İstanbul geçen hafta, son derece nezih ve iddialı yeni bir eğlence mekanına kavuştu, Kabare-Müzikhol ‘Club Vivon’ Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde kapılarını açtı. Özel dekoru, son derece şık sahne tasarımı, güçlü teknik alt yapısı, özel ses ve ışık sisteminin yanı sıra, Türkiye’nin en iyi aşçılarının çalıştığı mutfağıyla çok iddialı olan Club Vivon, herkesin ailesiyle birlikte gelip eğlenebileceği nezih bir mekan.
‘Bu Eğlence Başka Eğlence’ sloganıyla eğlence hayatına yön verecek olan yeni mekan, Türk Müziği dinlemek isteyenlerin yanı sıra, bol kahkaha atarak gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için de ideal bir eğlence yeri.Club Vivon, Günay Restaurant, Sahne İstanbul, Bay Balıkçı, Nossa Costa, Nanna, Paysage, Sait Efendi, Balık Noktası, Yeniköy İskele Balık, Memnuni, Vassiba gibi markaların sahibi, Türkiye’nin en büyük yeme içme ve eğlence kuruluşu BVS Group’un bir yatırımı.
Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde hizmete giren yeni mekanda, Çarşamba ve Cumartesi geceleri, sesi, yorumu ve neşesiyle sahnelerin en beğenilen solistlerinden Ayta Sözeri, Birebir Show, Oryantal Kumsal ve fasıl grubu sahneye çıkarken, Salı ve Cuma akşamları ise Türk Müziği’nin sevilen genç solisti Gökhan Sezen program yapacak…
AİLECE EĞLENİLEBİLECEK BİR MEKAN
İnsanların ailece yemek yiyip, hoşça vakit geçirebilecekleri Club Vivon, konuklarına kahkaha ve müzik ziyafeti vaat ediyor. Saat 20.00 ile 01.00 arasında hizmet verecek olan Club Vivon’un mutfağından konuklar, et ve balık alternatiflerinin yanı sıra, çeşitli mezeler, sıcak ve soğuk ara menüler, kişiye özel salata, tatlı ve meyve seçeneklerinden ısmarlayabilecekler. Misafirlere limitsiz yerli içkinin sunulacağı Club Vivon, Etiler’in ortasında, çok farklı ve kaliteli eğlence olarak renkli hayata ‘merhaba’ dedi.
TURİZMİN SESİ |Turizm ve Turizmcinin Sesiyiz | Turizm Haberleri | Gastronomi Haberleri | Etkinlik Haberleri | turizminsesi@gmail.com
14 Kasım 2013 Perşembe
HOLLYWOOD YILDIZLARININ TERCİHİ KATE SPADE NEW YORK İSTİNYE PARK AVM’ DE KAPILARINI AÇIYOR
Dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının tercihi Kate Spade New York; Türkiye’de ilk mağazasının kapılarını 11 Kasım’da İstinyepark AVM’de açıyor. Işıldayan tasarımları, cıvıl cıvıl aksesuarları ve kendine özgü tarzıyla tüm dünyada adından sıkça bahsettiren Kate Spade New York, yepyeni 2013-14 Sonbahar/Kış Koleksiyonu ve kışın soluk renklerini canlı renklerle birleştirdiği kışkırtıcı kombinleriyle İstinye Park AVM’ de sizleri bekliyor!
1993 yılında New York merkez olmak üzere kurulan ve tüm dünyaya yayılan Kate Spade New York; ergonomik şekiller ve renkli paletleri birleştirerek tasarımlarını hayata geçirmeye şimdi de İstanbul İstinye Park Avm’ deki mağazasında devam ediyor. Özellikle clutch çantalarıyliddialı olan ve akla gelen ilk isim olan Kate Spade, modanın öncü markaları arasında yer alıyor.
80’ lerden ilham alınarak tasarlanan, Kate Spade 2013-14 Sonbahar/Kış koleksiyonunda da yine kışın soluk renklerini canlı renklerle birleştiren kombinler yer alırken, aksesuar açısından da zengin bir yelpazeyle karşımıza çıkıyor. Eldivenler, kürkler, birbirinden farklı ve özgün tasarımlara sahip şapka ve gözlüklerin öne çıktığı koleksiyonda, aynı zamanda rengarenk çantalar ve oldukça trend olan ayakkabı modelleri yer alıyor.
Kate Spade koleksiyonunda sarı ve siyaha ağırlık verilirken ; üzerlerinde “Taxi” yazan baskılı modeller sezonun en çarpıcı ve en çok tercih edilen tasarımları arasında boy gösteriyor.
Canlı renklerin, grafik baskıların ve eğlenceli tasarımların simgesi Kate Spade New York, tüm parıltısı ve renkli koleksiyonundan taşan coşkusuyla, İstinye Park Avm’ de sizleri bekliyor !
Best Western Rusya’daki Yeni Oteli olan BEST WESTERN Russian Manchester Hotel’i Açtı
BEST WESTERN Russian Manchester Hotel
Moskova’nın 290 km kuzey doğusunda olan Ivanovo şehrinde yer almaktadır. Bu
otel spor kulüpleri, güzellik salonları, alışveriş merkezleri gibi merkezi yerlere yakın ve toplu
taşıma araçlarına kolay ulaşılabilir bir
lokasyonda bulunmaktadır. Otel 92 odasıyla birlikte standart single odadan yüksek
kategoridekı iki yatak odalı suite odalara kadar pek çok kategoride hizmet
vermektedir.
Otelin ücretsiz hizmetleri arasında yüzme havuzu, sauna, spor salonu ve bilardo gibi hizmetler
bulunmaktadır.BEST
WESTERN Russian Manchester Hotel 50 kişilik tam konferasn salonu ile tüm toplantı
hizmetlerini sunmaktadır. Ayrica otelde yiyecek içecek hizmetleri kaliteli ve lezzetli tatlar
sunan Avrupa mutfağı konseptli bir restaurantı aracılığı ile sunulmaktadır.
Unilever Food Solutions ve Paloma Hotels Sürdürülebilir Mutfaklar için “Gıda Atığını Önleyelim” Projesinde Buluştu
Türkiye’de ev dışında her iki noktadan birine ulaşan Unilever Food Solutions, bu yıl ilkbahar döneminde başlattığı Gıda Atığının Önleyelim projesiyle, ev dışı tüketim sektöründeki gıda atığını azaltarak hem profesyonel mutfakları daha verimli hale getirmek hem de doğaya olan olumsuz etkiyi azaltmak için önemli bir adım atmıştı.
Unilever Food Solutions, proje kapsamında doğaya saygılı otelleriyle dikkat çeken Paloma Hotels ile işbirliğine gitti. Paloma Hotels otellerinde ölçümler, Mutfak Üretim Alanları Geri Dönüşüm Gıda Atıkları, Açık Büfelerden Misafir Geri Dönüşüm Gıda Atıkları, Satın Alma ve Stoklamadan Kaynaklı Gıda Atıkları başlıklarında yapıldı. Paloma Grubu otellerinin Genel Müdürleri, Yiyecek & İçecek Müdürleri, Mutfak Şefleri ve Mutfak Koordinatörleri için ‘Atık Yönetimi’ eğitimi düzenlendi.
Paloma Hotels – Atık ölçümlerinin ilk sonuçları:
• Paloma Grubu otellerinde (The Paloma Oceana Resort Hotel, Renaissance Antalya Beach Resort & SPA, Sentido Perissia Hotel) tabaktan dönen atıklarda günlük yaklaşık %10-12 (50-75) kg arasında azalma oldu.
• Misafirlerin tüketim tercihleri ortaya çıktı. Örneğin, otel misafirleri açık büfeden genellikle garnitür karıştırılmış yemekler yerine daha minimal yemekleri tercih ediyor.
• Atık yönetiminin düzenli yapılması ve organik atıkların diğer atıklardan ayrıştırılmasıyla birlikte Paloma Grubu, hayvan barınakları ile işbirliği yapabilmeye başladı.
• Mutfaktan ve tabaktan dönen atıklar ölçüldüğü ve tek bir konteynerde biriktirdikleri için çöp torbası tasarrufu sağlandı.
• Otel başına günlük çöp torbası tüketimi yaklaşık 40-50 adet azaldı.
• Çöp torbası tüketiminin azaltılmasının, Gruba yıl içinde maddi yönden sağladığı tasarruf yaklaşık 25.000-30.000 TL düzeyinde olacak.
Unilever Food Solutions Türkiye Genel Müdürü Önder Arsan: ‘İşletmelere, Yüksek Misafir Memnuniyeti ve Karlı Mutfak Operasyonu için çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz’Gıda Atığının Önleyelim Projesi ve Paloma Hotels işbirliği değerlendiren Unilever Food Solutions Türkiye Genel Müdürü Önder Arsan, “Gıda endüstrisi ve özellikle turizm sektöründeki işletmeler atık üretiminin yüksek olduğu sektörlerinin başında geliyor. Türkiye’de yaptığımız pilot araştırmalara göre, sektörde yıllık 325 bin ton gıda atığının olduğunu tahmin ediyoruz.
Yaklaşık %20 dolayında gıda atığını azaltma, çoğu işletme için potansiyel olarak erişilebilir bir hedef. Bu yıl projeye başlarken ilk hedefimiz sektörü ‘Gıda Atıkları’nın doğru yönetilmesi için bilgilendirmek ve bu alanda bilinç oluşmasına katkı sağlamak yönündeydi. Gerçekleştirdiğimiz eğitim ve ölçümlerle gıda atık yönetimi konusunda bilinç oluşturuyoruz. Son olarak Paloma Hotels ile gerçekleştirdiğimiz atık ölçümleriyle de hem yüksek misafir memnuniyeti hem de karlı mutfak operasyonunun yakalanması için önemli bir katkı sağladık” dedi. Unilever Food Solutions, ajandasını Unilever’in sürdürülebilirlik ajandasıyla buluşturduğu “Gıda Atığını Önleyelim” projesiyle, ev dışı tüketim sektörde gıda atık yönetimi konusunda bilinç oluşturmayı, profesyonel mutfaklarda gıda atıklarının iyi yönetilmesini sağlamayı ve işletmeler için minimum atık hedeflerini belirlemeye katkı sağlamayı hedefliyor.
Unilever Food Solutions, ‘Atık Yönetimi Paketi’ni, tüm sektörün kolay ulaşmasını sağlamak için www.ufs.com web adresinden işletmelerin ilgisine sunuluyor
Unilever Food Solutions, proje kapsamında doğaya saygılı otelleriyle dikkat çeken Paloma Hotels ile işbirliğine gitti. Paloma Hotels otellerinde ölçümler, Mutfak Üretim Alanları Geri Dönüşüm Gıda Atıkları, Açık Büfelerden Misafir Geri Dönüşüm Gıda Atıkları, Satın Alma ve Stoklamadan Kaynaklı Gıda Atıkları başlıklarında yapıldı. Paloma Grubu otellerinin Genel Müdürleri, Yiyecek & İçecek Müdürleri, Mutfak Şefleri ve Mutfak Koordinatörleri için ‘Atık Yönetimi’ eğitimi düzenlendi.
Paloma Hotels – Atık ölçümlerinin ilk sonuçları:
• Paloma Grubu otellerinde (The Paloma Oceana Resort Hotel, Renaissance Antalya Beach Resort & SPA, Sentido Perissia Hotel) tabaktan dönen atıklarda günlük yaklaşık %10-12 (50-75) kg arasında azalma oldu.
• Misafirlerin tüketim tercihleri ortaya çıktı. Örneğin, otel misafirleri açık büfeden genellikle garnitür karıştırılmış yemekler yerine daha minimal yemekleri tercih ediyor.
• Atık yönetiminin düzenli yapılması ve organik atıkların diğer atıklardan ayrıştırılmasıyla birlikte Paloma Grubu, hayvan barınakları ile işbirliği yapabilmeye başladı.
• Mutfaktan ve tabaktan dönen atıklar ölçüldüğü ve tek bir konteynerde biriktirdikleri için çöp torbası tasarrufu sağlandı.
• Otel başına günlük çöp torbası tüketimi yaklaşık 40-50 adet azaldı.
• Çöp torbası tüketiminin azaltılmasının, Gruba yıl içinde maddi yönden sağladığı tasarruf yaklaşık 25.000-30.000 TL düzeyinde olacak.
Unilever Food Solutions Türkiye Genel Müdürü Önder Arsan: ‘İşletmelere, Yüksek Misafir Memnuniyeti ve Karlı Mutfak Operasyonu için çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz’Gıda Atığının Önleyelim Projesi ve Paloma Hotels işbirliği değerlendiren Unilever Food Solutions Türkiye Genel Müdürü Önder Arsan, “Gıda endüstrisi ve özellikle turizm sektöründeki işletmeler atık üretiminin yüksek olduğu sektörlerinin başında geliyor. Türkiye’de yaptığımız pilot araştırmalara göre, sektörde yıllık 325 bin ton gıda atığının olduğunu tahmin ediyoruz.
Yaklaşık %20 dolayında gıda atığını azaltma, çoğu işletme için potansiyel olarak erişilebilir bir hedef. Bu yıl projeye başlarken ilk hedefimiz sektörü ‘Gıda Atıkları’nın doğru yönetilmesi için bilgilendirmek ve bu alanda bilinç oluşmasına katkı sağlamak yönündeydi. Gerçekleştirdiğimiz eğitim ve ölçümlerle gıda atık yönetimi konusunda bilinç oluşturuyoruz. Son olarak Paloma Hotels ile gerçekleştirdiğimiz atık ölçümleriyle de hem yüksek misafir memnuniyeti hem de karlı mutfak operasyonunun yakalanması için önemli bir katkı sağladık” dedi. Unilever Food Solutions, ajandasını Unilever’in sürdürülebilirlik ajandasıyla buluşturduğu “Gıda Atığını Önleyelim” projesiyle, ev dışı tüketim sektörde gıda atık yönetimi konusunda bilinç oluşturmayı, profesyonel mutfaklarda gıda atıklarının iyi yönetilmesini sağlamayı ve işletmeler için minimum atık hedeflerini belirlemeye katkı sağlamayı hedefliyor.
Unilever Food Solutions, ‘Atık Yönetimi Paketi’ni, tüm sektörün kolay ulaşmasını sağlamak için www.ufs.com web adresinden işletmelerin ilgisine sunuluyor
Türkiye’nin İngilizce notu açıklandı!
Türkiye, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu!
Dünyanın 41 şehrinde 7 dilde yabancı dil eğitimi veren EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri, dünyanın ilk İngilizce Yeterlilik Endeksinin 3.sünü yayımladı. Ülkemizin İngilizce seviyesini ortaya koymasıyla ilgi toplayan EF English Proficiency (EPI) İngilizce Yeterlilik Endeksinde 60 ülkenin İngilizce yeterlilik seviyeleri sıralandı. Beş seviye grubuna ayrılan listenin ilk sıralarında İskandinav ülkeleri yer aldı. Listenin ilk sırasında İsveç bulunurken son sırayı Irak aldı. Listede 41’inci sırada yer alan Türkiye Macaristan, Malezya, Singapur, Uruguay, Sri Lanka, Peru gibi ülkelerin gerisinde kalsa da, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu.Ülkelerin yeterlilik düzeylerinin 5 kategoriye ayrıldığı indekste, bu yıl Türkiye’nin İngilizce yeterlilik düzeyi yine 4. sırada, yani düşüğün biraz üstünde yer alıyor. Geçen sene 54 ülke arasında 32. sırada yer alan ülkemiz bu yıl 60 ülke arasında 41. sırada yer aldı. Farklı demografik özelliklere sahip 750 bin kişinin katıldığı İngilizce yeterlilik testi sonuçları Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kapsamında değerlendirildi.
EF Education First "İngilizce Yeterlilik Endeksi"
En Yüksek Yeterlilik Seviyesi Düşük Yeterlilik Seviyesi
Sıra Ülke Sıra Ülke
1 İsveç 37 Kosta Rika
2 Norveç 38 Brezilya
3 Hollanda 39 Peru
4 Estonya 40 Meksika
5 Danimarka 41 Türkiye
6 Avusturya 42 İran
Bir önceki indekse göre ülkemiz sıralamada gerilemiş görünse de Türkiye, son altı yılda İngilizcesini en çok geliştiren ülke oldu. 2007-2012 yılları arasındaki gelişimin de değerlendirildiği İngilizce Yeterlilik Endeksi analizine göre, Türkiye son altı yılda İngilizce seviyesindeki ilerlemede en yüksek gelişimi elde ederek endekse giren tüm ülkeleri geride bıraktı. Yaklaşık 5 milyon testin incelendiği altı yıllık analizde, Türkiye son altı yıl içinde puanını yüzde 11,86 artırarak 2007'de elde ettiği ilk derecesi olan 37,66'yı, 2012 yılında 49,52'ye çıkarttı. EPI analizinde Türkiye'nin bu ilerlemesinin ülke ekonomisindeki büyüme sayesinde gerçekleştiği vurgulandı. Türkiye'den sonra son altı yılda en çok ilerleme kaydeden ülkeler ise sırasıyla Kazakistan ve Macaristan oldu. Gelişmekte olan pazarlarıyla ekonomik alanda ülkemizin en yakın rakipleri olarak gösterilen Çin ve Brezilya’nın geçen sene 36 ve 46. olarak geride kalmalarına rağmen bu sene sıralamada 34. ve 38. olarak Türkiye’yi geçtikleri görüldü.
2007-2012 Arasındaki Gelişim
Sıra Ülke Gelişim Trendi
1 Türkiye +11.86
2 Kazakistan +11.73
3 Macaristan +9.61
4 Endonezya +8.66
5 Vietnam +7.95
6 Polonya +7.63
Analize göre, Avrupa ülkelerinde İngilizce yeterliliği gelişmeye devam ederken istisnai olarak Fransa'da gerileme görülüyor. Bölgeler bazında bakıldığında Avrupa’nın yeterlilik sıralamasında son üçü İtalya, Fransa ve Türkiye oluştururken, endeks İngilizce yeterliği bakımından en gerideki ülkelerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olduğunu ortaya koyuyor. Burada Birleşik Arap Emirlikleri sergilediği yüksek performansla ayrışıyor.
Ülkemizin sıralamasını değerlendiren EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri Türkiye Ülke Müdürü Gökhan Özdemir, ülkemizde İngilizce eğitiminde niteliğin yükseltilmesi ile ilgili tespitlerde bulundu. İngilizce öğrenmek için yüksek miktarda para harcamak yerine ailelerin, öğrencilerin ve eğitim sisteminin doğru öğrenim şekillerine yatırım yaparak daha fazla ilerleme göstereceğini kaydetti. İngilizce dil eğitiminde okulların öğrenciler için en önemli temeli verdiğini söyleyen Gökhan Özdemir, öğrencilerin okul dışında İngilizce dil becerilerini kullanamadıklarını, öğrencilerin ve ülkemizin dil becerisinde daha üst seviyelere çıkması için İngilizcenin tüm okullarda müfredatın daha temel bir parçası haline gelmesi gerektiğini belirtti: “Öğrencileri eğitmenin yolu her zaman öğretmenleri eğitmekten başlar. İngilizce eğitimi konusunda bir reforma ihtiyaç varsa bu, ancak öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak, onlara daha fazla hizmet içi eğitimler vererek, konuşma becerilerini geliştirmelerini sağlayarak gerçekleşebilir. Ayrıca eğitim sisteminde ölçme ve değerlendirme, yani sınavlar neyi ölçüyorsa, öğrenciler de bu beceriler üzerinde yoğunlaşacaklardır. Okul, lise ve üniversite hayatları boyunca en önemli sınavlarda yalnızca gramer ve çeviri yetenekleri değerlendiriliyorsa, öğrencilerin de öğretmenlerin de yalnızca bu alanlara eğilmeleri doğaldır. EF English Proficiency (EPI) İngilizce Yeterlilik Endeksinde en üst sıralarda yer alan ülkelerin yeterlilik düzeylerini bu seviyeye çıkarmayı nasıl başardıklarına bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Mevcut iyi örnekler değerlendirilerek daha sağlam adımlar atılabilir ve bu şekilde kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılması mümkün olabilir” dedi.
İngilizce bilenler yüzde 30 ila 50 fazla maaş alıyor
İngilizce bilmenin geçmişte diplomasi, tercümanlık gibi işler için aranan bir ön koşul olduğu günler çok geride kaldı. Günümüzde İngilizce neredeyse her sektörde ve her pozisyonda bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. İşverenler ve İK uzmanlarına göre iyi seviyede İngilizce bilenler tüm dünyada bilmeyenlere göre yüzde 30 ila 50 daha fazla ücret alıyor. Çalışanların terfi sıralamasında da İngilizcenin önemi yadsınamaz şekilde karşımıza çıkıyor. Ekonomist dergisi İstihbarat Servisi tarafından 2012’de yapılan bir araştırmaya göre yöneticilerin yüzde 70’i şirketlerinin büyümesi için çalışanlarının İngilizce bilmesi gerektiğini, yarıya yakını ise çalışanlarının yarısından fazlasının İngilizce bilmesi gerektiğini söylüyor.
EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri Türkiye Ülke Müdürü Gökhan Özdemir, bu konuda şöyle konuşuyor: “Günümüzde uluslararası şirketlerde çalışanların yarısı işlerinde İngilizceyi her gün kullanıyor. İngilizce bilmek artık üst yöneticilere özgü bir özellik olmaktan çıkıp tüm çalışanlar için aranan özelliklerden biri haline geldi. Nokia, SAP, Samsung, Aventis ve Renault başta olmak üzere çok sayıda şirket farklı ülkelerde kurumsal dil olarak İngilizce kullanımını zorunlu kılıyor. Böylece şirketler küresel alanda rekabet avantajlarını artırıp çalışanlar arasındaki dil bariyerini ortadan kaldırıyor, uluslararası birleşme ve satın almalarda entegrasyon sürecini hızlandırıyor. Ülkelerin global ekonomide yer almaları için de İngilizce yeterlilikleri önemli bir gösterge. İş dünyasında aynı dili konuşmayan iki kişi bir araya geldiğinde iş yapmak için ortak dil olarak İngilizce devreye giriyor. Ülkeler bazında İngilizce seviyesinin bir diğer önemli avantajı ise yabancı yatırımcılar için cazip bir ortam yaratması. İthalatını artırmak isteyen ülkeler için bunu orta vadede gerçekleştirmenin yolu da eğitimli ve İngilizce seviyesi yüksek bir toplum oluşturmaktan geçiyor. Hindistan, Filipinler, İrlanda gibi ülkeler bugün nüfuslarının İngilizce bilgisi sayesinde çektikleri çağrı merkezi yatırımlarıyla önemli hizmet ekonomileri haline geldiler.”
Öğretmenler ve öğrencilere açık ve ücretsiz
EF Yurtdışı Dil Okulları’nın Akademik Araştırma Ekibi tarafından oluşturulan EF English Proficiency Sınavı, her yıl milyonlarca yetişkinin İngilizce bilgisini Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kapsamında ücretsiz ölçüyor. Katılımcılar hem dünyadaki hem ülkemizdeki İngilizce sıralamalarını bu sınavla öğrenebiliyor. Sınava katılmak için tek yapmak gereken www.ef.com.tr/epis adresini ziyaret etmek ve sınavda gerekli olan mikrofon ve kulaklığı hazırlamak. Sınav öğretmen ve öğrencilere kendilerinin ve sınıflarının İngilizce seviyelerini ölçmek için hızlı, kolay ve her yerden erişilebilir bir araç sunuyor.
Daha fazla bilgi için: http://www.ef.com/epi/?mc=we.
Vize Varsa Biz Yokuz!
Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran, uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın verilerine göre Türkler, vize uygulaması olan ülkelerden olabildiğince uzak duruyor. Bu sene Türklere vize uygulamaya başlayan Hırvatistan’a Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında %58 düşüş görülüyor. Ancak vizeden muzdarip olanlar sadece Türkler değil; Asya ülkeleri de aynı şekilde kendilerine vize uygulayan ülkelere gitmemeye özen gösteriyor.
Avrupa Birliği’ne geçişle beraber Hırvatistan, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Türkiye’ye vize uygulamaya başladı. Skyscanner’ın verilerine göre bu tarihten sonra, geçen seneye oranla Türkiye’den Hırvatistan’a yapılan uçak bileti aramalarında %58 düşüş görülüyor.
Türklerin %71’i vize isteyen ülkeleri ziyaret etmeyi düşünmüyor
Hırvatistan uçak bileti aramalarındaki bu düşüş aslında çok da şaşırtıcı değil. Skyscanner’ın 1000’i aşkın Türk seyahatsever arasında gerçekleştirdiği ve vize uygulamalarının seyahat alışkanlıklarını nasıl etkilediğine ışık tutan araştırmasında da Türklerin %71’i, vize isteyen ülkeleri ziyaret etmeyi düşünmediğini ve seyahat planlarına dahil etmediklerini belirtmişti.
Asya ülkeleri de vizeden muzdarip
Vize uygulamaları yalnızca Türklerin değil, Singapur, Hindistan, Tayland, Endonezya ve Çin gibi Asya ülkelerinin de canını sıkıyor. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın bu ülkeler arasında yaptığı araştırmaya göre %75 seyahat için nereye gideceğine vize uygulamasına göre karar veriyor. Ancak bu ülkelerle Türkiye’nin durumu tamamen aynı değil; Asya ülkeleri arasında %9’luk bir kesimin vize başvuruları reddedilirken, araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de bu oran %18’i buluyor.
Avrupa Birliği’ne geçişle beraber Hırvatistan, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Türkiye’ye vize uygulamaya başladı. Skyscanner’ın verilerine göre bu tarihten sonra, geçen seneye oranla Türkiye’den Hırvatistan’a yapılan uçak bileti aramalarında %58 düşüş görülüyor.
Türklerin %71’i vize isteyen ülkeleri ziyaret etmeyi düşünmüyor
Hırvatistan uçak bileti aramalarındaki bu düşüş aslında çok da şaşırtıcı değil. Skyscanner’ın 1000’i aşkın Türk seyahatsever arasında gerçekleştirdiği ve vize uygulamalarının seyahat alışkanlıklarını nasıl etkilediğine ışık tutan araştırmasında da Türklerin %71’i, vize isteyen ülkeleri ziyaret etmeyi düşünmediğini ve seyahat planlarına dahil etmediklerini belirtmişti.
Asya ülkeleri de vizeden muzdarip
Vize uygulamaları yalnızca Türklerin değil, Singapur, Hindistan, Tayland, Endonezya ve Çin gibi Asya ülkelerinin de canını sıkıyor. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın bu ülkeler arasında yaptığı araştırmaya göre %75 seyahat için nereye gideceğine vize uygulamasına göre karar veriyor. Ancak bu ülkelerle Türkiye’nin durumu tamamen aynı değil; Asya ülkeleri arasında %9’luk bir kesimin vize başvuruları reddedilirken, araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de bu oran %18’i buluyor.
ULUSLAR ARASI POW WOW FUARI BU YIL ŞİKAGO’DA GERÇEKLEŞECEK
POW WOW FUARI ŞİKAGO’DA GERÇEKLEŞECEK
Turizm sektörünün en önemli fuarlarından “International Pow Wow” 5-9 Nisan 2014 tarihleri arasında Şikago’da gerçekleştirilecek, erken rezervasyon indirimini kaçırmayın. Amerika’nın tanıtımına katkıda bulunmak ve ülkeye seyahati geliştirmek amacıyla kurulan U.S. Travel Association’ın düzenlediği International Pow Wow bu yıl Şikago’da gerçekleşecek. Dünyada 70 ülkeden 1.200’den fazla uluslararası ve yerli tur operatörünün katıacağı fuarda, üç gün içinde yoğun olarak iş görüşmeleri yapılacaktır.
International Pow Wow, turizm acenteleri yetkililerinin eyalet eyalet gezmeden, daha az maliyetle, daha güçlü iş anlaşmaları yapmalarına olanak tanıyor. Bu yıl 46.’sı düzenlenecek Pow Wow; katılımcı sayısı, başarılı iş bağlantıları ve organizasyon kalitesiyle turizm sektörünün en dikkat çeken fuarları arasında yer alıyor.
Geçen yıl Las Vegas’ta yapılan fuar bu yıl Şikago’da gerçekleşecek. 5 Nisan Cumartesi günü başlayacak Pow Wow, McCormick Place’ta üç gün boyunca devam edecek.
İndirimli rezervasyon için 13 Aralık 2013 tarihine kadar online kayıt yapılması gerekiyor. Detaylı bilgi ve online kayıt için www.ipw.com ’u ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye’den Pow Wow fuarına katılmak isteyen acenta yetkililerinin Türkiye Danışma Komitesi’ne başvuruda bulunması gerekiyor. Pow Wow Uluslararası Danışma Komitesi Türkiye Başkanlığını üstlenen Seyhan Ayel Girit, Türkiye’nin önde gelen turizm profesyonellerini 13 Aralık 2013’e kadar süren indirimli başvuru ve ödeme dönemini kaçırmamaları için uyardı. Konaklamayı da içeren fuar katılım bedeli indirimli başvuru tarihi olan 13 Aralık’a kadar 795 $, bu tarihten sonra ise 1.175 $ olarak uygulanacak. Katılım için Uluslararası Danışma Türkiye Komitesi’ne powwow@atlantistourism.com adresine mail atarak ulaşabilirsiniz.
HILTON İSTANBUL, CONRAD İSTANBUL VE HILTON PARKSA’DA NOEL VE YILBAŞI GECESİ COŞKUSUNU YAŞAYIN
HİLTON İSTANBUL’DA EŞSİZ BİR NOEL VE YILBAŞI GECESİ YAŞAYIN
Yılbaşı gecesi, Hilton İstanbul Bosphorus Terrace Restaurant’ta sunulacak görkemli açık büfeye canlı müzik ve ardından DJ performansı eşlik edecek. Enfes Boğaz manzarasına karşı yeni yılı karşılayacak olan Hilton İstanbul misafirlerinin ödüllü Hilton şeflerinin hazırladığı lezzetler ile yaşayacakları bu özel gece, limitsiz yerli içecekler dahil kişi başı 425 TL.
Girişte özel sunulacak şampanya ikramı ile karşılama ve zengin menüsü ile Balo Salonu’nda ayrıcalıklı bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler, özel bir orkestra ve ardından yer alacak DJ performansı ile unutulmaz bir gece yaşayacaklar. Bu özel eğlence, limitsiz yerli içecek dâhil kişi başı 495 TL.
Hilton İstanbul’un, 9’uncu katında bulunan, Lübnan ve Antakya mutfağının en güzel örneklerini ünlü şeflerden deneyebileceğiniz, muhteşem Boğaz manzarasına sahip olan, şehrin en iyi Lübnan restoranı Al Bushra’da yılbaşı gecesi için özel bir menü ve program hazırlandı. Canlı müzik ve özel dansçılar eşliğinde gerçekleşecek bu program limitsiz yerli içecekler dâhil kişi başı 425 TL.
Hilton İstanbul, misafirlerine iki ayrı konaklama paketi sunarak, yeni yıla yepyeni bir başlangıç yapmak isteyenleri ayrıcalıklı ağırlıyor. İki kişi dahil, Boğaz manzaralı odada konaklama, Bosphorus Terrace ya da Balo Salonu’nda yılbaşı yemeği ve geç kahvaltı dahil 1350 TL + KDV’den başlayan özel konaklama paketini kaçırmayın.
Hilton İstanbul, 24 Aralık’ta kutlanacak Noel gecesi için de eşsiz bir program hazırlıyor. Noel için özel olarak dekore edilecek, ışıl ışıl Bosphorus Terrace’ta misafirlere, Hilton’un dünyaca ünlü şeflerinin elinden çıkan açık büfe akşam yemeği kişi başı 130 TL’ye sunulacak. 25 Aralık sabahı misafirleri bekleyen keyifli brunch ise kişi başı 115 TL.
Rezervasyon için: 212 315 6000
LÜKS, GÖRKEMLİ YILBAŞI ve NOEL AKŞAMI CONRAD ISTANBUL’DA
Conrad İstanbul yılbaşı gecesi 14. katta bulunan ve İstanbul Boğazı’na hakim mekanı Summit Bar & Terrace’da misafirlerini büyülemeye hazırlanıyor. Summit Bar&Terrace’da yılbaşı programı şampanya servisi ile başlıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek DJ performansı eşliğinde, birbirinden nefis yemeklerden oluşan 6 çeşit set menü, yerli içki dahil kişi başı 465 TL’ye sunuluyor.
Yemeğin ardından Boğaz manzaralı Summit Terrace’da yapılacak partiye 23.30’dan sonra katılmak isteyen misafirler için ise bu unutulmayacak eğlence 2 yerli içecek dahil kişi başı 150 TL.
Yılbaşı gecesini unutulmaz bir konaklama deneyimiyle tamamlamak isteyen misafirler için, Summit’te yılbaşı yemeği ve partisi, Monet Restaurant’da geç kahvaltı dahil iki kişilik özel konaklama paketi, 1650 TL + KDV’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.
Ayrıca, 24 Aralık akşamı Summit Bar & Terrace’da düzenlenecek Noel Gecesi’nde geleneksel Noel yemekleriyle hazırlanmış eşsiz açık büfe akşam yemeği limitsiz yerli içecekler dahil kişi başı 165 TL’den sunuyor.
Rezervasyon için: 0212 310 2525
HİLTON PARKSA’DAN BOĞAZ MANZARASINA KARŞI YILBAŞI ZİYAFETİ
Hilton ParkSA, 2013’ü geride bırakıp 2014’e ‘merhaba’ diyeceğimiz yılbaşı gecesi için konuklarına zengin içerikli nefis bir gece hazırlıyor! Açık büfede başlangıçlar, çorbalar, salatalar ve Sushi sevenler için Nori Maki, California Rolls ve Shake gibi çeşitler ve ızgara sığır ağır ateşte pişirilmiş ördek, kuru meyveler ve çam fıstığı ile doldurulmuş piliç buttan, pazıya sarılı somon balığı rulosuna, fırında pişirilmiş kuzu sırtından safranlı pilava kadar birbirinden leziz onlarca çeşidi tadabileceğiniz sıcak yemekler yer alıyor.
Tatlı olarak ise geleneksel yeni yıl pastası, portakal sos eşliğinde taze vanilyalı cheesecake, klasik tiramisu, cevizli ev baklavası, fıstıklı şöbiyet, fırınlanmış tel kadayıf, soyulmuş mevsim meyveleri ve daha pek çok lezzet ile lezzet şöleni sunan Hilton ParkSA, yılbaşına yakışır özel açık büfe lezzetleri hazırladı. Eşsiz Boğaz manzarasının seyredilebileceği Cloud 7 Restaurant’daki yılbaşı ziyafetinde, konuklar DJ müziği ile keyifli dakikalar yaşayacak ve özel ısıtıcıların yer aldığı Cloud 7 Terrace’da yıldızların altında eşsiz Boğaz manzarasında unutulmaz anlar yaşayacaklar.
Hilton ParkSA’da bu çok özel program, limitsiz yerli içki dâhil kişi başı 395 TL’den sunuluyor. Ayrıca yeni yılın ilk gününe özel bir başlangıç yapmak isteyenler için oluşturan konaklama paketi, iki kişi dahil Boğaz manzaralı odada konaklama, Cloud 7 Restaurant’daki yılbaşı gala yemeği ve geç kahvaltı dahil 1100 TL +KDV’den başlayan konaklama paketi sunuyor.
Rezervasyon için: 0212 310 1200
Sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir yılbaşı gecesi için şimdiden yerinizi ayırtın.
Yılbaşı gecesi, Hilton İstanbul Bosphorus Terrace Restaurant’ta sunulacak görkemli açık büfeye canlı müzik ve ardından DJ performansı eşlik edecek. Enfes Boğaz manzarasına karşı yeni yılı karşılayacak olan Hilton İstanbul misafirlerinin ödüllü Hilton şeflerinin hazırladığı lezzetler ile yaşayacakları bu özel gece, limitsiz yerli içecekler dahil kişi başı 425 TL.
Girişte özel sunulacak şampanya ikramı ile karşılama ve zengin menüsü ile Balo Salonu’nda ayrıcalıklı bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler, özel bir orkestra ve ardından yer alacak DJ performansı ile unutulmaz bir gece yaşayacaklar. Bu özel eğlence, limitsiz yerli içecek dâhil kişi başı 495 TL.
Hilton İstanbul’un, 9’uncu katında bulunan, Lübnan ve Antakya mutfağının en güzel örneklerini ünlü şeflerden deneyebileceğiniz, muhteşem Boğaz manzarasına sahip olan, şehrin en iyi Lübnan restoranı Al Bushra’da yılbaşı gecesi için özel bir menü ve program hazırlandı. Canlı müzik ve özel dansçılar eşliğinde gerçekleşecek bu program limitsiz yerli içecekler dâhil kişi başı 425 TL.
Hilton İstanbul, misafirlerine iki ayrı konaklama paketi sunarak, yeni yıla yepyeni bir başlangıç yapmak isteyenleri ayrıcalıklı ağırlıyor. İki kişi dahil, Boğaz manzaralı odada konaklama, Bosphorus Terrace ya da Balo Salonu’nda yılbaşı yemeği ve geç kahvaltı dahil 1350 TL + KDV’den başlayan özel konaklama paketini kaçırmayın.
Hilton İstanbul, 24 Aralık’ta kutlanacak Noel gecesi için de eşsiz bir program hazırlıyor. Noel için özel olarak dekore edilecek, ışıl ışıl Bosphorus Terrace’ta misafirlere, Hilton’un dünyaca ünlü şeflerinin elinden çıkan açık büfe akşam yemeği kişi başı 130 TL’ye sunulacak. 25 Aralık sabahı misafirleri bekleyen keyifli brunch ise kişi başı 115 TL.
Rezervasyon için: 212 315 6000
LÜKS, GÖRKEMLİ YILBAŞI ve NOEL AKŞAMI CONRAD ISTANBUL’DA
Conrad İstanbul yılbaşı gecesi 14. katta bulunan ve İstanbul Boğazı’na hakim mekanı Summit Bar & Terrace’da misafirlerini büyülemeye hazırlanıyor. Summit Bar&Terrace’da yılbaşı programı şampanya servisi ile başlıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek DJ performansı eşliğinde, birbirinden nefis yemeklerden oluşan 6 çeşit set menü, yerli içki dahil kişi başı 465 TL’ye sunuluyor.
Yemeğin ardından Boğaz manzaralı Summit Terrace’da yapılacak partiye 23.30’dan sonra katılmak isteyen misafirler için ise bu unutulmayacak eğlence 2 yerli içecek dahil kişi başı 150 TL.
Yılbaşı gecesini unutulmaz bir konaklama deneyimiyle tamamlamak isteyen misafirler için, Summit’te yılbaşı yemeği ve partisi, Monet Restaurant’da geç kahvaltı dahil iki kişilik özel konaklama paketi, 1650 TL + KDV’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.
Ayrıca, 24 Aralık akşamı Summit Bar & Terrace’da düzenlenecek Noel Gecesi’nde geleneksel Noel yemekleriyle hazırlanmış eşsiz açık büfe akşam yemeği limitsiz yerli içecekler dahil kişi başı 165 TL’den sunuyor.
Rezervasyon için: 0212 310 2525
HİLTON PARKSA’DAN BOĞAZ MANZARASINA KARŞI YILBAŞI ZİYAFETİ
Hilton ParkSA, 2013’ü geride bırakıp 2014’e ‘merhaba’ diyeceğimiz yılbaşı gecesi için konuklarına zengin içerikli nefis bir gece hazırlıyor! Açık büfede başlangıçlar, çorbalar, salatalar ve Sushi sevenler için Nori Maki, California Rolls ve Shake gibi çeşitler ve ızgara sığır ağır ateşte pişirilmiş ördek, kuru meyveler ve çam fıstığı ile doldurulmuş piliç buttan, pazıya sarılı somon balığı rulosuna, fırında pişirilmiş kuzu sırtından safranlı pilava kadar birbirinden leziz onlarca çeşidi tadabileceğiniz sıcak yemekler yer alıyor.
Tatlı olarak ise geleneksel yeni yıl pastası, portakal sos eşliğinde taze vanilyalı cheesecake, klasik tiramisu, cevizli ev baklavası, fıstıklı şöbiyet, fırınlanmış tel kadayıf, soyulmuş mevsim meyveleri ve daha pek çok lezzet ile lezzet şöleni sunan Hilton ParkSA, yılbaşına yakışır özel açık büfe lezzetleri hazırladı. Eşsiz Boğaz manzarasının seyredilebileceği Cloud 7 Restaurant’daki yılbaşı ziyafetinde, konuklar DJ müziği ile keyifli dakikalar yaşayacak ve özel ısıtıcıların yer aldığı Cloud 7 Terrace’da yıldızların altında eşsiz Boğaz manzarasında unutulmaz anlar yaşayacaklar.
Hilton ParkSA’da bu çok özel program, limitsiz yerli içki dâhil kişi başı 395 TL’den sunuluyor. Ayrıca yeni yılın ilk gününe özel bir başlangıç yapmak isteyenler için oluşturan konaklama paketi, iki kişi dahil Boğaz manzaralı odada konaklama, Cloud 7 Restaurant’daki yılbaşı gala yemeği ve geç kahvaltı dahil 1100 TL +KDV’den başlayan konaklama paketi sunuyor.
Rezervasyon için: 0212 310 1200
Sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir yılbaşı gecesi için şimdiden yerinizi ayırtın.
SUMAHAN ON THE WATER HOTEL “DÜNYANIN DENİZ KIYISINDAKİ EN İYİ OTELİ” ÖDÜLÜNÜ ALDI
SUMAHAN’A EN İYİ OTEL ÖDÜLÜ
32 yıldır Avrupa ve Akdeniz ülkelerindeki Lüks Otel, Lüks Spa Otel, Lüks Boutique Otel, Düğün ve Event Oteli gibi farklı kategorilerde en iyileri belirlemek için düzenlenen “Condé Nast Johansens Mükemmellik Ödülleri” geçtiğimiz günlerde Londra düzenlenen bir törenle sahiplerine dağıtıldı. Çengelköy’de, boğazın kıyısında yer alan 24 odalı butik otel SUMAHAN, “Deniz Kıyısındaki En İyi Otel” unvanını kazandı.
Her yıl sıkı denetimlerle belirlenen; turizm profesyonelleri, otelde konaklayan misafirler, gazeteciler ve seyahat yazarlarının değerlendirmeleri sonucu verilen “Mükemmellik Ödülleri” tüm dünyada standartları belirleyip, öncülük ve rehberlik etmesi adına veriliyor.
“Condé Nast Johansens Mükemmellik Ödülleri” ile ilgili SUMAHAN Hotel’in Genel Müdürü Tuba Tekeli; “SUMAHAN olarak, bu çok değerli ödülü almaktan çok mutluyuz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen zamanda, Boğaz’ın tamamına hakim manzaramız, geçmişle bugünü ahenkle harmanlayan mimarimiz, her zaman en iyiyi sunmaya adanmış hizmet anlayışımızla yerli ve yabancı tüm konukların ilgisini çekiyoruz. Turizm sektörünün paydaşları tarafından takdir edilmek de emeklerimizin boşa gitmediğinin göstergesi. Bu vasıtayla SUMAHAN olarak dünya basınında bir Türk otelinin; bir İstanbul otelinin yer almasına katkıda bulunduğumuz için de hepimiz çok gururluyuz” dedi.
ROYAL CARIBBEAN'DEN FİLİPİNLER'E İNSANİ YARDIM
ROYAL CARIBBEAN CRUISES
FİLİPİNLER'DEKİ KASIRGA İÇİN İNSANI YARDIMDA BULUNUYOR
Fırtınanın başladığı andan itibaren Royal Caribbean, Filipinli çalışanlarının akrabaları ile irtibat kurması için bir çok çalışma başlattı. Pazartesi günü Miami Limanı'nda demirli bulunan Vision of the Seas gemimizde bu konu ile ilgili 200 den fazla Fİlipinli çalışan ile bir araya gelindi ve yöneticilerin de katıldığı toplantıda finansal olarak da ne tür yardımlar yapılabileceği görüşüldü. Şirket bünyesinde toplanan bağışların yanı sıra www.worldvision.org/royalcaribbean linkinden devam eden bağış kampanyası hakkında bilgi alabilirsiniz. Şirket, Filipinli çalışanlara yapılan yardımın toplamda 1 milyon dolar kadar olduğunu belirtti.
Ek olarak yerel acentası olan Philippine Transmarine Carriers şirketi ile temasa geçen Royal Caribbean Ltd. Cruises, fırtınanın çalışanlar ve akrabaları üzerindeki etkileri ile ilgili bilgi aldı. Filipinler'de en çok hasar alan belli başlı bir kaç noktaya acil yardım ekibi kuran şirketler, aynı zamanda Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Pullmantur, Azamara Club Cruises, CDF Croisières de France, ve TUI Cruises gemilerimizde çalışmakta olan Filipinliler'in akrabaları ile veya henüz kontratları hazır olduğu halde gemilerimize giriş yapamamış Filipinli çalışanlarımız ile hızla irtibat kuracakları iletişim noktaları oluşturdu.
Filipinler'de 1954 yılından bu yana hizmet veren World Vision ile de birlikte çalışan Royal Caribbean, yardım noktalarındaki yiyecek, hijyen, barınak ve orta - uzun vadeli ihtiyaçlar için gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor.
Çalışanların toplanacakları bir ortak noktaya sahip olabilmeleri ve dini ihtiyaç ve ibadetlerini birlikte karşılayarak, bu trajedide birbirlerine destek olabilmeleri için Seafarers House şirketi yeni düzenlemeler yapmakta. Royal Caribbean gemileri Port Everglades Limanı'nda iken personelimiz bu hizmetten yararlanabilecek. Şirket aynı zamanda farklı limanlarda da benzer hizmeti sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.
Saygılarımızla
Royal Caribbean International Türkiye Temsilciliği
90212219181
LE MERİDİEN İSTANBUL ASYA MUTFAĞINDAN YENİ BİR KONSEPT YARATTI
Le Meridien İstanbul Etiler’in 4.katında hizmet veren La Torre Restoran, Asya mutfağından lezzetlerin yer aldığı yeni bir konsept yarattı: Fareastanbul. İstanbul’un her iki yakasına hakim muhteşem manzarası ile dikkat çeken, şehrin yeni nesil oteli Le Meridien İstanbul Etiler’in 4.katında hizmet veren La Torre Restoran, Asya mutfağından esintilerle yepyeni bir konsept hazırladı.
Uzakdoğu mutfağının yakın lezzetleri, Fareastanbul konsepti ile, hafta içi her gün, özel bento kutuları içerisinde ve 3 farklı menü alternatifiyle sunuluyor; Fareastanbul, Fareast ve İstanbul. Le Meridien İstanbul’un Executive şefi Tarkan Özdemir “Uzakdoğu mutfağında uzun yıllara dayanan tecrübemizle birlikte asya mutfağından lezzetleri yerel tatlarımızla birleştirmek ve her menü için karma lezzetler oluşturarak konuklarımızı şaşırtmak istedik. Bu eşsiz konseptlerdeki menüleri tadarak yaratıcı lezzetlere kapılarını aralamak için misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.
Fareastanbul Box ile Uzakdoğu ve Türk mutfağı bir araya geliyor. Paçanga böreği, balık şiş kebap, marine edilmiş deniz tarağı, tavuklu ve karidesli dim sum gibi lezzetler deneyebileceğiniz tatlar arasında.Fareast Box, daha bilindik ve sıklıkla tercih edilen Uzakdoğu lezzetlerinden oluşuyor. Karabiberli dana bonfile, karides ve yengeçli çin böreği, limon otu marinalı ızgara tavuk, canton usulü dim sum bu lezzetlerden sadece birkaçı.
İstanbul Box ise geleneksel Türk yemeklerinin Fareastanbul konsepti ile yeniden yorumlanmış hali. Midye dolma, içli köfte, kızarmış pastırmalı karides, hünkar beğendi ve mantı bu geleneksel lezzetlerden bazıları.
Fareastanbul, yeni lezzetleri keşfetmeyi sevenler için oldukça heyecan verici görünüyor. Hafta içi her gün / 19.00 – 23.00 / Fiyat: 69 TL. Bilgi ve rezervasyon için: 0212 384 03 20
http://www.latorre-restaurant.com
VAN İLİ DIŞINA ÇIKMAMIŞ BAYANLARA KARADENİZ GEZİSİ DÜZENLENDİ
ÖZALP’LI BAYANLAR KARADENİZ’DE
S.Y.D. Vakfı tarafından hayata geçirilen Aile Destek Merkezi projesi kapsamında Van ili dışına çıkmamış bayanlara yönelik Karadeniz gezisi gerçekleştirildi.Gezi kapsamında Trabzon,Rize illeri ile Maçka,Akçaabat,Çaykara ve Çamlıhemşin ilçelerindeki doğal güzellikler ile tarihi mekanlar ziyaret edildi.Eylül ayında Güneydoğu gezisine katılan Özalplı bayanlar Bu kez Karadeniz gezisi ile 5 gün boyunca bölgeyi gezdiler.50 Bayanın katıldığı gezi kapsamında sırasıyla Trabzon,Rize İllerimiz,İlçe bazında ise Maçka,Akçaabat,Çaykara ve Çamlıhemşin ilçeleri gezildi.Özalp’ten giden Misafirlere Çamlıhemşin Kaymakamı Sayın Aziz GÖLBAŞI ve İlçe Özel İdare Müdürü Eşlik Etti.
Akşam Yemeğine de Teşrif eden Kaymakamımız GÖLBAŞI Misafirler ile beraber yemek yedikten sonra bir süre sohbet etti. Trabzon Maçka da Sümela manastırı,Çaykara da Uzungöl,Çamlıhemşin de Zil kalesi,Çat vadisi,Aydere Yaylası ve Kaplıcaları ziyaret edildi.Karadeniz bölgesini kapsayan 5 günlük gezinin ardından bayanlarımız ilçeye döndüler.
13 Kasım 2013 Çarşamba
BALIKEV MUTFAK 20 YILLIK DENEYİMİYLE NİSPETİYE’DE
Balıkev'den Yeni Konsept! Balıkev Mutfak 20 yıllık deneyimini Nisbetiye Caddesi’ne Taşıdı.Balık kültürünü baştan aşağı değiştirme misyonuyla 2007 yılında hizmet vermeye başlayan Balıkev, İstinye Park Aqua Florya ve City’s Mahalle şubelerinden sonra Etiler Nisbetiye Caddesi’de de yerini aldı. Ünlü mimar Ali Türker'in sihirli dokunuşlarıyla yaratılan mekânda balık yemenin rengi de konsepti de değişiyor. İç mimarisinde renkli ahşap malzemeler kullanılarak tasarlanan mekan 80 kişilik oturma kapasitesiyle Etiler’e farklı bir soluk getiriyor.
Artık Etiler’de Sadece Et Yemek Zorunda Değilsiniz!
Sıcak salataları, balık köftesi, kremalı mantar soslu somon, balık çorbası ve diğer lezzet inovasyonlarıyla şehir hayatının temposuna uygun, sağlıklı bir beslenme vadeden Balıkev Mutfak, "Etiler'de artık sadece et yemek zorunda değilsiniz." diyor.
METROPOLİS ANTİK KENTİ’NDE 2 BİN YILLIK TARİHE AÇILAN SÜRPRİZ YOLLAR
Kazı Başkanı Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Aybek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kazı çalışmalarımızı sürdürdüğümüz, hamam ve palaestranın da içinde yer aldığı 6 bin metrekarelik kazı alanı bu yıl da sürpriz buluntularla bizleri şaşırttı. Hamam duvarlarına paralel olan koridor yapısını 7 metrelik bir toprak dolguyu temizledikten sonra ortaya çıkardık. Yapının günümüze kadar bozulmadan ulaşması oldukça heyecan verici. Önümüzdeki yıllarda bu binaların taban seviyesine ulaştığımızda yapının tüm mimari özelliklerini anlamamız mümkün olacak” dedi.Aynı alandaki kazılar sırasında genç yaşta bir erkeğin ve bir oğlağın ayak izlerine rastladıklarını söyleyen Aybek, şunları söyledi: “Bu ayak izlerine rastladığımızda, hamamın inşa edildiği ya da onarıldığı günler gözümüzün önünde canlandı. Ayak izlerinin, yapının harcı henüz kurumamışken buraya giren bir oğlağa ve onu kovalayan bir delikanlıya ait olabileceğini düşünüyoruz” dedi.Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Metropolis’in tarihsel zenginliği, ülkemiz için önemli bir değer olduğunu belirterek şunları söyledi: “Her yıl Metropolis Antik Kenti yeni buluntu ve eserlerle bizi şaşırtmaya devam ediyor. 2 bin yıl öncesinin toplumsal yaşamına yönelik sorular, yeni buluntularla cevap buluyor. 2013 yılı kazı çalışmaları oldukça heyecan verici keşiflerle son bulurken, 2014 yılı kazı çalışmalarını merakla bekliyoruz.”
Ören yeri çalışmaları tamamlanıyor
2012 yılında başlayan Metropolis ören yeri çalışmaları, kazı çalışmalarına paralel olarak devam ediyor. Güvenliği sağlamak amacıyla 16 bin metrekarelik alanın çit ile çevrilmesiyle başlayan çalışmalar kapsamında, ziyaretçi karşılama merkezi, ziyaretçiler için seyir terasları, gezi rotasını belirleyen yürüme yolları ve meydan düzenlemesi tamamlandı. Çalışmaların 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Metropolis Hakkında
1990’dan bu yana sürdürülen kazılarla gün ışığına çıkarılmaya çalışılan Metropolis Antik Kenti, Torbalı ilçesine bağlı Yeniköy ve Özbey köyleri arasındaki bir tepede bulunuyor. Metropolis’in tarihi, kentin yakınlarındaki Neolitik Çağ'daki ilk yerleşim izlerinden Klasik Çağ'a, Hellenistik Çağ'dan Roma ve Bizans dönemlerine, Beylikler ve Osmanlı tarihine kadar uzanıyor.
Bugüne kadar yapılan kazılar sonunda Antik Tiyatro, Peristyl Evler, Stoa (Sütunlu Galeri), Bouleuterion (Meclis Binası), biri büyük diğeri küçük iki Roma Hamamı, Gymnasion (Spor Salonu), Devlet Agorası, Dükkanlar, Genel Tuvalet, Sokaklar gibi antik kent dokusunu oluşturan yapılar ve mekanlar bulundu. Ayrıca bu mekanların kazı çalışmaları sırasında seramik, sikke, cam, mimari parçalar, figürler, heykeller, kemik ve fildişi eserler, pithos (depolama küpü) ve birçok Hellenistik Dönem seramikleri ile maden eserlerden oluşan 10 binin üzerinde tarihi eser gün yüzüne çıkartıldı. Kazılarda elde edilen eserler, bugün İzmir Tarih ve Sanat, İzmir Arkeoloji ve Selçuk Efes müzelerinde sergileniyor.
www.sabancivakfi.org
ÜNLÜ ŞEF HUBERT BOURDON İSTANBUL MARRİOTT HOTEL ŞİŞLİ MUTFAĞINDA
İstanbul Marriott Hotel Şişli, Fransa’dan Mısır’a, İtalya’dan Japonya’ya, Dubai’den Çin’e kadar dünyanın farklı noktalarında çalışmış ve farklı ülkelerin mutfaklarına hakim Fransız şef Hubert Bourdon’un hazırladığı özel menüsüyle misafirlerine eşsiz lezzetler sunmaya hazırlanıyor.Önümüzdeki günlerde konuklarını ağırlamaya başlayacak dünyaca ünlü Marriott International’ın değişen yüzünün ilk temsilcilerinden biri olan İstanbul Marriott Hotel Şişli mutfağını, dünyanın farklı noktalarındaki uluslararası otellerle çalışmış ünlü Fransız şef Hubert Bourdon’a emanet etti.Eğitimini Fransa, Almanya ve İtalya’da tamamlayan Fransız şef Hubert Bourdon, birçok farklı uluslararası otel zinciri ve önemli restoranlarda kazandığı deneyimi ve farklı ülkelerin mutfaklarına hâkimiyetini, İstanbul Marriott Hotel Şişli mutfağında birleştirecek.
Tam bir İstanbul aşığı
Profesyonel kariyerine Fransa’daki restoranlarda başlayan ve ardından Mısır ve Ruanda’da Le Meridien, Azerbaycan’da Hyatt Regency Hotel, Dubai ve Tokyo’da Hilton, Çin’de Waldorf Astoria Shanghai gibi otellerde executive chef, mutfak danışmanı ve mutfak yöneticisi olarak görev alan Hubert Bourdon, Türkiye’de de Swissotel, Inter-Continental ve Divan Grubunda üst düzey görevlerde bulundu.
Kendisini ‘tam bir İstanbul aşığı’ olarak tanımlayan Bourdon, Kasım 2013 itibarıyla İstanbul Marriott Hotel Şişli’de executive chef olarak görevine başladı. Özellikle yeni açılan otellerin menülerinin oluşturulmasında uzman olan Hubert Bourdon, Avrupa’dan Asya’ya kadar ulaşan geniş bir yelpazedeki menüsüyle özel lezzetleri bir araya getirecek.Lüks ve rahatlığı bir arada sunan 260 odasını eşsiz Boğaz, şehir ve Haliç manzarasıyla tamamlayan İstanbul Marriott Hotel Şişli, konfor ve lüksün olduğu gibi lezzetin de buluşma noktası olacak.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)