17 Haziran 2014 Salı

KATİD Kastamonu ve Safranbolu da ki turizmcilerle bir araya geldi



KATİD Bölgede İl ziyaretlerine devam ediyor
Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Kastamonu ve Safranbolu da ki turizmcilerle bir araya geldi.İlk ziyaret Kastamonu da Kurşunlu Han genel müdürü ve KATİD il temsilcisi Cem Dilimel in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Kastamonu il müdürü Sn. Ziver Kaplan, KATİD Başkanı Murat Toktaş, KATİD Genel sekreteri Onur Bıyıklı ve birçok turizmci iştirak etti.

Toplantıda konuşan Murat Toktaş “Bölge bir bütün bu bölgeyi taşıyacak olanlar ise iller her il aynı hızda aynı tempoda çalışmalarına devam etmeli” dedi. Kastamonu’nun kültürel değerlerinin ön plana çıkarılması ve turizme kazanılmasına değinen Murat Toktaş ”Kastamonu yüklü bir turizm mirasına sahip bunların dokusuna uygun bir şekilde ön plana çıkarılması ve turizme kazandırılması önemli. Bu konuda komşusu Safranbolu ile birlikte geniş bir alanda kültürel mirasın yaşatıldığı cazibe merkezi olacaktır.” dedi denizin, yeşilin ve tarihin bir arada olduğu Kastamonu birçok turizm alternatifinin bir arada olduğu nadir şehirlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Toplantı sonrası Safranbolu’ya hareket eden KATİD Yönetim Kurulu, KATİD Karabük il temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Erdinç Sezer in ev sahipliğinde Safranbolu İmren Lokum konakta gerçekleştirilen toplantıya katıldılar.  Safranbolulu turizmcilerin katılımı ilen gerçekleşen toplantıda KATİD in faaliyetleri anlatıldı ve ilin turizm potansiyeli ve işletmecilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan KATİD Başkanı Murat Toktaş “ yerel yönetimin 1980 lerde vermiş olduğu doğru kararın şuan faydasını yaşayan Safranbolu bu konuda örnek bir çalışma içinde. Hep tekrar ettiğimiz şey yerel yönetimlerin önemi Ya doğru kararlarla geleceğe miras bırakıyoruz ya da geleceğimizi öldürüyoruz.” Bunun en güzel örneğini Safranbolu da yaşıyoruz emeği geçenlere teşekkür ederim. dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder