7 Aralık 2017 Perşembe

Sakuraların Gölgesinde Japonya

FEST Travel'in 3 farklı tarihteki Japonya programları, bahar aylarının en çok rağbet gören rotalarından olacak. Uzakdoğu’nun dingin zarafetiyle göz kamaştıran ülkesi Japonya, baharda sakuraların yani kiraz çiçeklerinin açmasıyla benzersiz manzaralara sahne oluyor

Kış örtüsünün doğanın üzerinden sıyrıldığı baharın gelişi tüm dünyada farklı ritüellerle kutlanıyor. Japonya’da bu dönem çok özel bir anlam ifade ediyor: Baharda tüm ülke sakuraların, yani kiraz çiçeklerinin açmasını kutluyor. Mart sonunda açmaya başlayan çiçekler, ilerleyen birkaç hafta boyunca sokakları pembe ve beyaza bürüyor. Olgunlaşmasının ardından solmadan dökülen bu çiçekler, henüz genç ve tazeyken, yani ömrünüzün baharındayken kaybedeceklerinizi vurgulayan eski bir samuray felsefesini de her yıl bir kez daha hatırlatıyor.Uzun ve köklü geçmişinin izlerini ve mirasını çok iyi biçimde koruyan Japonya, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde en fazla yer ile temsil edilen ülkelerden biri. FEST Travel’ın sakura zamanına özel olarak düzenlediği programların odağında da görmeden dönmemeniz gereken bu miraslar yer alıyor.

Japon kültürünün ve Budacılığın en önemli merkezlerinden Kyoto, bin yıldan uzun süre Japonya'ya başkentlik yapmış. Dünya Mirası olan ve birbirine bitişik küçük dükkânlar, işyerleri ve evlerden oluşan eski kent merkezinde nostaljik bir hava hâkim.

II. Dünya Savaşı’nda atılan bir atom bombasıyla adını dünya tarihine kazıyan Hiroşima ise 16. yüzyılda bir kalenin çevresinde gelişmiş. Savaştan sonra sıfırdan kurulan kent, günümüzde bulunduğu bölgenin en büyük sanayi merkezi. Bir yandan da nükleer silahların yasaklanmasını amaçlayan barış hareketinin merkezi.

Takımadalar içinde en küçüklerden biri olan Miyajima, Dünya Mirası ünlü Şinto tapınağı İtsukuşima’ya ev sahipliği yapıyor. Deniz kenarında kurulan tapınağın toriisi (dünyeviden uhreviye geçişi simgeleyen kapısı) sahilden birkaç yüz metre ilerde, denizin içinden yükseliyor. Parlak turuncu renge boyanmış torii, denizin mavisiyle tam bir zıtlık oluşturuyor.

8. yüzyılda inşa edilen Todai Tapınağı’nın 15 metre yüksekliğindeki dev Buda heykeli Daibutsu'yla (Büyük Buda) tanınan Nara, Japon uygarlığının en eski yapılarına da ev sahipliği yapıyor. Sınırlarının büyük bir bölümü, aktif volkanik dağ Fuji ile çevrelenmiş olan Hakone kasabasının merkezinde Aşi Gölü yer alıyor. Bu gölün kıyısından Fuji, inanılmaz bir manzara sunuyor.

Ülkenin kadim ve modern sentezi yüzünü en iyi yansıtan başkent Tokyo, bir kültür merkezi. Şehir, yalnızca Japonya için değil aynı zamanda Uzakdoğu ve Büyük Okyanus’un batısı için önemli bir ticaret merkezi de… Yüz yıl önce inşa edilmesine rağmen Japonya'nın başlıca ibadet merkezi olan ve bir ulusal anıt sayılan Meiji Jingu Tapınağı, şehrin en önemli simgelerinden biri.

Kimonoları, bonsaileri, samurayları, origamisi, geyşaları, çay törenleri, geleneksel konaklama deneyimi sunan riyokan otelleri, Kurosawa, Ozu ve Miyazaki gibi büyük sinema adamları ve tabii ki sakuraları ile dünya kültüründe önemli bir yere sahip Japonya, baharda bambaşka…

JAPONYA: GELENEKLER VE MODERNİTE
Gezi Tarihleri
23 Mart - 3 Nisan 2018
3 - 14 Nisan 2018
18 - 29 Nisan 2018

Japonya gezilerimizi incelemek için: http://www.festtravel.com/japonya-gezileri
Yurtdışı gezilerimizi incelemek için: http://www.festtravel.com/yurtdisi-gezileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder