25 Şubat 2014 Salı

Singer’in “Bir Yastık Hikâyesi“ 11 ünlü modacının tasarımları buluşturdu



Bu yıl Türkiye’deki 110. yılını kutlayan köklü kuruluş Singer, bu gururunu “Bir Yastığa Baş Koymak-Bir Yastık Hikâyesi” adını verdiği anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi ile süsledi. Proje kapsamında Türkiye’nin en ünlü 11 moda tasarımcısı, Anadolu’nun geleneksel uzun yastıklarını Singer için yeniden yorumlarken birbirinden orijinal yastık tasarımları, düzenlenen çok özel gecede açık artırma ile satıldı. Satıştan elde edilen gelir, eğitime destek vermek üzere bağışlandı.


Singer’in “Bir Yastığa Baş Koymak-Bir Yastık Hikâyesi” adlı sosyal sorumluluk projesinde “haute couture” alanında yüksek dikiş tekniğini yaşatan 11 ünlü modacının tasarımları buluştu. Muzaffer Çaha, Hakan Elyaban, Ahmet Eraslan, Vural Gökçaylı, Dilek Hanif, Cemil İpekçi, Sadık Kızılağaç, Yıldırım Mayruk, Faruk Saraç, Barbaros Şansal, Zuhal Yorgancıoğlu gibi isimler, ömür boyu aynı yastığa baş koyulan eski günlerin anısını herkese yeniden yaşattı. Nostaljik tasarımlar zaman tüneli içinde bir gezintiye davet ederken sıra dışı tasarımlar da yaratıcılığın sınırlarını zorladı. 140 x 45 cm ölçülerindeki yastık tasarımları; bazen bir ömrü, bazen bir ideali, bazen bir hayatı, evliliği ve her şeyden daha önemlisi aşkı simgelerken duygu dünyamızın kapılarını da araladı.


Singer’in çok özel yastık tasarımlarının tanıtımı ve satışı için düzenlediği görkemli organizasyon, 24 Şubat 2014 Pazartesi akşamı, İstanbul Harbiye’deki ICC- İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kokteyl sırasında yapılan açık artırma ile 11 yastık satışa sunuldu. Önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Singer, eğitime katkı sağlamak amacıyla bu projeden elde edilen geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin değerli yönetici ve üyeleri, Singer A.Ş.nin üst düzey yetkilileri, kültür-sanat ve moda tasarım dünyasının seçkin isimleri ve basın camiasının bir araya geldiği geceye, Sanatçı Demet Tuncer’in performansı da renk kattı. Demet Tuncer’e sahnede Sanatçı Sabri Tuluğ Tırpan eşlik etti. Ayrıca; Proje Direktörü Nur Onur’un proje ile aynı adı taşıyan “Bir Yastığa Baş Koymak – Bir Yastık Hikâyesi” isimli kitabı da aynı gece davetlilerle buluştu. Kitapta modacıların çocukluk yıllarından itibaren tasarım dünyasına nasıl girdiklerine dair küçük anekdotlar ve yastıklara ilişkin hikâyeler yer aldı. Kitabın sponsorluğunu da üstlenen Singer, kitabın tüm gelirini yine derneğe bağışladı.


TÜRKİYE’DE SINGER İLE 110. YIL
Her şey aşkla başladı…
Büyük bir aşk önce kumaşlara, renklere ve hayallere dokundu. Sonra iğne ve iplikle buluştu.  Sevgili karısı için bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku yaşayan Isaac Merritt Singer, onun narin parmakları ve güzel gözleri yorulmasın diye düşlerini gerçeğe dönüştürdü. 1850’de buluşlar dünyasına müthiş bir icat ekledi. 12 Ağustos 1851 yılında da bu icadı için patent alan Singer, sadece karısının değil, dikişe bulaşan herkesin yüzünü güldürecek dikiş makinesini böylece hayatımıza katmış oldu. Bu bir anlamda azmin ve aşkın zaferiydi. Türkiye’de de ilk yabancı şirket bayiliğinden, ilk yabancı firma faturası kesimine ve ayrıca doğrudan pazarlama yöntemini ilk uygulayan firma olma özelliğine kadar birçok ilke imza atan Singer, Türkiye’deki ilk mağazasını 1904 yılında açtı ve 1959’da da fabrikasını kurdu.  O günden bugüne artık neredeyse her eve giren Singer dikiş makinesi birçok hikâyenin de âdeta başkahramanı oldu.









































24 Şubat 2014 Pazartesi

MPI Toplantı temsilcileri 1001 Direk’te biraraya geldi



MPI – Toplantı Profesyonelleri Derneği 2014 yılı Avrupa konferansı açılı gecesi resepsiyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde 1001 Direk Sarnıcı’nda 350 sektör liderinin katılımı ile gerçekleşti.Uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün en büyük organizasyonlarından olan MPI, dünyanın en önemli kongre ve toplantı sektörü profesyonelleri çatı kuruluşudur. 1972 yılında kurulmuş olan ve toplantı sektörü profesyonellerini üye olarak kabul eden MPI’ın, tüm dünyada 20.000’den fazla üyesi bulunmaktadır. MPI tarafından her yıl Avrupa’nın farklı bir şehrinde düzenlenen “MPI Avrupa Konferansı”na bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor.



22-25 Şubat tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansın açılış resepsiyonu 23 Şubat akşamı Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB tarafından 1001 Direk Sarnıcı’nda düzenlendi. 1700 yıllık tarihi mekanda gerçekleşen gecede konuklar Türkiye’nin 7 Bölgesinden oluşan lezzetler ile ağırlandılar ve Anadolu Ateşi tarafından gerçekleştirilen performansı izleme imkanı elde ettiler.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na önemli destekleri için teşekkür ederek Avrupa toplantı sektörü liderlerinin İstanbul’da biraraya gelmesinin ülkemiz ve şehrimizin kongre sektöründe temsili açısından çok büyük bir katkı sağladığına dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen geceye katılan İstanbul Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıcısı Nedret Apaydın konuşmasında önümüzdeki 3 gün boyunca Avrupa toplantı sektörünün kalbinin İstanbul’da atacağına dkkat çekerek katılımcılara başarılı ve verimli toplantılar diledi. İstanbul’un turizmde dünyada ve Avrupa’da lider konumuna dikkat çeken Apaydın, İstanbul’un kongre turizminde de önemli bir marka haline geldiğini vurguladı. Bu tür etkinliklerin İstanbul’a kazandırılması için gerçekleştirdiği çalışmalar dolasıyla ICVB’yi tebrik ettiğini belirtti.



Etkinlik alanına kurulan fotoğraf panosu tüm konukların ilgisine çekti ve çekilen İstanbul silüet çerçeveli resimler konuklara anında elektronik posta olarak iletildi.


İstanbul Kalkınma Ajansı destekli Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul projesi kapsamında hazrılanan “You Can” temalı İstanbul filminde yer alan dondurma show’undan esinlenerek hazırlanan dondurma videosu dev ekranda gösterilerek misafirlere canlı dondurma show’u yapıldı ve Maraş dondurması ikram edildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde geceye 1001 Direk Sarnıcı, Anadolu Ateşi, ATY Group, dDf, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Sedef Fuarcılık firmaları destek vermiştir.
 

“CLUB NENA MARKASI ALTINDA DAHA DA ÇOĞALMA PEŞİNDEYİZ”



Halil ÖNCÜ- MANAVGAT
Manavgat'a bağlı Kızılağaç Turizm bölgesinde bulunan Club Nena otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik yaptığı açıklamasında, Club Nena olarak oluşturdukları marka altında daha da çoğalma peşinde olduklarını söyledi. Akçelik, 2015 yılı sonrasında İstanbul’da iki ya da üç butik otel ile kongre merkezlerini hayata geçireceklerini söyledi. Akçelik, “Amacımız kaliteyi her bir yönde tutabilmek. Club Nena olarak oluşturduğumuz marka adı altında daha da çoğalma peşindeyiz. Markanızı oluşturmadan büyümenin sıkıntılar doğuracağın bilinci içindeydik. Bunun emsallerini piyasada çok gördük.

Markayı oluşturduktan sonra çoğalırsanız o markanın kalıcı olacağını düşünenlerdeniz. 25 yıllık turizmci ve 55 yıllık da bir işletmeci olarak bunu görmekteyim. Firmamız Akçelik Madencilik olarak çok büyüdük. Mevcutta 3. Havalimanın içinde bulunacak olan alanda bulunan ruhsatlı alanlarımızı devlete teslim ederek, Tekirdağ Malkara bölgesinde çok büyük bir maden yatırımı yaptık. Bugün en büyük kömür kurutma ve yıkama tesislerine sahibiz. Ülkemizde turizm, bir marka olarak her geçen gün hızla büyümekte. Bizimde bu büyüyen sektörde hedeflerimiz büyük. 2015’den sonra iki ya da üç adet yeni Nena Otellerini Türk turizmine kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla İstanbul’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz butik oteller ve kongre merkezleri yapmayı planlıyoruz” dedi.
Yeni sezondan umutluyuz

Sezondan umutlu olduklarını da ifade eden Nevin Akçelik, “ 2014 yılından umutluyuz. Şu andaki rakamlarımıza baktığımızda biz 2013 yılını yakalamış hatta geçmiş bulunmaktayız. Rezervasyonlarımız gayet iyi gidiyor. Yılsonunda da tahminimiz geçen yıla oranla doluluk oranlarımızın %3-5 arasında artış olacağıdır. Personele yatırım yaptığınızda, kalifiye ve yetişmiş elemanlarınız olduğunda, eğitime verdiğiniz bu değer sonrasında başarıyı sağlıyorsunuz” dedi.

Ukrayna’da yaşanan siyasi gelişmeler rahatsız edeci bir durum oluşturuyor
Rusya ve Ukraya Pazarlarını da değerlendiren Akçelik, Ukrayna’da yaşanan karışıklığın da bir an önce bitmesi temennisinde bulundu. Mısır ve Suriye’de yaşanan iç savaşın Ukrayna’da da sürmesinin turizme zarar vereceğini ifade eden Akçelik, “ Halen Ukrayna’da yaşanan siyasi gelişmeler rahatsız edeci bir durum oluşturuyor. Antalya’nın misafirleri de genel de Ukrayna pazarından gelmekte. Umarım burada yaşanan sorunlar Mısır ve Suriye’de ki gelişmeler gibi çok uzun sürmez ve otellerimizin açıldığı tarihlere kadar buradaki sorunlar bitmiş olur” dedi.

“Pazarları çeşitlendirmek ana düşüncemiz”
Almanya Pazarından çok fazla bir artış beklemediklerini ve Alman pazarındaki oranın hep aynı durumda olduğuna değinen Nevin Akçelik, yeni Pazar arayışları içinde olduklarını da söyledi. Akçelik, “  Yeni pazarlar arayışlarına girmemiz lazım. Bunlar arasında Afrika pazarı çok ciddi bir rağbet içinde. Şunu takip ediyorum. THY’nin özellikle uçuş noktalarında mutlaka marketing çalışmalarına tanık oluyorum. Bunu da dikkate alırsak, bu pazarlama koşullarında buradan yeni pazarların açılması muhtemeldir. Bir İskandinav pazarı için bundan on sene öncesine baktığımız zaman da “Nereden nereye” diyeceğimiz noktalara gelmiş bulunmaktayız. İskandinav pazarlarının da ilk pazarlarından birisiyiz Club Nena olarak. Eğer bunlara yatırım yapıyorsak gerçekten büyüyebilirsiniz. Bizim şu andaki amacımız da bu.

Pazarları çeşitlendirmek ana düşüncemiz. Bu arada repaid guest misafirlerimizin de oranını daha da yükseltmek için çalışıyoruz. Otelimizdeki % 35 leri geçen repaid guest oranımızı muhafaza ederek daha da arttırmak için çabamız sürüyor. Eğitimlerimizdeki en önem verdiğimiz konuyu da bu oluşturuyor” diye konuştu.

Doluluk oranlarının bu kadar iyi olmasında da verdiğiniz kaliteli hizmet her zaman ön plana çıkıyor.
Club Nena otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, 2014 sezonunu da değerlendirerek, katıldıkları fuarların sonuçlarını açıkladı. Akçelik, “  Önümüzdeki hafta ITB Berlin Fuarına katılacağız. Burada büyük tur operatörlerinin ve turizmcilerimizin bulunduğu bir platformda kendileri ile bir araya geleceğiz.  Hollanda ve Londra fuarları sonrasında bu fuarda bize bu yıl için bir ışık gösterecek. Bu yıl için rezervasyonlarımızı almaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki sezonun Club Nena olarak nasıl geçeceğini tahmin ediyoruz. Eğer tesisinizde % 60-70 gibi bir doluluk yakalıyorsanız, zaten geri kalan dolulukları da Rus pazarı ve iç Pazar ile tamamladığınızda görüntü ortaya çıkmaktadır. Doluluk oranlarının bu kadar iyi olmasında da verdiğiniz kaliteli hizmet her zaman ön plana çıkıyor. Tesisleriniz ne kadar iyi olursa olsun, kaliteli hizmet; kalifiye, yetişmiş elemanlar ile sağlanmaktadır. Bu arada personeliniz verimli çalıştırılması da çok önem taşımaktadır. Eğer personelinizi verimli çalıştırmaz iseniz, istediğiniz başarı ve hedefi yakalayamazsanız. Bu konuda personellerimizi sürekli eğitimlere tabi tutuyoruz. Yaptığımız bu eğitimleri sertifikalaştırarak, misafirlerimizin de memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaktayız” dedi.


Wyndham İstanbul Petek Hotel,lezzet ve şıklığı Almina Restaurant’la buluşturuyor



Temmuz ayında Basın Ekspres yolunda açılan Wyndham İstanbul Petek Hotel, modern  konseptiyle kaliteyi ve konforu bir araya getiriyor. Hem iş dünyasına, hem de yaşam merkezlerine yakın bir konumda bulunan Wyndham İstanbul Petek’in şık restoranı, Almina Restaurant ise Türk ve Dünya mutfağının en lezzetli örneklerini açık büfe ya da alakart menü seçenekleriyle misafirlerine sunuyor.


Wyndham Istanbul Petek Hotel’in Executive Chef’i Sedat Özkan Almina Restaurant’da farkını hissettiriyor. En taze ve kaliteli malzemeleri klasik ve modern tekniklerle buluşturarak Türk ve Dünya Mutfakları arasında köprü kuruyor. Ödüllü şeflerin elinden çıkan menü harika sunumlarla konuklara lezzet şöleni yaratıyor.


Almina Restaurant’daki leziz yemekten sonra keyifli vakit geçireceğiniz alanlardan biri de Mawi Terrace Bar…Bu özelliklerinden dolayı Wyndham İstanbul Petek; iş yemekleri dışında ,arkadaşlarınızla keyifli bir akşam yemeği ve özel buluşmalarınız için kullanacağınız bir cazibe merkezi konumunda…


Almina Restaurant 06.30-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Otel dışından gelen misafirler için de otopark ve vale hizmeti sunuluyor.



Wyndham İstanbul Petek - Mimar Sinan Caddesi No : 80-82 Güneşli / İstanbul
0212 464 00 00
info@wyndhamistanbul.com
www.wyndhamistanbul.com

23 Şubat 2014 Pazar

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin Yeni Başkanı Hicran Özdamar Oldu



Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin 25 yıllık tarihinde ilk kez  kadın başkan seçildi
Murat Demircan (İzmir)- İzmir’de 115 üyesi bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 75 üyenin oy kullandığı seçimde geçerli oyların 59’unu alan Hicran Özdamar ve ekibi seçimi kazandı. Ebru Dön Keskin’in listesi ise 13 oy aldı. 2 oy geçersiz sayılırken, bir oy da boş çıktı. Özdamar, EMD İzmir Şubesi'nin 25 yıllık tarihinde ilk kadın başkan oldu. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel kurula EMD Genel Başkanı Turgay Türker, EMD Genel Sekreteri Hüseyin Tunçay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, EMD üyeleri ve İzmir basınının temsilcileri katıldı. İki liste ile gidilen genel kurulda Ekonomi Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı Hicran Özdamar ile EGİAD Basın Danışmanı Ebru Dön Keskin’in hazırladığı listeler yarıştı.



İki dönem üst üste olmak üzere dört yıldır EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Tolga Albay, dernekçiliğin bir bayrak yarışı olduğunu, derneğin kurumsal kimliğinin önemli bir noktaya getirildiğini, göreve gelecek yeni yönetimin bu kimliği daha da ileriye götüreceğine olan inancını vurguladı. EMD’nin bağımsızlığının en önemli özelliklerinden biri olduğuna dikkat çeken Albay, “Dernek kişilerin ihtiyaçları için çalışan ancak kişilerin yargılarının üzerinde bir kurumdur. Dernek aynı zamanda bir dünya görüşünün, siyasi ya da dini bakış açısının da dışında olması gereken bir kurumdur. Yeni dönemde görev yapacak arkadaşlarımdan özellikle bu konuda hassas olmalarını rica ediyorum” diye konuştu.
EMD Genel Başkanı Turgay Türker ise EMD’nin etik değerlere bağlı bir dernek olduğunu belirtti. Türker, derneğin faaliyetlerinde kazancının kaynağını bilmedikleri şirketlerin reklam ve sponsorluk tekliflerine kayıtsız kaldıklarını ifade etti.

Bölgesel güç haline gelecek
EMD Başkan Adayı Hicran Özdamar, amaçlarının EMD İzmir Şubesi olarak gazetecilik mesleğinin temellerine, olamazsa olamazlarına, kamuyu aydınlatma ilkesine, kişisel haklara, iletişim özgürlüğüne ve haber edinme hakkına sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Üyelerin mesleki gelişimlerini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirten Özdamar, “Bu yıl 25.kuruluş yılını kutlayacağımız EMD İzmir Şubesi’ni bölgesel bir aktör haline getirmek amacıyla güçlendirerek Ege’ye açılacağız. Etik ve evrensel değerlerden taviz vermeden kurumsal itibarı gerçekleştireceğimiz projelerle daha da ileriye götüreceğiz” dedi.

Üye odaklı çalışma
Değişime evet sloganıyla yola çıkan Ebru Dön Keskin ise üye odaklı bir çalışmayla özellikle STK’larla olan ilişkilere ağırlık vereceklerini açıkladı. Keskin, “Meslektaşlarımızın sorunlarına duyarlılık, yaşadığımız kentin ve ülkenin sorunlarına sahip çıkmak ve çözümler üretmek, üyelerimin bireysel ve kurumsal gelişimlerine katkıda bulunmak temel hedefimiz olacaktır” dedi.

Zafer Özdamar’ın oldu
Toplam 75 üyenin oy kullandığı genel kurulda 59 oy alan Hicran Özdamar yarışı göğüsledi. Özdamar’ın listesinde Kutay Gürocak, Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Murat Demircan, Şeyda Gümüş, Murat Ervin Ayşegül Güneysu yer aldı. Denetim Kurulu’nda Zehra Uğur, Saadet Erciyas ve Emin Varol yer alırken; Onur Kurulu Serap Zeybek Ihlamur, Deniz Sipahi, Tolga Albay ve Ercan Sever’den oluştu.

Trump Cadde’de açılan Meksika Restoranı, ilk ayında 5 bin kişi ağırladı




Türk&Meksikalı bir aile tarafından işletilen ve orjinal lezzetleriyle adını duyuran Ranchero, küçük alanlara büyük lezzetler sığdırdığı yeni konseptli 3. restoranını Ocak ayı ortasında İzzet Çapa’nın projesi Trump Cadde’de açtı. “İstanbul’un Meksikalısı” yeni adresindeki ilk ayında yaklaşık 5 bin misafir ağırladı. Mekanın menüsünde ağırlıklı olarak Anadolu mutfağındaki lavaşa benzeyen Tortillalar ile hazırlanan Burrito isimli dürümler, dana veya tavuk etinin farklı baharat ve soslarla harmanlanarak sunulduğu et yemekleri, renkli salatalar ve Meksika usulü burgerler yer alıyor. Ranchero, Trump Cadde’de uygulamaya koyduğu “açık mutfaklı küçük restoran” konseptini, önümüzdeki yıllarda Türkiye geneline de yaymayı planlıyor.


Gerçek Meksika yemeklerinin İstanbul’daki adresi RANCHERO’nun, Trump Cadde’deki yeni şubesi ilk ayda müşteri akınına uğradı.  Fajita, Burrito, Nachos gibi klasikleşen Meksika lezzetlerini denemek üzere yaklaşık 5 bin kişi Trump Cadde’nin Ranchero’suna geldi. Mekanda yemekler, açık mutfaklarda hızlı biçimde hazırlanarak büyük ve doyurucu porsiyonlar halinde sunulurken yemek sonrasında ise misafirlere, reçetesi, Tanyeri&Gonzalez ailesinin Meksika’da yaşayan büyükannelerine ait olan Ranch kokteyli ikram ediliyor. Onlarca farklı sosa sahip Ranchero mutfağında, Tortillalar ve mısır cipsleri, Meksika’dan getirilen özel makinelerde günlük olarak üretiliyor.

The Green Park Hotel&Resorts’de sıra geceleri devam ediyor…

Sıra gecesine katılmak için Urfaya gitmenize gerek yok. Biz tüm konsepti ayağınıza kadar getiriyoruz.
Şanlıurfa ile özdeşleşen “Sıra Geceleri”  5 yıldızlı otellerimizde misafirlerini bekliyor.
Merter : 28 Şubat 2014

Sıra Geceleri’nin vazgeçilmez ismi Zekeriya Ünlü, 15 kişilik dev kadrosu ile sizlere doyumsuz bir gece yaşatacak.

Ariflerin söze, çırakların dize, şiirlerin saza geldiği Sıra Gecelerinde unutulmaz eserler sizler için dillendirilecek.

Anadolu mutfağının seçkin lezzetleri ve zengin menü içeriği sizleri bekliyor.

Fiyatlarımız kişi başı 125 TL’dir. (Kdv Dahil)

Rezervasyon
Pendik : 0216 585 21 21
Bostancı : 0216 573 30 30
Merter : 0212 507 73 73

40 uçak için verilen sipariş Türk havayolu şirketinin bugüne kadar verdiği en büyük sipariş




Boeing ve SunExpress 15 adet 737 MAX ve 25 adet Next-Generation (Yeni Nesil) 737 siparişini sonuçlandırdı.Sipariş aynı zamanda ek 10 adet 737 MAX opsiyonunu da içeriyor .737 MAX bugüne kadar toplam yaklaşık 1.800 sipariş aldı.Boeing [NYSE: BA] ve SunExpress 15 adet 737 MAX 8 ve 25 adet Next-Generation (Yeni Nesil) 737-800 uçaklarının siparişini sonuçlandırdı. Liste fiyatı 3,8 milyar doları aşan sipariş, 10 adet ek 737 MAX 8 opsiyonunu da içeriyor. Bu sipariş, Türk şirketin 25 yıla yakın tarihindeki en büyük siparişi olmakla birlikte, 737 MAX siparişlerinin toplam sayısını da yaklaşık 1.800'e ulaştırdı.
“Yirmi dört yıl önce yepyeni 737-300'ler ile turistleri Türkiye'ye uçurmaya başladık ve 10 yıl sonra şirket Next-Generation (Yeni Nesil) 737-800'leri kullanmaya başladı. Gelecek yıl SunExpress 25. yaşında tüm filosunu yenileme sürecini başlatacak ve Boeing'in son başarısı olan 737 MAX'ı da gelecekte filosuna ekleyecek" diyen SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger sözlerine şöyle devam etti “Boeing ile devam etmekte olan başarılı ilişkimize son derece değer veriyor ve şirketin uzun yıllardır devam eden sonsuz desteği için minnettarız."

737 MAX, Next-Generation (Yeni Nesil) 737 uçak ailesini pazarda lider konuma getiren verimlilik, ekonomi, güvenilirlik ve müşteri cazibesi gibi özellikleri koruyarak bu modelin başarısı üzerine inşa edilmiştir.  737 MAX günümüzün yakıtı en verimli kullanan tek koridorlu uçaklarında yüzde 14’lük ek yakıt tasarrufu iyileştirmesi sağlamak üzere geliştirilen yeni İleri Teknoloji kanatçıklar gibi aerodinamik iyileştirmeler ile birlikte, son teknoloji CFM Uluslararası LEAP-1B motorlarına sahiptir. Söz konusu iyileştirme uzun mesafelerde daha da fazla olacaktır ki bu da SunExpress’in gelecekteki büyümesinin mükemmel bir tamamlayıcısı olacaktır.

“Uçaklarının tamamı Boeing olan SunExpress, çeyrek asırlık başarısını Next-Generation (Yeni Nesil) 737’ler üzerine inşa etmiştir” diyen Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp ise sözlerine şöyle devam etti “İlave Next-Generation (Yeni Nesil) 737’ler için bugün verilen rekor sipariş, bu uçakların SunExpress filosuna kattığı değerin bir göstergesi olmakla birlikte; 737 MAX alımı da şirketin önümüzdeki yıllardaki azimli büyümesi için zemin hazırlamaktadır.”

Üstün işletme ekonomisinin yanı sıra, yolcuların tercih ettiği 737 Boeing Sky Interior da MAX’la standart olarak geliyor. Yolculuk deneyiminden esinlenilerek yıllar süren araştırmaların sonucunda, 737 Boeing Sky Interior modern yan duvarlara ve yolcuların bakışlarını pencerelere çekerek uçuş deneyimleriyle daha büyük bir bağ kurmalarını sağlayan cazip özelliklere sahiptir.

 “10’u opsiyonlu 50 adet yeni 737 uçağı içeren siparişimiz, SunExpress’in geleceğine ilişkin bir kilometre taşıdır” diyen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, “Şirketimiz, Türkiye ile Türk turizmine kaynak sağlayan pazarlar arasındaki seyahat ticaretinin her zaman çok önemli bir parçası olmuştur. SunExpress, bu dev yatırımla Avrupa’nın önde gelen tatil havayolu şirketleri arasındaki güçlü konumunun altını çizmektedir. İş modelimize mükemmel şekilde uyan yeni Boeing uçağının da yardımıyla, daha da güçlenmenin memnuniyetini yaşıyoruz.” dedi.

Merkezi, Türk kıyı şeridinde yer alan Antalya’da bulunan SunExpress, 1989 yılının Ekim ayında Türk Havayolları ve Lufthansa’nın ortaklığında kurulmuştur. SunExpress bugün, yılda yedi milyondan fazla yolcu taşımakta ve Almanya ile Türkiye arasında, yolcu sayısı bakımından önde gelen havayolları arasında yer almaktadır.  Tamamı Boeing uçaklarından oluşan ve altmıştan fazla Next-Generation (Yeni Nesil) 737-700 ve 737-800’e sahip bir filosu bulunan şirket; Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 90’dan fazla destinasyona sefer gerçekleştirmektedir.



14-15 MART TARİHİNDE TÜRKİYE’NİN YILDIZ ŞEFLERİ BOLU’DA YEMEK YARIŞMASINDA BULUŞUYOR

14-15 Mart’ta Türkiye’nin yıldız şefleri, hünerli ustaları, öğrenci aşçı adayları, otelcilik meslek liseleri, Kız teknik meslek liseleri ve Üniversitelerde yetişen aşçı adayları yaklaşık 250 şef, hünerlerini Bolu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı Bolu İli Milli Eğitim Müdürlüğü, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (Aşpafed) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (Yepad) ‘ın ortaklaşa organize edeceği Bolu, 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında buluşacak. Bolu yarışması Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim anlaşması sonrası Aşpafed’in içinde yer alacağı  ilk yarışma olması nedeni ilede büyük önem arzediyor.
Yarışma yeri olarak Bolu Belediyesi’nin özel olarak hazırlayacağı çadırlarda Belediye Binası önünde gerçekleşecek. Yarışma 2 gün boyunca devam edecek ve her yarışma için özel olarak 10 mutfak kurulacak. Bolu yarışmasını diğer yarışmalardan öne çıkaran en büyük özellik ise Engelli dernekleri ile işbirliği içinde engelli aşçılarımızın yarışmaya iştirak etmelerini sağlamak, Bolu’nun en önemli geçim kaynaklarından biri olan tavuk üretimini yarışmada ön plana çıkarmak, bunun yanında en iyi meslek lisesi ve en iyi üniversite yarışmalarında kapalı kutu içinden çıkan malzemeler ile ekip yarışması yapılacak olması.

1.Ulusal Yemek yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında sırasıyla kategoriler aşağıdaki gibidir.
•         Tavuk yemeği ustalar ve gençler
•         Taze makarna yarışması gençler
•         Engelli aşçılar kategorisi
•         Yöresel yemek yarışması ustalar ve gençler
•         Kuzu yarışması ustalar ve gençler
•         Yılın en iyi meslek lisesi
•         Yılın en iyi üniversitesi
•         Sebze ve meyve oymacılığı
•         Ekmek büfesi
•         Yağ heykel sanatı
•         Minimalist tatlı büfesi
•         Kutlama pastacı

Yarışma başvuruları www.aspafed.org.tr adresinden yapılmaktadır.
Ayrıca yarışma esnasında Kızılay kan bağışında bulunmak isteyen yarışmacılara ve ziyaretçilere hizmet vermek için Kan Bağışı istasyonu kuracak. Tüm gönüllüleri bekliyoruz.Jüri yarışmacılara altın öğütler veriyor, lütfen bunlara önemle dikkat ediniz.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Değerlendirmeler, birçok detay doğrultusunda yapılacaktır:

İşçilik
Ön hazırlık ölçüsü
Çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması
Hijyen deneyimleri
Hazırlama becerisi
Zorluk düzeyi
Atık miktarı
Pişirme yöntemi
Malzeme kalitesi
Zamanlama
Ekipman kullanımı

KOMPOZİSYON
Yemek miktarı doğruluğu
Besin değeri
Malzeme kombinasyonu
Orijinallik
Yemeğin dokusu
Pratik yetenek doğruluğu
Porsiyon ölçüsü
Malzeme tekrarı
Yemekteki garnitür miktarı

SUNUM VE LEZZET
Menü terminolojisi
Yenilemeyen malzeme kullanımı
Lezzet kombinasyonu
Çeşni ve lezzet
Görsel etki
Pratiklik
Menü ile uyum
Sunumda hijyen
Doğru ısı
Müşteri tarafından anlaşılabilirlik

Ülkenin dört bir yanından gelen yarışmacıların konaklamaları ise Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenmiş noktalarda gerçekleşecek. Konaklama başlangıç günü 13 Mart, son günü ise 15 mart akşamıdır.
Yarışma başvuruları www.aspafed.org.tr adresinden alınmaya başlamıştır.