23 Şubat 2014 Pazar

14-15 MART TARİHİNDE TÜRKİYE’NİN YILDIZ ŞEFLERİ BOLU’DA YEMEK YARIŞMASINDA BULUŞUYOR

14-15 Mart’ta Türkiye’nin yıldız şefleri, hünerli ustaları, öğrenci aşçı adayları, otelcilik meslek liseleri, Kız teknik meslek liseleri ve Üniversitelerde yetişen aşçı adayları yaklaşık 250 şef, hünerlerini Bolu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı Bolu İli Milli Eğitim Müdürlüğü, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (Aşpafed) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (Yepad) ‘ın ortaklaşa organize edeceği Bolu, 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında buluşacak. Bolu yarışması Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim anlaşması sonrası Aşpafed’in içinde yer alacağı  ilk yarışma olması nedeni ilede büyük önem arzediyor.
Yarışma yeri olarak Bolu Belediyesi’nin özel olarak hazırlayacağı çadırlarda Belediye Binası önünde gerçekleşecek. Yarışma 2 gün boyunca devam edecek ve her yarışma için özel olarak 10 mutfak kurulacak. Bolu yarışmasını diğer yarışmalardan öne çıkaran en büyük özellik ise Engelli dernekleri ile işbirliği içinde engelli aşçılarımızın yarışmaya iştirak etmelerini sağlamak, Bolu’nun en önemli geçim kaynaklarından biri olan tavuk üretimini yarışmada ön plana çıkarmak, bunun yanında en iyi meslek lisesi ve en iyi üniversite yarışmalarında kapalı kutu içinden çıkan malzemeler ile ekip yarışması yapılacak olması.

1.Ulusal Yemek yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında sırasıyla kategoriler aşağıdaki gibidir.
•         Tavuk yemeği ustalar ve gençler
•         Taze makarna yarışması gençler
•         Engelli aşçılar kategorisi
•         Yöresel yemek yarışması ustalar ve gençler
•         Kuzu yarışması ustalar ve gençler
•         Yılın en iyi meslek lisesi
•         Yılın en iyi üniversitesi
•         Sebze ve meyve oymacılığı
•         Ekmek büfesi
•         Yağ heykel sanatı
•         Minimalist tatlı büfesi
•         Kutlama pastacı

Yarışma başvuruları www.aspafed.org.tr adresinden yapılmaktadır.
Ayrıca yarışma esnasında Kızılay kan bağışında bulunmak isteyen yarışmacılara ve ziyaretçilere hizmet vermek için Kan Bağışı istasyonu kuracak. Tüm gönüllüleri bekliyoruz.Jüri yarışmacılara altın öğütler veriyor, lütfen bunlara önemle dikkat ediniz.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Değerlendirmeler, birçok detay doğrultusunda yapılacaktır:

İşçilik
Ön hazırlık ölçüsü
Çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması
Hijyen deneyimleri
Hazırlama becerisi
Zorluk düzeyi
Atık miktarı
Pişirme yöntemi
Malzeme kalitesi
Zamanlama
Ekipman kullanımı

KOMPOZİSYON
Yemek miktarı doğruluğu
Besin değeri
Malzeme kombinasyonu
Orijinallik
Yemeğin dokusu
Pratik yetenek doğruluğu
Porsiyon ölçüsü
Malzeme tekrarı
Yemekteki garnitür miktarı

SUNUM VE LEZZET
Menü terminolojisi
Yenilemeyen malzeme kullanımı
Lezzet kombinasyonu
Çeşni ve lezzet
Görsel etki
Pratiklik
Menü ile uyum
Sunumda hijyen
Doğru ısı
Müşteri tarafından anlaşılabilirlik

Ülkenin dört bir yanından gelen yarışmacıların konaklamaları ise Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenmiş noktalarda gerçekleşecek. Konaklama başlangıç günü 13 Mart, son günü ise 15 mart akşamıdır.
Yarışma başvuruları www.aspafed.org.tr adresinden alınmaya başlamıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder