6 Temmuz 2017 Perşembe

Su Elçileri Oryantiring için Muğla, Köyceğiz’de

Çevre ve su kaynaklarının korunması konusunda toplumdaki farkındalığı yükseltmek amacıyla hazırlanan Avrupa Birliği destekli “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” kapsamında Oryantiring yarışmalarının ilki 8 Temmuz 2017, cumartesi günü Muğla, Köyceğiz’de gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye finansmanı ile Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT iş birliği ile yürütülen proje kapsamında Oryantiring yarışmaları Muğla Köyceğiz’in ardından, ağustos ayında Konya, Beyşehir’de; eylül ayında Trabzon, Uzungöl’de ve ekim ayında Ankara’da gerçekleştirilecek.
Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilecek Oryantiring yarışmaları için buluşma noktası saat 09.30’da Köyceğiz, Kaunos Otel önü olacak. 18 yaşından küçük katılımcıların velileri ile birlikte ve tüm katılımcıların ise sağlık raporları ile kayıt alanına gelmeleri bekleniyor. Koşarak oryantiring yarışları Köyceğiz Gölü çevresinde gerçekleştirilecek. Yarışlar öncesinde katılımcıların kayıtları alınacak ve SI (kontral kartı) ve Göğüs Numarası dağıtımları yapılacak. Yarışlar öncesinde katılımcılar parkur ve yarış hakkında bilgilendirilecek. Katılımcıların yarışmalara katılabilmeleri için 12 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Katılımcılar yaş gruplarına göre 5 kategoriye ayrılacak olup her kategoride kadın ve erkek ayrı ayrı yarışacak. Yarışmaya katılımlar ücretsizdir. Oryantiringlerin sonunda dereceye girenlere ödülleri verilecek. 

Su Elçileri Oryantiring yarışmaları ile projenin öncelikli hedef kitleleri arasında yer alan orta öğretim, üniversite öğrencileri, gençler ve aileler farklı kategorilerde birlikte yarışabilme ve büyük şehirde büyüyen katılımcılar doğayla tanışma, bütünleşme imkânı bulacaklar. Çevrenin korunması, kirletmeden ve verimli su kullanımının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilecek Oryantiring yarışmaları ile hedef kitlenin, Su Elçilerinin ve potansiyel Su Elçilerinin çevre ve su konusunda farkındalıklarını artırması; kendilerine güvenlerini ve projeye olan inançlarını besleyip büyütmesi hedefleniyor. Oryantiring yarışmaları ile ayrıca katılımcıların hedef ve isteklerine konsantre olmaya ve bunlara ulaşmak için sistemli olarak çok çalışmaya yönlendirmesi de amaçlanıyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder