14 Ekim 2013 Pazartesi

Sağlıklı Et İçin ‘Yetkinlik’ Arayın!



Mahallenin Kasabı’nın Kurucusu Hakan Yangın, Kurban Bayramı öncesi sağlıklı et seçimi konusunda soru işareti olan tüketicileri rahatlatacak tüyolar verdi. Yangın, tüketicilere “Etinizi güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden alın. Üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreci izlenebilir, kesim raporu bulunan ürünleri tercih edin. Etinizi en az 24 saat bekletmeye özen gösterin. Etinizin renginin pembe ile kırmızı arasında olmasına dikkat edin” uyarısını yaptı


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sofralarına koyduğu etin güvenirliğinden emin olmak isteyenler için işin uzmanından tüyolar geldi. Nostaljik mahalle kasabı konseptini modern dokunuşlarla büyükşehire taşıyan ‘Mahallenin Kasabı’nın Kurucusu Hakan Yangın, tüketicilere “etinizi güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden alın. Yetiştirilmesinden size ulaşmasına kadar geçen tüm süreçleri izlenebilir, kesim raporu olan ürünleri tercih edin” uyarısı yaptı.


Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin mutlaka etin nereden geldiği, hangi koşullarda saklandığı ve nasıl satışa sunulduğu gibi konularda bilgi sahibi olması gerektiğini, bunun için de et alışverişlerinin güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden yapılmasının önemini vurgulayan Yangın, “Dudullu Şerifali’de ilkini hayata geçirdiğimiz kasap dükkanı zincirimiz ‘Mahallenin Kasabı’nda satışa sunduğumuz etlerin alındığı hayvanları biz çiftliğimizde üç aylıktan kesimine kadar takip ediyor ve etin yolculuğunu biliyoruz. Bu sayede etlerimizin güvenirliğinden emin olabiliyoruz” dedi.


Sağlıklı et satın almak için tüyolar..!
Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin doğru seçimler yapabilmesi için de Kurban Bayramı öncesi tüketicilere şu yararlı tüyoları verdi:

Eti en 24 saat beklettikten sonra tüketmeye özen gösterin.
Etinizin rengi pembe ile kırmızı arasında olmalıdır. Et hava ile temas edince bir miktar kararır ama bu kırmızı rengini bastırmamalıdır.
Çok koyu renk eti almayın.
Etinizi kıyma olarak tüketecekseniz mutlaka kıyma işlemini gözünüzün önünde yaptırın. Seçtiğiniz etin makinada kıyıldığından emin olun.
Yetkinlik belgesi olan kasap dükkanlarından alışveriş yapmaya özen gösterin ve usulüne göre kesim yapıldığına dair belgesi olan etlerden satın alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder