15 Ekim 2013 Salı

Başaran Ulusoy Türsab’ a bir armağan…


YİNE, YENİ, YENİDEN…
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği 41. yaşında yeni bir Genel Kurula gidiyor. Seçimlere sayılı günler kala başkan adayları çıkmaya başladı. Aday olmak her acenta sahibinin doğal hakkı.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin 2013 yılı içerisinde gerçekleşecek olan 21.Dönem seçimlerinde Genel kurulda  aday olacak aday adayları kulis ve Loby çalışmaları yaparak aday olacaklarını şimdiden duyurmaktalar.

Adaylar Türsab’ da neler yapacağını projelerle duyurmaya başladı. Adaylar yurt genelinde ziyaretler yaparak “ büyük maliyetler harcayarak“ acentaları ziyaret ederek kendi analizlerini ve kısa ve uzun vadede gerçekleşecek projelerini açıklıyorlar.Her seçim dönemi geldiğinde, birlik çatısı altında bulunan acenta sahipleri, başkan adayı olarak başkanlık yarışı sonunda bayrak devri istiyorlar. Adaylar köşe bucak geziyor en ücra köşeye kadar giderek tanıtım yapıyorlar. Başkan seçilecek aday, ekibiyle birlikte o koltuğa oturma heyecanı ile yaşıyor. Toplantılarda gülen yüzleri hesaplayıp sonrasında ne kadar oy oranım var diyerek, kaçı sandıkta değişir analizini yapıyorlar.

Bir de gerçekte marka bir başkan var. TÜRSAB Başkanlığı’na Başaran Ulusoy adı çok özdeşleşti. Başaran Ulusoy, ünlü Ulusoy Ailesi' nin bir ferdi ve 7 dönemdir Türkiye Seyahat Acentaları Birliği' nin (TÜRSAB) Başkanı olarak Türsab’ın 41. Yılında 41 kere maşallah diyecek. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, 7 Bini aşan üyesi ve 21 adet Bölge Yürütme Kurulu Teşkilatı ile, ülke turizminde söz sahibi bir kurumdur. Türsab üye acentalarının birliğine ve başkanı Başaran Ulusoy’a, inancı ve güveni sonsuzdur.


Türsab bir hizmet birliğidir. Lafta değil, özde hizmet yeridir. Her toplantıda meyva veren ağaç taşlanır misali  eleştiri okları uzaktan başkana neden çevrilir? Eleştirdiğiniz Başkan, Başkanlık süresince hiç mi alkışlanacak projelerin altına imza atmadı? Bildiğiniz üzere sayısız hizmetleri bulunmakta… Başaran Ulusoy’ da  bu hizmet aşkı olduğu sürece ve ortaya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ ne güven verecek aday ve adaylar çıkmadığı sürece yıllardır emek verdiği kurumu bırakmayacağı düşüncesindeyim.


Başaran Ulusoy’ un tekrar aday olması durumunda çok açık ara farkla kazanacağını söyleyebilirim. www.turizminsesi.com’ un yaptığı tarafsız online ankette Başaran Ulusoy önde gidiyor. Bir insan sabah akşam, gece gündüz demeden nasıl bu kadar çalışır anlamak mümkün değil. Özel hayatını ve evinin yolunu nerdeyse unutmuş var gücüyle Türsab ve Türkiye’ yi tanıtmak için çalışıyor. Ne zaman arasanız telefonun ucunda yada Türsab’ ta odasında bulunuyor. Ancak bir tek seyahat sırasında, uçakta  ulaşamazsınız  o zaman da başkanlık sekreteryasına not bırakabilirsiniz.


TÜRSAB  Başkanı, 7 dönemdir  acentalara başkanlık yapmaktadır. Son 2 dönemdir “artık gelecek yıl yokum” diyerek köyüme gideceğim diyen başkanı, acentaları başkan bizimle kal başımızda bulun mesajı vererek tekrar yönetime getirmek istemektedir. 21. dönem genel kurulunda birlik üyeleri Başkan bizi bırakma diyerek Türsab’ ın başında görmek isteyeceklerdir. Başkan köyüne gitme şehirde bizimle kal diyen acentalar çoğunlukta olursa başkan birlik üyelerini kırmayacak birliğin başkanı olarak devam edecektir diye düşünmekteyim.


Türsab’ ta Başaran Ulusoy  köyüne gitmeyip ben buradayım derse aday olmayacağını söyleyenler  havada uçuyorsa da, Başaran ULUSOY’ un TURSAB’ ta daha yapacak çok işi olduğunu söyleyebilirim.


Başaran Ulusoy Türsab’ a bir armağan…
İnternet ortamında kaçak çalışan acentalara savaş açarak acentaların hakkını koruyacaktır. Belki de müzelerin kasalarını, girdi çıktılarını elektronik ortamda bir çatı altında toplayan Ulusoy,  acentalar içinde aynı şeyi yapacaktır. Fax çek, mail at, haberdar et dönemi kapanacaktır. Sorunları olan acenta sorununu  elektronik havuza atarak hemen cevap alacaktır. İlerici ve yenilikçi bir Yönetim Kurulu ile, acentalar sorunlarını yönetim katına daha hızlı bir şekilde ulaştırır.


Yeni atılımlarla ulusal turizmi canlandıracak birlik sinerjisi oluşturmaya gayret eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği verimli bir örgütsel yapıya ulaşarak yeni dönemde hızla kendini yenileyip üye acenteleri ile büyüyecektir. Başaran ULUSOY’ un büyük bir marka olduğunu ve bu markayı da kendisinin çok iyi yönettiğini iyi bilmeniz gerekiyor. Bence Başkan Ulusoy’ un karşısında olmak yerine,  yanında projelerle birlikte,  birliğinize sahip çıkmak gerekir, birlikten güç doğar diyorum. Acentalar seçimlere el birliği ve destek ile birlik çatısı altında demokratik bir seçime gider düşüncesindeyim.Turizm, Türkiye’nin geleceğidir …



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder