28 Ocak 2022 Cuma

2022 Seyahat Trendleri Açıklandı

2022’de Seyahatlerimizde Ana Odaklanacak, Plansız Yolculuklar Yapacağız. 2022 yılı, ertelediğimiz seyahatlere çıktığımız ve unutulmaz anılar biriktirdiğimiz tatiller yaptığımız yıl olacak. Peki 2022’de seyahatleri şekillendiren trendler neler olacak? Gelin, Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun’un sizin için derlediği 2022 seyahat trendlerine birlikte göz atalım. Son iki yıldır hayatımızın merkezine oturan pandemi, birçok alışkanlığımızı değiştirdi, dönüştürdü. Bu da seyahat trendlerini yeniden şekillendirdi. Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun, 2022’de seyahatlerimizi şekillendirecek trendleri sizin için araştırdı.

GOAT (Greatest of All Trips – Tüm yolculukların en iyisi)

Bu yıl GOAT trendi ile tanışacağız. Tüm yolcukların en iyisine çıkma anlamına gelen Greatest of All Trips kelimelerinin kısaltması olan GOAT trendi ile hayalini kurduğumuz büyük seyahatlere çıkacak, seyahatlerimizde daha cesur adımlar atacağız. Pandemi nedeniyle özgürce seyahat planı yapamamış olmanın acısını çıkarmak için tüm yolcukların en iyisini yapacak, hep gitmek istediğimiz ancak bir türlü seyahat planı yapamadığımız o destinasyonları keşfedeceğiz.

Plansız yolculuklar

Pandemiyle birlikte artık aylar öncesinde seyahat planı yapmak çok da mümkün olmuyor. Pandeminin seyri hızla değişebildiği için planlar son anda bile iptal olabiliyor. İşte bu nedenle 2022’de spontane seyahatler yükselen trendlerden biri oluyor. Seyahat severler bu yıl plansız seyahatlere çıkacak, daha esnek davranıp kendini akışa bırakacak. Anlık seyahat edecek, sosyal medyada karşısına çıkan ya da ilgisini çeken bir destinasyona o an uçak bileti alacak, son dakika fırsatlarını değerlendirecek.

Deneyim odaklı keşifler

Bir seyahati unutulmaz kılan şüphesiz bize kattığı deneyimler... 2022 yılında bu deneyimler daha da değerli olacak, deneyim odaklı seyahatler ön plana çıkacak. Örneğin yüksek adrenalin içeren Fırtına Deresi’nde rafting ya da Fethiye’de yamaç paraşütü gibi aktivitelerle tatilimize heyecan katacak. Ayrıca yeni deneyimler edinmek için tek başına seyahat etme, yeni lezzetler keşfetmek için gastronomi turlarına katılmak, otel seçenekleri yerine glamping çadırı tercih etmek gibi farklı seçenekleri tercih edeceğiz.

Yerli gibi gezme

2022, seyahate farklı bir bakış açısıyla yaklaştığımız bir yıl olacak. Seyahatlerimize yaşadığımız yerlerden uzaklaşmak ve yeni kültürlerin bir parçası olmak amacıyla çıkacağız. Bu yüzden de 2022 seyahat trendleri arasında yerli gibi gezmek yer alacak. Bu yıl gittiğimiz şehri bir turist gibi değil de yerli gibi gezecek, kendimizi o kültüre kaptıracağız. Yerel pazarları gezmek, sokak lezzetlerini tatmak, yerli halkla sohbet edebileceğin yerlerde vakit geçirmek gibi alışkanlıklar edineceğiz.

“An”a odaklı seyahatler

Günümüzde sosyal medya hayatımızda önemli bir yere sahip. Öyle ki gittiğimiz bir yerde güzelliklerin tadını çıkarmadan önce fotoğraf ya da video çekiyor ve sosyal medyaya post atıyoruz. Bütün bunları yaparken de anın tadını çıkarmayı unutuyoruz. 2022’de sosyal medya bu etkisini kaybedecek. Seyahat severler için seyahatin tadını tam anlamıyla çıkarmak ve şehrin sunduklarını en iyi deneyimlemek yeni seyahat alışkanlığı haline gelecek.

Şehirde tatil

Şehirde tatil trendi aslında global anlamda staycation olarak tanımlanıyor ve yaşadığımız yerlerden çok uzaklaşmadan seyahat etme trendini anlatıyor. Bu trend ile yaşadığımız şehri adeta bir turist gibi gezerek keşfedebileceğiz. Şehre özgü deneyimleri yaşayacak, tarihi yerleri gezecek, popüler mekanları ve şehre yakın tatil destinasyonlarını keşfedeceğiz. 

Gönüllü turizm – sürdürülebilir seyahat

Gönüllü turizm, turistlerin kendi konaklama, ulaşım ve diğer masraflarını karşılayarak gittikleri yerdeki bölgeye ve halka yarar sağlamak için yapılan faaliyetlere gönüllü olarak katılması anlamına geliyor. Gönüllü turizm ile hem yeni bir yer keşfediyor hem de ufak katkılarla da olsa dünyanın daha iyi bir yer olmasına yardımcı olarak manevi bir mutluluk yaşıyorsunuz. 

Bunun yanı sıra 2022 yılında seyahat tercihlerimizin sürdürülebilir seçenekler olmasına da dikkat edeceğiz. Sadece ulaşım ya da konaklama tercihlerimiz açısından değil, bireysel olarak yapabileceğimiz tüm adımlar açısından sürdürülebilir olmaya özen göstereceğiz. Plastik kullanımını azaltmak için yanımıza matara alacak, açık büfelerle karşılaştığımızda tabağımıza yiyeceğimiz kadar yemek koyacak, yanımızda çöp poşeti taşıyacağız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder