22 Eylül 2013 Pazar

UYUMSOFT SERTİFİKALARI VERDİ



UYUMSOFT  TARAFINDAN “ERP YAZILIM EĞİTİMİ” SERTİFİKALARI VERİLDİ

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, İstanbul Kalkınma Ajansı Bilişim Teknolojileri Akademisi projesi kapsamında, verdiği ilk eğitimi tamamladı.

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ firması, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği Bilişim Teknolojileri Akademisi projesi kapsamında, verdiği ilk eğitimi tamamlayarak öğrencilere sertifikalarını verdi.Projeye ilişkin Uyumsoft Proje Koordinatörü Özgür Kaçan; şunları söyledi: 

“İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, bu yıl onaylanan ve desteklenen  Bilişim Teknolojileri Akademisi projesi ile amacımız; iş dünyasında birçok firmanın kullanmakta olduğu ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması)uygulamalarında, kişilerin kendilerini yetiştirmeleri, geliştirmeleri ve Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olarak kapasitelerini arttırmalarıdır. Bu amaçla, üniversite okuyan ve/veya mezun olmuş kişiler ile mevcut firmalarında  ERP kullanan veya ERP konusunda istekli olan kişileri, bilişim teknolojisi sektörüne kazandırmayı hedefliyoruz ve ERP eğitimlerine tabi tutuyoruz. İlk eğitimimizi, ERP yazılım eğitimi olarak, üniversitede okuyan öğrencilere verdik. Proje iştirakçimiz olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin sınıflarında gerçekleştirdiğimiz eğitim ile 17 öğrencimiz eğitimlerini tamamladı ve 18 Eylül 2013 tarihinde sertifikalarını almaya hak kazandı. Önümüzdeki süreçte, özellikle uzaktan eğitimler ile eğitimlerimizi arttıracağız” diye konuştu.

HİLTON İSTANBUL BOMONTİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

HİLTON İSTANBUL BOMONTİ HOTEL&CONFERENCE CENTER ÜST DÜZEY KADROSU AÇIKLANDI
Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center Üst Düzey Yönetim Kadrosunu Açıkladı.2014 başında Şişli’de açılması planlanan Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center üst düzey yönetim kadrosunu açıkladı.

Genel Müdür Remco Norden satış, otel ve kadro yönetimi, yiyecek ve içecek operasyonları, finans ve iş geliştirme bölümlerine liderlik edecek deneyimli bir üst düzey yönetici kadrosu oluşturmak için yedi yeni atama yaptı. Ekipte, Hilton Worldwide’dan gelen profesyonellere ek olarak, Türkiye pazarının en deneyimli isimleri de yer alıyor. Atanan yedi isim; Aykut Korkmaz, Barış Agaçbüken, Murat Kaplan, Vuslat Sivri, Doris Van Der Geeten, Yannis Manikis ve Tevfik Umurhan’dan oluşuyor.

Otel müdürü olarak atanan Aykut Korkmaz yedi yıldır görev yaptığı Londra’dan, konferans hizmetleri müdürü olarak atanan Barış Ağaçbüken ise son iki yılını geçirdiği Washington’dan Türkiye’ye döndü.
İstanbul’a gelmeden önce Hilton London Heathrow Airport otel müdürlüğü görevini yürüten Korkmaz kariyerine 2002-2003 yıllarında operasyon direktörü olduğu Hilton Konya’da başladı. Korkmaz, bu görevinin ardından önce Hilton Sharm Waterfalls Resort operasyon direktörlüğü görevi için Mısır’a, sonrasında ise Hilton London Tower Bridge açılışı için Londra’ya geçti.

Barış Ağaçbüken de Omni Shoreham Hotel’de iki yıl boyunca konferans hizmetleri müdürlüğü hizmetini yürüttüğü Washington’dan İstanbul’a dönüş yapıyor. Bu atama, aynı zamanda 2009-2011 yılları arasında Washington Hilton’da kıdemli etkinlik müdürü ve bundan önce de iki yıl boyunca Virginia’daki Hilton McLean Tysons Corner’da etkinlik müdürü olarak görev yapan Ağaçbüken için Hilton Worldwide’a dönüş anlamını da taşıyor. Ağaçbüken, yeni görevinde iki balo salonu, 30’dan fazla toplantı salonu, 829 odası ve en büyüğü 500 metrekare olan 85 süitiyle İstanbul’un en büyük konferans merkezi olan Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi’nin konferans etkinliklerine liderlik edecek.

Konaklama sektöründe 15 yıllık deneyime sahip ve son olarak Wyndham İstanbul Kalamış Marina’da benzer bir görev üstlenmiş olan Murat Kaplan, ekibe yiyecek ve içecek müdürü olarak katılıyor. Kaplan, Wyndham Marina’dan önce de Bakü’deki Hyatt Hotels’de yiyecek ve içecek operasyonlarından sorumluydu. Kaplan’ın çalışma arkadaşlarından biri de Hilton Atina’nın ödüllü şefi olarak geçirdiği altı yılın ardından ekibe katılacak olan Şef Yannis Manikis olacak. Kanada asıllı bir Avrupalı olan Yannis, doğu tatlarıyla yaratıcı menüler geliştirme konusunda uzman. Restoran işletmecisi bir aileden gelen Yannis, kariyerine Michelin Yıldızlı L’Auberge’de başladı. Montreal’deki Riverside Culinary Institute’da aldığı eğitimin ardından, CAA’dan Beş Elmas Ödülü sahibi bir Relais & Châteaux üyesi olan Toqué dahil olmak üzere Montreal’in en seçkin restoranlarında görev yaptı.

Otel’in insan kaynakları ise daha önce Divan İstanbul ve Divan İstanbul City insan kaynakları direktörlüğü görevini yürütmüş olan Vuslat Sivri’nin yönetimine emanet. Sivri’nin İstanbul’daki 12 yıllık deneyimi, Pera Palace’da üstlendiği insan kaynakları görevlerini ve Four Seasons Otel’de geçirdiği dört yılı da içeriyor.
Daha önce Hilton Worldwide’ın Conrad İstanbul, Hilton İstanbul ve Hilton ParkSA İstanbul’dan sorumlu yardımcı satış direktörü olarak görev yapan Tevfik Umurhan, satış direktörlüğü görevini üstlenecek. Altı yıldır İstanbul’da Hilton Worldwide için çalışan Umurhan ondan önce de altı yıl boyunca Türkiye’deki farklı otellerde satışla ilgili görevlerde bulundu.

Son olarak da, 2011 Aralık ayından beri Hilton Warsaw Hotel and Convention Centre’da ve ondan önce de dört yıl boyunca Hilton Amsterdam’da görev yapmış olan Doris Van Der Geeten, ekibe iş geliştirme direktörü olarak katılıyor. Doris, otel kariyerine Temmuz 2001’de Moskova’da bulunan Baltschug Kempinski’de stajyer olarak başlamıştı.

Genel Müdür Remco Norden, konuyla ilgili olarak, “Türkiye’deki konferans ve otel tesisleri için örnek olacak yeni otelimizde böylesine güçlü bir yönetim ekibine sahip olduğumuz için çok mutluyum. Hem yerel yetenekler hem de Hilton Worldwide’dan gelenler arasından en iyi adayları seçtik ve ekip üyelerimizin kariyerlerini geliştirmeye ve ilerletmeye kararlıyız” ifadesini kullandı. Bu yıl, aynı zamanda Remco Norden’in Hilton Worldwide dahilindeki çeşitli yönetim pozisyonlarındaki 20’inci yılı olma özelliğini taşıyor.

Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center, oda sayısı ve etkinlik alanı açısından İstanbul’un en büyük oteli olacak ve eski Bomonti Bira Fabrikası’nın yerine kurulan yeni turistik merkezin bir parçası olarak şehrin en işlek noktalarından birinde yer alacak. Bu tarihi miras alanı, ziyaretçilere eğlence, yemek ve perakende alışveriş tesislerine ek olarak bir müze ve sanat merkeziyle hizmet verecek. Otel dahilinde ayrıca 14 terapi odası, 1400 metrekarelik spor salonu ile kapalı/açık havuz ve havuz barın bulunduğu eforea: Hilton’da spa da yer alacak. Tüm bunlara ek olarak, otelin 34’üncü katında 360 derecelik Boğaz ve şehir manzarası sunan bir executive lounge, barlar ve restoranlar bulunacak.

İSG,AĞUSTOS AYINDA 2 MİLYON YOLCU SINIRINI GEÇTİ



İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, aylık yolcu sayısında yeni bir rekora imza attı.Ağustos ayında,  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iç ve dış hat  terminalinden toplam 2 milyon 38 bin 912 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Havalimanı bu yılın ilk 8 ayında toplam 11 milyon 957 bin 704 yolcuya ev sahipliği yaparken yolcu artış oranı geçen yılın ilk 8 ayına oranla yüzde 20 olarak gerçekleşti. Ağustos ayındaki yolcu artış oranı ise yüzde 35 oldu.


Dünyanın ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Ağustos ayında toplam 2 milyon 38 bin 912 yolcuya ev sahipliği yaptı. Havalimanından bu yılın ilk 8 ayında ise toplam 11 milyon 957 bin 704 yolcu giriş-çıkış yaptı ve yolcu artışı geçen yılın ilk 8 ayına oranla yüzde 20 olarak gerçekleşti. Ağustos ayındaki yolcu artış oranı ise geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 35 oldu. 2012 yılının ilk 8 ayında 6 milyon 612 bin 148 olan iç hat yolcu sayısı, 2013 yılının Ocak-Ağustos döneminde 7 milyon 683 bin 761 olarak gerçekleşti. Aynı şekilde 3 milyon 320 bin 975  olan dış hat yolcu sayısı 2013 yılı ilk 8 ayı itibariyle 4 milyon 273 bin 943 rakamına ulaştı. Bu sonuçlar iç ve dış hatlar toplam yolcu sayısı olarak analiz edildiğinde, 2012 yılının ilk 8 ayında  9 milyon 933 bin 123 olan toplam yolcu rakamı bu yılın ilk 8 ayında 11 milyon 957 bin 704 rakamına ulaştı.


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi olan İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “2009 yılında açtığımız yeni terminalimizle birlikte, her geçen gün yolcu sayımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz. Yılın ilk 8 ayında yolcu sayımız geçen yıla göre yüzde 20 arttı. İç hatlarda artış oranı yüzde 16, dış hatlarda ise yüzde 29 olarak gerçekleşti. Farklı, yenilikçi ve teknolojik yapısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2009, 2010 ve 2012 yıllarında olduğu gibi bu yıl da Avrupa’nın ve dünyanın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer almayı hedefliyor. Havalimanımızı seçen yolcularımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bugün itibariyle 90 dış hat, 33 iç hat destinasyona ulaştı. Hizmet verilen toplam havayolu sayısı ise 47.

CRYTAL TAT BEACH ALMANYA PETA'NIN KAHRAMANI


Hayvanlara Etik Davranış için Mücadele Eden İnsanlar (PETA) Crystal Tat Beach Oteli Hayvanların Kahramanı ilan etti.PETA’nın en güçlü olduğu ülkelerin başında gelen Almanya hayvan haklarına olan saygısı ve bu uğurdaki yoğun mücadelesi ile dikkat çekiyor. Bu mücadele içinde Almanya dışındaki hayvan hakları çalışmaları da PETA Almanya’nın ilgi alanına giriyor. Bu çerçevede Crystal Tat Beach Golf Resort’un sokak kedileri ile ilgili hassasiyetini haber alan PETA otel ziyaret programına aldı.


PETA Almanya, oteldeki ve çevredeki kedilerin bakımı, barınması ve korunması için yapılan özverili çalışmaları yerinde görerek Crystal Tat Beach Golf Resort Oteli’ni ödüllendirme kararı aldı. Eylül ayı içinde Crystal Tat Beach otelini bizzat ziyaret eden PETA Almanya yöneticileri Hayvanların Kahramanı ödülünü Otel Genel Müdürü Kaplan Akkor’a teslim ettiler.


Bundan böyle Crystal Tat Beach Golf Resort otelindeki tüm sokak kedilerinin her türlü kısırlaştırma, tedavi ve bunun gibi tüm Veteriner masrafları PETA tarafından karşılanacaktır.

AŞPAFED AVRUPA ŞEFLER BİRLİĞİ GENEL KURULU'NA KATILIYOR



EURO- TOQUES GENEL KURULUNDA AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK
Avrupa Birliği (AB) üyesi olmadığımız için tüm uğraşlarımıza rağmen bizi yıllardır kapısında bekleten fakat sonunda vazgeçmediğimiz ısrarımız ve profesyonel çalışmalarımız üzerine ülkemizin gelişimini ve Türk Aşçılık sanatının ilerleyişini gözardı edemeyip Türkiye’nin üyeliğini onaylayan “Euro-Toques – Avrupa Şefler Birliği” Genel Kurulu’nda tarihi bir gün yaşanacak. Yıllar sonra Ay Yıldızlı bayrağımız ile diğer Avrupa ülkeleriyle beraber 20. üye Türkiye olarak bizde orada olacağız.

23 Eylül 2013 tarihinde Brüksel’de yapılacak olan Euro-Toques-Avrupa Şefler Birliği Genel Kurulu’nda ülkemizi gururla temsil edeceğiz. 18 Avrupa Birliği ülkesi ve 1 Avrupa Birliği üyesi olmayıp bu statüde birliğe ilk üye olan İsviçre ile birlikte 20. üye ülke Türkiye olarak Euro-Toques – Avrupa Şefler Birliği Genel Kurulu’nda artık bir sandalye de bize ait. Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu AŞPAFED olarak yaptığımız özverili çalışmalar sonucunda ülkemize kazandırılmış Euro-Toques- Avrupa Şefler Birliği Türkiye üyeliğinin ilk resmi adımı olan 23 Eylül tarihli Genel Kurulu’nun ülkemiz ve mesleğimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Aşçılar ve Pastacılar Fedrasyonu AŞPAFED Yönetim Kurulu tarafından Euro-Toques-Avrupa Şefler Birliği Türkiye üyelik müzakerelerini başlatmak, sürdürmek ve sonuçlandırmak için görevlendirilen Federasyon Asbaşkanımız Sn. Gökhan Tufan 23 Eylül’de Brüksel’de yapılacak olan Genel Kurul’da ülkemizi temsilen yerini alacaktır. Gökhan Ustamız Türkiye ile beraber 20 Avrupa ülkesinin katılacağı bu önemli buluşmada Türk Mutfağı’nı, Türk Şeflerini, ülkemizde ki gastronomi zenginliklerini, ülkemizde görev yapan diğer federasyon - dernek sayılarını ve bilgilerini, ülke genelinde tüm federasyon ve derneklerin mutfak sanatı adına yaptığı önemli çalışmaları, gün itibari ile ülke olarak aşçılık mesleğinin bulunduğu konum ile alakalı anlatımlarda ve sunumlarda bulunacaktır. Tarihimizde ilk kez bulunacağımız ve birçok Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şeflerin üye olduğu Euro-Toques Genel Kurulu’nda hedefimiz Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek, diğer üye ülkeleri yapacağımız sunumlarla etki altında bırakarak bu ilk resmi atağımızda Türkiye adına güzel bir imaj bırakmak olacaktır.

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu AŞPAFED olarak kurulduğumuz günden bu yana Türk Mutfağı ve Türk Aşçılığı için canla başla çalışmaktayız ve belirlediğimiz hedeflerde sapmadan yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz. Daha çok kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen ülkemize kazandırdığımız Euro-Toques – Avrupa Aşçılar Birliği Türkiye üyeliği AŞPAFED’in kararlı ve profesyonel çalışmalarının en önemli meyvesi ve ekip çalışması ile herşeyin başarılabileceğinin en güzel örneğidir. Bu adımla beraber en önemli hedeflerimizden birisi de  ülkemizde görev yapan meslektaşlarımıza Avrupa’da ve dünya genelinde daha fazla söz sahibi olma ve kariyer yapmak gibi bizlere katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmaktır.

TURKİSH AİRLİNES FOOTGOLF TURNUVASI KEMER GOLF &COUNTRY CLUB’DA GERÇEKLEŞTİ



Türk Hava Yolları, Fenerbahçeli futbolcuların katılımı ileTürkiye’deki ilk “FootGolf” etkinliğini gerçekleştirdi

“Turkish Airlines Footgolf Turnuvası”nın birinciliği ise Holmen’in 

Dünya çapında yürüttüğü pazarlama faaliyetleri ve havacılık sektöründe kaydettiği başarılı performans ile Türkiye’nin dünyaya arzedilen global markası Türk Hava Yolları, çeşitli spor dalları ile ilgili eğlenceli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları, bu kez tüm dünyanın vazgeçilmez tutkusu futbol ile golfün zarafet ve sosyal yönünü birleştiren “FootGolf”ü, gerçekleşen bir etkinlikle Türk sporseverlerle buluşturdu.Fenerbahçe’nin yıldız futbolcuları Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Samuel Tobias Holmen, Caner Erkin ve Salih Uçan’ın  hünerlerini sergileyerek birbirleriyle yarıştığı “Turkish Airlines FootGolf Turnuvası”, Kemer Golf & Country Club’da gerçekleştirildi. Turnuvada birbirlerine rakip olan Fenerbahçeli futbolculardan, Samuel Holmen şampiyonluğunu ilan ederken, Salih Uçan sıralamada ikinci, Caner Erkin ise üçüncü oldu. Emmanuel Emenike’nin 4’üncülüğü kazandığı turnuva sıralamasında  Dirk Kuyt, son basamakta yer aldı.

21 Eylül 2013 Cumartesi

Dikkat kaçak faaliyet var...

Bildiğiniz gibi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 24.07.2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararıyla birlik bünyesinde Kaçak Faaliyetleri Takip Departmanı kurdu ve  acentalar yönünden önemli bir konuya çare bulmak için güzel bir  adım attı. Ben de  bu departmanda görevli bir kişi olarak bu işle uğraşmaktan son derece mutluyum. Ekip  arkadaşlarımla birlikte  bizlere  çok iş düştüğünün bilincinde olarak çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz.

Ancak Kaçak faaliyetlerle mücadele etmek sadece Türsab’ın gayretleriyle çözülecek bir mesele olmadığını bilmenizi istiyorum. Burada belgeli seyahat acenta sahip ve yöneticilerine  de büyük görevler düşmektedir.  Özellikle internet üzerinden faaliyet gösteren kaçak faaliyetler için yaptığımız araştırmalarda gördüğüm önemli bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum. Birçok belgeli seyahat acentasının internetteki başka isimlerle açtığı web sayfalarında Türsab logosu , Acente belgesi adı ve Belge numarası maalesef yazmıyor. Neden niçin yazmıyora girmek istemiyorum. Vardır elbette kendilerince bir geçerli bir nedeni. Ancak bu eksikliğin getirisinden çok birazdan anlatacaklarımla götürüsünün daha fazla olduğunu bilmekte yarar olduğu kanısındayım.

Eğer web sayfasında, Türsab logosu,Acenta belgesi adı  ve Belge numarası  yoksa bu acentanın kaçak faaliyet yaptığını belirlemede yıllardır bu sektörde olan bir kişi olarak epey bir uğraş veriyorum. Hele isim olarak farklı bir şey kullanılmışsa sayfanın kime ait olduğunu bulmak için ajan gibi çalışmak gerekiyor.Ben çalışıyorum anladık da sizden ürün satın alacak tüketici bu kadar çalışırmı onu bilemiyorum. Yoksa bu kaçak faaliyettir diyerek bilinen ve web sayfasında gereğini yerine getiren  başka bir rakibinize mi yönelir. Tüketiciler  son yıllarda olan olaylardan sonra artık çok bilinçlendi. Parasını yatıracağı şirketleri artık çok ciddi inceliyor araştırıyor. Eğer ona bu imkanı vermezseniz derhal başka birisine yöneliyor bilesiniz. Yani müşteriniz kaçıyor.Ben size söyleyeyim; Web sayfalarında türsab logosu,belge adı ve numarası ile adresin olmaması tüketiciler nezdinde o acentanın direk olarak kaçak olduğu izlenimi doğuruyor. Tüketici belgeyle ilgili bilgileri sayfada bulamayınca Türsab sitesinden sayfa ismiyle arama yapıyor ancak oradan da bir sonuç alamayınca ‘’bu acenta kaçak faaliyet yapıyor’’ diyerek başka bir rakibinize yöneliyor. Oysa Türsab’ın yayınlamış olduğu bildiride her acentanın internet sitesinde ortak bir ‘’Künye’’ kullanmasının öneminin altı çizilmiş ve bir künye örneği yayınlanmıştı.

Şimdi ben buradan bir kez daha belgeli gerçek acentalara sesleniyorum. Eğer başka isimlerle açtığınız web sayfalarınızın kaçak faaliyet yapmadığını tüketici bilsin istiyorsanız Türsab tarafından yayınlanan ‘’Künye’’yi sayfalarınıza ilave etmenizi tafsiye ediyorum.  Ayrıca Türsab logosunu da mutlaka web sayfanıza koymalısınız. Bu tüketicilerin sizin hakkınızdaki  düşüncesini olumlu yönde etkileyecek bir uygulamadır. Ayrıca da Türsab’ın kaçak faaliyetlerle mücadelesinde işini daha da kolaylaştıracaktır. Bunun bilincinde olarak kaçaklardan farklı olarak Türsab’ın bu önerisini web sayfalarınızda mutlaka yerine getireceğinizi umuyorum.Yoksa Kaçak faaliyetlere bilmeden fırsat tanımış oluyorsunuz bilesiniz...

Türsab tarafından daha önce bildirilen ve web sayfalarınızda mutlaka  olmasında fayda olacağına inanılan künye örneği;
Şirket Ünvanı : …….Turizm Organizasyon Ticaret Ltd. Şti.
Seyahat Acentası adı : ……Turizm Seyahat Acentası
TÜRSAB Belge No : A-…….
Yayın Sorumlusu :……. ……
Ticaret Sicil No : 999999/999999
Adres : Cumhuriyet Caddesi, No:999 Kat:9 Daire:9 Harbiye
Telefon : 00 90 212 999 99 99
Elektronik İletişim Adres : destek@.....turizm.com
Yetkili Denetim Merci : Türkiye Seyahat Acentaları Birliği – 0212 236 49 66

Necati ÇALIŞKAN
Türsab Baş Müfettişi

19 Eylül 2013 Perşembe

D-HOTEL MARİS UNUTULMAZ TOPLANTI ve ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR





Datça Yarımadası’nda yer alan eşsiz konumu, beş özel plajı ve sunduğu lüks hizmet seçenekleri ile yüksek beklentilere hitap eden D-Hotel Maris, sahip olduğu butik toplantı salonları ile iş toplantılarını ve özel organizasyonları, unutulmaz anılara dönüştürüyor.

Otelcilik sektöründe dünya çapında prestij sahibi “TheLeading Hotels of the World” üyeliğine Türkiye'de kabul edilmiş tek resort otel olma özelliği ile yüksek beklentilere hitap eden, ürün ve hizmet kalitesini belgelendiren D-Hotel Maris, bu çizgisini toplantı ve organizasyonlarda da sürdürüyor. Lüks ambiyansı ile D-Hotel Maris, konferans, toplantı, özel davetler için tiyatro düzeninde 120 kişi kapasiteli, gerektiğinde ikiye bölünebilen butik bir salonuyla ideal bir ortam sağlıyor.  Otelin genelinde kullanılan dokunmatik panel  ekran sisteminin kullanıldığı; ışık, iklimlendirme kontrollerinin sağlandığı modern teknoloji ile donatılmış salonlarda, görsel ve işitsel olarak ihtiyaç duyulabilecek ekipmanlar, yapılan organizasyonların konforu için ayrıntılı olarak düşünülmüş. Ayrıca toplantılar için büfe ve set menü alternatifleri de sunuluyor.

D-Hotel Maris’te nefes kesici dağ veya deniz manzarasıyla her biri lüks ve zarif şekilde döşenmiş 200 odadan deluxe oda kategorisi, muhteşem manzarası ile benzersiz. İki kattan oluşan dubleks presidential suitin giriş katında yatak odası, yemek odası, oturma odası, mutfak bölümü ve toplantı salonu; çatı terasında ise sauna ve jakuzi yer alıyor. Otelde bulunduğunuz süre için hayal edilen her şeyi hatta daha fazlasını sunan villada ise; iki yatak odası, yemek odası, oturma odası, giyinme odası, mutfak, sauna, hamam ve özel havuz bulunuyor; ayrıca 24 saat butler servisi veriliyor. Otelin sekizinci katında tüm koya hakim“ Executive Club Lounge” villa ve suit misafirlerine ayrıcalıklı hizmet veriyor. Resort’ta villa ve suit misafirleri için tahsis edilen bir de özel plaj bulunuyor.

Yeni restoranları, gördüğü yoğun ilgi üzerine genişletilmiş ESPA spa merkezi, D-Gym ile işbirliğinde zenginleşen fitness aktiviteleri ile iş toplantılarını bile keyfe dönüştürüyor. D-Hotel Maris’te masalsı manzarasıyla güne keyifli başlangıç sunan The Terrace restoran haricinde İtalyan, Asya, Ege, Türk mutfakları ve et restoranı olmak üzere beş farklı à la carte restoran seçeneği de bulunuyor.
 D-Hotel Maris’e otelin özel helikopteri, lüks deniz uçağı veya özel şoförlü transfer araçları ile seyahat etmek mümkün. Özel helikopter ya da deniz uçağı ile Bodrum ya da Dalaman Havalimanından yalnızca 25 dakikada otelle ulaşılabiliyor.
Sunduğu toplantı ve banket ayrıcalıklarıyla Datça Yarımadası’nda çam ormanları, volkanik dağlar ve doğal plajlar ile çevrili dünyanın en güzel koylarından birinde bulunan D-Hotel Maris, modern ve şık dekorasyonuyla dikkat çeken salonuyla toplantı konseptine farklı bir bakış açısı getiriyor.
         
www.dhotel.com.tr| reservation@dhotel.com.tr   |   Tel: +90 252 441 2000

İLLA Kİ BALIK DİYENLER İÇİN “ŞAŞKIN BALIK”


DAMAK TADINI ESKİ ANILARLA ÇOĞALTANLARIN BALIKÇISI:  "ŞAŞKIN BALIK SUADİYE"

Derya kuzuları bu kez bambaşka bir mekânı mesken tuttu. Şaşkın Balık Suadiye, farklı reçeteleri ve alışkın olduğumuz lezzetler ile Suadiye Tonozlu Sokak'ta...Yenilenen dekorasyonu ve parmak ısırtan menüsüyle balık severlere, sıcacık atmosferi ve samimi servis anlayışıyla hizmet veren Şaşkın Balık, yaratıcı yemeklerine yenilerini ekledi.



Şaşkın Nazik, Balık Mantı, Levrek Sarma ve Şaşkın İçli Köfte ile "İlla ki balık" diyenler için, tanıdık lezzetlere balık tadı veren Şaşkın Balık, soğuk mezeleri, ege otları, ara sıcakları ve salatalarıyla özlemi duyulan eski balıkçılarla hasret gidermenizi sağlıyor.


Tava, ızgara ve buğulama teknikleriyle pişirilen balıklar, mevsimine göre çeşitlilik kazanıyor. Taze sebzelerle hazırlanan balık Çorbası ve Karaköy'ün "Balık Ekmek"i de Şaşkın Balık'ın menüsündeki yerlerini alıyor.
Şaşkın Balık, güzel bir balık menüsünün ardından, ağzınızı tatlandırmayı da ihmal etmiyor. Menüde yer alan Ayva, İncir ve Kabak Tatlılarını, Şaşkın Baklava takip ediyor.


Sunduğu tüm lezzetleri, çalışanlarının samimiyeti samimiyeti, sıcacık iç mekânı ve ağaçların gölgesinde tahta masalı bahçesiyle büyüten Şaşkın Balık, aileniz ve dostlarınızla neşeli hatıralarınıza ev sahipliği yaparken, paket servis hizmetiile lezzetlerini evinize de ulaştırıyor.



Şaşkın Balık
Tonozlu sok No: 4 Şaşkınbakkal, İstanbul
Tel: 0 216 410 71 19 | www.saskinbalik.com.tr
F:www.facebook.com/baliksaskin

AZİZ TAŞTAN SEVENLERİNE SESLENİYOR


TÜRKÜ SÖYLEMEK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL..!!!

Özgün müziğin genç ve başarılı yorumcusu Aziz Taştan, “Gurur” adlı yeni albümünde yeralan “Urfa’dan Mardin’e” adlı şarkısıyla müzikseverlerin gönlünde taht kurdu. Küçük yaştan beri müziğin içinde olduğunu söyleyen Aziz Taştan, aynı zamanda resim öğretmenliği yapıyor. Farklı yorumu ve muhteşem performansıyla özgün müziğin unutulmayan ismi Ahmet Kaya’ya benzetilen genç sanatçının birbirinden güzel şarkıları sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırıyor.

Aziz Taştan “Türkiye’de müzik dünyasında çok az sayıda türkülerimizi icra eden değerli üstadlar var. Ancak, Ülkemizde Türk Halk Müziği söylediğini sanan çok sayıda  daarabesk sanatçısı var. Bence sap ile saman karıştırımamalı. En azından Aşık Veysel, Neşat Ertaş gibi çok değerli üstadlara saygı duymamız gerekiyor. Türkü yorumlamak herkesin işi değil önce bu bilinmeli. Türkü söylemek her babayiğidin harcı
değil.” diyor.

ANADOL OTOMOBİL TUTKUNLARI WOW İSTANBUL’DA BULUŞUYOR!


İlk seri  üretim Türk otomobili olan Anadol otomobil tutkunları  WOW İstanbul Otelleri sponsorluğunda  Choppers Point Istanbul’da  gerçekleşecek olan  etkinlikte buluşuyor.
Anadolu yakası ve Avrupa yakasından yola çıkacak ANADOL  otomobil tutkunları konvoy halinde toplu sürüşün ardından WOW Istanbul Otelleri işletmesinde yeralan Choppers Point’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte biraraya gelecekler.

47 yıllık geçmişi olan Anadol Türkiye’nin ilk seri üretim otomobili olarak gönüllerde farklı bir yere sahip. Türkiye’nin yerli otomobil sevdası1930’larda başlıyor.  Önceleri montajla başlayan, ardından az da olsa “yerli katkı”yla gelişmeye başlayan yerli otomobil sevdası, 1961’de projelendirilen ancak    üretime geçmeyi başaramayan “Devrim”le hüsrana uğrasa da, 1966 sonlarında çıkan Anadol’la otomobil ile mutluluğa dönüşüyor.  Anadol “Yılların yerli otomobil hayalini gerçeğe dönüştüren  otomobil” olarak gönüllerimizde taht kuruyor.

http://www.anadolturkey.com/web/tr/galeri/gecmiten-uenuemueze.html
Yer: Yeşilköy WOW İstanbul Otel, Choppers Point Restaurant
Tarih: 22 Eylül 2013 Pazar
Saat: 11:00-14:00 Brunch
www.chopperspointistanbul.com

17 Eylül 2013 Salı

Elite World Business Hotel’in Genel Müdürü Murat Köni Oldu


Önümüzdeki 5 yıl içerisinde otel sayısını 8’e çıkarmayı planlayan Elite World Hotels zincirinin, Aralık ayında İstanbul Florya’da açılması planlanan dördüncü halkası Elite World Business Hotel’in Genel Müdürlüğü’ne Murat Köni atandı. İngiltere ve Amerika’da mesleki eğitim alıp Bilkent Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciğinden mezun olan Murat Köni, 24 yıllık mesleki kariyeri boyunca yerli ve yabancı zincir Hotelsn farklı departmanlarında üst düzey görevlerde bulundu. Uzun yıllar Crowne Plaza ve Holiday Inn Hotels’de üst düzey pozisyonlarda görev alan Köni, son olarak Bayrampaşa Crowne Plaza ve Holiday Inn Express Hotels’de görev yapmıştı.

Yeni görevi ile ilgili olarak heyecanlı olduğunu belirten Köni, hızla büyümekte olan Elite World Hotels zincirinin bünyesinde yöneticilik yapacağı için oldukça mutlu olduğunu ve Elite World Business’in bölgeye farklı bir soluk getireceğini belirtti. Toplantı odaları ve faaliyet alanı açısından, iş ve turizm amaçlı konaklama ve toplantılara kaliteli ve benzersiz hizmet anlayışıyla farklı bir alternatif sunmayı amaçlayan Elite World Business, Atatürk Havalimanı, CNR ve Tüyap Fuar alanlarına yakın bir bölgede, Florya’da konumlanıyor. Elite World Hotels zincirinin dördüncü yatırımı olacak olan Elite World Business Hotel’in toplam 2500 kişi kapasiteli 12 toplantı salonu, 180 odası ve İtalyan Restaurant’ı ile Ekim ayında hizmete girmesi planlanıyor.
http://www.turizminsesi.com/

Wyndham Kalamış’ta Mantar Günleri Başladı!




Anadolu Yakası’nın en gözde oteli Wyndham Kalamış içerisindeki Remina Restoran, leziz sunumlardan oluşan mantarlı özel menüsü ile yemek tutkunlarını bekliyor. Havuz başında keyifli bir yemek için Eylül bitmeden Wyndham Kalamış’a mutlaka uğrayın! Anadolu Yakası’nın en güzel noktalarından biri olan Kalamış Marina’da konumlanan Wyndham Kalamış, misafirlerine yine ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor.


Remina Restoran’ın ünlü şefi Gencer Üzümlü’nün hazırladığı özel bir menü ile 16-30 Eylül tarihleri arasında Mantar Günleri başlıyor.Mevsimsel lezzetlerin tadına varmak isteyen ve yemeğin bir sanat olduğunu düşünen herkesi  havuz başındaki Remina Restoran’da ağırlayan Wyndham Kalamış’ın Mantar Günleri menüsü ise şöyle:

Mantar Çorbası
Mantarlı Kabak Salsası
Elmalı Mantar Tartar
Deniz Levreği
Mantar Tagliata
Mantar Parmigiana
Porcini Mantarlı Rizotto
Wyndham Istanbul Kalamış Marina
Adres: Kalamış Fener Caddesi 38 – Kalamış İstanbul
Rezervasyon: (0216) 400 00 00

ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri



ACE of M.I.C.E. Ödül Gecesi, 22 Ekim 2013’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor
Bu yıl Turizm Medya Grubu tarafından ikinci kez düzenlenecek olan ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri 2013 sektöre daha fazla ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Sektörün en iyilerinin seçildiği ödüller 22 Ekim 2013’de Haliç Kongre Merkezi’nde sahiplerini bulacak. 3 ana sektör, 28 ayrı kategoride yaratıcılık, konsept çalışmaları, farklılaşılan noktalar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde birincilerin belirleneceği ödül töreni için 1 Ocak–15 Nisan tarihleri arasında 182 başvuru yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Turizm Medya Grubu tarafından birincisi düzenlenen 27 ayrı kategoride, 67 sponsor firma ve sektörden 1.470 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Ace of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri, bu yıl 28 ayrı kategoride sahiplerini bulacak. Farklılaşılan noktalar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde birincilerin belirleneceği ödül töreni için 1 Ocak-15 Nisan 2013 tarihleri arasında 182 başvuru yapıldı.

29 Nisan 2013’de gerçekleştirilen jüri toplantısında 182 başvuru arasından 28 ayrı kategorideki birinciler belirlendi. 22 Ekim 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ödül gecesinde birinciler açıklanacak. Türkiye’deki oteller, kongre ve etkinlik mekanları, toplantı yönetim ve toplantı destek firmalarının yanı sıra etkinlikler, lansman toplantıları, gerilla aktiviteleri, davet organizasyonları, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve festivaller gibi etkinlikleri kapsayan yarışmanın ödül gecesi M.I.C.E. sektörünün yanı sıra siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından yaklaşık 3 bin davetlinin katılımı ve TATU Event’in koordinasyonunda 70 sponsor firmanın katkılarıyla görkemli bir şekilde gerçekleşecek.

Turkcell, Türk Hava Yolları, HSBC, Yapı Kredi, 3M, Pfizer, Roche, Mey içki, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği gibi kurum ve derneklerden 46 uzmanın yer aldığı ACE of M.I.C.E. Ödülleri Jürisi, temel olarak yaratıcılık ve konsept çalışmaları, farklılaşılan noktalar, referanslar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde değerlendirme yaptı. Başvuruların bitiş tarihi 15 Nisan 2013’den itibaren online olarak yapılan oylamalar sonucunda finalistler belirlendi. 29 Nisan 2013 tarihinde Feriye Lokantası’nda gerçekleştirilen jüri toplantısında uzun süren değerlendirmeler sonucu 28 kategoride birincilikler belirlendi. Jüri toplantısı Jüri Başkan Prof. Dr. Semih Baskan’ın başkanlığında gerçekleşti.

www.miceodulleri.com  www.turizmmedya.net

Reis Gıda, Anadolu’da atağa geçti




Ülkemiz bakliyat sektörünün lider firması Reis Gıda, Anadolu’da atağa geçti. Reis Gıda, 5 ile 8 Eylül tarihleri arasında, CNR İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘İstanbul 21.Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Fuar sırasında, Reis Gıda’nın standına, Tunus, Dubai, Arabistan, Çin başta olmak üzere, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin temsilcileri ve işadamları yoğun ilgi gösterdi. Yapılan görüşmelerde ikili işbirlikleri değerlendirildi. Anadolu genelinden ve Avrupa’dan 30’un üzerinde bayisi ile de fuarda buluşan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, ülkemiz ve dünyadaki bakliyat sektörünün mevcut durumu ve geleceği ile Reis Gıda’nın yurtiçi ve yurtdışı hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler’de 18 ülkeye ihracat yapmakta olan Reis Gıda, Anadolu genelinde birçok ilden aldığı yoğun talebin paralelinde rotayı Anadolu şehirlerine çevirdi.


Raflarda rakibimiz yok
Kuru gıda sektöründe marka bilinilirliğinde lider olan Reis Gıda’nın, Anadolu şehirlerindeki raflarda, rakibi olmadığını ifade eden Reis Gıda Genel Satış Müdürü Abdullah Kargın, şunları söyledi: “Reis Gıda’nın ürün gamında, pirinç ve bakliyat grubunda 44 ürün çeşidimiz bulunuyor. Anadolu şehirlerinin raflarında, A kalite bir marka olarak yerimizi alıyoruz. Raflarda, rakibimiz yoktur ve sektörümüzde Türkiye’de 1 numarayız. Nitekim, Marmara Bölgesi başta olmak üzere, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz gibi tüm bölgelerimizdeki illerden yoğun talep gören bir marka olduğumuz için, ürünlerimizi ve hizmetimizi ülkemiz geneline yaygınlaştırmaya devam etmekteyiz” dedi.


Kuru gıdada ürün çeşitliliği, Reis ile tanınıyor
Van ve Hakkari ilçeleri bayisi Dikiciler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, şunları söyledi: “Dikiciler AŞ olarak, Reis Gıda başta olmak üzere, çeşitli markaların bölge distribütörüyüz ve 35 yıldır Van ve Hakkari’de gıda toptancılığı yapıyoruz. Bölgemizdeki market ve bakkalların raflarında bulunan Reis Gıda ürünlerine, bölge insanımızdan yoğun talep vardır. Kalitesiyle bir numara olan Reis ürünlerinden en çok pirinç tercih ediliyor. Pazara sunduğumuz börülce, siyah pirinç, karabuğday gibi diğer ürün çeşitlerine de önümüzdeki günlerde talep artacaktır. Reis Gıda denilince, akla ‘kalite’ geliyor” dedi.Dikiciler AŞ yetkilisi Mecit Dikici ise, şunları belirtti:“Reis Gıda’nın ürünleri, Van kahvaltısı gibi bölgemizde tanınıyor. Türk çiftçisinin emeğini değerlendiren Reis Gıda, kalitesi ile kuru gıda sektörünün en bilinen markasıdır. İnsanlarımız, Reis Gıda’nın ürünlerini güvenle çocuklarına yediriyor” dedi.

Reis ürünlerine yoğun talep var
Tunceli bayisi Campa Ticaret yetkilisi Hüseyin Yıldız, şunları söyledi:
“Reis Gıda’nın ürün çeşitleri, ilimiz ve ilçemizdeki tüm market ve bakkallarda bulunuyor. Bölgemizde, pirinç ve bulgur ürünlerinde, en çok tercih edilen marka, Reis markasıdır. Kaliteden ödün vermediği için, halkımız, Reis ürünlerini, çocuklarına gönül rahatlığı ve lezzetli damak tadıyla yedirmektedir. Siyah pirinç, karabuğday gibi yeni ürünlerin de raflardaki yerini almasını organize edeceğiz” dedi.


Reis Gıda, bölgemiz genelinde bulunuyor
Erzurum Bayisi Özak Gıda’nın sabihi Ednan Koçyiğit, şunları söyledi:
“Erzurum ilimiz ve bölgemizde, Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu çeşitli markaların distribütörlüğünü yapıyoruz. Reis Gıda’nın bakliyat sektörünün lider markası olması bizlere değer katıyor. Erzurum, Erzincan, Kars gibi illerde işbirliği yaptığımız market ve bakkallarda, Reis Gıda’nın ürün gamıyla yer alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” dedi.

Kuru gıdada fark yaratıyor, en bilinen marka olarak liderliğe oynuyor
Kayseri bayisi Erdem Gıda Ltd şirketi Mustafa Kemal Erdem, şunları söyledi:
“Kayseri’de, 35 yıldır, Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu çeşitli markaların distribütörlüğünü yapıyoruz. Türk çiftçisinin emeğini kalitesiyle değerlendiren Reis Gıda, ürün çeşitliliğiyle, kuru gıda sektöründe fark yaratıyor ve en bilinen marka olarak liderliğe oynuyor. Reis Gıda’nın, pirinç, mercimek, bulgur gibi yoğun talep gören ürün gamının yanı sıra; börülce, siyah pirinç, karabuğday gibi az bilinen ve pazara yeni giren ürünlerinin de, 2014 yılında Kayseri’de daha fazla tanınması sağlayacağız” dedi.

Daha fazla ürün çeşidi, raflarda yer alacak
Batman ve Diyarbakır bayisi Örnek Temel Gıda Ltd Erkan Dilekçi, şunları söyledi:
“Kalitesi, güvenilirliği, Türk çiftçisinin emeğini değerlendirmesi gibi birçok nedenden dolayı Reis Gıda ile ticaret yapmaktan onur duyuyoruz. Reis Gıda’nın marka bilinirliği bölgemizde çok fazla olduğu için, yoğun talep görüyor. Bizler de, Reis Gıda’nın ürün çeşitlerinin daha fazla bölgemiz market ve bakkallarının raflarında yer almasını organize edeceğiz. 25 yıllık bir firmayız ve çeşitli ürünlerin bölgemizde dağıtımını yapıyoruz” dedi.

Catering firmalarının tercihi Reis Gıda markasıdır
Kayseri bayisi Aykurt Lojistik Gıda yetkilisi İsmail Turgut Aykurt, şunları söyledi:
“Reis Gıda markası, kentimiz genelinde kuru gıda da öncelikli olarak tanınan bir markadır. Bakkal ve marketlerin yanı sıra, Kayseri’deki catering firmalarının tercihi de Reis Gıda’nın ürünleridir” dedi.

Katar’da, Reis Gıda yoğun talep görüyor
Katar Bayisi Aydın Özmaya İthalat ve İhracat şirketinin yetkilisi Aydın Özmaya, şunları söyledi: “Katar’da, Türk markalarına çok ama çok yoğun bir ilgi vardır. Reis Gıda’yı kaliteli olması ve marka bilinilirliğinden dolayı tercih ediyoruz. Firma olarak Katar’da, Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu 15’e yakın Türk markasının distribütörlüğünü yapıyoruz. Katar’da, 18 bine yakın Türk yaşıyor. Öncelikli olarak, Türk vatandaşların yanı sıra, bölgedeki oteller ve lüks restoranlar da Reis Gıda markalı ürünleri tercih ediyor. Lezzetini tadanlar, yoğun gösteriyor. Katar’da Reis Gıda markalı ürünlere olan talep her geçen gün artıyor” dedi.

Taşköprü sarımsağı, Fransa yolcusu
Reis Gıda’nın Fransa Bayisi Muammer Özdemir, şunları söyledi:
“Türkiye’den Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu çeşitli gıda ürünlerinin, Fransa’da dağıtım ve pazarlamasını yapıyoruz. Fransa’da yaşayan 7 bine yakın Türk vatandaşın, kuru gıda da tercih ettiği marka, Reis Gıda ürünleri olmaktadır. Fransızlar, fasulye, börülce gibi kuru gıdada ürün çeşitlerini yeterince bilmiyor. Ancak, Taşköprü sarımsağının, Fransa’da yoğun bir ilgi göreceğini gözlemliyoruz. Taşköprü sarımsağının Fransa yolculuğu, firmamız ile yoğun şekilde başlayacaktır” dedi.