits Academy'de gerçekleşti

8. Türkiye Sommelier Yarışması, International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşti Sommelier’lik mesleğinin  gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra; genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 8. Türkiye Sommelier Yarışması, International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşti.Gastronomi ve Turizm sektöründe sommelier’lik mesleğinin önemini vurgulamak ve mesleği daha yakından tanıtmak için düzenlenen yarışmanın birincisi Sunset Restoran’dan Mustafa Zorluoğlu The Association de la Sommellerie Internationale’nin düzenlediği, Avusturya’da gerçekleşecek “14th A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe” yarışmasına katılma hakkı kazandı.  

8. Türkiye Sommelier Yarışması’nın 30 yaş altı kazananı Ulus 29’un sommelier’si Alp Açık ise Chaine des Rotisseurs ‘un düzenlediği Agustos ayında Liechtenstein’da gerçekleşecek “The Jeunes Sommeliers Competition” da ülkemizi temsil edecek. Chaine des Rotisseurs  ve Türkiye Sommelier Derneği’nin birlikte organize ettiği  International Wine and Spirits Academy (IWSA) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde tamamlanan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başladı. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve şarap bilgilerini sergilediler. 

İlk üçe giren sommelier yarışmanın destekçisi IWSA, Paşabahçe, San Pellegrino ve Nespresso firmaları tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken; yarışmanın birincisi St. Pelegrino tarafından Toskana’da bir gastronomi turu kazandı.

8. Türkiye Sommelier Yarışmasında görev alan jüri üyeleri;
Mohamed Hammam - Chaine Des Rotisseurs 

Türkiye Başkanı
Isa Bal- Master Sommelier/ Fat Duck  Group Head Sommelier’si ve 2008 Avrupa Sommelier 

Yarışması birincisi
Ogul Turkkan-  Türkiye Sommelier Derneği Başkan Yardımcısı
Niso Adato-  Chaine des Rotisseurs OMGD Türkiye Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi
Rudolf van Nunen - Executive Chef
Stephan Vattepain- D.ream Group Head Sommelier

Taner Öğütoğlu-  Gustobar 
Ayca Budak- IWSA yöneticisi
Raoul Duclos- Swiss Hotel F&B Direktörü



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder