23 Şubat 2014 Pazar

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin Yeni Başkanı Hicran Özdamar Oldu



Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin 25 yıllık tarihinde ilk kez  kadın başkan seçildi
Murat Demircan (İzmir)- İzmir’de 115 üyesi bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 75 üyenin oy kullandığı seçimde geçerli oyların 59’unu alan Hicran Özdamar ve ekibi seçimi kazandı. Ebru Dön Keskin’in listesi ise 13 oy aldı. 2 oy geçersiz sayılırken, bir oy da boş çıktı. Özdamar, EMD İzmir Şubesi'nin 25 yıllık tarihinde ilk kadın başkan oldu. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel kurula EMD Genel Başkanı Turgay Türker, EMD Genel Sekreteri Hüseyin Tunçay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, EMD üyeleri ve İzmir basınının temsilcileri katıldı. İki liste ile gidilen genel kurulda Ekonomi Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı Hicran Özdamar ile EGİAD Basın Danışmanı Ebru Dön Keskin’in hazırladığı listeler yarıştı.



İki dönem üst üste olmak üzere dört yıldır EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Tolga Albay, dernekçiliğin bir bayrak yarışı olduğunu, derneğin kurumsal kimliğinin önemli bir noktaya getirildiğini, göreve gelecek yeni yönetimin bu kimliği daha da ileriye götüreceğine olan inancını vurguladı. EMD’nin bağımsızlığının en önemli özelliklerinden biri olduğuna dikkat çeken Albay, “Dernek kişilerin ihtiyaçları için çalışan ancak kişilerin yargılarının üzerinde bir kurumdur. Dernek aynı zamanda bir dünya görüşünün, siyasi ya da dini bakış açısının da dışında olması gereken bir kurumdur. Yeni dönemde görev yapacak arkadaşlarımdan özellikle bu konuda hassas olmalarını rica ediyorum” diye konuştu.
EMD Genel Başkanı Turgay Türker ise EMD’nin etik değerlere bağlı bir dernek olduğunu belirtti. Türker, derneğin faaliyetlerinde kazancının kaynağını bilmedikleri şirketlerin reklam ve sponsorluk tekliflerine kayıtsız kaldıklarını ifade etti.

Bölgesel güç haline gelecek
EMD Başkan Adayı Hicran Özdamar, amaçlarının EMD İzmir Şubesi olarak gazetecilik mesleğinin temellerine, olamazsa olamazlarına, kamuyu aydınlatma ilkesine, kişisel haklara, iletişim özgürlüğüne ve haber edinme hakkına sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Üyelerin mesleki gelişimlerini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirten Özdamar, “Bu yıl 25.kuruluş yılını kutlayacağımız EMD İzmir Şubesi’ni bölgesel bir aktör haline getirmek amacıyla güçlendirerek Ege’ye açılacağız. Etik ve evrensel değerlerden taviz vermeden kurumsal itibarı gerçekleştireceğimiz projelerle daha da ileriye götüreceğiz” dedi.

Üye odaklı çalışma
Değişime evet sloganıyla yola çıkan Ebru Dön Keskin ise üye odaklı bir çalışmayla özellikle STK’larla olan ilişkilere ağırlık vereceklerini açıkladı. Keskin, “Meslektaşlarımızın sorunlarına duyarlılık, yaşadığımız kentin ve ülkenin sorunlarına sahip çıkmak ve çözümler üretmek, üyelerimin bireysel ve kurumsal gelişimlerine katkıda bulunmak temel hedefimiz olacaktır” dedi.

Zafer Özdamar’ın oldu
Toplam 75 üyenin oy kullandığı genel kurulda 59 oy alan Hicran Özdamar yarışı göğüsledi. Özdamar’ın listesinde Kutay Gürocak, Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Murat Demircan, Şeyda Gümüş, Murat Ervin Ayşegül Güneysu yer aldı. Denetim Kurulu’nda Zehra Uğur, Saadet Erciyas ve Emin Varol yer alırken; Onur Kurulu Serap Zeybek Ihlamur, Deniz Sipahi, Tolga Albay ve Ercan Sever’den oluştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder