23 Şubat 2014 Pazar

40 uçak için verilen sipariş Türk havayolu şirketinin bugüne kadar verdiği en büyük sipariş




Boeing ve SunExpress 15 adet 737 MAX ve 25 adet Next-Generation (Yeni Nesil) 737 siparişini sonuçlandırdı.Sipariş aynı zamanda ek 10 adet 737 MAX opsiyonunu da içeriyor .737 MAX bugüne kadar toplam yaklaşık 1.800 sipariş aldı.Boeing [NYSE: BA] ve SunExpress 15 adet 737 MAX 8 ve 25 adet Next-Generation (Yeni Nesil) 737-800 uçaklarının siparişini sonuçlandırdı. Liste fiyatı 3,8 milyar doları aşan sipariş, 10 adet ek 737 MAX 8 opsiyonunu da içeriyor. Bu sipariş, Türk şirketin 25 yıla yakın tarihindeki en büyük siparişi olmakla birlikte, 737 MAX siparişlerinin toplam sayısını da yaklaşık 1.800'e ulaştırdı.
“Yirmi dört yıl önce yepyeni 737-300'ler ile turistleri Türkiye'ye uçurmaya başladık ve 10 yıl sonra şirket Next-Generation (Yeni Nesil) 737-800'leri kullanmaya başladı. Gelecek yıl SunExpress 25. yaşında tüm filosunu yenileme sürecini başlatacak ve Boeing'in son başarısı olan 737 MAX'ı da gelecekte filosuna ekleyecek" diyen SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger sözlerine şöyle devam etti “Boeing ile devam etmekte olan başarılı ilişkimize son derece değer veriyor ve şirketin uzun yıllardır devam eden sonsuz desteği için minnettarız."

737 MAX, Next-Generation (Yeni Nesil) 737 uçak ailesini pazarda lider konuma getiren verimlilik, ekonomi, güvenilirlik ve müşteri cazibesi gibi özellikleri koruyarak bu modelin başarısı üzerine inşa edilmiştir.  737 MAX günümüzün yakıtı en verimli kullanan tek koridorlu uçaklarında yüzde 14’lük ek yakıt tasarrufu iyileştirmesi sağlamak üzere geliştirilen yeni İleri Teknoloji kanatçıklar gibi aerodinamik iyileştirmeler ile birlikte, son teknoloji CFM Uluslararası LEAP-1B motorlarına sahiptir. Söz konusu iyileştirme uzun mesafelerde daha da fazla olacaktır ki bu da SunExpress’in gelecekteki büyümesinin mükemmel bir tamamlayıcısı olacaktır.

“Uçaklarının tamamı Boeing olan SunExpress, çeyrek asırlık başarısını Next-Generation (Yeni Nesil) 737’ler üzerine inşa etmiştir” diyen Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp ise sözlerine şöyle devam etti “İlave Next-Generation (Yeni Nesil) 737’ler için bugün verilen rekor sipariş, bu uçakların SunExpress filosuna kattığı değerin bir göstergesi olmakla birlikte; 737 MAX alımı da şirketin önümüzdeki yıllardaki azimli büyümesi için zemin hazırlamaktadır.”

Üstün işletme ekonomisinin yanı sıra, yolcuların tercih ettiği 737 Boeing Sky Interior da MAX’la standart olarak geliyor. Yolculuk deneyiminden esinlenilerek yıllar süren araştırmaların sonucunda, 737 Boeing Sky Interior modern yan duvarlara ve yolcuların bakışlarını pencerelere çekerek uçuş deneyimleriyle daha büyük bir bağ kurmalarını sağlayan cazip özelliklere sahiptir.

 “10’u opsiyonlu 50 adet yeni 737 uçağı içeren siparişimiz, SunExpress’in geleceğine ilişkin bir kilometre taşıdır” diyen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, “Şirketimiz, Türkiye ile Türk turizmine kaynak sağlayan pazarlar arasındaki seyahat ticaretinin her zaman çok önemli bir parçası olmuştur. SunExpress, bu dev yatırımla Avrupa’nın önde gelen tatil havayolu şirketleri arasındaki güçlü konumunun altını çizmektedir. İş modelimize mükemmel şekilde uyan yeni Boeing uçağının da yardımıyla, daha da güçlenmenin memnuniyetini yaşıyoruz.” dedi.

Merkezi, Türk kıyı şeridinde yer alan Antalya’da bulunan SunExpress, 1989 yılının Ekim ayında Türk Havayolları ve Lufthansa’nın ortaklığında kurulmuştur. SunExpress bugün, yılda yedi milyondan fazla yolcu taşımakta ve Almanya ile Türkiye arasında, yolcu sayısı bakımından önde gelen havayolları arasında yer almaktadır.  Tamamı Boeing uçaklarından oluşan ve altmıştan fazla Next-Generation (Yeni Nesil) 737-700 ve 737-800’e sahip bir filosu bulunan şirket; Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 90’dan fazla destinasyona sefer gerçekleştirmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder