ŞIRA RESTAURANT
Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant bünyesinde bulunan Şıra Restaurant, zevkle seçilmiş a La Carte menüsü ve yemek şarap uyumu prensiplerine uygun servis anlayışı ile konaklama dışında da gelen konukların en çok tercih ettiği adresler arasında yer alıyor. Şıra Restaurant, dünyada en çok kabul gören turizm derecelendirme kuruluşu Trip Advisor ratinglerinde, bölgenin en üst düzey restoranların bulunduğu Uçhisar’da ki birinciliğini korumaya devam ediyor.
ŞIRA ŞARAP MAHZENİ
Şıra Mahzen’in şarapları Kapadokya’nın tek Uluslararası eğitmen Sommelier’si olan, otelin sahiplerinden Murat Yankı tarafından, birer birer profesyonel tadımı yapılarak seçiliyor. Şaraplarda çoğunlukla Anadolu’nun yerli üzümleri ve bunların uluslararası üzümlerle karışımlarından oluşan örnekler tercih ediliyor.
ŞIRA’DA ŞARAP ETKİNLİKLERİ
Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant, 15-20 dakika süren bir şarap tarihi anlatımının ardından Türkiye’nin değişik bölgelerinden seçilmiş 5 şarap teknik anlatımı ile tadılarak unutulmaz bir gün yaşatıyor.
Şarap tarihi seminerleri:
Aşağıdaki temalarda şarap tarihi seminerleri düzenlenmektedir.
- Eski çağlardan günümüze Anadolu ve Trakya’da şarap kültürü
- Hititler ve Frigler döneminde Şarap Kültürü
- Homeros döneminden başlayarak Roma İmparatorluğu dönemine şarap kültürü
- Bizans ve Osmanlı Dönemi Anadolu Şarap Kültürü
Etkinlikle Türkçe, İngilizce, Fransızca, Japonca ve İtalyanca dillerinde, bizzat Murat Yankı tarafından gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin tamamı ise kayaya oyulmuş Şıra Mahzen’inde gerçekleştiriliyor.
www.hotelsira.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder