10 Mayıs 2017 Çarşamba

Viyana’da yaza özel tınılar

Viyana’da kutlamalar da elbette müzik eşliğinde yapılır 
2017 yazındaki kutlamalarda film müzikleri, Afrika müzikleri ve pop müzik öncelikli olarak dinlenecek.Viyana Belediye Meydanı`nda (Wiener Rathausplatz) yapılacak Film Müzikleri Festivali kültür ve damak zevklerini en iyi şekilde birleştiriyor. Enfes yiyecekler ile operadan popa uzanan geniş bir yelpazedeki ücretsiz konserler yaz akşamının eğlencesini garanti altına alacak. Havanın kararmasıyla beraber belediye sarayının önündeki dev açık hava beyaz perdesi üzerinde film gösterimi ile başlayan program farklı müzik türlerini içeriyor.

Birinci sınıf uluslararası mutfak seçenekleri sunan yemek stantları da her zevke hitap edecek. 2017’de Film Müzikleri Festivali 27. defa yapılıyor, bu nedenle festivalde ağırlık “Club 27”, yani müzikler çoğunlukla Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jimmy Hendrix ve Janis Choplin gibi 27 yaşında ölen müzisyenlerden oluşuyor. Elbette Milano’nun Scala’sı ya da Viyana Devlet Operası gibi büyük opera evlerinin gösterileri de programda yer alacak. Bunlara ayrıca Viyana Filarmoni ve Viyana Senfoni gibi çok ünlü orkestraların konser kayıtları da eklenecek.

Viyana’nın genç müzisyenlerine ilgi duyanlar da Karlsplatz’ta düzenlenecek olan Popfest’te aradıklarını bulabilecek. Burada genç şarkıcılar ve müzik grupları etkileyici barok Karlskirche kilisesinin ve Karlsplatz’ın etrafındaki çeşitli yerlerde sahne alacaklar – ve giriş bedava olacak!

Uluslararası sanatçıların müziği, dansları ve gösterileriyle Viyana’nın Tuna nehrindeki eğlence adası Donauinsel Afrika günleri ile canlı bir şenlik yaşayacak. Festival alanında kurulan satış tezgâhlarında maskeler, figürler, davullar ve takılar satılırken, yiyecekler de çok çeşitli ve egzotik olacak. Bu arada seminer ve dinletiler yoluyla Afrika kıtasının çok sayıdaki problemi dile gelecek. Yardım toplama günlerinde (Charity-Days) (21.08 ve 28.08. ile 04. ve 05.09.2017) giriş ücretsiz olacak ve o alanda çalışan yardım örgütlerine doğrudan gönüllü bağışlar toplanacak.

Yaz bitmeye yaklaştığında da Gürtel Nightwalk zamanı gelmiş olacak. Viyana’nın en uzun müzik caddesi şehrin ana trafik damarlarından biri üzerinde yer alıyor; burada, hızlı metro kemerlerinin altında yeniden canlandırılan alanlarda genç ve dinamik bir yerel kültür ortamı yerleşmiş durumda. Gürtelstrasse o şenlik gecesi boyunca Chelsea’den Thaliastrasse ve Josefstaedterstrasse arasındaki Rhiz, B72 ve Loop’a kadar çok sayıda açık hava sahnesini barındıracak. Bu sahnelerde girişin serbest olduğu ulusal ve uluslararası müzik gösterileri sunulacak. Gürtel Nightwalk aynı zamanda yerli alternatif müzik kültürünün bir gövde gösterisi niteliğindedir. Hava yağmurlu olursa konserler lokallerde gerçekleştirilecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder