17 Haziran 2014 Salı

Antalya, Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’ne ev sahipliği yapacak



ICCA 2014 KONGRESİ ANTALYA’DA
Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’nin (ICCA) 2014 yılında yapılacak Genel Kurulu’na, ABD’nin Houston ve Meksika’nın Monterrey kentleri ile yarışan Antalya ev sahipliği yapacak. Bu başarılı organizasyonun gerek Antalya gerekse Ülkemiz açısından büyük bir adım olduğunu belirten TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın konu ile ilgili değerlendirmesi aşağıda bilginize sunulmuştur.


TUROB Başkanı Timur Bayındır:
Doğrudan Hedef Kitleye Yönelik Atılım Yapacağız
Antalya’nın yoğun ve özverili bir çalışma neticesinde ICCA (International Congress And Convention Association) Genel Kurulu’nu ağırlayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten TUROB Başkanı Timur Bayındır; “Kongre Turizminin karar vericileri ve pek çok uluslararası önemli temsilcinin katıldığı bu organizasyon ile doğrudan hedef kitleye yönelik bir atılım yapacağımıza inanıyorum” dedi.

“Antalya'da, Turizmin 12 Aya Yayılabilmesi Için Kongre Turizminin Gelişimi Şart”
Ülkemizin kongre turizmi alanında son 10 yıldaki gelişiminin dünya ortalamasının üstünde seyrettiğini belirten Bayındır, konu ile ilgili şunları aktardı; “Kongre turistinin, kıyı tatilcisi turistten yaklaşık 3 kat fazla harcama yaptığı düşünüldüğünde, Ülkemizin, bu alanda istenilen noktaya henüz ulaşmasa da, ciddi bir atılım gösterdiği aşikardır. En önemli turizm merkezlerimizden biri olan Antalya'da, turizmin 12 aya yayılabilmesi, Kongre Turizminin gelişimi ile doğrudan ilişkilidir. Ülkemizin ve Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan bu gibi nitelikli organizasyonlar, hedeflerimize ulaşabilmek adına büyük adımlardır. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Antalya Kongre Bürosu (ACB) olmak üzere, bu önemli başarının sağlanmasında emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder