17 Ekim 2013 Perşembe

MİSİNA BALIK LEZZET DÜŞKÜNLERİNİ AĞIRLIYOR

Misina Balık Restoran, Anadolu yakasında "dört dörtlük bir balık lokantası" fikrine bir örnektir. Bu işletme, doğal olarak her türlü övgüyü hak ediyor. Bana her gidişimde özelliğimi hissettiren bir lokanta için ne söylesem az, diye düşünüyorum.Şirin, dekorasyonu güzel, insana kendini iyi hissettiren bir ortam. Yine kış döneminde, sigara içmeyi isteyenler için bahçede bir ortam yaratılmış. Bizler sigara içmesek de bahçeyi tercih ediyoruz.

Misina’da yaz veya Kış ayrımı yapamazsınız her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Misina’ nın , masaların birbiriyle iç içe olmadığı,duvarlarında denizden çıkan yıldızlar,deniz kabukları  ve can simitleri ile harika bir dekorasyonu bulunuyor. Havuzu, şırıl şırıl su sesleriyle enfes bir bahçesi var. İlk defa Misina’ya gidecekler için bahçede yemelerini öneriyorum. Misinanın masaları ve sandalyeleri, benim bayıldığım türden, tertemiz masa örtüleri, masaların üzerindeki loş avizeler, harika bir atmosfer yaratıyor.

Misina son derece geniş, iç kısmı ve bahçesi 200 kişi kadar alıyor. Hafta sonlarında inanılmaz kalabalık olduğu için rezervasyonla gitmeniz gerektiğini belirtmek istiyorum. Huzur verici dekorasyonu içinde modern hizmet anlayışına ve ortamın kalitesine hemen tanık olacağınız Misina'da kendinizi Ege'nin bir kasabasında hissedeceksiniz.  Suat Yılmaz, dekorasyonu özenle hazırlamış ve her yerinde parmak izleri bulunuyor. Bahçe de havuzu olması farklı bir atmosfer katıyor mekana ama bir de deniz kıyısında olsaydı? Olmasa da başka bir havası var buranın…

Yaz günlerinde bahçesinde geç saatlere kadar oturmak başka bir keyif. Yaz günleri derken yeni haliyle kış günlerinde de gözde bir mekan bahçe ısıtma sistemiyle ılıman bir havada muhabbetinize devam ediyorsunuz. Öyle kafa tırmalayan bir uğultuyu burada duyamazsınız sanki müdavimleri kendi evlerindeymiş gibi muhabbet eder birbirlerini tanır.

O ortamı yaşamadan anlayamazsınız. Misina’nın sahibi Suat Yılmaz çok misafirperver alçak gönüllü bir dostumdur. Çalışanlarına prensiplerini öyle bir aşılamış ki kendisi olmasa bile kapıdan içeri adımınızı attığınızda güler bir yüz ile yanınıza hemen geliverir,  “Hoş geldiniz” diyerek istediğiniz masaya kadar size eşlik eder. Daha Misina’nın bahçesine adım attığınızda kendinizi çok rahat ve güvende hissedersiniz. Servis her zaman etkilemiştir beni…

Bu kalabalığa karşın, rakı bardağınız boşaldığı anda dolar, garsonların gözü sizin üzerinizdedir. Garsonlar deneyimli, takipçi, bilgili, yönlendiricidir. Size servis veren garson, sizin bir garsondan beklediğiniz tüm özelliklere sahip, tek kelimeyle size hizmet için oradalar. Müşteri kitlesi varlıklı, iyi yemekten hoşlanan dost insanlardan oluşuyor. Misina Balık’ ın Aşçıları, Ayvalık-Cunda kökenli. Dolayısıyla ot ve yeşillik açısından zengin bir menü sunuyorlar. Bu yemekleri yaratan mantık ve zihniyet önünde yerlere kadar eğilip şükretmek istiyorsun…

Buraya her geldiğimde ana yemek öncesi mezelerle doyuyorum o kadar lezzetli ki…  Lakerdanın iyisi, torikten olur derdi bana dayım. Benim zevkime göre de yumuşak, pamuk gibi, ağızda eriyen bir kıvamda zeytinyağlı soğan ile masama kadar geliyor. Patlıcan salatası da benim ağız tadıma uygun mezelerden. Güveçte karides vazgeçilmezim. Kalamar kızartma masamda olmazsa olmazım. Bunların yanında sunulan mısır ekmeğini, kendi başına, sanki yemekmişçesine yiyebilirsiniz. Müthiş kıvamlı, doyurucu ve harika bir ekmek.

Beni tanıyanlar iyi bilir tam ot düşkünüyüm. Salata benim için olmazsa olmazdır her zaman soframda isterim ama Misina’ da gelen salatayı evimde istesem de yapamam. Otların lezzet nüanslarını anlamak için, delice tıkınmak yerine, azar azar, doymadan yemenizi ve biraz daha fazla çiğnemenizi öneriyorum. Mevsimine göre birçok yeşillik çeşidini burada bulabilirsiniz. Ankara çubuk turşusu da bura da her zaman var. Ege’den getirdiği yeşil zeytin,  zeytinyağı içinde, kekikli limonu da yanında dediğim gibi Misina’nın mezeleri yetiyor. Balık olarak barbunya terciğimdir ama Suat dostuma ne tavsiye edersin diye sorarım? Seçenek o kadar çok ki ne yesem diye insanın kafası karışıyor.

Misina’ da Neler var?
Ara Sıcaklar
Jumbo' lu Kalamar Izgara, Kalamar Dolma Izgara, Naturel Balık Köfte Izgara, Misina Balık Kebap, Rum Böreği, Balık Dolma, Pavurya Bacağı, Misina Merzane, Balıklı Pazı Böreği, Fırında Kabak Çiçeği, Tekir Pane, Girit Usulü Deniz Mahsulleri, Pazılı Börek, Kalamar Tava, Misina Fırında Levrek Beğendi, Somon Risto, Misina Soslu Levrek Sarma, Ege Otlu İskorpit Balık, Fener Beğendi, Fener Çöp Şiş…

Misina Specialler
Sakızlı Ahtapot Güveç, Somon Risotto, Kiremitte Ege Otu, Misina Ot Müjver, Girit Böreği, Misina Volkanik, Fish Fingers, Misina soslu Levrek Sarma, Ahtapot Izgara, Safran Soslu Balık Buğulama, Karidesli Enginar Beğendi, Misina Kabuklu Güveç,  Kalamar Jumbo Şiş, Girit Lakerdası, Misina soslu Levrek Sarma, Safran Soslu Balık Buğulama, Karidesli Izgara Mantar, Tahin Soslu Jumbo Karides…

Deniz Mahsullü Mezeler
Kalamar Izgara, Levrek Pazı, Ahtapot Söğüş, Pazı Böreği, Girit Lakerdası,  Soğanlı Levrek Sarma,  Balık Pastırması, Balık Köftesi, Yengeç Bacağı…

Otlar
Mevsimine göre Isırgan otu, kuzu kulağı, deniz börülcesi, pancar otu, tatlı radika, turp otu, kuş otu, cibes otu, zoho, deniz fasülyesi, madımak, şirken otu, börülce, labada, ebe gümeci, hoşkıran, su teresi, tavşan otu, hodan gibi birçok yeşillik çeşidini burada bulabilirsiniz.

Burası bir balık lokantası olduğu halde, Mart aylarında size KAZ yemeklerini de sunuyor. Mart ayı başlarında geleneksel hale gelen “Kars-Ardahan Kaz Haftası” düzenleniyor. Suat Beyi’ nde, Kars Ardahan’ın memleketi olması nedeniyle kaynağından lezzeti Misina’ ya taşıyor. Burada “kaz güveci”, “kaz mantı”, “kaz tandır” ve “bulgur pilavlı kaz” yemeklerini keyifle tadabilirsiniz. Yemeğin yanında özel kızılcık şerbeti de harika gidiyor.

Misina Balık Restoran’ a, gitmediyseniz balık lezzeti adına çok büyük bir kayıp yaşıyorsunuz demektir…

Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant


15 Ekim 2013 Salı

Başaran Ulusoy Türsab’ a bir armağan…


YİNE, YENİ, YENİDEN…
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği 41. yaşında yeni bir Genel Kurula gidiyor. Seçimlere sayılı günler kala başkan adayları çıkmaya başladı. Aday olmak her acenta sahibinin doğal hakkı.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin 2013 yılı içerisinde gerçekleşecek olan 21.Dönem seçimlerinde Genel kurulda  aday olacak aday adayları kulis ve Loby çalışmaları yaparak aday olacaklarını şimdiden duyurmaktalar.

Adaylar Türsab’ da neler yapacağını projelerle duyurmaya başladı. Adaylar yurt genelinde ziyaretler yaparak “ büyük maliyetler harcayarak“ acentaları ziyaret ederek kendi analizlerini ve kısa ve uzun vadede gerçekleşecek projelerini açıklıyorlar.Her seçim dönemi geldiğinde, birlik çatısı altında bulunan acenta sahipleri, başkan adayı olarak başkanlık yarışı sonunda bayrak devri istiyorlar. Adaylar köşe bucak geziyor en ücra köşeye kadar giderek tanıtım yapıyorlar. Başkan seçilecek aday, ekibiyle birlikte o koltuğa oturma heyecanı ile yaşıyor. Toplantılarda gülen yüzleri hesaplayıp sonrasında ne kadar oy oranım var diyerek, kaçı sandıkta değişir analizini yapıyorlar.

Bir de gerçekte marka bir başkan var. TÜRSAB Başkanlığı’na Başaran Ulusoy adı çok özdeşleşti. Başaran Ulusoy, ünlü Ulusoy Ailesi' nin bir ferdi ve 7 dönemdir Türkiye Seyahat Acentaları Birliği' nin (TÜRSAB) Başkanı olarak Türsab’ın 41. Yılında 41 kere maşallah diyecek. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, 7 Bini aşan üyesi ve 21 adet Bölge Yürütme Kurulu Teşkilatı ile, ülke turizminde söz sahibi bir kurumdur. Türsab üye acentalarının birliğine ve başkanı Başaran Ulusoy’a, inancı ve güveni sonsuzdur.


Türsab bir hizmet birliğidir. Lafta değil, özde hizmet yeridir. Her toplantıda meyva veren ağaç taşlanır misali  eleştiri okları uzaktan başkana neden çevrilir? Eleştirdiğiniz Başkan, Başkanlık süresince hiç mi alkışlanacak projelerin altına imza atmadı? Bildiğiniz üzere sayısız hizmetleri bulunmakta… Başaran Ulusoy’ da  bu hizmet aşkı olduğu sürece ve ortaya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ ne güven verecek aday ve adaylar çıkmadığı sürece yıllardır emek verdiği kurumu bırakmayacağı düşüncesindeyim.


Başaran Ulusoy’ un tekrar aday olması durumunda çok açık ara farkla kazanacağını söyleyebilirim. www.turizminsesi.com’ un yaptığı tarafsız online ankette Başaran Ulusoy önde gidiyor. Bir insan sabah akşam, gece gündüz demeden nasıl bu kadar çalışır anlamak mümkün değil. Özel hayatını ve evinin yolunu nerdeyse unutmuş var gücüyle Türsab ve Türkiye’ yi tanıtmak için çalışıyor. Ne zaman arasanız telefonun ucunda yada Türsab’ ta odasında bulunuyor. Ancak bir tek seyahat sırasında, uçakta  ulaşamazsınız  o zaman da başkanlık sekreteryasına not bırakabilirsiniz.


TÜRSAB  Başkanı, 7 dönemdir  acentalara başkanlık yapmaktadır. Son 2 dönemdir “artık gelecek yıl yokum” diyerek köyüme gideceğim diyen başkanı, acentaları başkan bizimle kal başımızda bulun mesajı vererek tekrar yönetime getirmek istemektedir. 21. dönem genel kurulunda birlik üyeleri Başkan bizi bırakma diyerek Türsab’ ın başında görmek isteyeceklerdir. Başkan köyüne gitme şehirde bizimle kal diyen acentalar çoğunlukta olursa başkan birlik üyelerini kırmayacak birliğin başkanı olarak devam edecektir diye düşünmekteyim.


Türsab’ ta Başaran Ulusoy  köyüne gitmeyip ben buradayım derse aday olmayacağını söyleyenler  havada uçuyorsa da, Başaran ULUSOY’ un TURSAB’ ta daha yapacak çok işi olduğunu söyleyebilirim.


Başaran Ulusoy Türsab’ a bir armağan…
İnternet ortamında kaçak çalışan acentalara savaş açarak acentaların hakkını koruyacaktır. Belki de müzelerin kasalarını, girdi çıktılarını elektronik ortamda bir çatı altında toplayan Ulusoy,  acentalar içinde aynı şeyi yapacaktır. Fax çek, mail at, haberdar et dönemi kapanacaktır. Sorunları olan acenta sorununu  elektronik havuza atarak hemen cevap alacaktır. İlerici ve yenilikçi bir Yönetim Kurulu ile, acentalar sorunlarını yönetim katına daha hızlı bir şekilde ulaştırır.


Yeni atılımlarla ulusal turizmi canlandıracak birlik sinerjisi oluşturmaya gayret eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği verimli bir örgütsel yapıya ulaşarak yeni dönemde hızla kendini yenileyip üye acenteleri ile büyüyecektir. Başaran ULUSOY’ un büyük bir marka olduğunu ve bu markayı da kendisinin çok iyi yönettiğini iyi bilmeniz gerekiyor. Bence Başkan Ulusoy’ un karşısında olmak yerine,  yanında projelerle birlikte,  birliğinize sahip çıkmak gerekir, birlikten güç doğar diyorum. Acentalar seçimlere el birliği ve destek ile birlik çatısı altında demokratik bir seçime gider düşüncesindeyim.Turizm, Türkiye’nin geleceğidir …




TÜRSAB'tan seyahat acentalarına "künye" uyarısı


TÜRSAB, kaçak acenta faaliyetlerinin önüne geçmek ve haksız rekabeti ortadan kaldırmak için seyahat acentalarının internet sitelerinde künye bilgilerine yer vermesi gerektiğini duyurdu. Örnek künye formunu da internet sitesinden paylaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'tan yapılan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz...

Değerli Üyelerimiz;
İnternet siteleri üzerinden yürütülen seyahat acentalığı faaliyetlerinde kaçak faaliyetlerin önüne geçmek, tüketicilerin kaçak faaliyetlere maruz kalmamalarını sağlamak ve üyelerimizin haksız rekabete uğramamalarını teminen internet sitelerinizde Seyahat Acentanızın künyesine yer verilmesi hususunda yaptığımız duyurular malumlarınızdır.

Ancak Kaçak Faaliyetlerle Mücadele Departmanımızın yaptığı incelemelerde pek çok üyemizin bu hususa uymadığı görülmüştür.

Bu nedenle, aşağıda örneği bulunan Seyahat Acentası künyesine web sitelerinizde yer verilmesi hususunda dikkatlerinizi bir kez daha çekeriz.

Diğer yandan; üyelerimize ait olup seyahat acentası unvanından farklı bir isim kullanılan ve satış, pazarlama, tanıtım v.s. yapılan her internet sitesinde (örneğin www.tatilpekguzel.com) söz konusu künye modelinin bulunması gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

KÜNYE ÖRNEĞİ

Şirket Ünvanı: .......Turizm Organizasyon Ticaret Ltd. Şti.

Seyahat Acentası adı: ......Turizm Seyahat Acentası

TÜRSAB Belge Numarası: A-.......

Yayın Sorumlusu:....... ......

Ticaret Sicil No: 999999/999999

Adres: ........ Caddesi, No:999 Kat:9 Daire:9 Harbiye-İSTANBUL

Telefon: 00 90 212 999 99 99

Elektronik İletişim Adresi: destek@.....turizm.com

Yetkili Denetim Mercii: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB

14 Ekim 2013 Pazartesi

Kurban Bayramı namaz saati

Kurban Bayramı namaz saatiBayram namazı Ankara'da 07.39, İstanbul'da 07.56, İzmir'de 08.00'de kılınacak.15 Ekim 2013 Salı günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı Namazı saatleri açıklandı.

İşte İl İl Kurban Bayramı Namazı saatleri..  
Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki Kurban Bayramı Namazı saatleri şöyle:
Adana: 07.25
Adıyaman: 07.14
Afyonkarahisar: 07.47
Ağrı: 06.58
Aksaray: 07.32
Amasya: 07.28
Ankara: 07.39
Antalya: 07.44
Ardahan: 07.01
Artvin: 07.05
Aydın: 07.56
Balıkesir: 07.59
Bartın: 07.44
Batman: 07.03
Bayburt: 07.10
Bilecik: 07.51
Bingöl: 07.07
Bitlis: 07.00
Bolu: 07.45
Burdur: 07.46
Bursa: 07.55
Çanakkale: 08.05
Çankırı: 07.37
Çorum: 07.32
Denizli: 07.51
Diyarbakır: 07.07
Düzce: 07.47
Edirne: 08.07
Elazığ: 07.12
Erzincan: 07.12
Erzurum: 07.05
Eskişehir: 07.48
Gaziantep: 07.17
Giresun: 07.18
Gümüşhane: 07.13
Hakkari: 06.52
Hatay: 07.21
Iğdır: 06.54
Isparta: 07.45
İstanbul: 07.56
İzmir: 08.00
Kahramanmaraş: 07.19
Karabük: 07.42
Karaman: 07.34
Kars: 06.59
Kastamonu: 07.37
Kayseri: 07.27
Kilis: 07.18
Kırıkkale: 07.36
Kırklareli: 08.04
Kırşehir: 07.33
Kocaeli: 07.52
Konya: 07.38
Kütahya: 07.50
Malatya: 07.15
Manisa: 07.59
Mardin: 07.04
Mersin: 07.28
Muğla: 07.53
Muş: 07.03
Nevşehir: 07.30
Niğde: 07.29
Ordu: 07.20
Osmaniye: 07.22
Rize: 07.10
Sakarya: 07.50
Samsun: 07.27
Siirt: 07.00
Sinop: 07.33
Sivas: 07.22
Şanlıurfa: 07.11
Şırnak: 06.57
Tekirdağ: 08.02
Tokat: 07.25
Trabzon: 07.13
Tunceli: 07.11
Uşak: 07.51
Van: 06.55
Yalova: 07.54
Yozgat: 07.31
Zonguldak: 07.46.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da ise bayram namazı 07.30'da kılınacak.

Bayram çikolataları Marie Antoinette Chocolatier’den



Çikolatayı aşka dönüştüren Marie Antoinette Chocolatier, bayramda da lezzet tutkunlarını en özel tasarımlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Marie Antoinette Chocolatier, “Türk kahveli trüf ve fıstıklı lokumlu çikolatasıyla”yla bayramınızı tatlandırıyor.El yapımı çikolatanın özel adresi Marie Antoinette Chocolatier sevdiklerinize Kurban Bayramı’nda hediye edebileceğiniz büyüleyici  lezzetler sunuyor. Çikolatalarını yaban kirazı, çilek, fıstık, badem, hindistancevizi, portakal, orman meyveleri, altınçilek, mocha, limon, fındık ve menekşe ile zenginleştiren Marie Antoinette Chocolatier’in baskılı ve melek çikolataları, detaylarla süslü kutularıyla birlikte sevdikleriniz için  tercih edeceğiniz zarif birer bayram hediyesi oluşturuyor.

Çikolata tutkunları bu bayram da Marie Antoinette Chocolatier’nin bayrama özel çikolataları ile buluşarak bayram neşesini ikiye katlıyor. Enfes Türk kahvesi ve fıstıklı lokumun dayanılmaz uyumu bu kez el yapımı çikolatalarda bir araya gelerek geleneksel bayram atmosferini en güzel şekilde yansıtıyor. Sevdiklerinizle ağız tadıyla bir bayram geçirmenin yolu  Marie Antoinette Chocolatier’nin Nişantaşı’ndaki masalsı dünyasına uğrayıp gerçek çikolatanın büyüsüne kapılmaktan geçiyor.

El yapımı çikolatada İstanbul’un en iyisi olma iddiasını taşıyan çikolata butiği Marie Antoinette Chocolatier’ın çikolata tutkunlarının rüyalarını süsleyen çok özel tatları tıpkı birer mücevher kadar şık ve aşk kadar da lezzetliler. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan günlük olarak hazırlanan el yapımı çikolataların hammaddesi Belçika’dan geliyor. Buna Paris’ten gelen meyve özleri ve süslemeler ekleniyor. Marie Antoinette Chocolatier’da başta Ekvator olmak üzere Venezuela, costarica, Peru gibi tropik yağmur alan bölgelerde yetişen Theobrama Cacao ağacından özenle seçilmiş çekirdekler kullanılıyor.

Etihad üçüncü çeyrekte 3 milyon yolcu taşıdı




Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine (Q3 2012: 1,3 milyar dolar) oranla gelirlerini yüzde 11 arttırdı ve 1,4 milyar dolar rekor ciro elde etti. Yolcu sayısını da yüzde 11 oranında artıran şirket, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde 3.04 milyon seyahat severi ağırladı.  Doluluk oranında ise yüzde 81’lik bir oran elde eden şirket bugüne kadarki en güçlü üçüncü çeyrek performansını sergiledi. Kargo gelirlerini de yüzde 39 oranında artıran Etihad Havayolları toplamda 244 milyon dolar gelir elde etti. Kapasitesini sürekli yükselten Etihad Havayolları, tüm yıl karlılık oranında üçüncü yıl da başarıyla devam ediyor.

Etihad Havayolları ücretli yolcu kilometre rakamını yüzde 10 oranında artırarak 2013 yılının 3. çeyreğinde 1.03 milyar dolar elde etti. Etihad Havayolları’nın ortak uçuş ve işbirliği anlaşmalarının da etkisiyle elde ettiği ücretli yolcu kilometre verileri ise bu rakamın yüzde 23’ünü oluşturdu. Şirketin üçüncü çeyrek cirosunun 247 milyon doları da yine bu anlaşmalardan elde edildi ve işbirliği anlaşmaları sayesinde yolcu sayısında da yüzde 11 oranında bir artış sağlandı.  

Etihad Havayolları’nın üçüncü çeyrekte başarılı bir performans sergileyerek tüm yıl boyunca karlılığını sürdürdüğünü belirten Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, bu dönemin kapasite artırımı ve fiyat rekabetine denk geldiğini belirtti. Ramazan ayında yaşanan seyahat durgunluğunun da böylece telafi edildiğini belirten Hogan, “İş ortaklarımızın katkılarından dolayı oldukça mutluyuz. Bu çeyrekte de ortaklık kurma stratejimizi geliştirerek sürdürdük. Bu çerçevede Hindistan havayolu şirketi Jet Airways’den yüzde 24 oranında hisse satın aldık. Sırbistan’ın şu anda Jat Airways adıyla hizmet veren ulusal havayolu şirketi Air Serbia’nın yönetimini 5 yıllığına devralmak üzere Sırbistan Hükümeti ile bir anlaşma imzaladık. Virgin Australia’da bulunan yüzde 10.5 oranındaki hissemizi yüzde 17.4’e çıkardık ve South African Airways, Air Canada, Belavia ve Korean Air ile de ortaklık anlaşmaları imzalayarak 46 iş ortağımızla dünyada 375 farklı güzergaha ulaşım sağlayan tek Ortadoğulu havayolu şirketi olduk” şeklinde konuştu.

Etihad Havayolları 2013 yılının üçüncü çeyreğinde Abu Dhabi ve Yemen’in ticari başkenti Sana’a arasında sefer düzenlemeye başladı. Diğer rotalarda da ekstra uçuşlar ve daha büyük uçaklar aracılığıyla kapasite artırımına giden şirket, bir dar gövdeli Airbus A320, bir geniş gövdeli Boeing 777-300ER ve bir adet de kiralık Airbus A330’u filosuna kattı. Etihad Cargo ise yük taşımacılığında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 41’lik bir artış elde ederek 132 bin 448 ton yük taşıdı.


ALİ OCAKBAŞI CITY’S MAHALLE’DE



Kebap algısına farklı bir soluk getiren, özgün ve geleneksel yemek kültürü ile klasik kebap restoranı anlayışına modern bir yorum getiren Ali Ocakbaşı, Karaköy ve Nişantaşı City’s Mahalle’de lezzet severlerle buluşuyor. Birbirinden lezzetli tatlarıyla 7’den 70’e her kesime hitap ederken kebap ve et kültürüne modern dokunuşlarla farklı bir soluk getiren Ali Ocakbaşı, City’s Mahalle’de iştah kabartan menüsü ile göz dolduruyor. Özel tatları ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Ali Ocakbaşı’nın Nişantaşı şubesi, Mahalle’nin tarzına uygun olarak oluşturulan menüsüyle hizmet veriyor. Ali Ocakbaşı’nın menüsünde yer alan mekanın da adını taşıyan klasik Urfa ve Adana’dan farklı, özel olarak hazırlanan Ali Kebap, Patlıcanlı Kebap, Zırh Kebabı, Ali Köfte, Kaburga gibi birbirinden lezzetli kebap ve ızgara alternatiflerinin yanı sıra Kuzu Şiş, Piliç Şiş, Piliç Kanat farklı sunumlarla misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Mekanın taş fırında pişirilen pide menüsünde ise; Cıvık, Patlıcanlı Pide, Kuşbaşı-Kaşarlı Pide, minik atıştırmalık Semsek, fındık lahmacun Bardak Altı gibi seçenekler yer alıyor. Kebapların eşsiz tadının özel taş fırında taze olarak pişirilen lavaşlara sarılarak modernize edilmiş dürüm seçenekleri de Ali Ocakbaşı’nın spesiyalleri arasında yer alıyor. En ince ayrıntıyı düşünen mekanda formuna dikkat edenler için ise kepekli lavaş seçeneği de bulunuyor. Mekanın menüsünde, tatlarıyla olduğu kadar görünümleriyle de dikkat çeken salatalar, porsiyonlarının büyüklüğüyle de oldukça doyurucu… Salata menüsünün spesiyalleri arasında; Ali Salata, Efe Salata ve Şaşlık Salata öne çıkarken; Tulum Salata, Ezme Salata gibi farklı alternatifler bulunuyor. Lezzetli kebap, pide ve et yemek için vazgeçilmez olan mekanın tatlı menüsü de baştan çıkarıcı. Sipariş üzerine kavrularak hazırlanan peynirli irmik helvası tadı kadar görünümüyle de baş döndürüyor. Kebap kültürünün vazgeçilmez lezzeti közde pişirilen künefe de her damak zevkine hitap ediyor.Mahalle’nin renkli ambiyansına uygun olarak özel olarak tasarlanan dekorasyonuyla dikkat çeken Mahalle Ali Ocakbaşı, her gün 11.00–22.00 arasında misafirlerini lezzet dolu bir yolculuğa çıkarırken, özel olarak hazırladığı menüsüyle, mekana gelme fırsatı bulamayan müdavimlerine paket servis de yapıyor.





Reis Gıda, 3 kıtaya ihracat yaparak, Türkiye’nin kuru gıda ürünlerini dünyaya tanıtıyor



Ülkemiz kuru gıda sektörünün lider firması Reis Gıda, dünya pazarlarına yelken açtı. 32 yıldır kuru gıda sektörüne yön veren Reis Gıda, Amerika’dan Almanya’ya, Azerbaycan’dan Dubai’ye 20’ye yakın ülkeye ihracat yaparak, Türkiye’nin kuru gıda ürünlerini (pirinç, mercimek, nohut, bulgur çeşitleri vb) dünyaya tanıtıyor. Gelecek 5 yıl içinde ise, ihracatı 5 kat arttırmayı hedefliyor.
Son 2 yıldır, ek makine parkuru ve teknolojik altyapıya yatırım yapan Reis Gıda firması; İstanbul ve Kastamonu’daki fabrikalarında yaklaşık 3.5 milyon dolarlık yatırım yaptı ve yatırım yapmaya devam ediyor.


Reis Gıda’dan, yurtdışında markalaşma süreci
Reis Gıda’nın ülkemizin ardından, yurtdışında markalaşma sürecini başarıyla hayata geçirmekte olduğunu kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: “Reis Gıda olarak, daima daha kaliteli, daha güvenli, en uygun fiyata ürünlerimizi tüketicilerimize sunuyoruz. 1994 yılından bugüne, araştırma kuruluşları tarafından yapılan anketlerde, markalı ürün olarak her zaman ilk sıradaki yerimizi koruduk. Aldığı ödülleri ve tüketicinin takdirini her şeyin üzerinde tutan Reis Gıda, sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da sektöründe lider markalar arasında yer alacaktır. İhracat yaptığımız ülkelerde de markalaşma sürecini başarıyla hayata geçirmekteyiz. Özetle, ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürülebilir kalite anlayışla  “Türk Gıda Kodeksine”  ve TSE Standartlarına uygun üretim yapıp, en üstün kaliteyi tüketicimize sunmayı ilke edindik. Ürünün tarladan sofraya gelene kadar üretimin her aşamasında izlenip, kontrol edilerek gıda güvenliğini sağlayan bir sistem içerisinde üretim yapmaktayız.  2013 yılında, ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürülebilir kalite anlayışı ile “TSE KALİTE ÖDÜLÜ”ne layık görüldük. Reis Gıda olarak, dürüstlüğümüzden hiçbir ödün vermeden, her zaman tüketicilerimizi düşünen bir marka olarak kalmayı hedefliyoruz. Yalnızca iş alanındaki faaliyetlerimizle değil, toplumsal destek çalışmalarımızla da sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite konusunda sosyal sorumluluk çalışmalarımız halen devam etmektedir.  “Geleneksel Lezzetler, Sağlıklı Nesiller” sloganı ile sağlıklı bir toplum için çaba sarf edeceğiz.  Çiftçimizin, karlı ürün satması için destek olacağız. Tüketicimizin, kaliteli ürünü daha ucuza tüketmesi için tüm imkanları değerlendireceğiz. Şu an, ‘Reis Kalite Garantisi’ ile yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerimize hizmet veriyoruz” dedi.

Taşköprü Sarımsağında, 'İyi Tarım Uygulama Projesi' 2014'de başlıyor
Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için "iyi tarım uygulamaları" ile “yerli sarımsak tohumu” ekimi yapılması gerektiğinin altını çizen Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kastamonu Taşköprü’deki sarımsak işleme tesisini, doğduğum topraklara yatırım yapmak ve bölgedeki sarımsakların nehirlere dökülmesini engellemek için, yaklaşık 14 yıl önce hiçbir teşvik ve destek almadan tek başıma kurdum. Tesisimizin açıldığı yıl, yeni mahsul ürününü 29 kuruşa satmak zorunda kalan Taşköprü sarımsak üreticisi, aynı yıl tesisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte, aynı sarımsağına 3 TL'den alıcı buldu. Bir ürünü işleyerek satarsanız, bir fiyat istikrarı olur. Bizde, yıllarca zarar eden Taşköprü sarımsak üreticisine kar ettirmemizden dolayı mutluyuz. Reis Gıda Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi olarak, coğrafi işarete sahip yerli Taşköprü sarımsağına ait, yerli sarımsak tohumu projesini hayata geçiriyoruz. Birinci etapta, 2014 yılı şubat ayında, 50 dönüm arazi üzerine ekim yapılacak ve her yıl ekim alanları arttırılacaktır. Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak sosyal sorumluluk projemizi devam ettireceğiz. Taşköprü sarımsağının ülkemiz sarımsak ihtiyacının %50’sini karşılamasını, ayrıca dış pazarda da rekabet edilebilir fiyatlar ile daha fazla ihracat yolunun açılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  

Bayramda İstanbul’da kalanlar için, Haliç manzarasında kahvaltı keyfi Kapory’den!



E-ticaret alanında “önce gör, sonra öde” mantığıyla, her zevke uygun fırsatlar yaratan Kapory, bayramda İstanbul’da kalan konuklar için eşsiz Haliç manzarasında ön ödemeli kahvaltı keyfi sunuyor.


Online İşler A.Ş.’nin Türkiye’yi yepyeni bir iş modeli ile tanıştıran devrimi Kapory, günlük olarak sunduğu avantajların yanı sıra, şehrin eşsiz manzaralarında sunduğu uygun fırsatlarla öne çıkıyor. Eğitimlerden turizme, güzellik ve bakımdan restoranlara kadar birçok farklı markanın hizmetlerini büyük indirim avantajlarıyla üyelerine sunan Kapory, ön ödemeli alışveriş ile kullanıcılarına indirim opsiyonuna ulaşma fırsatı sunuyor.


Farklı kategorilerde sayısız marka ile işbirliğine imza atan Kapory, Beyoğlu'nun göbeğinde yer alan Teras 6’da muhteşem Haliç manzarası ile İstanbulluları ve İstanbul'u ziyaret eden konukları keyifli bir kahvaltıda ağırlıyor. Bayramı İstanbul’da geçirecek konuklara, güzel havada sunduğu geniş kahvaltı menüsünde, peynir ve şarküteri çeşitlerinden reçellere, zeytinyağlıdan yumurta alternatiflerine kadar sayısız lezzet bulunuyor. Kapory kullanıcıları fırsata, 30 TL yerine 13.90 TL’ye ulaşabiliyor!



DÜNYA IK ZİRVESİNDE ÇELEBİ KONUŞULDU



EMERGİNG MARKETS HR SUMMİT 2013’DE ÇELEBİ VE IK UYGULAMALARI ELE ALINDI
İnsan Kaynakları’nda dünyanın en prestijli zirveleri arasında yer alan Emerging Markets HR Summit 2013’te, Çelebi ve IK uygulamaları da ele alındı. 3-4 Ekim 2013 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirilen zirvede, Çelebi Havacılık Holding Global İK Başkanı Derya Tekin Yusuf, konuşmacı olarak yer aldı.

1-2 Ekim 2013 tarihlerinde ön zirvelerin gerçekleştirildiği Emerging Markets HR Summit 2013, İngiltere’nin başkenti Londra’daki The Waldorf Hilton’da gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından binlerce temsilcinin yer aldığı Emerging Markets HR Summit 2013’ün odağında; Çin, Hindistan, Rusya ile Asya'nın diğer bölgelerinde, Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika da dahil olmak üzere, yükselen pazarlar yer aldı. Coca Cola’dan Marks & Spencer’a, BP’den ING Bank’a ve Unilever’den HP’ye kadar birçok global markanın yöneticilerinin yer aldığı zirveye, Türkiye ve sivil havacılık sektörünü temsilen de Çelebi Havacılık Holding Global İK Başkanı Derya Tekin Yusuf katıldı.

Zirve’nin final gününde konuşan Derya Tekin Yusuf, “Organizasyonel Kabiliyetleri Geliştirmek İçin Efektif Performans Yönetim Sistemleri: Yüksek Performans Sağlamak ve Şirkete Efektif Geri Dönüş Sağlamak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 1958 yılında 1 merdiven 5 işçi ile kurulan Çelebi’nin bugün Türkiye’nin dışında uluslararası 6 iştirakinde 6.500 çalışanı ile global bir marka olduğuna dikkat çeken Derya Tekin Yusuf, farklı ülke ve kültürlerde yakaladıkları başarıların kaynaklarından biri olan İK uygulamalarına değindi. Derya Tekin Yusuf tarafından aktarılan Çelebi’nin örnek IK uygulamaları, Emerging Markets HR Summit 2013’ün en çok ilgi çeken ve konuşulan konuları arasında yer aldı.

Sağlıklı Et İçin ‘Yetkinlik’ Arayın!



Mahallenin Kasabı’nın Kurucusu Hakan Yangın, Kurban Bayramı öncesi sağlıklı et seçimi konusunda soru işareti olan tüketicileri rahatlatacak tüyolar verdi. Yangın, tüketicilere “Etinizi güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden alın. Üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreci izlenebilir, kesim raporu bulunan ürünleri tercih edin. Etinizi en az 24 saat bekletmeye özen gösterin. Etinizin renginin pembe ile kırmızı arasında olmasına dikkat edin” uyarısını yaptı


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sofralarına koyduğu etin güvenirliğinden emin olmak isteyenler için işin uzmanından tüyolar geldi. Nostaljik mahalle kasabı konseptini modern dokunuşlarla büyükşehire taşıyan ‘Mahallenin Kasabı’nın Kurucusu Hakan Yangın, tüketicilere “etinizi güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden alın. Yetiştirilmesinden size ulaşmasına kadar geçen tüm süreçleri izlenebilir, kesim raporu olan ürünleri tercih edin” uyarısı yaptı.


Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin mutlaka etin nereden geldiği, hangi koşullarda saklandığı ve nasıl satışa sunulduğu gibi konularda bilgi sahibi olması gerektiğini, bunun için de et alışverişlerinin güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden yapılmasının önemini vurgulayan Yangın, “Dudullu Şerifali’de ilkini hayata geçirdiğimiz kasap dükkanı zincirimiz ‘Mahallenin Kasabı’nda satışa sunduğumuz etlerin alındığı hayvanları biz çiftliğimizde üç aylıktan kesimine kadar takip ediyor ve etin yolculuğunu biliyoruz. Bu sayede etlerimizin güvenirliğinden emin olabiliyoruz” dedi.


Sağlıklı et satın almak için tüyolar..!
Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin doğru seçimler yapabilmesi için de Kurban Bayramı öncesi tüketicilere şu yararlı tüyoları verdi:

Eti en 24 saat beklettikten sonra tüketmeye özen gösterin.
Etinizin rengi pembe ile kırmızı arasında olmalıdır. Et hava ile temas edince bir miktar kararır ama bu kırmızı rengini bastırmamalıdır.
Çok koyu renk eti almayın.
Etinizi kıyma olarak tüketecekseniz mutlaka kıyma işlemini gözünüzün önünde yaptırın. Seçtiğiniz etin makinada kıyıldığından emin olun.
Yetkinlik belgesi olan kasap dükkanlarından alışveriş yapmaya özen gösterin ve usulüne göre kesim yapıldığına dair belgesi olan etlerden satın alın.

OTİ HOLDİNG,JOSEP POBLET VE OVTAVİ BONO'YU AĞIRLADI


İspanya’nın Katalonya bölgesi Tarragona şehri Valisi Josep Poblet ve aynı şehre bağlı Costa Dourada’nın Turizm Müdürü Octavi Bono; Antalya’da OTI Holding tarafından ağırlandı. Ziyarette iki şehir arasındaki ticari ilişkiler ve turizm faaliyetleri hakkında görüşler paylaşıldı.Tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren OTI Holding; İspanya’nın Katalonya bölgesi Tarragona şehri Valisi Josep Poblet ile bu şehre bağlı olan ve Katalonya’nın en önemli turistik sahil bölgelerini kapsayan Costa Dourada’nın Turizm Müdürü Octavi Bono’yu Antalya’da bulunan merkez ofisinde ağırladı.  Ziyarete OTI Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bektaş evsahipliği yaptı.


Holding işleyişi hakkında genel bilgilendirmelerin yapıldığı ziyarette; Vali Josep Poblet Costa Dourado turizmiyle ilgili genel bir sunum yaptı ve gelecek dönem bölge turizmi ve yatırımları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Antalya şehir turu kapsamında Kaleiçi bölgesinin gezilmesi, Belek ve Kundu’da bulunan çeşitli otellerin ziyaret edilmesi ile devam eden programda, özellikle Türkiye ve Antalya turizmi hakkında bilgiler paylaşıldı.


Heyet valilikte de ağırlandı
Heyet, Antalya Valisi Sn. Sebahattin Öztürk'ü de makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğu belirtilirken, iki şehir arasındaki ilişkilerin, başta turizm olmak üzere ticari ve kültürel alanlarda da geliştirilmek istendiği vurgulandı. Antalya Valisi Öztürk, konuk valiye ayrıca Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve İhracatçılar Birliği ile de görüşmesini önerdi.Valilik Şeref Defterini imzalayan Poblet'e plaket takdim edilirken, Poblet de Öztürk'e Tarragona şehri müzesinde sergilenen eserlerin örneklerinden hediye etti.


Enerji Devleri, AB Türkiye Enerji Zirvesi’nde Buluştu


AB Enerji Komiseri Günther Oettinger,  Antalya Belek’teki Gloria otellerinde düzenlenen Avrupa Birliği-Türkiye Enerji Zirvesi konferansına katılmak için Türkiye’ye geldi.Özaltın Holding’e ait Gloria Otelleri evsahipliğinde düzenlenen konferans, Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, 25 ülkeden Enerji sektörü şirket sahipleri, geçmişte Başbakanlık ve Bakanlık görevleri yapan üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.


Toplantıda enerji ile ilgili konuların dışında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği için harekete geçilmesini gündeme getiren Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, uluslararası enerji piyasalarının hızla değiştiğini ve bu değişimin ana unsurlarından biri olarak da yenilenebilir enerjilerin genişlemesini gösterdi. Enerji sektöründe karşılıklı işbirliğini güçlendirilmesi bakımından bu konferansın ciddi bir katkı sağlayacağını ifade eden Oettinger, Türk enerji sektörünün, ülkenin en dinamik ve canlı ekonomik alanlarından biri olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile ilgili görüşlere değinen Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, “AB Enerji Komiseri Günther H.Oettinger’ in sözlerini destekliyorum.Türkiye ve Avrupa Birliği görüşmelerinin yeniden harekete geçmesi için bizim gibi büyük şirketlerin bu konuya daha çok eğilmesi ve katkı sağlaması gerekiyor” dedi.Güney Koridoru, Türkiye ve AB ile, Avrupa Birliği Firmaları ve Türk Enerji pazarı gibi pek çok önemli konu konferansta tartışıldı. Özellikle, Türk, Orta ve Batı Avrupa enerji ilişkileri arasındaki diyaloğun, önümüzdeki on yıl içinde yönetilebilir ilgili tüm ülkeler ve bölgeler için hayati önem taşıyacağına dikkat çekildi.

Ünlü piyano virtüözü Şevki Karayel İstanbul’da Piyano Akademisi açtı!

Uzun yıllardan beri ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden Şevki Karayel, İstanbul’da klasik müzik tutkunlarına hitap eden yepyeni bir piyano okulu açtı. Akademi’nin hedefi, piyano ve klasik müzik aracılığıyla düşünen insan yetiştirmek.Dünyaca ünlü piyanist Şevki Karayel, Almanya’dan aldığı destekle Eylül sonunda İstanbul’da Şevki Karayel Piyano Akademisi adı altında yeni bir piyano okulu açtı. Alanında uzman nitelikli öğretmenler ve profesyonel eğitim anlayışı ile gelecek nesillere sanat duruşu kazandırmayı amaçlayan Piyano Akademisi, sanatın eşsiz dünyasına adım atmak isteyen öğrencilerini ağırlamaya başladı.Akademi’deki eğitim, ağırlıklı olarak kişiye özel dersler ile ilerleyecek ve düzenli olarak yapılacak “Şevki Karayel ile piyano dersleri”nin yanı sıra, yalnızca öğrencilerin katılacağı ve Şevki Karayel'in anlatarak çalacağı küçük konserler de Akademi müfredatının bir parçası olacak.

“Piyano çalanlar daha başarılı oluyor”
5 yaşında piyano çalmaya başlayan ve başta Almanya ve Türkiye olmak üzere, İtalya, Hollanda, Avusturya ve Mısır’da pek çok konser veren dünyaca ünlü piyano sanatçısı Şevki Karayel, “Bilimsel araştırmalara göre piyano çalmak, beynin her iki lobunu da aynı anda çalıştırıyor. Bu nedenle piyano çalan insanların öğrenim hayatlarında, özellikle matematik alanında daha başarılı oldukları ve günümüze kadar piyano çalan insanların hiçbirinde Alzheimer hastalığına rastlanmadığı biliniyor” diyor.

Piyano Akademisi’nin temel hedefinin her şeyden önce gelecek nesillere düşünmeyi öğretmek ve gençleri hayata hazırlamak olduğunu belirten Karayel, Piyano Akademisi ile ilgili olarak şunları söylüyor: “İnsan aklının yarattığı en yüce sistemle oluşmuş eserler, aydınlanma çağının birer ürünüdür. Başka bir deyişle, düşünen insanın… İşte bu yüzden Amerikalıların uzaya gönderdikleri mekiğin içine, insanlığın ulaştığı en yüksek noktayı göstermesi amacıyla Johann Sebastian Bach'ın ‘Goldberg Varyasyonları’ konulmuştur. Bu açıdan klasik müziğin, insanı düşünmeye ve çalışmaya sevk eden derin yapısı nedeniyle, özellikle çocukların eğitiminde önemli bir yer tutması gerektiğini düşünüyorum. Bu bakış açısının, öğrencilerimizin hayatlarında vazgeçilmez bir unsur olarak yer alması bizim için en önemli hedeflerden biri. Amacımız, piyano çalmanın yanı sıra insanların nitelikli müziği dinleyip anlayabilmelerini sağlamak ve bunu hayatlarının vazgeçilmez bir parçası yapmak. Piyano Akademisi öğrencilerinin en iyi şekilde yetiştirilmeleri, mutlu, başarılı ve kültürlü gençler olarak topluma kazandırılmaları yolunda ilk adımı ailelerden bekliyoruz.”