7 Kasım 2020 Cumartesi

ANT DEVELOPMENT ve ACCOR GRUBU ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMA İLE SO/MOSKOVA,‘POKLONNAYA9’YAŞAM KOMPLEKSİNDE

ANT Grubu kuruluşu ANT Development gayrimenkul yatırım şirketi ve uluslararası otel işletmecilik grubu ACCOR bugün, dünyanın en lüks life-style otel markalarından ‘SO/Hotels&Resorts’ markasının, Moskova’nın en prestijli komplekslerinden Poklonnaya9 Residence Kompleksinde açılmasına dair anlaşma imzalandığını açıkladı. 2023 yılında hizmete girecek olan ‘SO/Moskova’, başkentte bulunanilk ‘Lüks Life-Style’ otel olma özelliğine sahip.

Moskova’nın en prestijli bölgelerinden biri olan Dorogomilovo’da yer alan bu yeni rezidans kompleksi ve tasarım otel, lüks gayrimenkul sektörünün en üst seviyedeki tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. 70 yıldır dünyanın değişik bölgelerinde çok özel otel ve gayrimenkul projelerinde imzası bulunan uluslararası mimarlık grubu Tabanlıoğlu Architects tarafından mimari tasarımı yapılan otelde, Moskova’nın tarihi dokusunun özgün karakterini ve cazibesini vurgulayacak bir tasarım dili kullanıldı.

Projede yer alan basarılı isimler ayrıca; ANT Development, SO/Moskova’nın iç mimari tasarımı için New York’un en bilinen tasarım grubu Rockwell Group ile anlaştı. Tasarım portföyünde, Avrupa ve Amerika’nın en önemli şehirlerinde, lüks otel ve restoranları bulunan Rockwell Group’un özelliği ise, her projede hikayesi olan eşsiz bir atmosfer yakalıyor olması. SO/Moskova’nın iç tasarım konseptinde ‘Rus Peri Masalları ve Destanları’nın bugüne uyarlanmış dünyası, orijinal renkler, özgün malzemeler, özel tasarım mobilyalar ve iç dekorasyon malzemeleriyle yaratılıyor. SO/Moskova’nın otel ve gayrimenkul geliştirme danışmanlığını ise, dünyanın önde gelen isimlerinden SERVOTEL, Ömer İsvan başkanlığında yürütüyor.

SO/Moskova’nın, değişik restoranlar, barlar, kafeler, oturma salonları, ortak çalışma alanları, panaromik havuza sahip yoga ve fitness salonlarından oluşan spor merkezi ve spa gibi zengin donatıları ile, sadece otel misafirlerinin değil, hem ‘Poklonnaya9’da yaşayan ev sahiplerinin hem de tüm Moskova’nınönde gelen ‘Life-Style’buluşma noktası haline gelmesi planlanıyor.

Projenin yatırımcısı ANT Development, dünyadakiTOP-100 inşaat şirketlerinden birisini de kapsayan Ant Yapı Grubu bünyesinde yer alıyor. Projenin işletmecisi olan Accor ise Avrupa’nın en büyük otel işletmecisi konumunda bulunuyor. Grup, 110 ülkede 5.000’den fazla otel ve rezidans işletiyor. Grubun bünyesinde SO/,Raffles, Sofitel, Banyan Tree, Delano, Orient Express, Fairmont gibi çok özel markalar bulunuyor. SO/ Hotels & Resorts markası ise, modern tasarım dünyasının seçkin moda isimlerini, otellerin de yer alan değişik tasarım detaylarına derinlik kazandırmak üzere dahil ediyor; bu isimler arasında Mauritius’da Kenzo Takada, Bangkok’da Christian Lacroix, Singapur’da Karl Lagerfeld yer alıyor. Moskova için moda dünyasından seçilen isim ise henüz anons edilmedi.

ANT Development’ın yaptığı projelerde olduğu gibi, SO/ Hotels & Resorts markası da bulunduğu lokasyonlarda sofistike ve dinamik stilleri projelerinin ambiansını yansıtmak adına birleştiriyor. Her iki grupda “modern tasarımın eşsiz karakterini” ortaya çıkartma konusunda uzmanlığa sahip bulunuyor.

ANT Development’ın Yönetici Ortağı Güven Dündar, bu birliktelikle ilgili şunları söyledi: “ANT Development ve SO/ Hotels & Resorts markası, modern lüks yaşantının ister bir otel odasında isterse bir rezidansta olsun, nasıl olması gerektiği konusunda çok benzer bir vizyona sahipler. En başından beri bizler, sadece komplekste yaşayanlara değil, tüm Moskova’ya, içindeki yeme-içme, eğlence ve dinlence mekanları ile hitap edecek ve şehrin sosyal dokusunun yeni çekim merkezi olacak bir mekan yaratmak istedik. SO/ Hotels & Resorts sadece bir otel markası değil. Adını taşıyan her bir mekan daimi olarak geri gelmek isteyeceğiniz mekanlar ve deneyimler yaratan özgün projeler olarak hayata geçirildi.”

Accor Grubu Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve BDTCEO’su Alexis Delaroff ise: “Bizim lüks ve moda otel markamız olan SO/ Hotels &Resorts’un Moskova’ya ve ikonik yerler olan Kutuzovsky Prospect ve Poklonnaya Gora’ya gelmesinden çok memnunum. Avant-Garde tasarım özellikleri ve güncel moda vurguları ile simgeleşmiş buluşma mekanlarına evsahipliği yapan lüks bir otel markası olan SO/, orijinal Rus hissiyatına Fransız cazibesi ve üst seviye servis kalitesi katacaktır. Böylesi bir mekanın hem otel misafirleri hem de tüm şehir için çok önemli bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum” dedi.

ANT Development yetkilileri, ‘Poklonnaya9’ projesinin 2019 yılında başladığını ve halihazırda inşaatın süratli bir tempo ile yükselmeye devam ettiğini açıkladı. 32katlı, lüks rezidanslar ve SO/otelden oluşan kompleks, Moskova’nın çok önemli bir merkezi olan Kutuzovsky Prospekt ve Triumphal Arch’a sadece 2 dakika uzaklıkta yer alıyor. Neoklasisizm ve Art Deco özelliklerini birleştiren bina, Moskova'nın en seçkinbölgelerinden biri olan Dorogomilovo’daki tarihi yapısal dokuya organik şekilde entegre oluyor. Kompleks, dört katlı yeraltı otoparkı, en üstkatlarında teraslı ‘penthouse’larıvemanzaralı daireleri ile Moskova lüks yaşamının yeni adresi olmaya hazırlanıyor. Tüm ‘Poklonnaya9’ sakinlerine Accor tarafından SO/Moskova’nın beş yıldızlı lüks otel hizmetleri sunulacak. Projenin 2023 yılının ikinci çeyreğinde devreye girmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder