5 Temmuz 2017 Çarşamba

Nusaybin’in geleceği turizmde

Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler İşletmeciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, Nusaybin’de bulunan Beyazsu Vadisini ziyaret ederek, bölge turizmini canlandırmak adına neler yapılabileceklerini değerlendirdi.

"BEYAZSU TURİZME AÇILABİLİR"
Beyazsu Vadisini ziyarete ederek buradaki işletme sahipleriyle görüşen GATOB Başkanı Aslan, İşletmecilerden hizmetler hakkında bilgi aldı.Daha sonra Nusaybin’de bulunan ve UNESCO tarafından Geçici Kabul Listesi’ne alınan Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesini ziyaret eden Aslan, değerlendirmelerde bulundu.Nusaybin’de doğup büyüdüğü için buranın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden GATOB Başkanı Aslan: “Turizm bizim için milli bir değerdir” dedi.Bu değeri daha ileri seviyeye taşıyabilmek için örf ve adetlerimizden, yöresel yemeklerimize, benzersiz el sanatlarımızdan tarihi ve kültürel zenginliklerimize kadar her konuda bölge halkımızla el ele çalışmamız gerektiğini ifade eden Aslan: “Hakkıyla tanıtılmayan ve bilinmeyen birçok değere sahibiz. Mesela; Beyaz su kaynağında iki ayrı renkte akan suyun, birbirine karışmadığı olağanüstü durumu bölgede yaşayanlar dışında kaç insan biliyor? Onun dışında dünyanın ilk üniversitesi burada, tarihi önemi büyük olan İpek Yolu, Peygamber efendimizin (sav) torununun türbesi Zeynel Abidin, Bagok dağı ve benzeri yerler. Yani turizme kazandırılabilecek ve bölgeyi canlandıracak birçok değere sahibiz ama kimler bunun farkında? Örneğin; Bagok dağında trekking yapılabilir, Zeynel Abidin Türbesi inanç turizmine açılabilir veya dikkatler Beyazsu’ya çekilebilir. Bunların yapılabilmesi de destinasyonların, daha fazla ve etkin bir biçimde tanıtımı ve pazarlaması üzerinde yoğunlaşmaktan geçer. Ciddi bir stratejiyle iyi bir tanıtım yapılırsa Nusaybin- Beyazsu turizme kazandırılabilir” şeklinde konuştu.

"NUSAYBİN’İN TANITIMI İÇİN TURİZM GAZETELERİ VE TURİZM DUAYENLERİNİ GETİRECEĞİZ"
Bu kültürel zenginliklerimizin turizme açılmaları noktasında ayrıca teşvikler gerektiğini kaydeden GATOB Başkanı Aslan, özellikle yolların, alt yapının ve genel çevre düzenlemelerinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalara başlanması gerektiğini belirtti.Turizmin bölgemize birçok fayda sağlayacağı, ekonomik açıdan gelir sağlayıp işsizliğin önüne geçmemizde etkili olacağını aktaran Aslan: “biz de GATOB olarak bölgemizde turizmi canlandırmak adına ne gerekiyorsa her zaman yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.Türkiye’de tanınmış iki ünlü Turizm Gazetesi ile bir Turizm duayenini Nusaybin’e davet ettiklerini kaydeden GATOB Başkanı Aslan, Nusaybin Turizmini tanıtmak ve turları buraya çekmek için girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Turizm duayenlerinden fikir alarak Turizm Gazeteleri ile ilçenin tanıtımına katkı yapmayı hedeflediklerini bildiren Aslan, bu konuda Nusaybinlilerden de destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder