5 Mayıs 2017 Cuma

Turizm Türkiye’nin her şeyi dolaylı, dolaylı olarak 72 sektörü etkiliyor

Turizm artık ihmal edilemeyecek bir sektör oldu
İstanbul Turizminde Sürdürülebilir Çözümler ve Yeniden Kazanma İçin Arama Konferansı’nda konuşan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, kentin sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir ve onlar işi sahiplenmeden hiçbir sorun çözülmez dedi.

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul’un turizmde yeniden güçlenmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önemine dikkat çekerek; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi işi sahiplenmediği takdirde hiçbir sorun çözülmez” dedi.Turizm alanında İstanbul’u eski günlerine kavuşturmak için bir takım faaliyetler yürüttüklerini belirten Bayındır; “Biz İstanbul'u birkaç kez kurtarmak için toplandık. Sorunları biliyoruz, çözümleri de buluyoruz, ama bunları “kim yapacak?” denildiğinde iş aksamaya başlıyor. Son 10 yıldır turizmle meşgul olan bir belediyemiz var. Ama yetiyor mu? Yetmiyor…” dedi.Turizmin artık ihmal edilemeyecek bir sektör olduğuna dikkat çeken Bayındır; sözlerine şöyle devam etti: “Turizm Türkiye’nin her şeyi… Turist çok gelince sadece oteller, acenteler değil, dolaylı da olsa 72 sektörü etkiliyor.”



Büyükşehir belediyesine önemli görevlerin düştüğüne dikkat çeken Bayındır; “Çünkü şehrin sahibi o kentin belediyesidir. Onlar sahiplenmeden hiç bir şey olmuyor. Umarım; İstanbul eski değerine ulaşacak ve onun da üzerine geçecek fakat çalışmayı ihmal etmeyelim. Ellerimizi de ceplerimizden uzak tutmayayım. Tabi cepte bir şey kaldıysa…” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder