3 Eylül 2015 Perşembe

Emirates’in Afrika’daki Yeni Rotası “Bamako” Oldu

Emirates Havayolu Afrika’daki 28’inci destinasyonunu Mali’nin başkenti ve en büyük şehri Bamako olarak belirledi. Emirates’in Bamako seferleri 25 Ekim’den itibaren başlıyor. 
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Nijer Nehri üzerinde Mali’nin güneybatı kesiminde yer alan yaklaşık 2,3 milyon nüfusu ile dünyanın en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Bamako’ya başlattığı yeni seferiyle Afrika’da 28 ve Batı Afrika’da 6’ncı destinasyonunu hizmete açtı. 

Emirates’in haftada 4 kez Senegal’den Dakar’a giden güncel servisine bağlantılı olarak gerçekleşecek seferlerde 12 First Class koltuk, 42 Business Class yatağa dönüşebilen koltuk ve 213 Ekonomi Sınıfı koltuğa sahip Airbus A340-300 uçağı kullanılacak. Bamako seferlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates Kuzey ve Batı Afrika Ticari Operasyonlar bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Adil Al Ghaith: “Şu anda Dubai ve Bamako arasında direkt uçuş bulunmuyor. Mali, büyüyen bir ekonomiye ve büyük turizm potansiyeline sahip dolayısıyla Bamako ve Dakar servislerini birbirine bağlayarak bu potansiyellerin artmasını hedefliyoruz” dedi. Ghaith, Emirates’in Bamako’yu Dubai hattı üzerinden Uzak Doğu’da ve Avustralya’da 24, Orta Doğu’da da 16 farklı şehirle birbirine bağladığını belirterek bu bağlantı ile yolculuk zamanlarının kısalacağını aynı zamanda Mali’de gerçekleşen seyahatlerin de konforunun artacağını ifade etti.  

Timbuktu, Djenne Tarihi Şehri, Askia Türbesi ve Bandiagara gibi dört UNESCO dünya mirasına sahip ve Afrika’nın en büyük altın üreticilerden biri olan Mali’nin Bamako seferlerini kullanacak Emirates yolcuları, uçuş boyunca Airbus A340-300’de tüm kabinlerde, ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice’da en yeni filmleri izleyebilecekler. TV şovları ve her tür müziğin yer aldığı 2000’in üzerinde ücretsiz kanalın yanında sayısız oyun, gurme mutfağı ve 120 ülkeyi aşkın çok uluslu kabin ekibi hizmetinin de sunulduğu uçuşlarda aynı zamanda Emirates, yolcularına First Class için 50, Business Class için 40 ve Ekonomy Class için 30 kilo olmak üzere geniş bagaj hizmeti de sunuyor. 
Emirates yolcu hizmetlerine ek olarak, her uçuşunda SkyKargo ile Mali’den 13 ton kargo kapasiteli tohum yağı, deri, taze meyve, dokuma kumaş, makine parçaları, ilaç malzemeleri, elektrikli ve elektronik alet ithalat imkanı sunuyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder