20 Ocak 2022 Perşembe

İstanbul’a İlk Defa Gelenlerin Kesinlikle Görmesi Gereken 5 Yer

TURİZMİN SESİ


Daha önce İstanbul’da gitmediyseniz, ilk defa gittiğinizde şehirde gezilmeye ve görülmeye değer o kadar çok fazla yer var ki tamamını gezi programınıza sığdırmakta güçlük çekebilirsiniz. 


Daha önce İstanbul’da gitmediyseniz, ilk defa gittiğinizde gezmeye nereden başlayacağınız konusunda kafanız karışabilir. Şehirde gezilmeye ve görülmeye değer o kadar çok fazla yer var ki tamamını gezi programınıza sığdırmakta güçlük çekebilirsiniz. Bu nedenle sizler için bir liste hazırladık ve bu listede mutlaka görmeniz gereken 5 yer bulunuyor. 

1.Galata Kulesi 

528 yılında inşa edilen Galata Kulesi sadece eşsiz bir güzellikte olmasıyla değil dünyanın en eski kulelerinden biri olmasıyla da dikkat çekiyor. Sadece bu kuleyi görmek için dünyanın bir ucundan ülkemize gelen turist sayısı da bir hayli fazla! Bu arada Galata Kulesi’nden İstanbul Boğazı’nı panoramik olarak izleyebileceğinizi, Haliç’i de görebileceğinizi belirtelim. 

2.Süleymaniye Camii 

Mimarisi, şaşırtan özellikler ve donanımı ile Süleymaniye Cami, görmeden İstanbul’dan ayrılmamanız gereken yapılardan biridir. Mimar Sinan tarafından inşa edildiğini ve 128 adet pencereye sahip olduğunu da belirtelim. İçerisine girdiğiniz andan itibaren mimarideki estetik bakış açısına siz de hayran kalacaksınız. 

3.İstanbul Arkeoloji Müzesi 

En önemli tarihi eserlerin sergilendiği İstanbul Arkeoloji Müzesi 1891 yılından bu yana ziyaret edilebiliyor. İçerisinde 3 ayrı müze bulunuyor ve çok sayıda farklı uygarlıktan izleri bu müzede görmek, incelemek mümkün olabiliyor. Tüm dünya genelinde müze binası olarak inşa edilen ve kullanılan ilk 10 müzeden biri olması da bu müzeyi daha özel kılıyor. Tüm gününüzü müzeyi gezmek için rahatlıkla ayırabilirsiniz.

4. Ayasofya 

Elbette İstanbul’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde Ayasofya da bulunuyor. Yapımına 532 yılında başlanan ve günümüze dek çok sayıda badire atlatmış olan bu müzeyi mutlaka siz de görmelisiniz. 

5.Topkapı Sarayı 

Listemizde tüm ihtişamı ile hayranlık uyandıran Topkapı Sarayı da yer alıyor. Bir bölümü Mimar Sinan tarafından inşa edilen bu sarayı daha yakından görmek isteyeceğinize emin olabilirsiniz. Çok sayıda farklı hikaye ile anılıyor olması da sarayı özel kılan unsurlardan biridir. 

Daha önce de belirttiğimiz gibi İstanbul’da görülmeye değer yerler sadece sıraladıklarımızdan ibaret değil. Daha fazla yeri görmek isterseniz toplu ulaşımı kullanmak yerine araç kiralamayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede zaman ve ulaşım için ayırdığınız bütçeden de tasarruf elde etmiş olursunuz. Elbette İstanbul araç kiralama fiyatları noktasında en uygun rakamları görmek için Yolcu360.com adresine uğramalısınız. Siteye tıkladığınızda kampanyalara da göz atmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder