7 Ocak 2022 Cuma

SCHUMANN SCHUBERT CHOPIN LAURE FAVRE-KAHN piyano

14 Ocak Cuma 20:00 Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'


 Uluslararası klasik müzik dünyasında hem aldığı ödüller ve başarılı Chopin yorumu hem de izleyiciyi büyüleyen sahne enerjisi ile popülerliğini koruyan ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, Chopin'e ithaf ettiği ve "Aleve doğru" adını taşıyan 12. albümü ile yeniden İstanbul Resitalleri'nde!

Uluslararası klasik müzik dünyasında hem aldığı ödüller ve başarılı Chopin yorumu hem de izleyiciyi büyüleyen sahne enerjisi ile popülerliğini koruyan ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, Chopin'e ithaf ettiği ve "Aleve doğru" adını taşıyan 12. albümü ile yeniden İstanbul Resitalleri'nde!

Paris Konservatuarı'nı 17 yaşında en yüksek derece "Premier Prix" ile bitiren sanatçı, 1998'de kaydettiği Chopin albümünün başarısı üzerine Cannes Midem Müzik Festivaline kabul edildi. 2001 yılında ise New York Pro Piano Competition'da oybirliği ile kazandığı "Birincilik" ödülü, New York Carnegie Hall konseri ile taçlandı. Bu performansın NY Times'tan aldığı övgü dolu eleştiriler Laure Favre Kahn'a aynı yıl "Pro Piano Yılın Sanatçısı" ünvanını da getirdi.

La Terrasse'nin "Fransız piyano ekolünün mükemmel bir temsilcisi" olarak gösterdiği Laure Favre-Kahn, Avrupa ağırlıklı olmak üzere Asya'dan Amerika'ya uzanan konserleri ve özel projeleri ile popülerliğini korumaya devam ediyor. Sanatçı, 2013 yazında Avignon Festivali'nde sergilediği, “Chopin... Sırlar" isimli projesi ile büyük beğeni toplamıştı. Bu sıra dışı ve özel sahne performansında Laure Favre-Kahn'ın seslendirdiği Chopin bestelerine  sahnede Charles Berling, seslendirdiği Chopin'e ait sır dolu mektuplarla eşlik ediyordu. Oda müziği çalışmaları ise sanatçı için ayrı bir öneme sahip. Son dönem birliktelikleri arasında, klasik müzik dünyasında bir fırtına gibi esen keman virtüözü Nemanja Radulović ile oda müziği ve duo konserleri de yine oldukça dikkat çekici.

Favre-Kahn müzik çalışmalarının yanısıra istismara uğramış Filipinli sokak çocuklarına yardım eden Caméléon isimli cemiyetin "İyilik Elçisi" ünvanıyla 2004'ten bu yana çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

Sanatçı, Fransa'da Chorégies (Orange), Chopin Festivali (Bagatelle), Rencontres Musicales (Evian), Les Flâneries Musicales (Reims), TransClassiques (Paris), Festival de Radio France (Montpellier), Les Eclectiques (Rocamadour) ve Rencontres Internationales Chopin (Nohant) gibi festivallerde sahneye çıkıyor. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise ilk akla gelenler; Fransız Senfoni Orkestrası, Monte Carlo Filarmoni Orkestrası, Nancy Senfoni Orkestrası, Cannes Orkestrası ve Hong Kong Senfoni Orkestrası. 

20 yaşında kaydettiği ilk albümünde, Schumann seslendiren sanatçı ertesi yıl 1998'de kaydettiği Chopin albümü ile büyük beğeni topladı. Laure Favre-Kahn'ın daha sonraki albümlerinde ise Rachmaninoff, Gottschalk ve Çaykovski'nin eserleri yer aldı. Sanatçının, Rheims Yaz Festivalinde verdiği konserlerde yapılan canlı kayıtlardan 4 albüm yapıldı. İlk albümü (Rachmaninoff) 2003'te yayınlandı. İkinci albüm (Chopin Valsleri) 2004'te, üçüncü albümü (Gottschalk) 2006'da yayınlandı. Dördüncü albümün (Çaykovski 1. Piyano Konçertosu ve Chopin 2. Piyano Konçertosu) yayın tarihi ise 2008. 2011'de çıkan "R. Hahn Piano Works" albümünde ise Venezuella asıllı Fransız besteci Reynaldo Hahn'ı kaydetti. Nisan 2013'te Transart etiketiyle piyasaya çıkan ve farklı bestecilerin dans parçalarını seslendirdiği "Danses" adlı albümünün ardından Mayıs 2014'te Chopin'e ithaf ettiği albümü yayınlandı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış toplam 12 albümü bulunuyor. 2017'de kaydettiği Shumann ve Scriabin ağırlıklı ve Scriabin'in "Vers la Flamme" eseriyle aynı adı taşıyan son albümünde Handel, Gluck, Ravel, Liszt, Brodin ve Marcello'nun eserlerini seslendirdi. Laure Favre-Kahn, Mezzo TV, France Musique, France 3 gibi çeşitli Fransız televizyon ve radyolarına konuk oluyor, kayıtları yayınlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder