3 Kasım 2020 Salı

BigChefs’ten “Pembenin Gücü” sloganıyla meme sağlığına destek


Pink Power Smoothie ilememe sağlığına katkıda bulun!
Birleşmiş Milletlerin 5 küresel amacını sosyal sorumluluk varlık alanı olarak belirleyerek çevre ve insanlar için değer yaratmaya devam eden BigChefs, “Pembenin Gücüne Siz de Katılın” sloganıyla meme sağlığına destek veriyor. BigChefs bu kapsamda, Kasım ayı boyunca verilen her Pink Power Smoothie siparişinin 5 TL’sini Meme Sağlığı Derneği’ne bağışlıyor.

Türk ve dünya mutfaklarının en seçkin lezzetlerini kendine özgü yorumuyla misafirlerinin beğenisine sunan BigChefs, kadın sağlığına destek vermek amacıyla Meme Sağlığı Derneği MEMEDER ile iş birliğine gitti.  

Birleşmiş Milletlerin 5 küresel amacını sosyal sorumluluk varlık alanı olarak belirleyerek çevre ve insanlar için değer yaratmaya devam eden, Toprağın Kadınlarından Sofralara projesiyle 120’den fazla kadın çiftçinin ekonomik kalkınmasına destek sunan BigChefs, şimdi de kadın sağlığına katkı sunmak üzere kolları sıvadı. 

Pembenin Gücü’yle gelen destek

“Pembenin Gücüne Siz de Katılın” sloganıyla meme sağlığını destekleyen BigChefs bu kapsamda, Kasım ayı boyunca verilen her Pink Power Smoothie siparişinin 5 TL’sini Meme Sağlığı Derneği’ne bağışlıyor. Yoğurt, böğürtlen, taze çilek, frambuaz, muz, yulaf, fındık, ceviz, badem, süt ve baldan oluşan, en doğal meyve ve ürünlerle hazırlanan Pink Power Smoothie, sağlıklı içeriğinin yanı sıra meme sağlığı farkındalığının sembol rengi olan pembe renkte olduğu için bu çalışmada özel olarak kullanılacak. 

Renk psikolojisinde “sıcak hislere ilham veren, her şeyin yoluna gireceği duygusu uyandıran, olumlu” bir renk olarak tanımlanan pembenin, meme kanseri ile mücadele eden kadınlara umut vermesi amaçlanıyor. 

Meme sağlığı için ülke çapında farkındalık

Toplanan bağışlarla, meme sağlığı konusunda kapsamlı araştırmalar yapan ve ücretsiz olarak kadınlara tarama hizmeti veren MEMEDER’in bilimsel çalışmaları ve hizmetlerine katkı sağlanmış olacak. Ayrıca, BigChefs misafirlerinin sosyal medyada #pembeningücü etiketiyle yapacakları paylaşımlarla meme sağlığı konusunda ülke çapında farkındalık yaratılması da sağlanmış olacak.   

Erken teşhisle yüzde 90’ın üzerinde başarı mümkün!

MEMEDER’in verdiği bilgilere göre meme kanseri dünyada her yıl 2.1 milyon kadını etkilerken, ülkemizde ise 20 bin kadın meme kanserinden mustarip oluyor. Kanserli her 4 kadından birinin meme kanseri olduğunu vurgulayan MEMEDER, erken tanıyla yüzde 90’ların üzerinde tedavi başarısı sağlamanın mümkün olduğunu belirtiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder