24 Şubat 2014 Pazartesi

“CLUB NENA MARKASI ALTINDA DAHA DA ÇOĞALMA PEŞİNDEYİZ”



Halil ÖNCÜ- MANAVGAT
Manavgat'a bağlı Kızılağaç Turizm bölgesinde bulunan Club Nena otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik yaptığı açıklamasında, Club Nena olarak oluşturdukları marka altında daha da çoğalma peşinde olduklarını söyledi. Akçelik, 2015 yılı sonrasında İstanbul’da iki ya da üç butik otel ile kongre merkezlerini hayata geçireceklerini söyledi. Akçelik, “Amacımız kaliteyi her bir yönde tutabilmek. Club Nena olarak oluşturduğumuz marka adı altında daha da çoğalma peşindeyiz. Markanızı oluşturmadan büyümenin sıkıntılar doğuracağın bilinci içindeydik. Bunun emsallerini piyasada çok gördük.

Markayı oluşturduktan sonra çoğalırsanız o markanın kalıcı olacağını düşünenlerdeniz. 25 yıllık turizmci ve 55 yıllık da bir işletmeci olarak bunu görmekteyim. Firmamız Akçelik Madencilik olarak çok büyüdük. Mevcutta 3. Havalimanın içinde bulunacak olan alanda bulunan ruhsatlı alanlarımızı devlete teslim ederek, Tekirdağ Malkara bölgesinde çok büyük bir maden yatırımı yaptık. Bugün en büyük kömür kurutma ve yıkama tesislerine sahibiz. Ülkemizde turizm, bir marka olarak her geçen gün hızla büyümekte. Bizimde bu büyüyen sektörde hedeflerimiz büyük. 2015’den sonra iki ya da üç adet yeni Nena Otellerini Türk turizmine kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla İstanbul’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz butik oteller ve kongre merkezleri yapmayı planlıyoruz” dedi.
Yeni sezondan umutluyuz

Sezondan umutlu olduklarını da ifade eden Nevin Akçelik, “ 2014 yılından umutluyuz. Şu andaki rakamlarımıza baktığımızda biz 2013 yılını yakalamış hatta geçmiş bulunmaktayız. Rezervasyonlarımız gayet iyi gidiyor. Yılsonunda da tahminimiz geçen yıla oranla doluluk oranlarımızın %3-5 arasında artış olacağıdır. Personele yatırım yaptığınızda, kalifiye ve yetişmiş elemanlarınız olduğunda, eğitime verdiğiniz bu değer sonrasında başarıyı sağlıyorsunuz” dedi.

Ukrayna’da yaşanan siyasi gelişmeler rahatsız edeci bir durum oluşturuyor
Rusya ve Ukraya Pazarlarını da değerlendiren Akçelik, Ukrayna’da yaşanan karışıklığın da bir an önce bitmesi temennisinde bulundu. Mısır ve Suriye’de yaşanan iç savaşın Ukrayna’da da sürmesinin turizme zarar vereceğini ifade eden Akçelik, “ Halen Ukrayna’da yaşanan siyasi gelişmeler rahatsız edeci bir durum oluşturuyor. Antalya’nın misafirleri de genel de Ukrayna pazarından gelmekte. Umarım burada yaşanan sorunlar Mısır ve Suriye’de ki gelişmeler gibi çok uzun sürmez ve otellerimizin açıldığı tarihlere kadar buradaki sorunlar bitmiş olur” dedi.

“Pazarları çeşitlendirmek ana düşüncemiz”
Almanya Pazarından çok fazla bir artış beklemediklerini ve Alman pazarındaki oranın hep aynı durumda olduğuna değinen Nevin Akçelik, yeni Pazar arayışları içinde olduklarını da söyledi. Akçelik, “  Yeni pazarlar arayışlarına girmemiz lazım. Bunlar arasında Afrika pazarı çok ciddi bir rağbet içinde. Şunu takip ediyorum. THY’nin özellikle uçuş noktalarında mutlaka marketing çalışmalarına tanık oluyorum. Bunu da dikkate alırsak, bu pazarlama koşullarında buradan yeni pazarların açılması muhtemeldir. Bir İskandinav pazarı için bundan on sene öncesine baktığımız zaman da “Nereden nereye” diyeceğimiz noktalara gelmiş bulunmaktayız. İskandinav pazarlarının da ilk pazarlarından birisiyiz Club Nena olarak. Eğer bunlara yatırım yapıyorsak gerçekten büyüyebilirsiniz. Bizim şu andaki amacımız da bu.

Pazarları çeşitlendirmek ana düşüncemiz. Bu arada repaid guest misafirlerimizin de oranını daha da yükseltmek için çalışıyoruz. Otelimizdeki % 35 leri geçen repaid guest oranımızı muhafaza ederek daha da arttırmak için çabamız sürüyor. Eğitimlerimizdeki en önem verdiğimiz konuyu da bu oluşturuyor” diye konuştu.

Doluluk oranlarının bu kadar iyi olmasında da verdiğiniz kaliteli hizmet her zaman ön plana çıkıyor.
Club Nena otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, 2014 sezonunu da değerlendirerek, katıldıkları fuarların sonuçlarını açıkladı. Akçelik, “  Önümüzdeki hafta ITB Berlin Fuarına katılacağız. Burada büyük tur operatörlerinin ve turizmcilerimizin bulunduğu bir platformda kendileri ile bir araya geleceğiz.  Hollanda ve Londra fuarları sonrasında bu fuarda bize bu yıl için bir ışık gösterecek. Bu yıl için rezervasyonlarımızı almaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki sezonun Club Nena olarak nasıl geçeceğini tahmin ediyoruz. Eğer tesisinizde % 60-70 gibi bir doluluk yakalıyorsanız, zaten geri kalan dolulukları da Rus pazarı ve iç Pazar ile tamamladığınızda görüntü ortaya çıkmaktadır. Doluluk oranlarının bu kadar iyi olmasında da verdiğiniz kaliteli hizmet her zaman ön plana çıkıyor. Tesisleriniz ne kadar iyi olursa olsun, kaliteli hizmet; kalifiye, yetişmiş elemanlar ile sağlanmaktadır. Bu arada personeliniz verimli çalıştırılması da çok önem taşımaktadır. Eğer personelinizi verimli çalıştırmaz iseniz, istediğiniz başarı ve hedefi yakalayamazsanız. Bu konuda personellerimizi sürekli eğitimlere tabi tutuyoruz. Yaptığımız bu eğitimleri sertifikalaştırarak, misafirlerimizin de memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaktayız” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder