17 Ekim 2013 Perşembe

MİSİNA BALIK LEZZET DÜŞKÜNLERİNİ AĞIRLIYOR

Misina Balık Restoran, Anadolu yakasında "dört dörtlük bir balık lokantası" fikrine bir örnektir. Bu işletme, doğal olarak her türlü övgüyü hak ediyor. Bana her gidişimde özelliğimi hissettiren bir lokanta için ne söylesem az, diye düşünüyorum.Şirin, dekorasyonu güzel, insana kendini iyi hissettiren bir ortam. Yine kış döneminde, sigara içmeyi isteyenler için bahçede bir ortam yaratılmış. Bizler sigara içmesek de bahçeyi tercih ediyoruz.

Misina’da yaz veya Kış ayrımı yapamazsınız her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Misina’ nın , masaların birbiriyle iç içe olmadığı,duvarlarında denizden çıkan yıldızlar,deniz kabukları  ve can simitleri ile harika bir dekorasyonu bulunuyor. Havuzu, şırıl şırıl su sesleriyle enfes bir bahçesi var. İlk defa Misina’ya gidecekler için bahçede yemelerini öneriyorum. Misinanın masaları ve sandalyeleri, benim bayıldığım türden, tertemiz masa örtüleri, masaların üzerindeki loş avizeler, harika bir atmosfer yaratıyor.

Misina son derece geniş, iç kısmı ve bahçesi 200 kişi kadar alıyor. Hafta sonlarında inanılmaz kalabalık olduğu için rezervasyonla gitmeniz gerektiğini belirtmek istiyorum. Huzur verici dekorasyonu içinde modern hizmet anlayışına ve ortamın kalitesine hemen tanık olacağınız Misina'da kendinizi Ege'nin bir kasabasında hissedeceksiniz.  Suat Yılmaz, dekorasyonu özenle hazırlamış ve her yerinde parmak izleri bulunuyor. Bahçe de havuzu olması farklı bir atmosfer katıyor mekana ama bir de deniz kıyısında olsaydı? Olmasa da başka bir havası var buranın…

Yaz günlerinde bahçesinde geç saatlere kadar oturmak başka bir keyif. Yaz günleri derken yeni haliyle kış günlerinde de gözde bir mekan bahçe ısıtma sistemiyle ılıman bir havada muhabbetinize devam ediyorsunuz. Öyle kafa tırmalayan bir uğultuyu burada duyamazsınız sanki müdavimleri kendi evlerindeymiş gibi muhabbet eder birbirlerini tanır.

O ortamı yaşamadan anlayamazsınız. Misina’nın sahibi Suat Yılmaz çok misafirperver alçak gönüllü bir dostumdur. Çalışanlarına prensiplerini öyle bir aşılamış ki kendisi olmasa bile kapıdan içeri adımınızı attığınızda güler bir yüz ile yanınıza hemen geliverir,  “Hoş geldiniz” diyerek istediğiniz masaya kadar size eşlik eder. Daha Misina’nın bahçesine adım attığınızda kendinizi çok rahat ve güvende hissedersiniz. Servis her zaman etkilemiştir beni…

Bu kalabalığa karşın, rakı bardağınız boşaldığı anda dolar, garsonların gözü sizin üzerinizdedir. Garsonlar deneyimli, takipçi, bilgili, yönlendiricidir. Size servis veren garson, sizin bir garsondan beklediğiniz tüm özelliklere sahip, tek kelimeyle size hizmet için oradalar. Müşteri kitlesi varlıklı, iyi yemekten hoşlanan dost insanlardan oluşuyor. Misina Balık’ ın Aşçıları, Ayvalık-Cunda kökenli. Dolayısıyla ot ve yeşillik açısından zengin bir menü sunuyorlar. Bu yemekleri yaratan mantık ve zihniyet önünde yerlere kadar eğilip şükretmek istiyorsun…

Buraya her geldiğimde ana yemek öncesi mezelerle doyuyorum o kadar lezzetli ki…  Lakerdanın iyisi, torikten olur derdi bana dayım. Benim zevkime göre de yumuşak, pamuk gibi, ağızda eriyen bir kıvamda zeytinyağlı soğan ile masama kadar geliyor. Patlıcan salatası da benim ağız tadıma uygun mezelerden. Güveçte karides vazgeçilmezim. Kalamar kızartma masamda olmazsa olmazım. Bunların yanında sunulan mısır ekmeğini, kendi başına, sanki yemekmişçesine yiyebilirsiniz. Müthiş kıvamlı, doyurucu ve harika bir ekmek.

Beni tanıyanlar iyi bilir tam ot düşkünüyüm. Salata benim için olmazsa olmazdır her zaman soframda isterim ama Misina’ da gelen salatayı evimde istesem de yapamam. Otların lezzet nüanslarını anlamak için, delice tıkınmak yerine, azar azar, doymadan yemenizi ve biraz daha fazla çiğnemenizi öneriyorum. Mevsimine göre birçok yeşillik çeşidini burada bulabilirsiniz. Ankara çubuk turşusu da bura da her zaman var. Ege’den getirdiği yeşil zeytin,  zeytinyağı içinde, kekikli limonu da yanında dediğim gibi Misina’nın mezeleri yetiyor. Balık olarak barbunya terciğimdir ama Suat dostuma ne tavsiye edersin diye sorarım? Seçenek o kadar çok ki ne yesem diye insanın kafası karışıyor.

Misina’ da Neler var?
Ara Sıcaklar
Jumbo' lu Kalamar Izgara, Kalamar Dolma Izgara, Naturel Balık Köfte Izgara, Misina Balık Kebap, Rum Böreği, Balık Dolma, Pavurya Bacağı, Misina Merzane, Balıklı Pazı Böreği, Fırında Kabak Çiçeği, Tekir Pane, Girit Usulü Deniz Mahsulleri, Pazılı Börek, Kalamar Tava, Misina Fırında Levrek Beğendi, Somon Risto, Misina Soslu Levrek Sarma, Ege Otlu İskorpit Balık, Fener Beğendi, Fener Çöp Şiş…

Misina Specialler
Sakızlı Ahtapot Güveç, Somon Risotto, Kiremitte Ege Otu, Misina Ot Müjver, Girit Böreği, Misina Volkanik, Fish Fingers, Misina soslu Levrek Sarma, Ahtapot Izgara, Safran Soslu Balık Buğulama, Karidesli Enginar Beğendi, Misina Kabuklu Güveç,  Kalamar Jumbo Şiş, Girit Lakerdası, Misina soslu Levrek Sarma, Safran Soslu Balık Buğulama, Karidesli Izgara Mantar, Tahin Soslu Jumbo Karides…

Deniz Mahsullü Mezeler
Kalamar Izgara, Levrek Pazı, Ahtapot Söğüş, Pazı Böreği, Girit Lakerdası,  Soğanlı Levrek Sarma,  Balık Pastırması, Balık Köftesi, Yengeç Bacağı…

Otlar
Mevsimine göre Isırgan otu, kuzu kulağı, deniz börülcesi, pancar otu, tatlı radika, turp otu, kuş otu, cibes otu, zoho, deniz fasülyesi, madımak, şirken otu, börülce, labada, ebe gümeci, hoşkıran, su teresi, tavşan otu, hodan gibi birçok yeşillik çeşidini burada bulabilirsiniz.

Burası bir balık lokantası olduğu halde, Mart aylarında size KAZ yemeklerini de sunuyor. Mart ayı başlarında geleneksel hale gelen “Kars-Ardahan Kaz Haftası” düzenleniyor. Suat Beyi’ nde, Kars Ardahan’ın memleketi olması nedeniyle kaynağından lezzeti Misina’ ya taşıyor. Burada “kaz güveci”, “kaz mantı”, “kaz tandır” ve “bulgur pilavlı kaz” yemeklerini keyifle tadabilirsiniz. Yemeğin yanında özel kızılcık şerbeti de harika gidiyor.

Misina Balık Restoran’ a, gitmediyseniz balık lezzeti adına çok büyük bir kayıp yaşıyorsunuz demektir…

Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant,Misina Balık Restaurant


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder