24 Mayıs 2017 Çarşamba

Turizm Bizim Milli İş Kolumuz

TÜRSAB seçimlerinde tek yetki seyahat acentelerinin, bizi işaret ederler ise göreve gelmeye ve birlikte ülke turizmini yönetmeye talibiz…TÜRSAB Başkan adayları kendini göstermeye başladı. Ülkeye döviz ve Turist akışını sağlamak için ciddi çalışmalar yaptık.Turizmin kalkınması için, Ortadoğulu Körfez Ülkeleri ile kamu ve özel sektör turizm kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak ülkeler arasında da Turizm politikalarının geliştirilmesinde önemli görevler üstlendik.Çevresel,Tarihi ve İnsani değerlerinin korunması ve geliştirilmesi gibi turizmi yakından ilgilendiren konularda, bir sivil birlik olarak, yol gösterici,danışman ve problemleri çözen bir yapı olma özelliği taşımaktan gurur duyduk.




ORTADOĞUDA YAPILAN ÇALIŞMALAR YETERSİZ                                                      
İstanbul’daki yetkililer duyarsız bir o kadar suni gündemlerle olayı geçiştirmeye çalışmaları İstanbul turizmine ciddi anlamda zarar vermektedir.



TANITIMLARA HEPSİ DUYARSIZ                                                                            
Bu yıl Katar, Dubai, Umman, Bahreyn, Lübnan, Kuveyt ve Suudi Arabistan’da ülkemizi tanıtarak Türkiye tanıtımı yaparak bu ülkelerde önde gelen seyahat acentelerine temsilcilikler verdik.Bizleri davet eden İL Kültür ve Turizm  Müdürlüğü Turizm haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün İstanbullu Turizmcilerle sorunları konuşalım diye toplantı yapıldı. Turizme hizmet eden STK’ları yetkilileri ve  seyahat acentelerini davet etmesi gerekirken üyesi olduğumuz  seyahat acentelerini  arayıp davet etmiyor. İl kültür Turizm Müdürlüğü arayıp  sorununuzu dile getirmek için sizleri  davet ediyoruz diyor. TÜRSAB akıllı binasında 15-20 kişi ile toplantı yapıyor. Bu katılımın yetersizliği mevcut  yönetiminin misyonu ve vizyonunun yetersiz olduğunun bir göstergesidir. Artık bu yıl sonunda yapılacak  seçimlerde mevcut yönetimin misyonunu doldurmuştur. Mevcut yönetim kadrosunu baştan aşağı yenilemelidir.                      

TÜM SEYAHAT ACENTELERİNE ÇAĞRIMIZDIR                                                     
Ortadoğu pazarına getirmiş olduğumuz bu sinerjiyi tüm pazarlara yaymak istiyoruz.Seyahat Acentelerini gezerek yaptığımız çalışmaları anlatıp başta Avrupa pazarını canlandırma arzusundayız. Turizm Sektörü kan kaybederken yetkililerin ciddi olmayışı sektöre ciddi zararlar vermektedir. Seyahat Acenteleri ile birlikte başta turizm sezonunu kurtaracağız daha sonra ülke turizmine yön verecek ciddi anlamda hizmet edecek vizyon sahibi olan yol arkadaşlarımızla ülke turizmini yönetmeye talip olacağız. 

Herkes bize soruyor, kimi destekleyeceksiniz diye; biz de diyoruz ki…
En büyük  aday, TÜRSAB’a hizmet edecek olan genç ve çalışkan adaylarıdır. Kimin aday olduğu önemli değil illaki birileri adaylık için çıkacak ve adayım diyecek. Mevcut hantal yapısı ülke turizmine zarar vermektedir. Yepyeni bir sistemle  TÜRSAB’ı yönetmek gerekir. Ülke turizmine canlılık getirecek 15 ten fazla proje hazırladık ve hazırlamaya devam edeceğiz. Turizm Bizim Milli İş Kolumuz;Turizm ülkemizin milli iş kolu ve bu sektöre 7 den 70 e herkesin sahip çıkması gerekir. Milli değerlerimizi koruyarak Kültür ve yaşam tarzımızı gelen turistlere doğru anlatmamız gerekir.Turizm mutlaka marka haline getirilmelidir. Başta İstanbul, İzmir ve Antalya’yı marka kent haline getirmemiz gerekir.TÜRSAB adayını doğru seçmemiz gerekir. TÜRSAB için çatı bir platform oluşturulmalıdır. Bu çatıya gelecek olanların derdi ülke turizmini şaha kaldırmak olmalıdır.

BİZ HER ZAMAN HAZIRIZ 
Görev verildiği takdirde ülke turizmini yönetmeye hazırız.Tek amacımız milli gelirimiz ve milli işimiz olan Turizmi pazarlarken deniz,kum,güneş tarih ve kültürümüzü doğru projelerle dünyaya tanıtmak olmalıdır.

REHBERLERLE İYİ GEÇİNECEĞİZ
Rehberler odası ile mutlaka koordineli şekilde çalışılmalıdır. Yıllardır bu konuda çözüm üretilmiyor ve sektörde sevimsizlik var, rehberler acenteleri, acentalar rehberleri sevmiyor bu mutlaka değişmeli ve değiştirmek için formülümüz hazır.Mevcut seyahat acentelerinin itibarı yok, Bu ülkeye turist ve döviz kazandıran binlerce seyahat acentesinin bankalar nezdinde halk nezdinde itibarı kaybolmuş durumda bu durumu artıya getirecek projemiz hazır.

BİZİM PROJEMİZE HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMASIN
Turist taşımacılığı ile yolcu taşımacılığı bizim projemiz ve ilk dile getirenler bizleriz. Başkaları dile getirse de çözümü nasıl yapacaklarını bilmediklerinden başarılı olamazlar. Mevcut yönetmelikte yolcu ibaresi ile turist aynı kategoride gösteriliyor buna bugüne kadar hiç kimse ses çıkarmadı biz itiraz ettik ve bu itirazımız bakanlıkça dikkate alındı.Seyahat acentelerini ve muhalefeti tek çatı altında toplayacak platformu yakında kurabiliriz ve herkesi bu platforma bekliyoruz.

‘’TÜRSAB’ı BİRLİKTE YÖNETELİM’’ platformun adı bu şekilde olacak.
TÜRSAB’ın kapıları tüm üyelerine açık olacak ve büyük değişiklikler yaparak holding yapısından turizme hizmet eden seyahat acentelerine hizmet eden yapıya dönecek.Yetkiyi kendilerini turizmin ağa babası zanneden birkaç kişiden istemiyoruz. Tek yetki seyahat acentelerinin, bizi işaret ederler ise göreve gelmeye ve birlikte ülke turizmini yönetmeye talibiz.Aday değiliz ama aday olursak mutlaka 2023 hedefindeki Türkiye turizmi bu ülkenin yüz akı olacaktır.

Saygılarımla
OTSAD Genel  Başkanı                                                                                     
Hüseyin KIRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder