13 Ocak 2022 Perşembe

Park Dedeman Düzce İçin İmzalar Atıldı

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- Algün & Dedeman İş Birliği İle Düzce’nin İlk 5 Yıldızlı Marka Oteli İçin İmzalar Atıldı.Dedeman İstanbul Hotel’de 12 Ocak’ta Dedeman Turizm Yatırımı ve Algün İnşaat arasında imzalanan sözleşme ile Park Dedeman Düzce’nin imza töreni gerçekleşti. 


Dedeman Hotels & Resorts İnternational Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman; “Çok zor bir karar verdik, muhteşem bir yer Düzce, bu heyecanı hep birlikte paylaştığımıza eminim. Algün İnşaat ve Dedeman işbirliği ile hayata geçecek olan Park Dedeman Hotel projemizin hayırlı olmasını temenni ederim. Dedeman markası olarak kurulduğumuz günden beri 55 yıldır yaptığımız yatırımlar ile ülkemize değer yaratmayı misyon edindik. Bu misyonumuzu Park Dedeman Düzce ile de gerçekleştireceğimiz için bunun heyecanını yaşıyoruz. Hali hazırda bulunan 18 otelimizle müşterilerimize Dedeman misafirperverliği ile hizmet veriyoruz. Pandemide de yatırımlarımıza devam ettik.

dedeman-hotels-resorts-international-yonetim-kurulu-baskani-banu-dedeman-algun-insaat-yk-baskani-cihat-algunduzce-belediye-baskani-dr-faruk-ozluduzce-ticaret-ve-sanayi-odasi-baskani-tuncay-sahin.jpg

Kiralama veya işletme mantığıyla kurguladığımız çalışma yapımıza franchise çalışmayı da dahil ettik. Yeni açılacak otellerimiz ile de turizme katkı sağlamayı ve büyümeyi hedefliyoruz. Bu yıl %10 otel büyümesi, %25 oda büyümesi hedefliyoruz. Çevre ve insanlık için faydalı oteller için adımlar atıyoruz. Teknoloji odaklı birçok projeye adım attık. Misafir memnuniyetini ön planda tutan ve çalışan bağlılığına önem veren Dedeman markası olarak kadın istihdamını da önemsiyoruz.

İmza törenini gerçekleştireceğimiz Park Dedeman Düzce ofis, rezidans, AVM konaklamanın yanında toplantı salonları, spa merkezi ile de bölgede farklılık yaratacak. Park Dedeman Düzce ile şehrin doğal ve tarihi güzellikleri ve özellikle mutfak kültürünün tanıtımını hedefliyoruz. 2024 yılında açılacak Park Dedeman Düzce 509 kişilik balo salonuyla nişan, düğün gibi etkinliklere de hizmet verecek. Konumu nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Düzce son derece cazip bir şehir olma özelliği taşıyor. Yerli ve yabancı turist için özel bir yer olan Düzce mutfağıyla bölgede yaşayan tüm toplumların izlerini taşıyor. Bu değerlere sahip çıkan Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ederiz. Park Dedeman Düzce projemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

dedeman-hotels-resorts-international-yonetim-kurulu-baskani-banu-dedeman-algun-insaat-yk-baskani-cihat-algunduzce-belediye-baskani-dr-faruk-ozluduzce-ticaret-ve-sanayi-odasi-baskani-tuncay-sahin-001.jpg

Algün İnşaat YK Başkanı Cihat Algün; “Bugün ülkemizin en genç 81. ili Düzcemizde bir ilki gerçekleştirerek güç birliği yaptığımız Türkiye’nin yerli ve milli ilk uluslararası markası olan Dedeman ile düzenlemiş olduğumuz Düzce’nin ilk 5 yıldızlı otel projesinin imza törenine hoş geldiniz. 

dedeman-hotels-resorts-international-yonetim-kurulu-baskani-banu-dedeman-algun-insaat-yk-baskani-cihat-algunduzce-belediye-baskani-dr-faruk-ozluduzce-ticaret-ve-sanayi-odasi-baskani-tuncay-sahin-123.jpg

Algün Center’da 300 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçireceğiz.
Düzcemizin merkezinde 35 bin m² alan üzerinde kurduğumuz, bölgemizin en büyük otelini; AVM, rezidans ve ofislerinden oluşan karma yaşam projemiz Algün Center’da 300 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçireceğiz. Toplam 8 süit, 130 oda, kongre, toplantı ve balo salonları ile spor merkezi, kapalı yüzme havuzu, spa ve fitness bölümünden oluşan ilimizin ilk ve tek beş yıldızlı marka otelini yapmaya karar verdik. Ankara ve İstanbul’un tam ortasında kavşak noktada bulunan yeşil ile mavinin buluştuğu yerde bulunan Düzcemiz zümrüt ormanları, yaylaları, şelaleleri ile doğanın tüm güzelliklerini bulundururken tarihi zenginlikleriyle ön plandadır. Konuralp Bölgesi’nde kazı çalışmalarıyla da arkeolojik kent sıfatı kazandırılarak tescillendirilmiştir. Düzcemiz bu zenginliklerini gastronomisine de yansıtmış. Gastronomi alanında da zengin bir mutfağa sahiptir. Çeyrek asırlık firmamız ile Düzcemizde 5000’den fazla kişiyi ev sahibi yaptık. Düzcemizin gelişip, modern bir kent olmasına katkıda bulunduk. Sanayi ve ticaret alanında da her gün gelişen Düzcemiz sahip olduğu potansiyeli ile de önemlidir. Bölgemizin en büyük karma yaşam projemiz Algün Center’da 8 suit, 130 oda, spor merkezi, fitness salonu ve spasına kadar herşeyi içinde bulunduran Dedeman Hotel’i Düzcemize kazandırmak için işbirliği yapmaya karar verdik. Doğa ve kültürel turizm açısından ülkemizde ilk tercih edilen destinasyonlar arasında olacağına inanıyorum. Düzcemize ilk 5 yıldızlı oteli kazandırmaktan mutluluk duymaktayım. Bu projede katkılarını bizden esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunarım. Dedeman Hotel’imizin Düzcemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

dedeman-hotels-resorts-international-yonetim-kurulu-baskani-banu-dedeman-algun-insaat-yk-baskani-cihat-algunduzce-belediye-baskani-dr-faruk-ozluduzce-ticaret-ve-sanayi-odasi-baskani-tuncay-sahin-002.jpg

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin; “Düzce de temeli atılacak Düzce’nin ilk 5 yıldızlı otelinin imza töreninde olmak beni heyecanlandırdı. Bu yatırımın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Yatırım kararı vermek çok kolay değildir. Birbirini etkileyen çok şey vardır ve iyi bir fizibilite çalışması gerektirmektedir. Bu yatırımın Düzce’de yapılıyor olması Düzce’de bir ışık görüldüğünü gösterir. Düzce’deki ışığı Dedeman fark ettiği için tebrik ediyorum. Düzce’de önemli genç ve dinamik bir insan kaynağımız var. Akçakoca’da Turizm Yüksek Okulu, Gölyaka’da Aşçılık Yüksek Okulu’nun bulunması da önem arz ediyor. Biz Düzce’de yapılacak Düzce’ye katkı sağlayacak tüm projelerde olmaya hazırız. Biz son zamanlarda Sanayi ve Yatırım konusunda çok seçici davrandık. Ekonomik büyüme ve küresel ısınmayı en aza indirecek bir yaklaşımı önemsiyoruz. Gelecek kuşakları korumak ve kollamak zorundayız. Düzce şu anda turizm konusunda hak ettiği yerde değil ama keşfedilmemiş olması kısa zamanda bunu avantaja çevirecektir. Gerekli potansiyel fazlası ile FB Pamuk Yaylası Tesisleri Düzcemize kazandırılmıştır. Projelerin artarak devam edeceğine inancımız tam. 50 yıl sonra bir ilin nerede olacağını tarım, ticaret, sanayi ile hepsinin bir arada olduğunu görüyoruz. Sinerjisi en yüksek olan iliz. Huzurunuzda Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etmek istiyorum” dedi.

dedeman-hotels-resorts-international-yonetim-kurulu-baskani-banu-dedeman-algun-insaat-yk-baskani-cihat-algunduzce-belediye-baskani-dr-faruk-ozluduzce-ticaret-ve-sanayi-odasi-baskani-tuncay-sahin-003.jpg

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü; “Çok değerli misafirler, katılımcılar. Bugün burada bir hayalimizin gerçekleşmesinden son derece memnunum. Bugün bu projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Düzce doğu batı ekseninde ikiye ayırmamız gereken butik bir şehir. Yaklaşık 400.000 nüfuslu bir il. Düzce’nin güneyinde yayla ve şelale kuzeyinde tarih ve deniz vardır. Tarih Konuralp Bölgesi’dir. Çok hızlı giden ama usulüne ve kuralına göre yaptığımız kazılar var. 70-80 işçi ve 10 arkeolog çalışıyor. Belediyemiz bu kazılara destek sağlıyor ve çok önemsiyoruz. Türkiye’nin Kuzey Bölgesi’nin ilk kazı alanı ve %70’ini tamamladık. Kazı tamamlanınca tiyatroyu restore edip, burayı bir destinasyon projesi haline getireceğiz. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir İktisat Kongresi’nin tarihte büyük önemi vardır, oradan esinlenip Düzce’nin 1. İktisat ve Kalkınma Kongresi’ni yaptık. Bir de Dedeman ailesi kurucularını rahmetle anmak isterim. Dedeman ailesinin kitaplarını Banu Hanım hediye etti, hepsini okudum ve kütüphanemde. İlk önemli müteşebbislerden biridir Dedeman ailesi. Bu yatırım büyük önem taşıyor çünkü İstanbul’dan yola çıkıp, Ankara’ya doğru gittiğinizde turizmle ilgili kısımlar Sapanca da bitiyor, Ankara’dan yola çıkınca Bolu’da bitiyor ortası sapa kalıyor, bu yatırım bunu bitirecek. Bu yatırım Düzce’nin yatırım yapmasında önemli bir yapı taşı olacak. Geçen yıl Türkiye’nin GSMH’sı 717 milyar dolardı. Dünyanın toplam GSMH’sı 80 trilyon dolardı. Türkiye’nin GSMH’sı dünyanın 0,9’u. Türkiye Dünya’nın %1’i. Biz ilerliyoruz ama dünyada boş durmuyor. Türkiye’nin gelecek 20 yılda sıçrama yapan bir dönemi olmasını diliyorum. Bir kitap yazdım, ne yazdın dediler, ben bildiklerimi yazdım. Türkiye’nin nasıl bir sıçrama yapması gerektiğini yazdım. Ben bu kitabı yazarken kitabın ikinci bölümü teknoloji odaklı üretim. Üretim ekonomisi gerçekten Türkiye’nin sıçrama yapması için son derece önemli. Yüksek katma değerler üreteceğiz. Almanya ve Japonya Türkiye’ye benzer ülkeler. Tek farkı çok çalışıyorlar. Her kim size bedava bir şey vadediyorsa yalan söylüyordur. Hep birlikte çok çalışıp, büyük işler başaracağız. Bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum bu yatırımı yapanlara şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Dedeman Hotels & Resorts İnternational Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ve Algün İnşaat YK Başkanı Cihat Algün projenin imzalarını attılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder