17 Haziran 2014 Salı

Turizmde en fazla maaş artışı eğlendiren ve doyuranlara


İNKAY ve TUYED’in ‘Turizmde Maaşlar’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Turizm sektöründe en fazla ücret artışı ‘doyuran’ aşçılar ve ‘eğlendiren’ animasyon şeflerinin maaşlarında yaşandı

Turizm sektörü yöneticilerinin kuruluşu olan İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED), ilkini 2012 yılında gerçekleştirdikleri  “Turizmde Maaşlar” başlıklı ortak çalışmalarının 2014 yılı ile ilgili sonuçlarını açıkladılar. Buna göre, 2012-2014 arasında en fazla maaş artışı ‘eğlendiren’ animasyon şeflerinde ise yüzde 33 ‘doyuran’ aşçılarda yüzde 25 oldu.

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu,  ‘Turizmde Maaşlar’ çalışmasında ağırlıklı olarak Antalya’daki 5 yıldızlı otellerin verdiği ücret aralığının temel alındığını anımsattıktan sonra şunları söyledi: “Alacakları ücret yasa gereği belli olan stajyerleri saymazsak, bu yılın en düşük maaşını aralığı 850 ila bin lira arasında değişen komiler alacak. Onları maaşları bin 100 lira ile bin 600 lira arasında değişen bellboy, kat görevlisi, güvenlik elemanı, garson ve barmen gibi görevlerde çalışan elemanlar izliyor.”

İNKAY ile ortaklaşa hazırlanan son çalışmadaki rakamları, ilki 2012 yılında yapılanla karşılaştırdıklarında ortaya ilginç bir durum çıktığını belirten Köfteoğlu bunu şöyle açıklıyor: “Tabloya baktığımızda en fazla ücret artışının ‘eğlendiren’ sanatçılar ile ‘doyuran’ ustaların maaşında olduğunu görüyoruz. Bu kesimdeki maaş artışı sırasıyla yüzde 33 ve yüzde25 olarak karşımıza çıkıyor. Otellerin diğer bölümlerinde çalışan personellerin söz konusu dönemde maaşındaki artış ise ortalama yüzde 11 seviyesinde kalıyor.”

“Ölü sezonda mesleki eğitimi sağlıyoruz”
İNKAY (İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği) Başkanı Talat Kanbir ise, Antalya’yı ziyaret eden 10 milyonu aşkın turistin önemli bir kısmının Avrupa vatandaşları olduğunu hatırlattıktan sonra “Bunlara ve diğer misafirlere Avrupa standartlarında hizmet verilmesini sağlamak amacıyla AB Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde eğitimler başlattık” diyor.Eğitimleri ‘ölü sezon’ olarak bilinen aralık-mart ayları arasında verdiklerini belirten Kanbir, eğitimlerin içeriği hakkında şu bilgileri veriyor:  “Ev sahibi kurumların durumlarına göre 6 haftalık yerleştirme süresi planlıyoruz. Bu süre içinde katılımcılara teorik eğitimlerin yanı sıra, mutfak ve lokantalarda çalıştırarak iş deneyimi kazanmalarını sağlıyoruz. Eğitimler sonunda yeni sezonda kalifiye birer personel olarak istihdam ediliyorlar.”


Bu yıl turizmde kim ne kadar maaş alacak?
Görev
Maaş aralığı (TL)
Genel Müdür yardımcısı
 5000-8000
Aşçıbaşı          
 4500-7500
Satış pazarlama müdürü
 4000-7000
Animasyon şefi
 3000-6000
Teknik müdür    
 3000-5500
Yiyecek-içecek müdürü
 3000-5000
Önbüro müdürü   
 3000-5000
Satınalma müdürü  
 3000-4500
Rezervasyon Şefi
 1500-3000
Maitre 'd hotel
 2000-3000
Animatör
 1300-2500
Barmen           
 1200-1600
Garson            
 1200-1600
Güvenlik elemanı
 950-1450
Çamaşırhane görevlisi
 1000-1400
Kat görevlisi     
 1000-1300
Steward            
 1000-1300
Bellboy             
 900-1100
Komi
 850-1000
Stajyer                 
 645

SİRENE BELEK HOTEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA



Sirene Belek Hotel'in yeni Genel Müdürü Ercan Çek oldu
Takım kültürüne son derece önem veren Sirene Belek Hotel bünyesine yeni bir isim daha ekledi. Sirene Belek Hotel'in Genel Müdürlüğü görevi, artık Ercan Çek'e emanet…

Mersin Turizm Üniversitesi mezunu Ercan Çek,turizm sektöründe değişik tesislerde uzun yıllar  başarılı yöneticiliklerde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Ercan Çek, iyi derecede İngilizce, Rusça ve Almanca biliyor.1969 Ankara doğumlu Ercan Çek, Nisan 2014 itibari ile  Sirene Belek Hotel'in Genel Müdürü olarak yeni bir yola başladı.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ 10 YANLIŞ BİLGİ



“Diş ağrısı” olarak adlandırılan belirtilerin bile temelde bazı önemli tıbbi ve psikolojik sorunların habercisi olabilir.Ağız ve diş hastalıklarının vücudumuzdaki birçok rahatsızlığın habercisi olduğunu söyleyen  Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Özbölük diş sağlığında doğru bilinen 10 yanlışı açıkladı

Birçok hastalığın ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklandığını ve halk arasında diş sağlığı ile ilgili pek çok yanlış uygulama ve tedbirin doğru sanıldığını belirten Hospitadent Hastanesi‘nden Doktor Selçuk Özbölük, yalnızca “diş ağrısı” olarak adlandırılan belirtilerin bile temelde bazı önemli tıbbi ve psikolojik sorunların habercisi olabileceğini söyledi.

Ülkemizde ağız ve diş sağlığı konusunda yeterince bilinç oluşmadığına dikkat çeken Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, “Ağız ve diş hastalıklarında meydana gelen bozukluklar; beslenme, çiğneme problemleri, tat alma, gülme, kahkaha atma, uyku ve konuşma gibi fonksiyonel işlevleri negatif yönde etkileyebilmekte. Bunlara bağlı olarak da sosyal ilişkilerde zayıflama, utangaçlık, özgüven kaybı, anksiyete ve depresyon gibi psikososyal sonuçlar ortaya çıkabilmekte” dedi. Özbölük, Ağız ve diş sağlığı ile ilgili doğru sanılan 10 yanlışı anlattı:

1- Sert diş fırçası kullanmak dişleri bembeyaz yapar
Yanlış! Çünkü önemli olan fırçanın sertliği değil, fırçalama tekniğidir. Diş fırçası, sentetik kıldan yapılma olmalıdır.

2- Hamilikte diş kaybı olması çok normaldir, anne adayları diş kaybı yaşayabilir
Yanlış! Ağız bakımlarını doğru ve düzenli yapan bir anne adayı için böyle bir durum söz konusu değildir.

3- Hamilelikte diş tedavisi yaptırmak bebek için sakıncalıdır
Yanlış! Hamileliğin her döneminde aciliyet gerektiren diş tedavileri yapılabilir.

4- Çoçuk dişleri iğne ile çekilirse bir daha çıkmaz
Yanlış! Burada önemli olan hangi dişin çekildiğidir, dişin iğne ya da başka bir şey ile çekilmesinin önemi yoktur.

5- Süt dişlerinin yerine daha sonra kalıcı dişler geleceğinden süt dişlerinin önemi yoktur
Yanlış! Süt dişleri kapladıkları alanla kendilerinin yerine gelecek olan kalıcı dişler için yer tutmaktadır. Bu nedenlerle süt dişleri çok önemlidir.

6- Bir kez diş taşı temizliği yaptırdıktan sonra her zaman yaptırmak gerekir
Yanlış! Diş taşı temizliğinde diş yüzeyine ait olmayan maddeler (plak, diş taşı) temizlenir. Yani diş taşı temizliği yapılmış ya da yapılmamış olsun ağız ve diş bakımı yapılmadığı sürece diş taşlarının oluşumu kaçınılmaz.

7- Çapraşık dişler ancak küçük yaşlarda düzelebilir
Yanlış! Çapraşık dişler her yaşta düzgün hale getirilebilir. Tel tedavisi her yaştan kişiye uygulanır.

8- Dişleri fırçalarken diş etlerinin kanaması normaldir
Yanlış! Diş eti iltihabının en önemli belirtisidir. Vakit kaybetmeden diş hekimine başvurulması gerekmektedir.

9- Ağrıyan dişe aspirin koymak gerekir
Yanlış! Dişin üzerine konulan aspirin ağrınızı dindirmediği gibi, ıstırabınızı da arttırır. Çünkü diş etinizde yara açar.

10- Ağız kokusu herkeste olur
Yanlış! Diş çürükleri, diş eti hastalıkları, sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıklar, bademcik iltihaplanmaları sonucu meydana gelebilir.

Kuru gıdada fiyatlar, yeni mahsulle %10 ile %30 arasında düşecek


Reis Gıda  %20 oranında indirim yapıyor
Bu yıl kuru gıdada fiyatlar, yeni mahsulün hasat edilmesiyle, %10 ile %30 arasında düşüş gösterecek. Nisan ve Mayıs ayı yağmurları sayesinde, kuraklık, kuru gıdayı ciddi oranda etkilemedi. Bakliyat ürünlerinde yeterli ekimin yapılması, bu yıl iç pazara yetecek kadar yeni mahsulün olacağı müjdesini veriyor.

Buğday ve kırmızı mercimek hasat edilmeye başlandı. Buğday ve kırmızı mercimekte, yeni mahsul ürünün iç pazara girmesiyle, Ağustos ayı itibariyle fiyatlarında düşüş gerçekleşecektir. Nohut, fasulye, çeltik (pirinç) ürünlerinin hasadı ise, Ağustos - Eylül aylarında yapılacaktır ve bu ürünlerde iyi bir rekolte beklenmektedir.
Nitekim, Ağustos ve Eylül aylarında, kuru gıdada yeni mahsul ürünlerin iç pazara girmeye başlamasıyla, kuru gıda fiyatlarında %10 ile %30 arasında düşüş gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Ağustos ayıyla birlikte fiyatlar düşecek; Ramazan ayı için ihtiyaç fazlası ürün satın almayın

Ağustos ayı itibariyle, yeni mahsul ürünlerin iç pazara girmesiyle, kuru gıda ürünlerinde fiyatların düşeceğini ifade eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda, Ramazan ayı boyunca fiyat artışları olacağı algısıyla vatandaşlarımız, Ramazan ayı öncesinde kuru gıdada evlerinde ihtiyaç fazlası ürün satın alıyorlardı. Bu yıl, Ağustos ayı itibariyle pazara yeni mahsul ürünler girecektir. Bu nedenle vatandaşlarımıza uyarımız; Ramazan ayında tüketebilecekleri kadar kuru gıda ürünlerini almalarıdır. Çünkü, Ağustos ayı ile birlikte; hem fiyatlar %10 ile %30 arasında düşecektir, hem de yeni mahsul ürünler pazarda satılmaya başlayacaktır. Bu arada şunu da ifade etmeyi isterim ki, bu yılın yeni mahsulünün tarladaki açılış fiyatı; bir yıl öncesinin altında da olmayacaktır” dedi.

Reis Gıda’dan, Ramazan ayında %20’ ye varan indirim var
Reis Gıda olarak, son 5 yıldır obezite ile mücadele ettiklerini kaydeden Mehmet Reis, her platformda sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini vurguladı. Ramazan ayında, vatandaşların, sağlıklı ve dengeli beslenmesine katkı sağlamayı istediklerini belirten Mehmet Reis, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Reis Gıda olarak, vatandaşlarımızın, mübarek Ramazan ayında, daha sağlıklı ve dengeli beslenebilmelerine katkı sağlayabilmek için fiyatlarımızda yaklaşık %20 oranında indirim yapıyoruz. Tüm perakende noktaları ve zincir mağazalarına, indirimli fiyatlarımızı açıklamaktayız” diye konuştu.

Kuru gıdada, yeni mahsul ürünler ile tahmini fiyat düşüşü % kaç olabilir?
Hasat dönemine kadar olumsuz iklim şartları olmaz ise, en az %10 ile %30 arası fiyat düşeceğini öngörmekteyiz.
-Kırmızı mercimek : %20 civarında fiyat düşüşü
-Fasulye : %30 civarında fiyat düşüşü
-Pirinç : %30 civarında fiyat düşüşü
-Nohut : %10 civarında fiyat düşüşü


Faruk Güllüoğlu İftar ve Sahurların Değişmez Adresi Olacak!




Türk ve dünya mutfak kültürünü modern bir mağazacılık konseptiyle birleştiren Faruk Güllüoğlu, 11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca lezzetli iftar ve sahur menüleriyle konuklarını ağırlayacak. İstanbul ve Antalya’da yer alan ve restoran hizmeti veren mağazalarında iftar ve sahurların vazgeçilmez adresi olacak Faruk Güllüoğlu, Ramazan ayının yegâne vazgeçilmezi olan baklava çeşitleri ve eşsiz geleneksel güllacı ile misafirlerine sultanlara yakışır unutulmaz bir ziyafet yaşatacak.

Tam 143 yıldır babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna emin adımlarla devam eden Faruk Güllüoğlu, Ramazan ayı boyunca lezzetli iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez adresi olmayı sürdürecek. İstanbul ve Antalya’da yer alan ve restoran hizmeti veren mağazalarında farklı damak tatlarına hitap eden menüsüyle mükellef bir Ramazan sofrası hazırlayan Faruk Güllüoğlu, iftariyeliklerinden geleneksel İstanbul şerbetine karışık ızgara tabaklarından baklava ve güllacına kadar geniş bir iftar menüsüyle Ramazan ayı boyunca sultanlara yakışır sofralar kuracak. Faruk Güllüoğlu kişi başı 49 TL’lik iftar menüsü fiyatıyla konuklarını ağırlayacak. Aynı şekilde 25 ila 30 TL arasında değişen açık büfe ve menü şeklinde sunacağı 2 farklı sahur menüsüyle de sahur programlarının vazgeçilmezi olmayı hedefleyen Faruk Güllüoğlu, çok özel Ramazan davetlerine de ev sahipliği yapacak. Faruk Güllüoğlu, Ramazan ayı boyunca lezzetli ve özenle hazırlanmış iftar ve sahur sofralarında misafirlerini ağırlamak isteyen tüm konukları için toplu davetlere olanak sağlayan salon seçenekleriyle de dikkat çekiyor.

KATİD Kastamonu ve Safranbolu da ki turizmcilerle bir araya geldi



KATİD Bölgede İl ziyaretlerine devam ediyor
Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Kastamonu ve Safranbolu da ki turizmcilerle bir araya geldi.İlk ziyaret Kastamonu da Kurşunlu Han genel müdürü ve KATİD il temsilcisi Cem Dilimel in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Kastamonu il müdürü Sn. Ziver Kaplan, KATİD Başkanı Murat Toktaş, KATİD Genel sekreteri Onur Bıyıklı ve birçok turizmci iştirak etti.

Toplantıda konuşan Murat Toktaş “Bölge bir bütün bu bölgeyi taşıyacak olanlar ise iller her il aynı hızda aynı tempoda çalışmalarına devam etmeli” dedi. Kastamonu’nun kültürel değerlerinin ön plana çıkarılması ve turizme kazanılmasına değinen Murat Toktaş ”Kastamonu yüklü bir turizm mirasına sahip bunların dokusuna uygun bir şekilde ön plana çıkarılması ve turizme kazandırılması önemli. Bu konuda komşusu Safranbolu ile birlikte geniş bir alanda kültürel mirasın yaşatıldığı cazibe merkezi olacaktır.” dedi denizin, yeşilin ve tarihin bir arada olduğu Kastamonu birçok turizm alternatifinin bir arada olduğu nadir şehirlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Toplantı sonrası Safranbolu’ya hareket eden KATİD Yönetim Kurulu, KATİD Karabük il temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Erdinç Sezer in ev sahipliğinde Safranbolu İmren Lokum konakta gerçekleştirilen toplantıya katıldılar.  Safranbolulu turizmcilerin katılımı ilen gerçekleşen toplantıda KATİD in faaliyetleri anlatıldı ve ilin turizm potansiyeli ve işletmecilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan KATİD Başkanı Murat Toktaş “ yerel yönetimin 1980 lerde vermiş olduğu doğru kararın şuan faydasını yaşayan Safranbolu bu konuda örnek bir çalışma içinde. Hep tekrar ettiğimiz şey yerel yönetimlerin önemi Ya doğru kararlarla geleceğe miras bırakıyoruz ya da geleceğimizi öldürüyoruz.” Bunun en güzel örneğini Safranbolu da yaşıyoruz emeği geçenlere teşekkür ederim. dedi

Hem çok lezzetli, hem az kalorili lezzetler Caffè Nero’da!


Fit ürünler lezzetleriyle Caffè Nero’da!
Caffè Nero, leziz kahvelerine eşlik etmesi için yaza özel hafif seçenekler sunuyor. Forma girmek ve sağlıklı olmak isteyenlerin tercih edeceği fit ürünler lezzetleriyle de çok beğeniliyor. SAF Express’in hazırladığı Maş-Börülce ve Kinoa salataları hafif oluşlarıyla özellikle sıcak havalarda tercihiniz olacak.


Milano'da değilseniz en iyi kahveci unvanına sahip Caffè Nero, formunu korumak isteyenlere düşük kalorili lezzetler sunuyor Sağlıklı oldukları kadar lezzetli de olan Maş-Börülce ve Kinoa salataları sıcak havalarda hafiflikleriyle çok tercih ediliyor.

315 kcal’lik Kinoa Salatası ve 300 kcal’lik Maş-Börülce Salatası fit ve leziz alternatifler oluyor. Maş-Börülce Salatası, zerdeçal sosla renklendirilen maş fasulyesi, kuru üzüm, börülce ve karışık yeşilliklerle hazırlanırken; Kinoa Salatası kinoa, salatalık, kapya biber, mantar, kereviz sapı ve karışık yeşilliklerin hardal sosla buluşmasıyla oluşuyor.

Vegan salatalar
SAF Express’in hazırladığı vegan salatalar içerdikleri besinlerle sağlıklı beslenmeyi de destekliyor. Örneğin, salatalarda kullanılan kinoa, içerdiği liflerle sindirim sistemine iyi gelirken; maş fasulyesi ise yüksek protein ve potasyum içeriğiyle başta kalp kası olmak üzere tüm kasların güçlenmesine katkı sağlıyor.

Caffè Nero’da hafif salatalarınıza eşlik edecek pek çok içecek de sunuluyor. Vegan salatalar ve buzlu içecekler bu yaz size tatlı bir serinlik getirecek.


RAMAZAN GELENEĞİ DİVAN’IN LEZZETLİ İFTAR SOFRALARINDA

Divan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı’na özel tüm geleneksel tatların bulunduğu lezzeti ve çeşidi bol iftar sofralarını şık sunumlarıyla hazırlıyor.

Divan İstanbul misafirlerine Ramazan tatlarından oluşan özel bir menü sunuyor. Lezzetli iftariyelik tabağının yanı sıra zeytinyağlılar, soğuk mezeler, çorba ve ara sıcakların yer aldığı menüde ana yemek ve tatlı için de birçok farklı seçenek bulunuyor. Açık büfede sunulan bu lezzetler, Ahenk Fasıl Grubu’nun canlı müziğiyle renkleniyor. Şehrin buluşma noktası Divan İstanbul City’de, iftar menüleri her akşam farklı lezzetlerle hazırlanıyor. Grup rezervasyonları için kişi başı 65 TL’den başlayan iftar lezzetleri, set menü ve açık büfe seçenekleriyle misafirlere sunuluyor. Anadolu yakasının gözde oteli Divan İstanbul Asia’da ise, Türk Mutfağı ve Divan klasiklerinden oluşan menü seçenekleri bulunuyor. Gruplara özel kişi başı 59 TL – 99 TL arası sunulacak menülerin yanı sıra, dileyen misafirler için de kişi başı 65 TL’ye iftara özel açık büfe yer alıyor.  

Başkentin zarif oteli Divan Ankara’da, klasik ramazan lezzetleriyle hazırlanan ve kişi başı 49 TL  olan menüler; Divan Pub, Winter  Garden ve d’Garden’da sunuluyor. 24 kişiye kadar olan özel gruplara iftarlar Winter Garden’da servis edilirken, 3.000 kişiye kadar olan kalabalık iftar yemekleri için d-Garden tercih ediliyor. Kervansaray’dan butik otele dönüştürülen Divan Çukurhan’ın içerisinde yer alan Çengelhan Brasserie’de ise, Ramazan’a özel menü sunuluyor. Her odası farklı bir tarzda dekore edilmiş otelin Ramazan boyunca geçerli olan konaklama paketinde; deluxe odada tek kişi 279 TL, çift kişi ise 309 TL. Grand odada tek kişi 309 TL, çift kişi 349 TL. Tüm fiyatlara kahvaltı ve KDV dahil.

Misafirler için Divan Pub ve havuz başı seçeneklerinin bulunduğu Divan Bursa’da, 10 kişi üzeri gruplara özel menü alternatifleri ve fiyat seçenekleri sunuluyor.  Döner büfe, barbekü büfesi gibi lezzetlerle renklenecek Divan Çorlu Pub’da ise, ramazan lezzetlerini içeren açık büfe kişi başı 59 TL’den sunuluyor.

Bodrum’un şık butik oteli Divan Bodrum’da ise, Ramazan’a özel konaklama seçenekleri bulunuyor. Ramazan boyunca talebe istinaden misafirlere özel iftar menüleri de hazırlanıyor.

Gaziantep’e yeni bir renk getiren Divan Gaziantep, Ramazan’a özgü farklı lezzetler tatmak isteyenleri bekliyor.

Divan Grubu’nun yurt dışındaki ilk oteli Divan Erbil’de, Ramazan’a özel geleneksel iftar sofraları hazırlanıyor. İftariyelik lezzetlerin yer aldığı bu menünün fiyatı kişi başı, Pazartesi – Çarşamba – Cuma ve Cumartesi günleri $47+ %10 servis ücreti, diğer günler ise $50+%10  servis ücreti olarak belirlendi. Divan Express Bakü’de ise Ramazan boyunca çok özel Divan lezzetlerinin yer aldığı bir iftar menüsü oluşturuldu. Kişi başı  19 Azn olan açık büfe menünün yanı sıra 16 Azn’ye günlük set menü seçeneği de sunuluyor.

Divan Brasserie Bebek’te, geleneksel ramazan tatlarından oluşan açık büfe iftar, ramazan süresince şık sunumlarla hazırlanıyor. Diğer Divan Brasserie ve Pub’larda ise iftar sırasında a la carte servisin yanı sıra, iftariyelik tabağı yanında çay ve su ile servis ediliyor. Ayrıca arzu eden misafirler menü dışında Divan şeflerinin hazırladığı günlük zeytinyağlı, çorba ve tatlı çeşitlerini de tercih edebilecekler. Rahmi M. Koç müzesi içerisinde yer alan Halat by Divan’da ise fasıl müziği eşliğinde, seçenekli iftar menüleri kişi başı 90 TL’den sunuluyor.


Divan’da Ramazan’a özel tüm detaylar için www.divan.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz.


Divan İstanbul: 0212 315 55 00

Divan İstanbul City: 0212 337 49 00

Divan İstanbul Asia: 0216 625 00 00

Divan Ankara: 0312 457 40 00

Divan Çukurhan: 0312 306 64 00

Divan Bursa: 0224 265 10 00

Divan Çorlu: 0282 684 12 00

Divan Gaziantep: 0342 999 1 333

Divan Bodrum: 0252 377 56 01

Divan Erbil: + 964 66 210 5000

Divan Express Bakü: +99 4 12 564 25 55

Divan Brasserie Kalamış: 0216 414 57 03

Divan Brasserie Bebek: 0212 263 29 73

Divan Brasserie Beyoğlu: 0212 243 24 81

Divan Pub Erenköy: 0216 386 52 36

Divan Pub Ataşehir: 0216 456 51 10

Halat by Divan: 0212 369 66 16

Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri: 0216 550 19 07


Antalya, Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’ne ev sahipliği yapacak



ICCA 2014 KONGRESİ ANTALYA’DA
Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’nin (ICCA) 2014 yılında yapılacak Genel Kurulu’na, ABD’nin Houston ve Meksika’nın Monterrey kentleri ile yarışan Antalya ev sahipliği yapacak. Bu başarılı organizasyonun gerek Antalya gerekse Ülkemiz açısından büyük bir adım olduğunu belirten TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın konu ile ilgili değerlendirmesi aşağıda bilginize sunulmuştur.


TUROB Başkanı Timur Bayındır:
Doğrudan Hedef Kitleye Yönelik Atılım Yapacağız
Antalya’nın yoğun ve özverili bir çalışma neticesinde ICCA (International Congress And Convention Association) Genel Kurulu’nu ağırlayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten TUROB Başkanı Timur Bayındır; “Kongre Turizminin karar vericileri ve pek çok uluslararası önemli temsilcinin katıldığı bu organizasyon ile doğrudan hedef kitleye yönelik bir atılım yapacağımıza inanıyorum” dedi.

“Antalya'da, Turizmin 12 Aya Yayılabilmesi Için Kongre Turizminin Gelişimi Şart”
Ülkemizin kongre turizmi alanında son 10 yıldaki gelişiminin dünya ortalamasının üstünde seyrettiğini belirten Bayındır, konu ile ilgili şunları aktardı; “Kongre turistinin, kıyı tatilcisi turistten yaklaşık 3 kat fazla harcama yaptığı düşünüldüğünde, Ülkemizin, bu alanda istenilen noktaya henüz ulaşmasa da, ciddi bir atılım gösterdiği aşikardır. En önemli turizm merkezlerimizden biri olan Antalya'da, turizmin 12 aya yayılabilmesi, Kongre Turizminin gelişimi ile doğrudan ilişkilidir. Ülkemizin ve Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan bu gibi nitelikli organizasyonlar, hedeflerimize ulaşabilmek adına büyük adımlardır. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Antalya Kongre Bürosu (ACB) olmak üzere, bu önemli başarının sağlanmasında emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum.”

KAYAK artık Türkiye’de, KAYAK.com.tr adresinde tam kapasite hizmet veriyor!



Merhaba Türkiye, biz geldik!
Dünyanın bir numaralı seyahat arama motoru KAYAK artık Türkiye’de, KAYAK.com.tr adresinde tam kapasite hizmet veriyor!

Türkiye’de ‘akıllı seyahat’in peşinde olanların yeni durağı, hem tasarımı hem de içeriğiyle dikkat çeken, yenilikçi özellikleriyle kullanıcılarına benzersiz bir deneyim yaşatan KAYAK.com.tr olacak.
Dünya genelinde ziyaretçilerine 500 binden fazla otel seçeneği sunan, yüzlerce havayolu ve binlerce araç kiralama noktası arasında tercih yapma imkanı sağlayan KAYAK.com.tr, Türkiye’deki kullanıcılarına kusursuz bir hizmet sunmak için uzun bir hazırlık sürecinin ardından kullanıma açıldı.

YARIM MİLYONU AŞKIN OTEL, YÜZLERCE HAVAYOLU SEÇENEĞİ
Türkiye pazarında girişini Boğaz’da bir tekne turuyla kutlayan KAYAK.com.tr’nin Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Gürhan Karaağaç, açılış vesilesiyle yaptığı açıklamada şöyle konuştu: KAYAK.com.tr’nin faaliyete geçtiğini duyurmaktan mutluyuz. Sitemizin açılmasıyla birlikte, dünya genelinde 10 yılda edindiğimiz bilgi birikimini ve uzmanlığı Türkiye ile paylaşabileceğiz. Artık Türkiye’deki kullanıcılar da dünyanın en büyük seyahat arama motorlarından birini kendi dillerinde kullanarak, ‘akıllı seyahat’in keyfine varabilecekler.”

Karaağaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm ürünlerimizi sunduğumuz Türkiye pazarındaki kullanıcılar, KAYAK.com.tr aracılığıyla 500 binin üzerinde otel, 550’yi aşkın havayolu, 130 online seyahat acentesi ve 36 bin araç kiralama noktasında arama yaparak uçak bileti satın alabilecek, otellerde yer ayırtabilecek ve otomobil kiralayabilecek.”

AKILLI SEYAHAT KAVRAMININ ÖNCÜSÜ
Teknedeki basın toplantısının konuşmacıları arasında ünlü teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu ile seyahat yazarı Hazal Yılmaz da yer aldı. Kuzuloğlu, KAYAK.com.tr’nin Türkiye’de hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti şu ifadelerle anlattı: “Bugün, insanlık tarihinde hiçbir kuşağın hayal bile edemediği kadar çok seçeneğe sahibiz. Yapmak istediklerimiz kadar yaptıklarımızdan beklentilerimiz de arttı. Böyle bir ortamda tehlikeye atmaktan en korktuğumuz, sürprizlerden en kaçındığımız şey seyahat ve tatillerimiz haline geldi. Seyahat etmek artık her ayrıntısını kusursuzca planlamak istediğimiz bir sürece dönüştü. ‘Akıllı seyahat’ kavramının öncüsü KAYAK.com.tr, bu anlamda Türkiye’deki kullanıcılarına büyük bir fırsat sunuyor ve seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştırıyor.”

Türk Hava Yollları’nın Ceo’su Temel Kotil CNN International’a Konuk Oluyor



Türk Hava Yolları CEO’su Dr. Temel Kotil, “Avrupa’nın En iyi Havayolu Şirketi” seçilen THY’yi anlatmak üzere 19 Haziran 2014 Perşembe günü CNN International’da Market Place Middle East programına konuk oluyor.
Barcelona ve Manchester United futbol takımlarının ardından 2020 yılına kadar Avrupa Basketbol Ligi’ne sponsor olan THY; havacılık sektöründe dünya çapında saygı duyulan ve performans temelini esas alıp havayolu şirketlerine her yıl düzenli olarak ödül veren Skytrax tarafından bu yıl bir kez daha “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçildi.

Temel Kotil; THY’nin yıldan yıla güçlendiğini, İstanbul’da milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek olan üçüncü havalimanıyla da yükselişine devam edeceğini belirtirken, şirketin önümüzdeki döneme ait yatırım ve planlarından söz edecek.

LEZZETTE KALİTENİN DAMGASI “ITQI ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ” NAR GOURMET’İN!



Nar Gourmet’in tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle ürettiği Portakal Kabuğu Reçeli, International Taste& Quality Institute (ITQI)’un Brüksel’de gerçekleştirdiği bu seneki tadım organizasyonunda Michelin ödüllü şef ve sömeliyelerden oluşan kanaat liderleri tarafından koku, yapı, tad, görünüm gibi kriterler dikkate alınarak duyusal analizler çerçevesinde değerlendirildi ve 2014 ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ ne layık bulundu.

iTQi jürisi 15 farklı milletten oluşup, Fransa’nın the Maîtres Cuisiniers ve the Académie Culinaire, the Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, the Federazione Italiana Cuochi, the Jeunes Restaurateurs d’Europe, the Associaciones des Cocineros de España, the World Master Chefs Society, the Verband der Köche Deutschlands ve içecekler için the Association de la Sommellerie Internationale (ASI) gibi, Avrupa’nın en prestijli aşçılık ve içecek derneklerinin üyelerini kapsamaktadır.

Tam mevsiminde, Mersin’den elle toplanan Yafa portakalının kendine has kalın kabuğunun özenle işlenerek, sadece beyaz pancar şekeriyle kaynatılmasıyla hazırlanan Nar Gourmet Portakal Kabuğu Reçeli, hem kahvaltı sofralarınıza; hem de dondurma, kaymak ve sütlü tatlılarla birlikte hayatınıza “üstün lezzet” katacak!

Nar Gourmet
www.nargourmet.com

Gezinomi, Vakıfbank işbirliğiyle tatil indirimlerine devam ediyor



Turizm sektörünün yenilikçi firması Gezinomi, Türkiye’de lider ortaklarıyla sunduğu işbirliklerine bir yenisini daha ekleyerek, sektörde fark yaratan indirimli kampanyalarına devam ediyor.
Gezinomi’nin yeni kampanyasıyla Vakıfbank müşterileri 1.500 TL ve üzeri taksitli alışverişlerinde 150 TL tatil indirim kazanacak. 11 Temmuz tarihine kadar sürecek olan kampanyanın indirimi kullanıcıların bir sonraki ekstrelerine yansıtılacak.

Tatile gitmenin en avantajlı yolu
Erken rezervasyon döneminin başlangıcından itibaren gerçekleştirdiği işbirlikleriyle tatilcilere avantajlı kampanyalar sunan Gezinomi, yine tatilcilerin bütçesini düşünerek yaz indirimlerine hız kesmeden devam ediyor. Maximum Kartlılar’a özel 150 TL MaxiPuan kampanyası ve İş Bankası İnternet Şubesi müşterilerine yönelik kampanyalarından sonra Gezinomi, bu sefer de Vakıfbank Worldcard sahiplerine özel bir kampanya ile tatilcilerle buluşuyor.

Gezinomi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yıldız, “Her gün tatil olsa…” sloganıyla hareket eden bir online turizm firması olarak; her gün ofiste, evde, dışarıda… kısacası sürekli bir yerlerdeyken aklı tatilde olan tatilciler için sürekli fırsatlar yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

Kampanya koşulları hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.gezinomi.com/kampanyalar/ tatil-indirimi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

CF Airports Antalya Havalimanı 2013 senesinde de vergi rekortmeni oldu



“Avrupa’nın En İyisi” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı 2013 senesinde de vergi rekortmeni oldu
2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 - 25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa’nın En İyisi” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı 2013 senesinde de vergi rekortmeni oldu.2013 Kurumlar Vergisi ödemelerinde Türkiye çapında ilk 100 firma arasında yerini alan ICF Airports, Antalya’nın da en çok vergi ödeyen kurumu oldu. Yolcu trafiği açısından Avrupa’da 14ncü ve Türkiye’de ise 2nci büyük havalimanı konumundaki Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport IC İçtaş, bu senede 33,5 milyon liralık vergi tutarıyla Antalya’nın vergi rekortmeni oldu.


Fraport IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel konuya ilişkin olarak “ICF Airports Antalya Havalimanı olarak 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Antalya birincisi olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar kazandığımız başarı ve aldığımız ödüllerin içerisinde bana göre en anlamlısı budur. Şirketimiz ülkemiz ekonomisi ve turizmi için katma değer yaratmaktadır.  ICF Airports ‘un ve bağlı şirketlerinin 2007 yılında kuruluşu aşamasında merkezinin İstanbul’da olması planlanmışken; ödeyeceğimiz vergilerden faaliyet merkezimiz olan Antalya’nın Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla hakkı olan payı alabilmesi için söz konusu şirketlerimizin tamamının merkezini Antalya’ya taşımıştık. O zaman da tıpkı bugün gibi Antalya’da faaliyet gösteren şirketlere,  şirket merkezlerini Antalya’ya taşımaları için çağrıda bulunmuştuk. Ben bugünde bu çağrımızı yineliyorum.Bundan sonraki yıllarda da ICF Airports olarak bu alanda birinciliğimizi devam ettirmek, Antalya’ya kaynak yaratmayı sürdürmek arzusundayız. Bu doğrultuda Kurumlar Vergisi sıralamasında Türkiye’de içerisinde olduğumuz ilk yüz şirket sıralamasındaki mevcudiyetimizi de koruyacağımıza eminim.” dedi.


2007 yılında uluslararası havalimanı işletmeciliğinde önemli bir tecrübeye sahip olan Fraport AG ve ulusal, uluslararası havacılık projelerine imza atan IC İçtaş İnşaat A.Ş ortaklığı ile kurulan ICF Airports, uluslararası standartlarda sunduğu yenilikçi hizmet anlayışı, yolcu güvenliği ve konforuna verdiği önem, teknolojiye yaptığı yatırım, güçlü altyapısı,  uzman personeli, çevre dostu ve engelsiz havalimanı hizmetleri ile havacılık sektöründe önemli bir konuma sahiptir. 45 milyon yolcu kapasitesi ile bölgenin en büyük havalimanı olan ICF Airports Antalya Havalimanı, 2013 yılında 59 ülkede 273 farklı noktaya uçuş yapan 173 havayoluna hizmet vermesinin yanı sıra, iç hatlarda 5,5 milyon, dış hatlarda ise 21,5 milyon yolcu olmak üzere toplam 27 milyon yolcu ağırlamıştır.

Metre Metre İtalyan Lezzeti Metre Pizza


İlk restoranını Caddebostan’da açan İtalyan Restoranı Metre Pizza, odun ateşinde pişirilen pizzaları, kendi mutfağında hazırlanan makarnaları ve lezzetli İtalyan yemekleri ile müşterilerine müthiş bir lezzet şöleni sunuyor.

Metre Pizza’nın ismi, alışılmışın dışında pizzaları metre sunmalarından geliyor.
Metre Pizza’nın İtalyan şefleri, İtalyan lezzetini en orijinal haliyle sunmak adına İtalya’dan getirdiği özel fırında pişirilen 1 metre boyutundaki pizzalarda İtalyan peynirleri kullanılıyor. Gerçek İtalyan pizzasını nefis malzemelerle metre metre sipariş edebilir, santim santim farklı lezzetleri birleştirebilirsiniz. Pizzalar metre halinde kaç çeşit pizzadan oluşmasını isterseniz ona göre bölümlerle servis ediliyor. Özellikle kalabalık grupların vazgeçilmez tercihi olan metre pizzaların yanı sıra standart boyutlarda pizzalar da yiyenlere müthiş lezzetler sunuyor.


Metre Pizza’yı diğer İtalyan pizza restoranlarından ayıran sadece pizzayı metre ile sunmaları değil. Pizzaların odun ateşinde pişirilmesi, peynirlerin tamamının İtalya’dan getiriliyor oluşu, makarnaların Metre Pizza’nın kendi mutfağında hazırlanışı, salatalarda kullanılan malzemelerin taze ve mevsimine uygun olarak kullanılmasının yanı sıra Metre Pizza’nın İtalyan şeflerinin işini aşkla yapıyor olması. Metre Pizza, birbirinden lezzetli başlangıçları, tamamı ev yapımı taze makarnaları ve nefis İtalyan peynirleri ile hazırlanan salatalarıyla da oldukça iddialı.

Lezzetli başlangıçlar...
Yemeğinizi beklerken Metre Pizza’nın birbirinden lezzetli başlangıçları ile yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz.  Odun fırınında taze pişirilmiş taze İtalyan ekmeği “Focaccia”, fırınlanmış patlıcan, mozeralla, taze fesleğen ve dometes sos eşliğinde lezzet şölenine dönüşen “Melanzane alla Parmigiana” , taze İtalyan şarküteri ve peynirlerinden oluşan “ Metre Antipasto”  başlangıç seçeneklerinden sadece birkaçı...

Ev yapımı makarnalar, İtalyan peynirli salatalar...
Tercihini pizzadan yana kullanmayanlar için Metre Pizza’nın taze makarnalarından ,       ev yapımı ravioli, ricotta peyniri, patlıcan ve dometes sos ile hazırlanan “Ravioli alla Siciliana” ve ev yapımı lazanya “Home Made Lasagna” öne çıkan lezzetler arasında.

Akşam yemeğini hafif geçiştirmek isteyenler için Metre Pizza’nın salataları baş döndürücü lezzetler sunuyor. Nefis İtalyan Burrata peyniri ve taze Akdeniz yeşillikleri, Cherry domates ile hazırlanan “Burrata Pugliese” ve bir İtalyan klasiği olan permasan peynirli “Insalata di pomodorini organici, rucola e scaglie di parmigiana” gibi enfes salataları müşterilerine sunuyor.Metre Pizza birbirinden lezzetli pizzalarını ve İtalyan yemeklerini tatmanız için sizi Caddebostan’daki restoranına davet ediyor.