17 Eylül 2013 Salı

Reis Gıda, Anadolu’da atağa geçti




Ülkemiz bakliyat sektörünün lider firması Reis Gıda, Anadolu’da atağa geçti. Reis Gıda, 5 ile 8 Eylül tarihleri arasında, CNR İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘İstanbul 21.Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Fuar sırasında, Reis Gıda’nın standına, Tunus, Dubai, Arabistan, Çin başta olmak üzere, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin temsilcileri ve işadamları yoğun ilgi gösterdi. Yapılan görüşmelerde ikili işbirlikleri değerlendirildi. Anadolu genelinden ve Avrupa’dan 30’un üzerinde bayisi ile de fuarda buluşan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, ülkemiz ve dünyadaki bakliyat sektörünün mevcut durumu ve geleceği ile Reis Gıda’nın yurtiçi ve yurtdışı hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler’de 18 ülkeye ihracat yapmakta olan Reis Gıda, Anadolu genelinde birçok ilden aldığı yoğun talebin paralelinde rotayı Anadolu şehirlerine çevirdi.


Raflarda rakibimiz yok
Kuru gıda sektöründe marka bilinilirliğinde lider olan Reis Gıda’nın, Anadolu şehirlerindeki raflarda, rakibi olmadığını ifade eden Reis Gıda Genel Satış Müdürü Abdullah Kargın, şunları söyledi: “Reis Gıda’nın ürün gamında, pirinç ve bakliyat grubunda 44 ürün çeşidimiz bulunuyor. Anadolu şehirlerinin raflarında, A kalite bir marka olarak yerimizi alıyoruz. Raflarda, rakibimiz yoktur ve sektörümüzde Türkiye’de 1 numarayız. Nitekim, Marmara Bölgesi başta olmak üzere, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz gibi tüm bölgelerimizdeki illerden yoğun talep gören bir marka olduğumuz için, ürünlerimizi ve hizmetimizi ülkemiz geneline yaygınlaştırmaya devam etmekteyiz” dedi.


Kuru gıdada ürün çeşitliliği, Reis ile tanınıyor
Van ve Hakkari ilçeleri bayisi Dikiciler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, şunları söyledi: “Dikiciler AŞ olarak, Reis Gıda başta olmak üzere, çeşitli markaların bölge distribütörüyüz ve 35 yıldır Van ve Hakkari’de gıda toptancılığı yapıyoruz. Bölgemizdeki market ve bakkalların raflarında bulunan Reis Gıda ürünlerine, bölge insanımızdan yoğun talep vardır. Kalitesiyle bir numara olan Reis ürünlerinden en çok pirinç tercih ediliyor. Pazara sunduğumuz börülce, siyah pirinç, karabuğday gibi diğer ürün çeşitlerine de önümüzdeki günlerde talep artacaktır. Reis Gıda denilince, akla ‘kalite’ geliyor” dedi.Dikiciler AŞ yetkilisi Mecit Dikici ise, şunları belirtti:“Reis Gıda’nın ürünleri, Van kahvaltısı gibi bölgemizde tanınıyor. Türk çiftçisinin emeğini değerlendiren Reis Gıda, kalitesi ile kuru gıda sektörünün en bilinen markasıdır. İnsanlarımız, Reis Gıda’nın ürünlerini güvenle çocuklarına yediriyor” dedi.

Reis ürünlerine yoğun talep var
Tunceli bayisi Campa Ticaret yetkilisi Hüseyin Yıldız, şunları söyledi:
“Reis Gıda’nın ürün çeşitleri, ilimiz ve ilçemizdeki tüm market ve bakkallarda bulunuyor. Bölgemizde, pirinç ve bulgur ürünlerinde, en çok tercih edilen marka, Reis markasıdır. Kaliteden ödün vermediği için, halkımız, Reis ürünlerini, çocuklarına gönül rahatlığı ve lezzetli damak tadıyla yedirmektedir. Siyah pirinç, karabuğday gibi yeni ürünlerin de raflardaki yerini almasını organize edeceğiz” dedi.


Reis Gıda, bölgemiz genelinde bulunuyor
Erzurum Bayisi Özak Gıda’nın sabihi Ednan Koçyiğit, şunları söyledi:
“Erzurum ilimiz ve bölgemizde, Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu çeşitli markaların distribütörlüğünü yapıyoruz. Reis Gıda’nın bakliyat sektörünün lider markası olması bizlere değer katıyor. Erzurum, Erzincan, Kars gibi illerde işbirliği yaptığımız market ve bakkallarda, Reis Gıda’nın ürün gamıyla yer alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” dedi.

Kuru gıdada fark yaratıyor, en bilinen marka olarak liderliğe oynuyor
Kayseri bayisi Erdem Gıda Ltd şirketi Mustafa Kemal Erdem, şunları söyledi:
“Kayseri’de, 35 yıldır, Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu çeşitli markaların distribütörlüğünü yapıyoruz. Türk çiftçisinin emeğini kalitesiyle değerlendiren Reis Gıda, ürün çeşitliliğiyle, kuru gıda sektöründe fark yaratıyor ve en bilinen marka olarak liderliğe oynuyor. Reis Gıda’nın, pirinç, mercimek, bulgur gibi yoğun talep gören ürün gamının yanı sıra; börülce, siyah pirinç, karabuğday gibi az bilinen ve pazara yeni giren ürünlerinin de, 2014 yılında Kayseri’de daha fazla tanınması sağlayacağız” dedi.

Daha fazla ürün çeşidi, raflarda yer alacak
Batman ve Diyarbakır bayisi Örnek Temel Gıda Ltd Erkan Dilekçi, şunları söyledi:
“Kalitesi, güvenilirliği, Türk çiftçisinin emeğini değerlendirmesi gibi birçok nedenden dolayı Reis Gıda ile ticaret yapmaktan onur duyuyoruz. Reis Gıda’nın marka bilinirliği bölgemizde çok fazla olduğu için, yoğun talep görüyor. Bizler de, Reis Gıda’nın ürün çeşitlerinin daha fazla bölgemiz market ve bakkallarının raflarında yer almasını organize edeceğiz. 25 yıllık bir firmayız ve çeşitli ürünlerin bölgemizde dağıtımını yapıyoruz” dedi.

Catering firmalarının tercihi Reis Gıda markasıdır
Kayseri bayisi Aykurt Lojistik Gıda yetkilisi İsmail Turgut Aykurt, şunları söyledi:
“Reis Gıda markası, kentimiz genelinde kuru gıda da öncelikli olarak tanınan bir markadır. Bakkal ve marketlerin yanı sıra, Kayseri’deki catering firmalarının tercihi de Reis Gıda’nın ürünleridir” dedi.

Katar’da, Reis Gıda yoğun talep görüyor
Katar Bayisi Aydın Özmaya İthalat ve İhracat şirketinin yetkilisi Aydın Özmaya, şunları söyledi: “Katar’da, Türk markalarına çok ama çok yoğun bir ilgi vardır. Reis Gıda’yı kaliteli olması ve marka bilinilirliğinden dolayı tercih ediyoruz. Firma olarak Katar’da, Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu 15’e yakın Türk markasının distribütörlüğünü yapıyoruz. Katar’da, 18 bine yakın Türk yaşıyor. Öncelikli olarak, Türk vatandaşların yanı sıra, bölgedeki oteller ve lüks restoranlar da Reis Gıda markalı ürünleri tercih ediyor. Lezzetini tadanlar, yoğun gösteriyor. Katar’da Reis Gıda markalı ürünlere olan talep her geçen gün artıyor” dedi.

Taşköprü sarımsağı, Fransa yolcusu
Reis Gıda’nın Fransa Bayisi Muammer Özdemir, şunları söyledi:
“Türkiye’den Reis Gıda’nın da aralarında bulunduğu çeşitli gıda ürünlerinin, Fransa’da dağıtım ve pazarlamasını yapıyoruz. Fransa’da yaşayan 7 bine yakın Türk vatandaşın, kuru gıda da tercih ettiği marka, Reis Gıda ürünleri olmaktadır. Fransızlar, fasulye, börülce gibi kuru gıdada ürün çeşitlerini yeterince bilmiyor. Ancak, Taşköprü sarımsağının, Fransa’da yoğun bir ilgi göreceğini gözlemliyoruz. Taşköprü sarımsağının Fransa yolculuğu, firmamız ile yoğun şekilde başlayacaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder