14 Ekim 2015 Çarşamba

Dünyanın en önemli şefleri İstanbul’a Geliyor

Gastromasa Konferansı’na Sayılı Günler Kaldı
Dünya Yıldızlarını İstanbul’da Buluşturmaya Hazırlanan Gastromasa Konferansı’na 
Sayılı Günler Kaldı. Dünyaca ünlü şeflerin ve gastronomi yazarlarının katılımıyla 14 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek Gastromasa Konferansı; Türkiye’de hızla gelişen gastronomi sektörünün dünyayla entegre olması için bir köprü oluşturacak.   

İspanyol mutfağının dünyaca ünlü iki Michelin yıldızlı şefi Sergi Arola, iki Michelin yıldızlı ve dört Gault & Millau ödüllü şef Johanna Maier, İspanya’nın en önemli pastacılık şeflerinden Christian Escriba, gastronominin dünyadaki en önemli trend avcısı Maria Canabal ve dünyanın en önemli yemek yazarlarından Luciana Bianchi Gastromasa Konferansı’nda konuşma yapmak üzere İstanbul’da olacak.  

Gastromasa Konferansı, 14 Kasım Cumartesi günü Radisson Blu Şişli Otel’de dünyanın önemli gastronomi profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. 1. Ulusal Gastronomi Konferansı, Türkiye’nin zengin mutfağını ve kendine has gastronomi kültürünü dünya çapında tanıtmayı hedefliyor.

Dünyanın en önemli şefleri İstanbul’da
İspanyol mutfağının dünyaca ünlü iki Michelin yıldızlı şefi Sergi Arola, iki Michelin yıldızlı ve dört Gault & Millau ödüllü şef Johanna Maier, İspanya’nın en önemli pastacılık şeflerinden Christian Escriba, gastronomi dünyasının en önemli trend avcısı Maria Canabal ve dünyanın en önemli yemek yazarlarından Luciana Bianchi sunumlarıyla Gastromasa Konferansı’nda olacaklar. Türk Mutfağı Araştırmacısı ve İşletmeci Vedat Başaran’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda ise konferansın ana sponsoru g2m Genel Müdürü Burak Özbaşıoğlu, Shaya Türkiye Genel Müdürü Murat Gün, Colonie ve Escale Restaurant markalarının yaratıcısı Yücel Özalp "Dünya gastronomisinin yeni destinasyonu İstanbul olabilir mi?" konusunu masaya yatıracaklar. 

Yurt içinden ve yurt dışından katılacak değerli şeflerin bilgi birikimleri ve tecrübelerini tüm dünyadan gastronomi profesyonelleriyle paylaşacağı 1. Uluslararası Gastromasa Sempozyumu, tüm gün sürecek oturumlarla 500 profesyonel, 40’a yakın firma ve ana sponsorların katılımıyla gerçekleşecek ve Türk gastronomisi için büyük katkı sağlayacak. Sektörün nabzını tutacak seminer boyunca ‘Türkiye Coğrafyasına Ait Geleneksel Ürünler’ temalı fotoğraf sergisi ve Türkiye’nin en iyi 20 şefinin sempozyuma özel hazırlayacağı inovatif tarifler sergilenecek. Yerli, yabancı basının da katılım göstereceği bu organizasyon, yeme içme sektöründe ön plana çıkmak, farkındalık yaratmak, hedef kitle ile doğrudan bir bağ kurmak isteyen katılımcılar için önemli bir fırsat yaratacak.

Gastronomi sektörünü iyileştirmeyi hedefliyor
Gökmen Sözen Organizasyon tarafından hayata geçirilen ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan sempozyumun önemi hakkında açıklamada bulunan Gökmen Sözen şunları söyledi; “1. Uluslararası Gastromasa Sempozyumu, ülkemizden başlamak üzere dünyada gastronomi sektörünü iyileştirmek için atılmış çok önemli bir adım. Dünya markalarının ve dünyaca ünlü şeflerin yatırım için tercih ettiği bir lokasyon haline gelen Türkiye, sahip olduğu potansiyeli gerçekleştirdiğinde gastronomi sektörünün sunduğu fırsatları ekonomik değere çevirebilir. Bu nedenle ülkemizin zengin mutfağını ve gastronomi kültürünü, gelecek nesillere aktarmamız ve dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu yaklaşımla hayata geçirdiğimiz Gastromasa Sempozyumu’na katılacak yerli-yabancı şefler ve yatırımcılar dünyanın yeni gastronomi çekim merkezi olan İstanbul’u ele alacak. Sempozyum, damak tadımızı dünya çapında tanıtarak ve pazarlayarak ülke turizmine katkı sağlayacak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder