10 Mayıs 2017 Çarşamba

Spittelberg’de ızgaralar ateşlendi

Vorgartenmarkt lokantalarında makarnalı çorbalar kaynıyor ve hava limanına İngiliz yıldız bir aşçı iniyor. Romantik Spittelberggasse sokağında Das Spittelberg restoranında yeni bir Chef de Cuisine işbaşı yaptı. Harald Brunner, Viyana yaratıcı mutfağını bir tutam geleneksellikle birlikte uyguluyor. Şık tasarımlı lokalin kalbini, etlerin bütün halinde çevrilerek pişirildiği büyük bir rotisserie (et şişi) oluşturuyor. Restoranın önceki şefi Mario Bernatovic de 1. Viyana’da bulunan Baeckerstrasse’de Kussmaul adlı kendi lokalini işletiyor. Naschmarkt’ın yakınlarındaki Ludwig van adlı gasthaus da yenilendi ve iki farklı konsept birden uyguluyor. Ludwig van öğle saatlerinde etli, etsiz ya da balıklı sağlıklı menüleri, akşamları ise Avusturya mutfağına modern dokunuşlar yaparak dünya aromalarını birleştiren menüler sunuyor.

Japon erişte çorbalarını sevenler için, 2. Viyana’da Prater ve Tuna Nehri arasında bulunan Vorgartenmarkt görülmeğe değer. Mochi Ramen Bar’da Romen makarnaları her gün taze hazırlanıyor, isteyenler için çorbanın vejetaryen çeşidi de var. Fransız mutfağını sevenler de 9. Viyana’daki La Mercerie lokantasında kendilerini evlerinde hissedecekler. Popüler Servitenviertel semtinde bulunan Fransız edalı lokal küçük yemeklere ağırlık veriyor ve nostaljik rahat bir dekorasyona sahip.

Avusturya’da 20 şubeye sahip şarap mağazaları zinciri Wein & Co, Stephansdom katedralinin karşısındaki en popüler mağazasını daha da genişletti. Yeni şarap ve damak tadı dünyası 800 m² alan ve üç kat üzerinde bulunan bar, restoran, tadım köşesi, şef masası, paket servis bölümü ve ayrıca nadide lezzet mahzenini bir arada sunuyor.Yakında Viyana hava limanına İngiliz yıldız aşçı Jamie Oliver da inecek ve 3 işletmesini birden çalıştıracak. Terminal 3’te “Jamie‘s Deli” lokalini (Mayıs 2017’den itibaren), “Jamie‘s Italian“ restoranını (Aralık 2017’den itibaren) ve bir barı (2018 ortalarında) bulabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder