29 Mart 2016 Salı

Göçmen Sorununa Çözüm Bulmak için Düzenlenen Borderless Hack’i, HandtoHeart Projesiyle İstanbul&I Ekibi Kazandı

İstanbul’un en tutkulu; girişimcilerini, bilgisayar mühendislerini ve tasarımcıları, Türkiye’deki göç ve göçmen problemine çözüm ürünleri geliştirmek üzere Kolektif House’taydı. 25-27 Mart’ta gerçekleşen Borderless Hack, İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu, Garaj ve Habitat’ın destekleriyle, Hackquarters ve Kolektif House’un organizasyonuyla gerçekleşti.

Suriye’de yaşanan olaylardan ötürü Türkiye’de çıkan göçmen sorununa çözüm bulmak ve sosyal bir etki yaratma amacıyla, gerçekleşen Borderless Hack, Cuma akşamüzeri Kolektif House’ta başlayarak, Pazar öğlen saatlerine dek sürdü. Suriye Ekonomi Forum’undan Rami Sharrack yaptığı açılış konuşmasında; ‘’Türk ve Suriyeli gençlerin bir araya gelerek, Türkiye’de yaşanan bir soruna ortak bir çözüm aramaları çok mutluluk verici.’’ dedi. Sharrack, Suriyelilerin yaşadıkları genel sorunlara değinerek, yarışmacılara yol gösterdi.

50 yarışmacı, toplamda 7 ekipten oluşan katılımcılardan; Suriye’den diğer ülkelere göç etmek zorunda kalan kişilerin yaşadıkları konaklama, işsizlik ve yemek gibi sorunlara çözüm bulma ve birbirleriyle iletişim kurmalarına yardımcı olabilmek için bir uygulama tasarlamaları istendi. Hackathon boyunca, yarışmacılara 500 Startups’tan Enis Hulli, Habitat Uluslararası Girişimcilik Merkezi’nden Başak Saral ve Hackquarters’tan Kaan Akın gibi isimler mentörlük yaptı. 

İki gün boyunca, kıyasıya geçen mücadelenin kazananı Istanbul&I ekibi, Suriyeli mülteci kadınlarının el işi ürünlerini toplayan ve ürünlerin hikayeleriyle, satışını yaparak onlara gelir sağlayan bir uygulama geliştirdiler. Amerika seyahati, Kolektif House üyeliği, Hackquarters’tan bir aylık mentorship ve API Plug’dan 1 yıllık üyelik gibi çeşitli ödüller kazanan ekip, ödülünü Pazar günü gerçekleşen seremonide İyzico’nun pazarlama müdürü Çağdaş Önen’den aldı. Amerika Başkonsolosu Charles F. Hunder ödül töreninde yaptığı konuşmada; ‘’Suriyeli mültecilerin hayatlarını kolaylaştırıcı çözümler üretmek için bir araya geldiğimiz bu etkinlikte, önemli olan genç girişimcilerin bilgi ve yeteneklerini kullanarak projeler üretmeleriydi. Bu sinerjinin devam etmesi diliyoruz.” dedi.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder