Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek içecek eğitim merkezi MSA, Şubat ayını birbirinden farklı ve kapsamlı workshoplarla karşılıyor. Pizzadan hamburgere, şekersiz ve glütensiz lezzetlerden İtalyan mutfağına sevilen lezzeti içeren menüler bu workshoplarda öğretiliyor. Ayrıca Bıçak Becerileri'nden Etler ve Pişirme Teknikleri'ne, Sushi’den El Yapımı Makarnalar'a kadar pek çok içeriğin yer aldığı teknik workshop'larda, pişirme öncesi hazırlıkları, farklı pişirme tekniklerini, tabaklama ve saklama yöntemlerini detaylıca öğrenip uygulayarak
mutfak bilginizi bir üst seviyeye taşıyabileceksiniz.
MSA, Şubat ayı için yine birbirinden farklı workshoplar hazırladı. Sadece yemek yapmayı değil işin teknik kısmını da öğreten MSA, pizzadan hamburgere, şekersiz ve glütensiz lezzetlerden İtalyan mutfağına sevilen pek çok reçeteyi workshoplarda öğretirken teknik eğitimler kapsamında bıçak becerilerinden et ve pişirme tekniklerine sushiden el yapımı makarnalara kadar mutfakta ustalaşmanızı sağlayacak her türlü eğitimi veriyor.
Vazgeçemediklerimiz 1 // 2 Şubat Salı, 16.00-19.00
Hepimiz müdamizi olduğumuz restoranlarda oturup sevdiğimiz yemekleri özlemedik mi? O günler tekrar gelene kadar bu lezzetleri kendiniz yapmaya ne dersiniz? Vazgeçemediğiniz yemeklerin hazırlanışından sunumuna kadar tüm püf noktalar bu workshop’ta. Tavuklu Sezar salata, yaban mantarlı risotto, Café de Paris soslu bonfile ve Creme Brulee yapacağımız bu workshop’u kaçırmayın!
Pizzalar&Salatalar // 3 Şubat Çarşamba, 16.00-19.00
İtalya’nın enfes lezzeti pizzayı öğrenmek isteyenler bu workshop’ta buluşuyor. İnce pizza hamuru açmaktan mayalamaya, doğru salata için doğru malzemeden sos seçimine, olmazsa olmazların bir araya geleceği mutfağımızda üç peynirli ve karamelize soğanlı pizza, çıtır tavuk salatası, Bresaola pizza ve ıspanak salatası yapacağız. Mutfağında Akdeniz esintisi görmek isteyenleri bekliyoruz.
Şekersiz & Glütensiz // 4 Şubat Perşembe, 10.00-14.00
Şeker yok, glüten yok. Ama cheesecake var, çörek var. Glütensiz bir mutfağa merhaba diyeceğiniz yeni MSA workshop’unda bademli paris breast, taze böğürtlenli vanilyalı cheesecake ve keçi peynirli sebzeli çörek yapacağız. Şekersiz ve glütensiz de harika lezzetler yapılabileceğini görmek için bu workshop’a mutlaka katılın.
Burgers&Fries 2 // 17 Şubat Çarşamba, 16.00-19.30
Asla pişman olmayacağınız bu eğitimde, o kusursuz burgerlerin ve onlara eşlik edecek lezzetlerin sırrını açıklıyoruz. Double köfte burger, cheddar soslu taze patates cipsi, çıtır tavuk burger, ev yapımı avokado sos, kibrit patates, tempura sebzeler, lime ponzu ve yoğurt dip sos ile muhteşem bir menü hazırlayacağız.
İtalyan Mutfağı // 22 Şubat Pazartesi, 16.00-19.00/ 280 TL
İtalyan mutfağı sadece pizzayla öne çıkmıyor. Bu workshop’ta farklı lezzetlere de kucak açacağız. Balkabağı çorbası, Spaghetti Alla Puttanesca, Sicilya usulü pane bonfile, Torta al limone yapacağımız bu etkinlikte İtalya’nın birbirinden çeşitli lezzetlerine yol alıyoruz.
Vazgeçemediklerimiz 2 // 23 Şubat Salı, 16.00-19.00
Vazgeçemediklerimizden ortaya karışık, herkesin seveceği bir menü çıkarsak nasıl olur? Üstelik klasikleşen lezzetleri MSA farkıyla yorumlayarak! Caprese salata, 4 peynirli pizza, Alman patates salatası ile Viyana usulü dana schnitzel, kaymaklı dondurma ile sıcak volcano kek hiç tatmadığınız şekilde bu workshop’ta sizi bekliyor.
Burgers & Fries // 26 Şubat Cuma, 16.00-19.00
Hazıra konmak yok! Bu workshop’ta önce kendi ellerinizle parça etten bıçak kıyması hazırlayacak, sonra hamburger köftesinden patates kızartmasına, soğan halkasından ev yapımı mayoneze, bu mucizevi eserlerin hakkını vereceksiniz. Neler mi yapacağız? Cheeseburger, ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga burger, soğan halkaları ve kajun baharatlı patates kızartması, ev yapımı sarımsaklı acılı mayonez… Bizce yapabilirsiniz!
TEKNİK EĞİTİMLER
Cheesecakeler // 2 Şubat Salı, 10.00-14.00
MSA Workshop mutfağında cheesecake dosyasını iyice aralıyor, doğru kıvam ve doğru lezzet için tüm püf noktalarını gözden geçiriyoruz. Yaban mersinlisinden bitter çikolatalısına tadı damağınızda kalacak cheesecake’ler MSA’da. Ayrıca farklı cheesecake tabanı ve dolgusu hazırlama, pişirme ve muhafaza koşulları, pişmeyen cheesecake yapma teknikleri de bu eğitimde.
Bıçak Becerileri // 8 Şubat Pazartesi, 10.00-14.00
MSA mutfağında 4 saat boyunca 8 farklı kesim tekniği hakkında bilgi sahibi olacak, öğrendiğiniz bu tekniklerle farklı lezzetlerde yemekler yapacaksınız. Workshop’ta brunoise, julienne, macedoine, allumette, chiffonade, segment, batonette, mire poix kesim tekniklerini öğrenecek ve bu tekniklerle minestrone, fırında tavuk, patates risotto yapabileceksiniz.
Etler ve Pişirme Teknikleri // 9 Şubat Salı, 10.00-14.00/ 24 Şubat Çarşamba, 15.00-19.00
4 saat boyunca hem teorik hem de uygulamalı olan bu eğitimde ete dair aklınıza gelen her sorunun cevabını bulacaksınız. Doğru et seçimi, etin kısımları ve porsiyonlanması, çeşidine göre pişirme teknikleriyle birlikte taze baharat marineli ızgara bonfile, ağır ateşte mevsim sebzeleri ile pişirilmiş kuzu incik bu eğitimde.
Taco // 19 Şubat Cuma, 16.00-19.00
Taco yapımının en temel teknikleri, leziz malzemelerle bu eğitimde bir araya geliyor. Tatlı ekşi soslu ve susamlı çıtır tavuk taco, levrek ceviche taco, dana etli taco yaparken bir yanda da taco hamuru hazırlama, taco çeşitleri ve soft Shell taco yapımının öğretileceği bu dolu dolu eğitimi kaçırmayın.
Sushi // 25 Şubat Perşembe, 15.00-19.00
Sushi pirinci pişirmeyi ve sushi yapım tekniklerini öğrenip hayalinizdekinden bile daha lezzetli sushi’ler yapacağınız bu eğitime sizi bekliyoruz. Sushi pirinci, somon maki, California roll, Ebi Ten roll, Levrek nigiri, buharda tuzlu edamame yapmanın yanında doğru kıvamda sushi pirinci hazırlama, Nori kullanım şekilleri, Maki, roll, nigiri hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler ve sushi sunumu bu eğitimde.
El Yapımı Makarnalar // 26 Şubat Cuma, 10.00-14.00
Kendi hazırladığınız makarnayı pişirmek gibisi var mı? “El Yapımı Makarnalar”da İtalya’nın nam salmış makarnalarını sıfırdan ele alıyoruz ve en baştan, makarna hamuru yapımından başlıyoruz. Daha sonra el yapımı makarnaları birbirinden lezzetli soslarla taçlandırıyoruz. Rosto pancar ve keçi peynir dolgulu ravioli, karidesli gnocchi, üç mantarlı kremalı fettuccine yaptıktan sonra bundan sonra tüm makarnaları baştan sona siz hazırlamak isteyeceksiniz.