12 Temmuz 2017 Çarşamba

Bolşoy’un Yıldızı Svetlana Zakharova Bodrum Bale Festivali’nde!

Bolşoy’un Yıldızı Svetlana Zakharova Muhteşem Gösterisi “Amore” İle 15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde!  'Bolşoy'un tartışılmaz yıldızı on milyonlarca balerinden sadece birinin sahip olabileceği bir vücuda sahip…Svetlana Zakharova sadece klasik rolleri ustaca yorumlamasıyla değil, aynı zamanda çok yönlülüğü ve çağdaş koreografiyi benimsemesiyle de dünyanın en önemli primadonnalarından biri.

3 bölümden oluşan Amore aşkı farklı yönleri ile anlatmaktadır. “Svetlana Zakharova Amore’de Yuri Possokhov (San Francisco Balesi) Patrick de Bana (Viyana Devlet Balesi) ve Marguerite Donlon (Donlon Dance Collective, Berlin) gibi dünyaca ünlü üç koreograf ile işbirliği yapıyor. 2001'den beri sıklıkla dünyadaki çeşitli topluluklarda (Tokyo, Paris, Roma, Milano, Münih, Viyana, New York, Rio) ana konuk sanatçı olarak yer alan Zakharova, 2003 yılında Mariinsky'den Bolşoy Balesine geçmeden önce Bolşoy Balesine katılmak üzere dört kez teklif aldı. 2008'de Teatro alla Scala'da ilk Rus Etoile oldu. 2014 yılında Soçi'deki Kış Olimpiyat Oyunlarının Açılış Töreninde milyonların kalbini kazandı.

Dünya Premiere’i 12 Mayıs 2016’da İtalya’da Teatro Comunale Luciano Pavarotti’de, Rusya Premier’i 24 Mayıs’ta Bolshoi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen Svetlana Zakharova’nın klasik ve çağdaş türlerle yeni sanatsal ifade yöntemlerini denediği gösterisi “Amore” Türkiye’de ilk kez 7 Ağustos’ta 15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında Bodrum Kalesi’nde izleyici ile buluşacak.  7 AĞUSTOS 2017, BODRUM KALESİ – 21.45







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder