22 Ekim 2015 Perşembe

TÜRSAB 43. Kuruluş Yıl Kutlamasını Geniş Bir Katılımla Kutladı

TÜRSAB 43. kuruluş yıl dönümünü kutladı
TÜRSAB, kuruluşunun 43. yılını sektör temsilcileri ve sektöre katkı sunanlar için düzenlenen ödül töreniyle kutladı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen 43. Kuruluş Yıl Kutlamasına, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Eski Kültür Bakanı Bülent Akarcalı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Nedret Apaydın  ile  çok Acenta sayıda temsilcisi ve davetli katıldı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Turizm sektörü Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli penceresidir. Türkiye turizm alanında çok büyük mesafeler kat etmiştir. Bundan 10-15 yıl önce 20-25 yat limanı olan Türkiye’nin şu anda 52 yat limanı, 15 havalimanı olan Türkiye’nin şimdi 51 havalimanı olmuştur. Turizm sektörünün bugün ihracatımızın yüzde 21,8’ini, bütçe açığının da yüzde 41,6’sını karşılamakta olduğunu da dile getiren Başaran Ulusoy, “Gelir bakımından 2000 yılında dünyada 22. sıradayken 2014 yılında 12. sıraya yükseldi. Bunlar kolay olmadı. Bugün bize vize koymaya kalkan ve vize koymakta gayret gösteren ülkeler var. Yarın gün gelecek biz o ülkelere vize koyacağız…” dedi.Bundan 43 yıl önce, TÜRSAB’ın kuruluş aşamasında 30 kişiyi bir araya getirmenin mümkün olamadığına dikkati çeken Başaran Ulusoy, “Türkiye olarak turizm sektörünün 2014 yılında 8 bin 500 seyahat acentesi ve 9 bin rehberiyle ilk 4’e oynamaya çalışan bir sektör olduğumuzu gururla söylemek isterim dedi.TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, seyahat sektörünün bugünlere kolay gelmediğini rakamların sürekli artış gösterdiğini söyledi. Ulusoy şunları söyledi: "Bu topluluk sayesinde Türkiye 2014 yılında dünya turizminde 6. sıraya geldi.

BİZE VİZE KOYANLARA BİZ VİZE KOYACAĞIZ
Bu kolay olmadı. Bugün vize koyan ülkelere sesleniyorum yarın gelecek biz size vize koyacağız. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda yılgınlıkla geçen bir ülkede Mehmet Akif Ersoy "Korkma" dedi. Türkiye tek vucuttur. Korkmuyoruz ve burdayız. 81 vilayeti birbirine bağlayan ülkenin tanıtım elçisiyiz. Ülkeyi sosyo-ekonomik yolla bağlayan barış elçileriyiz. Biz dostluk ve muhabbet yolundayız. Husumet yolunda değiliz. Haritalara bakarsanız bütün ülkeler dikey biz yatay bir ülkeyiz. Burada huzur ararken komşularımız ile dert istemiyoruz. Ateş çemberi içinde sektör temsilcisi olarak mücadelemize devam ediyoruz2014 yılında 16 milyon turizm hareketi oldu. 8 milyon kişi yurt dışına çıktı. Bunlar sizin sayenizde oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. 5-6 Aralık'ta Genel Kurulumuz var. Bu Genel Kurula hizmet eden bir arkadaşınız olarak, kapısını açık tutan bir başkanınız olarak oraya gelmenizi rica ediyorum. Burada barış arıyorsak konuşmalarımıza dikkat etmek durumundayız.

KADİR ABİ FAZLA BİR ŞEY İSTEMİYORUM  HAKKIMIZI İSTİYORUM
43 yıldır bu camiyanın içinde bir arkadaşınız olarak koltuğa zarar vermemeye çalıştım. Kamuoyu nezdinde seyahat acentalarının birliğini genel kurulda göstermek durumundayız. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, THY CEO'su Temel Kotil'e ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çağrıda bulundu. Ulusoy, Kadir Abi acentelerimizin arabalarına belgelerini ver. Fazla bir şey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı istemek suçsa bu suçu işliyorum dedi. Özellikle VIP turistleri havalimanında özel arabalar ile karşılama konusunda acentelerin yaşadığı sıkıntılara ve UKOME kararına vurgu yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenen Ulusoy, Havalimanından gelen yolcuları karşılayacak acenta arabalarımıza belgemizi ver Kadir Abi. Bu konuyu çöz Kadir Abi. Fazla bir şey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı istemek suçsa bu suçu işliyorum. Sayın Başkan üyelerimize desteğinizi esirgemeyin dedi.

ÇAĞLAR'DAN ULUSOY'A DESTEK
43. yıl kutlamasında konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, acentaların turistte dönük özel arabalar ile taşımacılık yapmasına destek verdiklerini söyledi. Çağlar, "Nasıl ki Ticaret Odası 133 yıldır girişimcinin adresi olduysa TÜRSAB da turizm için bir pusula olmuştur. TÜRSAB'ı destekçimiz olarak görüyoruz" dedi. Kongre şehri Istanbul


TOPBAŞ: ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ, SABREDİN
43. yıl kutlama gecesinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un hak ettiği noktaya gelmesi hususunda hepimize önemli görevler düşüyor. Belediye Başkanı olduğum zaman ilk toplantıyı turizmciler ile yaptım. Bu şehirde özel sektör, STK'lar ve devlet olarak beraber yol alıyoruz. Her alanda gelişen ve rekabet gücünü artıran bir İstanbul var. Bu şehirde bulunmak moda haline gelecek. 3. havalimanı İstanbul'un gücünü artıracaktır. Görevim boyunca hiçbir zaman tek taraflı olmadım. Başaran Bey'in bazı talepleri oldu. Haklı olduğu taraflar bulunuyor. Ancak bizim üzerinde çalıştığımız noktalar var. Araçlarla ilgili şimdi söz veremem. Bize sadece güvenin. Umarım İstanbul'a gelenleri mutlu edecek bir kent ortaya koyarız. Metrosunda ekolojisine kadar her alanda değişim ve dönüşüm yaşayan bir İstanbul var" diye konuştu.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN
Vali Şahin konuşmasına TÜRSAB'ın 43. Kuruluş yıldönümünü tebrik ederek başladı. Vali Şahin, "Turizm sektörüyle ilgili çok güzel şeyler söylendi. Umut verici gurur verici başarılardan bahsedildi. Bu başarılı kahramanlarımız sizleri tebrik ediyorum dedi. Vali Şahin, " Ülkemiz turizm ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 1980 de başladığımız bu yolculuğa son yıllarda hızlandıracak devam ediyoruz. Artık dünyanın en büyük turizm ülkesi olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu bizim için yeterli değil çünkü dünyanın en önemli coğrafyasında en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Herkese yatırım açısından en yakın ülkelerden biriyiz dolayısıyla bizim 6. sırayla yetinmemiz mümkün değil. Biz daha iyilerine ve daha yükseklere adayız ve oraya tırmanmak durumundayız. Dedi Vali Şahin, "İstanbul kongre turizminde ilk 10 da oluyor her zaman ama 500 ve üzeri delegeli kongre turizminizde dünya birincisi. İnşallah tüm kategorilerde, turizm sektörü olarak kongre turizminde 1. Olacağız hedefimiz budur" dedi.



Kutlama töreni, sektörde 25 yıl ve üzeri hizmet veren yaklaşık 500 seyahat acentesine plaketleri verilerek son buldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder