Gusto Viski Kursları’nın yeni I . Etap’ı, 2 Kasım Cumartesi Taksim’deki Rouge’da başlayacak…
Türkiye’nin tek içki kültürü dergisi Gusto’nun 2003 yılında başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği şarap kursları 9. yılına girerken, yoğun talep üzerine aynı formatta 2009’da açılan Gusto Viski Kursları’nın yeni I. Etabı da başlıyor… “A’dan Z’ye Viski” kitabının yazarı Mehmet Yalçın’la, dünyanın dört yanından gelen en ilginç viskilerin tadılarak sırlarının keşfedileceği etap, Taksim’deki Rouge Restaurant’ta 2 Kasım Cumartesi başlayacak. Viski kursunun bu temel etabında, 4 hafta boyunca her Cumartesi 16.00-18.00 saatleri arasında dünyanın seçkin viskileri; füme balıklar, egzotik meyveler, çikolatalar ve purolar gibi eşlikçileriyle birlikte tadılacak. Johnnie Walker Black Label, Chivas Regal gibi popüler harmanlardan Lagavulin, Talisker, Laphroaig, Ardbeg, Glenmorangie, Glenfiddich gibi ünlü malt viskilere, Jack Daniels, Jim Beam ve Four Roses gibi Amerikan viskilerinden Crown Royal gibi Kanada ve Nikka gibi Japon viskilerine tam 32 seçkin viski tadılacak. Her hafta 8 viskinin tadılacağı program şöyle:
1. hafta - İskoç malt viskileri (2 Kasım Cumartesi):
Çiçeksi Highland’lerden şurupsu Speyside’lara, isli ada viskilerinden tuzlu Campbeltown’lara, şeri fıçısında yıllanmışlardan çifte olgunlaştırılmışlara, İskoç maltlarının zengin dünyası…
2. hafta - İskoç harman viskileri (9 Kasım Cumartesi):
En popüler harmanlardan 12, 15 ve 18 yıllık “deluxe”lara, “Super Premium”lara uzanan geniş bir palet…
3. hafta - Amerikan viskileri (16 Kasım Cumartesi):
En ünlülerinden en butiklerine burbonlar, yeni parlayan “small batch”ler, kovboylar Amerikası’nın baharatsı çavdar viskileri, Tennessee viskilerinin en özelleri…
4. hafta - İrlanda, Kanada ve Dünya Viskileri (23 Kasım Cumartesi):
Üç kez damıtılmış ipeksi İrlanda viskilerinden, Kanada’nın yumuşacık viskilerine, Japonların ödüllü maltlarından, Fransa ve Almanya’nın şaşırtıcı güzellikte viskilerine…
Rouge Kav’da 16.00-18.00 saatleri arasında yapılacak kurslara katılım 25 kişiyle sınırlıdır. Katılım bedeli 500 TL’dir. Katılımcılara kursun sonunda sertifika verilecektir.
Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, Gusto’nun 0212.237 01 12-237 01 17 numaralı telefonlarından Sezgin Bolat’ı aramaları rica olunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder