17 Mayıs 2017 Çarşamba

Türkiye Festivali için turizmcilerden güç birliği

Moskova’da 16 - 18 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Festivali'nin tanıtım toplantısı, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü İstanbul'da Hilton Bosphorus'ta gerçekleşti.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtıma Genel Müdürü İrfan Önal, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İBB Başkanı Turizm Danışmanı Tülin Ersöz, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Restorancılar ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Kaya Demirer, Turistik Rehberler Birliği Başkanı Zeki Apalı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün katıldı.


Osman Ayık: Festival ile direkt tüketiciye hedefliyoruz
Rusya pazarındaki olumlu gelişmelere paralel olarak bu projeyi geliştirdiklerini anlatan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Bu doğrudan Rusya pazarında tüketiciyi hedef alan bir projedir. Moskova'da üç Boyutlu bir şekilde Türkiye'yi anlatmak için bu projeyi geliştirdik" dedi.

İrfan Önal: Projedeki işbirliği anlayışını önemsiyoruz
Bakanlık ve sektörün birlikte iş yapması anlayışını göstermesi açısından projeyi önemsediklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Bakanlık olarak projeyi desteklediklerinin altını çizdi.


İsmail Gültekin: İstanbul’un tanıtımı için faydalı olacak
İstanbul'daki tüm turizm bileşenleri olarak projenin içinde olduklarını belirten İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, festivalin İstanbul'un tanıtımı için de çok faydalı olacağının altını çizdi.


Başaran Ulusoy: Mangalı ateşlemek istiyoruz
"Onların valizleri hazır bizim de otellerimiz ve uçaklarımız hazır" diyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Külleri üfleyerek mangalı ateşlemek istiyoruz. Karşılıklı hatırlatmalarımızı yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.


Çetin Gürcün: Diğer pazarlarda da uygulanmalı
Tüketici algısının önemine değinen TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ise organizasyonun başarılı olması halinde diğer pazarlarda da uygulanabileceğine dikkat çekti.


Tülin Ersöz: Birlikte çalışacağız
İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın projeye maksimum destek verilmesini istediğini belirten İBB Başkan Danışmanı Tülin Ersöz, "Projenin maksimum başarıya ulaşması için hep birlikte çalışacağız" dedi.


Zeki Apalı: Çin'de de yapılmalı
Festivalin sadece Moskova ile sınırlı kalmaması gerektiğini savunan TUREB Başkanı Zeki Apalı, "Bir ön çalışma ile Çin'de de gerçekleştirilebilir" dedi.


Kaya Demirer: Kendimizi hatırlatmaya ihtiyacımız var
TURYİD olarak festivale aşçı ve marka desteği vereceklerini açıklayan TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Ülkenin tanıtım sorunu yoktur, kendini hatırlatma ve ilişkileri tamir etmeye ihtiyacı vardır" dedi.

Moskova’da Türkiye coşkusu yaşanacak
Türkiye Festivali, Moskova’nın merkezinde yer alan Park Krasnaya Presnya’da gerçekleştirilecek. Moskova Nehri kenarında bulunan Park Krasnaya Presnya, dinlenmek, eğlenmek ve spor yapmak için Moskova’nın büyük parklarından biridir. 165 dönüm büyüklüğündeki park, yemyeşil bitki örtüsü ve içinde bulunan kanalları ile dikkat çekiyor.



16 - 17 - 18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Festivali’nde, Türkiye’nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerleri yer alacak. Yaklaşık olarak 100 bin ziyaretçinin beklendiği Türkiye Festivali ile Moskova’da tam bir Türkiye coşkusu yaşanacak.



Tanıtım faaliyetleri farklı bir boyuta taşınacak
Türkiye Festivali’nin en önemli özelliği ise; Türkiye’nin ilk defa bir ülkede festival mantığında bu kadar geniş ve büyük boyutta organizasyon düzenlenmesidir. Her sene dünyanın en önemli turizm fuarlarına ve etkinliklerine katılan ülkemiz, Türkiye Festivali ile tanıtım çalışmalarını farklı bir boyuta taşımış olacak.


3 günlük Türkiye Festivali’nde yapılacak olan kültür-sanat buluşmaları Türk ve Rus toplumunu birbirine daha da fazla yakınlaştıracak. Türk ve Rus sanatçıların aynı sahneyi paylaşacağı festivalde, edebiyat söyleşileri, defileler, gastronomi sunumları, Türk el sanatlarından örnekler yer alacak. Bu organizasyonun genelinde turizm destinasyonları, oteller, tur operatörleri ve sağlık kuruluşları da tanıtım yapma imkânı bulacak.


Rus sanatçılar damga vuracak
Türkiye Festivali kapsamında Türkiye’den ve Rusya’dan yıldız isimler sahne alarak festivaldeki etkinliklerde yer alacak. Russian Musicbox TV ile ortaklaşa yapılan programda: Rusya müzik listelerinde popüler olan sanatçılar mini konserler verecek.

Türk - Rus sanatçılar aynı sahnede
- Rusya’nın popüler DJ’i Sasha Dith, Türk ritm ustası Hamdi Akatay ile festivaline ikinci günü özel sahne şovu gerçekleştirecek.
- Türk opera sanatçımız ve Bolşoy Balesi sanatçısı aynı sahneyi özel bir şovla paylaşacak.
- Tepecik Flarmoni Ekibi, Rus klasik müzik eserlerini Türk sazları ile seslendirerek Rus ziyaretçilere farklı bir müzik ziyafeti sunacak.

Türk sanatçıları festivale renk katacak
- Türk ritm ekibi Turkish Rhythm Fusion, etnik müziklerimizden örnekler sahneleyecek.
- Türk pop orkestramız Turkish Pop Ensemble, Rusya’da popüler olan Türk müziklerini seslendirecek.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mehter Topluluğu, özel şovları ile festivalde gösteriler yapacaktır.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türk Halk Dansları Topluluğu, dans gösterileri gerçekleştirecektir.

Özel etkinlikler
- Rusya’da bilinen Nasrettin Hoca karakteri festivalde yer alacak.
- Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunlarını festival boyunca sahneleyecek.
- Türk Dili Eğitimi Köşesi, festival boyunca Rus ziyaretçilere hizmet verecek.
- Rus uzmanlar, festival boyunca Türkiye’nin tarihi ve turistik beldelerini ziyaretçilere aktaracak.
- İstanbul Kapalıçarşı, İstanbul köprüleri, Topkapı Sarayı, Kapadokya Balonları vb. Türkiye’nin bilinen otantik ve modern zenginlikleri Türkiye Festivali’nde dekoratif olarak da yer alacaktır.

Bölgeler ve şehirler
İstanbul, festivalde büyük bir alanla katılım gösterecek. İstanbul’un yanı sıra Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Adana, Mersin gibi önemli şehirler ve Bodrum, Marmaris, Kemer, Alanya, Side-Manavgat gibi turizm beldeleri özel stant ve aktiviteleri ile Türkiye Festivali’nde yöresel değerlerini ve turizm zenginliklerini gözler önüne serecek.

Havaalanları ve havayolu şirketleri
Bu bölümünde Türkiye ve Rusya’dan havaalanları ve havayolu şirketleri stant ve etkinliklerle festivalde yer alacaktır.

Oteller
Türkiye’nin seçkin otelleri, festivalde stand ve etkinlikleri ile Rus tatilcilerle buluşacak.
Tur operatörleri
Rusya pazarında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri festivalde stant ve aktiviteleri ile yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder