17 Haziran 2014 Salı

Kuru gıdada fiyatlar, yeni mahsulle %10 ile %30 arasında düşecek


Reis Gıda  %20 oranında indirim yapıyor
Bu yıl kuru gıdada fiyatlar, yeni mahsulün hasat edilmesiyle, %10 ile %30 arasında düşüş gösterecek. Nisan ve Mayıs ayı yağmurları sayesinde, kuraklık, kuru gıdayı ciddi oranda etkilemedi. Bakliyat ürünlerinde yeterli ekimin yapılması, bu yıl iç pazara yetecek kadar yeni mahsulün olacağı müjdesini veriyor.

Buğday ve kırmızı mercimek hasat edilmeye başlandı. Buğday ve kırmızı mercimekte, yeni mahsul ürünün iç pazara girmesiyle, Ağustos ayı itibariyle fiyatlarında düşüş gerçekleşecektir. Nohut, fasulye, çeltik (pirinç) ürünlerinin hasadı ise, Ağustos - Eylül aylarında yapılacaktır ve bu ürünlerde iyi bir rekolte beklenmektedir.
Nitekim, Ağustos ve Eylül aylarında, kuru gıdada yeni mahsul ürünlerin iç pazara girmeye başlamasıyla, kuru gıda fiyatlarında %10 ile %30 arasında düşüş gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Ağustos ayıyla birlikte fiyatlar düşecek; Ramazan ayı için ihtiyaç fazlası ürün satın almayın

Ağustos ayı itibariyle, yeni mahsul ürünlerin iç pazara girmesiyle, kuru gıda ürünlerinde fiyatların düşeceğini ifade eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda, Ramazan ayı boyunca fiyat artışları olacağı algısıyla vatandaşlarımız, Ramazan ayı öncesinde kuru gıdada evlerinde ihtiyaç fazlası ürün satın alıyorlardı. Bu yıl, Ağustos ayı itibariyle pazara yeni mahsul ürünler girecektir. Bu nedenle vatandaşlarımıza uyarımız; Ramazan ayında tüketebilecekleri kadar kuru gıda ürünlerini almalarıdır. Çünkü, Ağustos ayı ile birlikte; hem fiyatlar %10 ile %30 arasında düşecektir, hem de yeni mahsul ürünler pazarda satılmaya başlayacaktır. Bu arada şunu da ifade etmeyi isterim ki, bu yılın yeni mahsulünün tarladaki açılış fiyatı; bir yıl öncesinin altında da olmayacaktır” dedi.

Reis Gıda’dan, Ramazan ayında %20’ ye varan indirim var
Reis Gıda olarak, son 5 yıldır obezite ile mücadele ettiklerini kaydeden Mehmet Reis, her platformda sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini vurguladı. Ramazan ayında, vatandaşların, sağlıklı ve dengeli beslenmesine katkı sağlamayı istediklerini belirten Mehmet Reis, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Reis Gıda olarak, vatandaşlarımızın, mübarek Ramazan ayında, daha sağlıklı ve dengeli beslenebilmelerine katkı sağlayabilmek için fiyatlarımızda yaklaşık %20 oranında indirim yapıyoruz. Tüm perakende noktaları ve zincir mağazalarına, indirimli fiyatlarımızı açıklamaktayız” diye konuştu.

Kuru gıdada, yeni mahsul ürünler ile tahmini fiyat düşüşü % kaç olabilir?
Hasat dönemine kadar olumsuz iklim şartları olmaz ise, en az %10 ile %30 arası fiyat düşeceğini öngörmekteyiz.
-Kırmızı mercimek : %20 civarında fiyat düşüşü
-Fasulye : %30 civarında fiyat düşüşü
-Pirinç : %30 civarında fiyat düşüşü
-Nohut : %10 civarında fiyat düşüşü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder