22 Eylül 2013 Pazar

AŞPAFED AVRUPA ŞEFLER BİRLİĞİ GENEL KURULU'NA KATILIYOR



EURO- TOQUES GENEL KURULUNDA AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK
Avrupa Birliği (AB) üyesi olmadığımız için tüm uğraşlarımıza rağmen bizi yıllardır kapısında bekleten fakat sonunda vazgeçmediğimiz ısrarımız ve profesyonel çalışmalarımız üzerine ülkemizin gelişimini ve Türk Aşçılık sanatının ilerleyişini gözardı edemeyip Türkiye’nin üyeliğini onaylayan “Euro-Toques – Avrupa Şefler Birliği” Genel Kurulu’nda tarihi bir gün yaşanacak. Yıllar sonra Ay Yıldızlı bayrağımız ile diğer Avrupa ülkeleriyle beraber 20. üye Türkiye olarak bizde orada olacağız.

23 Eylül 2013 tarihinde Brüksel’de yapılacak olan Euro-Toques-Avrupa Şefler Birliği Genel Kurulu’nda ülkemizi gururla temsil edeceğiz. 18 Avrupa Birliği ülkesi ve 1 Avrupa Birliği üyesi olmayıp bu statüde birliğe ilk üye olan İsviçre ile birlikte 20. üye ülke Türkiye olarak Euro-Toques – Avrupa Şefler Birliği Genel Kurulu’nda artık bir sandalye de bize ait. Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu AŞPAFED olarak yaptığımız özverili çalışmalar sonucunda ülkemize kazandırılmış Euro-Toques- Avrupa Şefler Birliği Türkiye üyeliğinin ilk resmi adımı olan 23 Eylül tarihli Genel Kurulu’nun ülkemiz ve mesleğimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Aşçılar ve Pastacılar Fedrasyonu AŞPAFED Yönetim Kurulu tarafından Euro-Toques-Avrupa Şefler Birliği Türkiye üyelik müzakerelerini başlatmak, sürdürmek ve sonuçlandırmak için görevlendirilen Federasyon Asbaşkanımız Sn. Gökhan Tufan 23 Eylül’de Brüksel’de yapılacak olan Genel Kurul’da ülkemizi temsilen yerini alacaktır. Gökhan Ustamız Türkiye ile beraber 20 Avrupa ülkesinin katılacağı bu önemli buluşmada Türk Mutfağı’nı, Türk Şeflerini, ülkemizde ki gastronomi zenginliklerini, ülkemizde görev yapan diğer federasyon - dernek sayılarını ve bilgilerini, ülke genelinde tüm federasyon ve derneklerin mutfak sanatı adına yaptığı önemli çalışmaları, gün itibari ile ülke olarak aşçılık mesleğinin bulunduğu konum ile alakalı anlatımlarda ve sunumlarda bulunacaktır. Tarihimizde ilk kez bulunacağımız ve birçok Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şeflerin üye olduğu Euro-Toques Genel Kurulu’nda hedefimiz Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek, diğer üye ülkeleri yapacağımız sunumlarla etki altında bırakarak bu ilk resmi atağımızda Türkiye adına güzel bir imaj bırakmak olacaktır.

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu AŞPAFED olarak kurulduğumuz günden bu yana Türk Mutfağı ve Türk Aşçılığı için canla başla çalışmaktayız ve belirlediğimiz hedeflerde sapmadan yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz. Daha çok kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen ülkemize kazandırdığımız Euro-Toques – Avrupa Aşçılar Birliği Türkiye üyeliği AŞPAFED’in kararlı ve profesyonel çalışmalarının en önemli meyvesi ve ekip çalışması ile herşeyin başarılabileceğinin en güzel örneğidir. Bu adımla beraber en önemli hedeflerimizden birisi de  ülkemizde görev yapan meslektaşlarımıza Avrupa’da ve dünya genelinde daha fazla söz sahibi olma ve kariyer yapmak gibi bizlere katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder